Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Φακοί για m4/3

Το συνηθες προβλημα με τους κινεζους.

Πρεπει να ρωτησεις ακριβως τι θες για να παρεις απαντησεις.

Ρωτησε τους ποιο ειναι το εργοστασιακο εγγυτερο σημειο εστιασης/διαφραγμα να δουμε αν υπαρχει οντως θεμα .

Εννοειται οτι δεν ακουμπας φακο αν δεν το εχεις ξανακανει. Καλυτερα να τον αλλαξεις αν εχει θεμα αφου στο λενε και αυτοι.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές & χαμηλότερες τιμές - Διαβάστε το 1ο Post!

Στα ιδια λεφτα σχεδον ειναι και η τιμη του adorama Γιαννη (χωρις τον φπα εννοω)

Αλλα με τα γνωστα ρισκα της "δικης του εγγυησης".

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές & χαμηλότερες τιμές - Διαβάστε το 1ο Post!

Έπεσε η τιμή της παντού.

Το γαλλικό άμαζον την έχει 1234

Χωρίς ΦΠΑ βγαίνει στα 1028 .

Για να σας ρωτησω κατι σχετικο / ασχετο.

Υπαρχουν καταστημα στην ευρωπη τα οποια πουλανε ποδηλατα και ανταλλακτικα αυτων. Σε μερικα απο τα καταστήματα αυτα (καμια σχεση με grey market) μπορεις να αγοράσεις χωρις να καταβάλεις ευθυς εξ αρχης το ΦΠΑ.
Δηλαδή, κατι που κανει ας πουμε 1000 ευρω, το πληρωνεις 806 (δεν πληρωνεις το ελληνικο, 24% φπα). ΑΡΚΕΙ να εχεις και εσυ και το καταστημα αφμ περασμενο στο VIES.

Έχετε υπ οψιν σας τετοια καταστηματα ?

Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές & χαμηλότερες τιμές - Διαβάστε το 1ο Post!

Έπεσε η τιμή της παντού.

Το γαλλικό άμαζον την έχει 1234

Χωρίς ΦΠΑ βγαίνει στα 1028 .

Γενικά με την έλευση της X-T3 πήραν την κατιούσα οι ''παλιές'' μηχανές Fuji, αρχικά από την X-H1 και X-T2, ενώ σημαντική πτώση έχει πάρει και η X-E3 που είναι πάνω στο φράγμα των 500 ευρώ σε Grey market. Αν βγει και η X-T30 θα συμπιεστούν και άλλο πιο κάτω.

Και 1399 ευρώ στο amazon για την έκδοση X-H1 με battery grip + δεύτερη + τρίτη μπαταρία!

Μόνο οι τρεις μπαταρίες έχουν αξία 150 ευρώ!

Απάντηση: Re: Εξοπλισμός - Προσφορές & χαμηλότερες τιμές - Διαβάστε το 1ο Post!

Για να σας ρωτησω κατι σχετικο / ασχετο.

Υπαρχουν καταστημα στην ευρωπη τα οποια πουλανε ποδηλατα και ανταλλακτικα αυτων. Σε μερικα απο τα καταστήματα αυτα (καμια σχεση με grey market) μπορεις να αγοράσεις χωρις να καταβάλεις ευθυς εξ αρχης το ΦΠΑ.
Δηλαδή, κατι που κανει ας πουμε 1000 ευρω, το πληρωνεις 806 (δεν πληρωνεις το ελληνικο, 24% φπα). ΑΡΚΕΙ να εχεις και εσυ και το καταστημα αφμ περασμενο στο VIES.

Έχετε υπ οψιν σας τετοια καταστηματα ?

Αν εννοείς αντίστοιχα καταστήματα με φωτογραφικά προϊόντα, στο αμαζον και στο cvp.com γίνεται αυτό.

Ωραια, ευχαριστω πολυ :-)

Απάντηση: Φακοί για m4/3

Μου το γράφεις σε παρακαλώ στα Αγγλικά να του το στείλω μη βασιστώ στο Google translate?
Αγορά μέσω ebay αλλά από Αγγλία ήρθε ο φακός σε 10 μέρες.

zeniko_online_uk*(9999)
99.9% positive feedback
Member since 2011

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - Διαβάστε το 1ο Post!

Το eglobal όμως έχει αρκετά Olympus προϊόντα, γιατί δεν τα έχει στο μενού του σαιτ αλλά πρέπει να μπεις μέσω Google search.?
Μήπως δεν του το επιτρέπει η Olympus?

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - Διαβάστε το 1ο Post!

Παλιότερα τα είχε.

Γύρω στα τέλη '17 τα έβγαλε όλα τα Olympus στο σφυρί για να ξεπουλήσει.

To ίδιο και στο ebay store τους.

Τα Grey market έχουν από ότι φαίνεται τα πιο Hot προϊόντα και είναι λογικό γιατί πωλήσεις θέλουν να κάνουν όχι να δώσουν ποικιλία επιλογών.

Μου το γράφεις σε παρακαλώ στα Αγγλικά να του το στείλω μη βασιστώ στο Google translate?
Αγορά μέσω ebay αλλά από Αγγλία ήρθε ο φακός σε 10 μέρες.

zeniko_online_uk*(9999)
99.9% positive feedback
Member since 2011

Μεγάλη τόλμη θέλει για να επιστρέψεις προϊόν Κίνα, αργεί πάρα πολύ , δεν εχεις εύκολα ενημέρωση από το Κινεζικο ταχυδρομείο αν έχει παραδοθεί, έχουν τρόπους να αναβάλουν την παράδοση ώστε να περάσει ο χρόνος που υποχρεούνται να σε αποζημιώσουν και να χάσεις και την PayPal. Την πάτησα μια φορά με προϊόν αξίας που επέστρεψα και με πωλητή που είχε πάνω από 99% feedback και δεν πρόκειται να το ξανακάνω ποτέ. Ελπίζω η δικη σου περίπτωση να παει καλά, εγώ στην περίπτωση σου θα έδινα ένα χαρτζιλίκι σε ένα σερβις να συμμορφώσει όσο γίνεται το πρόβλημα ώστε ο φακός να είναι usable.

Σημερα παρελαβα το φακο!! Παραγγελια ειχα κανει στις 11/1. Ολα καλα απο αποψη ημερομηνιων αλλα και απο αποψη συσκευασιας. Αψογη αγορα απο το e-global!!!

Το θέμα είναι πως δεν ξέρουμε εάν είναι πρόβλημα η έτσι λειτουργεί ο φακός , αν και μου κάνει εντύπωση το F2.8 να το έχει για χρήση έως 3 μέτρα απόσταση .

Re: Αγορές από το εξωτερικό - Διαβάστε το 1ο Post!

ABUIABACGAAgkaji4AUohbDOMTDKCTjrAw.jpg

Σε ολους μας κανει εντυπωση ειδικα απο την στιγμη που θεωρητικα εστιαζει στους 12 ποντους.

Το θέμα είναι πως δεν ξέρουμε εάν είναι πρόβλημα η έτσι λειτουργεί ο φακός , αν και μου κάνει εντύπωση το F2.8 να το έχει για χρήση έως 3 μέτρα απόσταση .
https://www.amazon.com/7artisans-7-..._d_hist_5?filterByStar=five_star&pageNumber=1Διάβασα 5-6 θετικές κριτικές σε m43 σώματα και κανεις δεν ανέφερε τέτοιο θέμα, αποκλείεται να συνέβαινε και να μην το ανέφερε κανεις, καποιες αρνητικές ειναι για αποσυναρμολογηση των οπτικών μετά από ένα διάστημα , κολλήματα κλπ. , είπαμε φθηνή επιλογή είναι αρα έχει και τα ρίσκα της. Κάποιοι αναφέρουν πλαστική μοντουρα ενώ στη φωτό του Κοsh δείχνει μεταλλική. Εγώ θα δοκίμαζα να ξεσφιξω τα 2-3 βιδακια στη πλαστικη ροδέλα χειροκίνητης εστίασης (όπως στο βίντεο του Σπύρου), να κάνω magnify ένα σημείο με f2.8 , να ρυθμίσω την ροδέλα ώστε να εστιάζει στο άπειρο και όχι μόνο στα 3μ όταν η κουκκίδα είναι στο άπειρα και να ξανασφίξω. Αν ολα πάνε καλά έως εκεί μετα θα έκανα έλεγχο έως και f8 να δω αν εστιάζει σωστά και εκεί στο άπειρο και ίσως και λίγο παραπάνω. Σε f16 μην ασχολείσαι κάν, αν τον δουλέψεις θα εχεις λόγω diffraction μειωμένη απόδοση έτσι κι αλλιώς. Αυτό σου λέει και ο έμπορος να κανεις και αν δεν θέλεις σου ζητάει τον φακό πίσω να τον στείλει για ρύθμιση στο εργοστάσιο.

Πέρασαν από τα χέρια μου 3 SAMYANG 7.5/3.5, εξαιρετικοί φακοί για τα λ7 τους, ο πρώτος (ίσως ήταν και από τα πρώτα εν Ελλαδι κομμάτια) είχε θέμα, εστίαζε κανονικά από 10εκ. εως 1μ και εκεί πήδαγε ξαφνικά στα 2.5-3μ έως και το άπειρο. Δεν μπορούσα να εστιάσω σε μια πολύ συγκεκριμένη περιοχή. Πήγε πίσω στον έλληνα εισαγωγέα και αντικαταστάθηκε με δεύτερο κομμάτι που ήταν σωστό, όπως και το τρίτο που πήρα μετά από καιρό σε ασημί χρώμα.

Last edited: