Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Η κινεζική Yi μαζί με τους 2 φακούς, τον ζουμ και τον prime στα 442 ευρώ τελική τιμή με πληρωμένο το τελωνείο και τα μεταφορικά από την αμερικανική αμαζόνα.
Την πήρε πρόσφατα ένα μέλος του φόρουμ αλλά δεν μας έγραψε εντυπώσεις.
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B01CW4CKHW/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A7K6H818001EY&psc=1

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το

θα σου έρθουν με ΕΛΤΑ, θα σε ειδοποιήσουν μέσω συστημένου για να πας να παραλάβεις από το ταχυδρομείο της περιοχής σου....

στη θέση σου θα περίμενα λίγες ημέρες ακόμα...

Πήγαινε εδώ: https://www.amazon.de/gp/help/contact-us/general-questions.html?skip=true

Πες του ότι δεν ήρθαν για να σου στείλουν πίσω τα μεταφορικά!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, θα περιμένω μερικές ημέρες ακόμα.....

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Περνάνε σχεδόν όλα τελωνείο πλέον...

Αυτό σημαίνει ότι ένα πακέτο που μου έρχεται από amazon.com αξίας 55 θα σταματήσει στο τελωνείο και θα με χρεώσουν έξοδα εκτελωνισμού; Θα έχω δικαίωμα ακύρωσης παραγγελίας τότε;

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Θέλω να κάνω μια παραγγελία από bangood γύρω στα 40 (από κίνα και συστυχώς όχι ευρωπαική αποθήκη) , αλλά θέλω να μου έρθει σχετικά γρήγορα για να προλάβω να το παραλάβω στα μέσα Αυγούστου.
Οι επιλογές που έχω είναι οι παρακάτω
View attachment 142963
Το priority και το expedited είναι με κούριερ; Περνάνε όλες τελωνείο; Επίσης οι χρόνοι έιναι αντιπροσωπευτικοί ή ότι και αν διαλέξω για μέθοδο αποστολής θα κάνει κανα μήνα να έρθει;

Με τα νέα τέλη των ΕΛΤΑ αλλά και τη διαδικασία εκτελωνισμού από ιδιώτη, τα περισσότερα δέματα αλλά και επιστολικό ταχυδρομείο, από τρίτες χώρες, στέλνονται στο τελωνείο, με αποτέλεσμα να χρεώνονται αφενός τα νέα τέλη που ξεκινούν από 15 , για αξίες CIF μέχρι 150 αφετέρου τον ΦΠΑ εάν ο τελωνειακός αποφασίσει ότι η αξία του είναι παραπάνω από την ατέλεια (22 )/

Με αυτά τα δεδομένα, η 1η επιλογή είναι υποψήφια για τελωνείο αφού όλα τα συστημένα ακολουθούν αυτή τη διαδικασία. Η 2η επιλογή έχει τις λιγότερες πιθανότητες, η 3η αποκλείεται γιατί είναι courier με ότι αυτό συνεπάγεται και η 4η είναι η courier των εθνικών ταχυδρομείων που σημαίνει ότι υποψήφια για τελωνείο.

Αυτό σημαίνει ότι ένα πακέτο που μου έρχεται από amazon.com αξίας 55 θα σταματήσει στο τελωνείο και θα με χρεώσουν έξοδα εκτελωνισμού; Θα έχω δικαίωμα ακύρωσης παραγγελίας τότε;

Η αμερικάνικη αμαζόνα χρεώνει προκαταβολικά τον ΦΠΑ αλλά με τη νέα διαδικασία εκτελωνισμού είναι πιθανό να σε χρεώσουν και τα 15 (τέλος εκτελωνισμού) ή τα 3 (τέλος παρουσίασης)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε

ίδια περίπτωση και σε μένα με Deutsche Post, αναμενόμενη παραλαβή στις 13-7. Επικοινώνησα με τον πωλητή (ebay) και μου έστειλε tracking number που δείχνει ότι είναι ακόμα στα ΕΛΤΑ. Ξενέρωσα με την αναμονή γιατί το χρειαζόμουν άμεσα και θέλω να επιστραφεί και να γίνει refund το ποσό που ξόδεψα. Πρέπει να το παραλάβω και να το στείλω πίσω μετά ή να το αφήσω στα ΕΛΤΑ να μην πάω να το πάρω και να ζητήσω την επιστροφή χρημάτων από τον πωλητή?Γνωρίζει κανείς?

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Παίδες άμα πάρει το μάτι σας καμία προσφορά σε d7100 ή αν πουλάει κάποιος απο εσάς ρίξτε μου ενα πμ!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εάν δεν το παραλάβεις, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον πωλητή και συμφωνία του, δεν θα πάρεις τα χρήματά σου αφού αυτός δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση στα ΕΛΤΑ.

Εάν δεν το παραλάβεις, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον πωλητή και συμφωνία του, δεν θα πάρεις τα χρήματά σου αφού αυτός δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση στα ΕΛΤΑ.

Αυτό ακριβώς

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Αυτό ακριβώς

κοινώς περιμένω να παραλάβω και μετά βλέπουμε...αρκεί βέβαια να μην με πετύχουν τα ΕΛΤΑ στα μπάνια του λαού

Είχα πάρει κάτι γυαλιά από το ebay γύρω σατα 13 ευρώ , ήρθαν όλα καλά .
Ξανά παρήγγειλα και δεύτερη φορά τα ίδια γυαλιά με την ίδια τιμή , μου φαίνεται από τον ίδιο πωλητή .
Έρχεται σήμερα ο ταχυδρόμος και μου λέει ότι πρέπει να πληρώσω 29,4 ευρώ για ένα δέμα, κοίταξα τον αριθμό αποστολής στην ειδιποιήση που μου άφησε είναι για τα γυαλιά , μάλλον μου είπε ο ταχυδρόμος το άνοιξαν στο τελωνείο και βγάλανε αυτό το ποσό .
Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται .

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Φαίνεται πως πέφτουν τίτλοι τέλους πλέον για αγορές από τη μακρινή Κίνα. Ολο και περισσότερα πράγματα σταματάνε πλέον τελωνείο. Εδώ και 3 χρόνια είχα αγοράσει πολλά μικροπράγματα απο το aliexpress και όλα είχαν έρθει κανονικά. Το τελευταίο αντικείμενο, αξίας 38 ευρώ αν θυμάμαι καλά, κόλλησε πλέον και αυτό στο τελωνείο. 1 μήνα βρίσκεται εκεί. 1η φορά και μάλλον έτσι απο δω και πέρα.

Αγορα ενα handled gimbal φτηνιάρικο απο ebay με κόστος 25 ευρώ. Δεν εχω αριθμό αποστολής. Και έχει αργήσει πανω απο 15 μέρες. Να περιμένω τελωνείο? Και μπορω να μην το παραλάβω? Μιας και αν ζητήσει αλλά πχ 25 ευρώ τότε δεν αξίζει το εργαλείο..... Bye bye Κίνα...

Εμένα μου άνοιξαν ένα πακέτο με 4 αντικείμενα και μπαταρίες με φορτιστή, από Gearbest και πλήρωσα 3

Προχθές παρέλαβα απο Gearbest πακέτο (πραγματικής) αξίας 250 και δεν χρειάστηκε να πληρώσω τπτ.
Περιμένω άλλο ένα μιρκότερης αξίας αλλά κάτι μου λέει με όλα αυτά που ακούω πως δεν θα τη γλυτώσω αυτή τη φορά.
Επίσης έχω παρατηρήσει ότι οι βορειοελλαδίτες είναι πολύ πιο "'άτυχοι" σε σχέση με τους Αθηναίους στο θέμα τελωνείου.

Καλησπέρα δέμα με cd από USA αξίας 90$ φπα. +τελον.45 .
Δεν το παρέλαβα.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα δέμα με cd από USA αξίας 90$ φπα. +τελον.45 .
Δεν το παρέλαβα.

O πωλητής θα σου επιστρέψει τα χρήματα?

Μαλών όταν επιστρέψει το δέμα.
Δεν ήξερα να δηλώσω αξία 10 .

Και να δήλωνες μικρότερη αξία ,τίποτα δε θα γινόταν. Για να σου επιστρέψει χρήματα ο πωλητής, θα πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί του εκθέτοντας την κατάσταση και φυσικά να συμφωνήσει.