Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε τ

Την έχω ακουστά , είναι εύκολο βα την βγάλω και ποια είναι η διαδικασία ;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Φαντάσου πως είναι η διαδικασία να ανοίξεις από την αρχή νέο λογ/σμό σε ελληνική τράπεζα με κάρτα κλπ; Ε, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ :worshippy:

Κατεβάζεις το application και ξεκινάς.

Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

εχω κανει γιαυτο στο εγραψα

αν η καρτα επάνω έχει σηματάκι VISA ή κατι αλλο αντιστοιχο αναγνωρίζεται και γινεται δεκτη κανονικά απο το Amazon οπως οι πιστωτικες.

Ομως οπως σου ειπα αναλυτικά πρεπει να ανοιξεις με καποιο τρόπο όχι μονο το ημερήσιο όριο αναληψης απο την καρτα για ποσα που τραβας απο μηχανημα αλλά και το όριο χρεωσης που γινεται αν πας σε ενα καταστημα και αγοράσεις κάτι και αυτο ειναι αμεσα συσχετισμένο με τον λογαριασμό σου (στην Alpha το ρυθμιζεις απο τα όρια μεταφορων σε τρίτους δεν ξερω τι παιζει στην Eurobank).

Τελικά παρόλο που είχα μιλήσει με κάποιον από το Amazon και μου είπε ότι δεν προχωράει παραγγελία με την μέθοδο transfer SEPA μόλις ήρθα σπίτι και ξανα έστειλα μήνυμα στο chat του Amazon μου είπε ότι η παραγγελία προχωράει κανονικά !τι να πω μερικές φορές κι αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται , Θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα κανονικά από δω και πέρα ,θα σας ενημερώσω σχετικά ,ευχαριστώ πολύ σε όλους.
( ευτυχώς δεν την είχα ακυρώσει φυσικα , δεν θα το έβλεπα αυτό τώρα )

Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο P

Sigma 40mm - F/1.4 (Art) AF DG HSM

Απο 1.199,99 ....

640,87 χωρις ΦΠΑ
781,86 με ΦΠΑ

Και το ιταλικο Αμαζον εχει και ενα κουπονακι 10 ευρω (σχεδον οσο τα μεταφορικα) αν κανεις την αγορα μεσω του app.

Σημερα αυτη η τιμη εγινε για Nikon :

640,87 χωρις ΦΠΑ
781,86 με ΦΠΑ

και για Canon διαμορφωθηκε :

608,20 χωρις ΦΠΑ
742,00 με ΦΠΑ

Iσχυει και το κουπονακι που ειναι 10 σε οτιδηποτε ψωνισεις απο το ιταλικο αμαζον εως 7 φεβρουαριου που να κοστιζει πανω απο 30 .

Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Δεν βιάζομαι μεν, άλλα μιας και έκατσε καλή ευκαιρία με την em10III θα ήθελα να τον πάρω, και αν κάτσει καλά ο 8-25 τον πουλάω τον 12-45 αργότερα. Θα το σκεφτώ από αύριο πιο αναλυτικά που θα έχω μάλλον την em10III.

Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε τ

Λοιπόν με έχει εκνευρίσει το θέμα με την αγορά από Amazon και Eurobank , δεν γίνετε ουτε με την καρτα ανάληψης που έχω ουτε φυσικα όπως είπα και ποιο πάνω Με της e-prepaid visa- MasterCard, το πρόβλημα είναι το εξής ότι εδω και 5 ημέρες η Eurobank έβαλε όριο σε ΟΛΕΣ της κάρτες στα 750 αγορά , μπορείς να κανείς πολλές παραγγελίες αλλά μόνο σε σπασμένα ποσά τον 750 , αν είναι παραπάνω σ αφήνει μόνον αν εκεί από όπου ψωνίζεις έχει 3D secured code δλδ μόνο αυτή που στέλνουν κωδικό μιας χρήσης στο κινητο όταν παει να σου πάρει τα χρήματα , μόνον σ αυτά τα μαγαζιά μπορείς να κανείς της συναλλαγές με μεγαλύτερο ποσο , αυτό δεν το κάνει το AMAZON νομίζω.
Ο Μόνος τρόπος πλέον είναι να το κάνω με REVOLUT λογαριασμό όπως είπε και ποιο πάνω ο @ΤΑΣΟΣ , απλά δεν έχω ξανακάνει συναλλαγή με αυτόν τον τρόπο , τον έκανα τον λογαριασμό στο REVOLUT απλά θα ηθελα να μου πει κάποιος που έχει κάνει αν είναι safe για να προχωρήσω .
Αν υπάρχει όριο στης συναλλαγές και τα ποσά που μπορείς να βάλεις .

Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο P

Βασιλη να βγαλεις νεα πιστωτικη με οριο κανα 1600αρι δεν παιζει ? Τσακ μπαμ γινεται αυτο.

Και εχε την μονο για τετοιες καταστασεις .

Απάντηση: Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Βασιλη να βγαλεις νεα πιστωτικη με οριο κανα 1600αρι δεν παιζει ? Τσακ μπαμ γινεται αυτο.

Και εχε την μονο για τετοιες καταστασεις .

Η Eurobank έχει θέμα Ναθαναηλ ούτως η άλλος, θέλει κωδικό μιας χρήσης για όλες της αγορές.
Τώρα εκεί τα έχω ολα , να πάω σε άλλη τράπεζα είναι θέμα , θέλει ένα κάρο στοιχεία και η ουρές ξέρετε είναι μεγάλες ...
Νομίζω μια χαρά γίνετε και με Revolut απλά να μας πει κάποιος ότι είναι safe και ότι έχει ξανακάνει τέτοιες συναλλαγές.

Καρά safe Revolute.
Και ιδανική για αγορές σε διαφορετικό νόμισμα. Η ιδια κάρτα μπορεί να έχει euro ή δολλάρια αν έχεις στο λογαριασμό σου, κάτι που είναι αδύνατο με ελληνικές κάρτες αφού βγαίνουν με το νόμισμα της χώρας.
Οπότε αν αγοράσεις από amazon.com τραβάει τα δολλάρια (αν έχει μέσα) αλλά και για μετατροπές είναι ιδανική γιατί δεν βάζουν το φέσι που φοράνε οι τράπεζες της Ελλάδας, σου δίνουν τη καθαρή ισοτιμία.

Καρά safe Revolute.
Και ιδανική για αγορές σε διαφορετικό νόμισμα. Η ιδια κάρτα μπορεί να έχει euro ή δολλάρια αν έχεις στο λογαριασμό σου, κάτι που είναι αδύνατο με ελληνικές κάρτες αφού βγαίνουν με το νόμισμα της χώρας.
Οπότε αν αγοράσεις από amazon.com τραβάει τα δολλάρια (αν έχει μέσα) αλλά και για μετατροπές είναι ιδανική γιατί δεν βάζουν το φέσι που φοράνε οι τράπεζες της Ελλάδας, σου δίνουν τη καθαρή ισοτιμία.

από τι διάβασα σε άλλο φόρουμ και αυτή έχει πρόβλημα με αγορά από Amazon , ζητάει πάνω από 750 3dsecure και το Amazon δεν την έχει τη λειτουργία αυτή !
Την έχει χρησιμοποιήσει κάποιος για Amazon.de η σε άλλο ευρωπαϊκό πάνω από 750 αγορά ;

Την έχω χρησιμοποιήσει amazon uk, com και cvp, αγορές πάνω από 1000ευρω και direct transfer.

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Δεν βιάζομαι μεν, άλλα μιας και έκατσε καλή ευκαιρία με την em10III θα ήθελα να τον πάρω, και αν κάτσει καλά ο 8-25 τον πουλάω τον 12-45 αργότερα. Θα το σκεφτώ από αύριο πιο αναλυτικά που θα έχω μάλλον την em10III.

Συμβουλή δική μου αν πας για σώμα m43 μιας και έχεις απαιτήσεις οπως στεγανοτητα, εργονομία, καλή εστιαση σε φωτο και βιντεο, μεγαλη μπαταρία, εισοδους εξοδους κλπ. κυνήγα σε προσφορές μια μτχ. ΕΜ1.2 , με το τελευταίο firmware είναι πολεμικό οπλο με αντοχή στα πάντα ως σώμα , πολυ πιο στιβαρή απο την παλιά ΕΜ1 που ειχες. Ισως να μην σε ικανοποιησει το EVF της σε αναλυση αλλά σε ταχυτητα/καθαρότητα/γεωμετρία ειναι απο τα καλύτερα που υπάρχουν.

Τελευταια την εχω δεί σε χαμηλές τιμές στα μτχ, εσύ ξέρεις που να ψαξεις , το καλό ειναι ότι ειναι μοντελο που δεν εχει βγαλει προβλήματα.

Δίκιο έχεις Κώστα, δεν διαφωνώ σε κάτι, απλά είναι άλλο το budget της em1ii...την είχα και παλιά για μερικούς μήνες, αλλά δεν με σήκωνε οικονομικά τότε να την κρατήσω και την έδωσα....από την άλλη με την em10iii νιώθω ότι θα κάνω μισές δουλειές, ο βασικός λόγος που το σκέφτομαι είναι το 4Κ βίντεο που έχει και χωρίς crop μάλιστα κάτι που δεν είχα στην em1, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να θυσιάσω όλα αυτά που είπες μόνο για αυτο...θα κοιτάξω όπως είπες να βρω καμία em1ii είναι σαφώς καλύτερη λύση.

Υ.Γ. Είχα βρει και μια em5iii στα 600 ευρώ αλλά δεν μπορώ με τίποτα το πλαστικό σώμα που έχει σε σχέση πάντα με τα λεφτά που ζητάει, είναι και ψυχολογικό μεν, αλλά με χαλάει πολύ..χίλιες φορές καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πας σε em1ii που δεν έχει κυριολεκτικά τίποτα να με χαλάει πάνω της, ίσως είπες λίγο μονο η ανάλυση στο σκόπευτρο.

Υ.Γ. Θα ήθελα κάποια στιγμή και να βγει και μια pl με τον 20αρι αισθητήρα και υβριδική εστίαση...ζητάω πολλά;; Θα ήταν μια μηχανή που θα την σκεφτόμουν σοβαρά, ειδικά με ένα φακούδακι σαν τον 12-45 θα ήταν ότι πρέπει.

Στο insomnia υπάρχει μια em1.2 με 800 ευρώ. Just sayin.

Εμενα και σε αυτο το κοστος πολλα μου φαινονται.

Κατω απο χιλιαρικο ή τελος παντων στο χιλιαρικο θα περιμενα την EM1.3 και να πηγαινουμε προς τα κατω.

Τι να πω θα κάνω μια προσπάθεια και βλέπουμε . Δεν σου ζήτησε δηλαδή 3D secured ;

Να πω την αλήθεια ούτε και εγώ θέλω να δώσω 800 για em1II, μέχρι 700 θα πήγαινα το πολύ, αν δεν βρω θα κάνω υπομονή, μηχανές έχω, και τώρα που μας έχουν και κλεισμένους ελάχιστα τις χρησιμοποιούνε έτσι και αλλιώς!!!

Δεν πρόκειται να δουμε επίσημες τιμές χαμηλές σε τελευταία μοντέλα ΕΜ1.3 ουτε και σε νεες μηχανές ασχέτως της πορειας της εταιρίας. Ρώτησα για PenF (ετσι για πλάκα) και μου ειπαν την παλιά αρχική τιμή 1200ευρώ, οταν εγω την εδωσα πριν 1 χρόνο 650 ευρω με εγγυηση, 5000 κλικ με δυσκολία.

Στο μτχ. γινεται της τρελής βεβαια, εχω δει τιμές χωμα π.χ. ΕΜ1.2 στα 500ευρω :BDGBDGB53:, μερικοι πανικοβάλλονται και ξεπουλάνε λές και οι μηχανες τους χάλασαν. Βεβαια αυτο ειναι γενικό εχει χαθει και η όρεξη για τα χομπυ μας, σταματησαν και τα ταξιδια λόγω πανδημίας.

Κατι ανάλογο στο στρατόπεδο της Olympus (με την τωρινή απόσπαση του τμήματος στην νεα ΟΜ digital Solutions) ειχε συμβει το 2011 με τα 4/3 και βρηκα την ευκαιρία και χαρηκα φακούς που δεν θα ονειρευομουν ποτέ πως θα αγοραζα.

Στο θεμα μας τωρα για οσους κοιτουν αυτον τον καιρό σωματα πιστευω πως τα πιο VFM παλιά σωματα στο συστημα ειναι απο τα μικρά η ΕΜ5 mkII και η GX9 (με τα συν και πλην τους) και απο τα πιο μεγάλα χωρις σοβαρους περιορισμους oι: EM1.2, η G9.

Η ΕΜ1.3 δεν ειναι ευκαιρία στα λ7 της (εχει μικρες και σημαντικές προσθηκες σε σχεση με την ΕΜ1.2 αλλά αφορούν λίγους) και θα αργησει πολύ να βγει σε καλές τιμές ειτε ως καινουργια είτε ως μτχ.

Ναι έτσι είναι Κώστα, υπάρχουν ευκαιρίες εκεί έξω απλά θέλει υπομονή και να μην βιάζεσαι. Πολύς κόσμος και λόγω της κατάστασης ξεπουλάει, ο φίλος που μου έδινε την em5iii στα 600 ευρώ απλά λόγω του ιού δεν την χρησιμοποιεί καθόλου και ξενέρωσε, έχει μόλις 1000-1500 click, έτσι την δίνει και αν αλλάξει η κατάσταση θα πάρει τότε αλλη μηχανή.
Υπάρχει και πιο φτηνή λύση της πρώτης em1 που παίζει σε τιμές ίσως και κάτω από 250 ευρώ. Super vfm για αυτά που προσφέρει. Καλή περίπτωση είναι και η em10ii που την βρισκεις και αυτή στα 200 ευρώ με λίγο ψάξιμο.

Υ.Γ. Προσωπικα θα ήθελα την em1ii και σαν δεύτερη λύση την G9, απλά δεν μπορώ να τις βρω σε τιμές που θα ήθελα, που θα πάει θα μου κάτσει κάποια!!!!

Υ.Γ. Σαν το απόλυτο vfm αυτή την στιγμή στο m43 θα έλεγα ότι είναι μάλλον η em5ii....την βρισκεις σε πολύ χαμηλές τιμές, έχει τρομερή κατασκευή, μεγάλο σκόπευτρο, πολύ καλο ibis, αδιάβροχη και τον καλύτερο ήχο κλείστρου στην ιστορία της φωτογραφικών μηχανών!!!!

Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Σε γνωστό διεθνές μαγαζί μεταχειρισμένων βρίσκεις ΕΜ1.2 στα ~700 και ΕΜ5.2 στα ~400-450 σε κατάσταση excellent/like new με εξάμηνη εγγύηση. Ότι έχω πάρει από εκεί ήταν άψογο...

edit: αν το ρισκάρετε και δοκιμάσετε κομμάτι που έχει ξεβαμμένα κ.λ.π. έχει και πολύ φτηνότερα μερικές φορές...