Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Και όλη αυτή η διαδικασία, με τις τριγωνικές, μέχρι 30/6/21, αφού από 1/7/21 θα ισχύει το νέο σύστημα με κατάργηση των ατελειών και χρέωση ΦΠΑ της κάθε χώρας στις εισαγωγές από τρίτες χώρες.

Θα ισχυσει σε ολες τις χωρες της ΕΕ ταυτοχρονα ?

Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε τ

Ναι, από όσα έχω διαβάσει.
Είναι ιστορία ετών που κατέληξε με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο P

Οσο και να μην μας αρέσει καλό θα κάνει στις τοπικές αγορές, έχουμε ξεσκιστεί σε αγορές όλοι μας από Κίνα κλπ. και δεν βλέπουμε πόσο ζημιά κάνουμε στην τοπική αγορά και γενικότερα στην οικονομία της χώρας μας. Κάθε τι που αγοράζουμε απευθείας από την Κίνα στερούμε τα χρήματα αυτά από ένα Ελληνικό κατάστημα, στερούμε το φαγητό από μια οικογένεια και κλέβουμε και το κράτος που προφανώς για να καλύψει τα σπασμένα θα ψάξει άλλους γελοίους τρόπους να μας πάρει τα λεφτά...φαύλος κύκλος είναι.

Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε τ

Καλό θα είναι να μπει μια κάποια τάξη γιατί το παράκανε η τάχαμου... "ενωμένη ευρώπη". Κατά τα λοιπά βέβαια, τα τοπικά μαγαζιά έχουν άλλα να αντιμετωπίσουν, όπως amazon, αλυσίδες κ.λπ. αλλά βγαίνουμε εκτός θέματος, οπότε το αφήνω εδώ...

Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο P

Ψάχνω να βρω τη lexar 2000 64GB σε φυσιολογική τιμή, γύρω στα 60 ευρώ ,αλλά βλέπω έχουν εκτιναχθεί οι τιμές .Υπάρχει καμία προσφορά ή να αρκεστώ στη lexar 1667;

Οσο και να μην μας αρέσει καλό θα κάνει στις τοπικές αγορές, έχουμε ξεσκιστεί σε αγορές όλοι μας από Κίνα κλπ. και δεν βλέπουμε πόσο ζημιά κάνουμε στην τοπική αγορά και γενικότερα στην οικονομία της χώρας μας. Κάθε τι που αγοράζουμε απευθείας από την Κίνα στερούμε τα χρήματα αυτά από ένα Ελληνικό κατάστημα, στερούμε το φαγητό από μια οικογένεια και κλέβουμε και το κράτος που προφανώς για να καλύψει τα σπασμένα θα ψάξει άλλους γελοίους τρόπους να μας πάρει τα λεφτά...φαύλος κύκλος είναι.

Θεωρητικά αυτό είναι το σωστό ,πρακτικά ο καθένας ,καλώς ή κακώς ,κοιτάει την τσέπη του. Όπως, θεωρητικά θα έπρεπε να νοιώθουμε πρώτα Ευρωπαίοι και έπειτα Έλληνες,Ιταλοι,Γάλλοι κλπ με την ευρεία αντίληψη του όρου.Πρακτικά, η Ευρώπη απέτυχε παταγωδώς σε αυτό το θέμα ,χρόνια τώρα.

Συμφωνώ σε κανένα δεν περισσεύουν τα λεφτά αλλά και να περισσεύουν όλοι θέλουν να πληρώσουν λιγότερα.
Τα έχουμε ξαναπεί πρώτα κοιτάμε το μικρό μαγαζάκι της γειτονιάς, μετά το e-shop κτλ.
Προσωπικά κάνω πολλές αγορές από Κίνα και από εξωτερικό γιατί μόνο αυτό μπορώ,
αν μπορούσα να κόψω τιμολόγια όπως κάνουν πια οι περισσότεροι την ελληνική αγορά θα στήριζα.
Υ.Γ. Με τα κορονομέτρα είναι πια ξεκάθαρο ότι η πολιτική βούληση είναι η φτωχοποίηση και το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων

Κακα τα ψεματα πρωτο μας μελημα ειναι η τσεπη μας.

Αν δεν μας συμφερει η αγορα απο καπου δεν πα ναναι ευλογημενη ή ηθικα σωστη....Εγω καταλαβαινω πληρως αυτο που λεει ο Παναγιωτης και εγω αν δεν εκοβα τιμολογια αναγκαστικα απο ΕΕ πιθανον να δοκιμαζα τις εξωτικες αγορες με το αναλογο ρισκο παντα.

Παιδιά προφανώς αυτο κάνουμε όλοι μας και εγώ συγκεκριμένα, απλά δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό, δυστυχώς όπως πολύ σωστά είπατε ο καθένας μας κοιτάει την τσέπη του και τι μπορεί να γλιτώσει...ε για αυτο λοιπόν μας τα κλειδώνουν όλα όποτε έτσι δεν θα έχουμε επιλογή...χαχα

Απάντηση: Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Δεν θα μείνει μαγαζί να δούμε μηχανή δια ζώσης αν συνεχιστεί αυτό. Και στο τέλος στην τσέπη μας θα έχει αντίκτυπο με την ευρύτερη όμως έννοια.

Ήδη συμβαίνουν και τα δύο, και όχι μόνο με τα μικρομάγαζα αλλά και κάποια "μεγαλομάγαζα" που μείωσαν τα προϊόντα που εκθέτουν - και φυσικά τις τσέπες μας που είναι όλο και πιο άδειες...

Tokina ATX-i 11-16 mm F2.8 Canon EF-S

Η τελευταια εκδοση του κλασικου crop ευρυγωνιου (απο τους ελαχιστους με σταθερο διαφραγμα και μαλιστα f2,8) στα :

314,07 ανευ ΦΠΑ
376,88 με ΦΠΑ

Απάντηση: Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Υπάρχει κιτ της EM1 MKΙΙ + 12-40/2.8 σε κατασταση καινουργιου στο γαλλικό Αμαζον στα 1200ευρω , αν ισχυει η εκπτωση του 20% ειναι τελικη τιμη 960ευρω για το πακέτο. Δεν ξερω πόσο ακομη θα υπάρχει. Εχθες ηταν 150ευρω πιο πάνω.

Ο φακος πωλειται ανετα 400ευρω και μενει ποσο 560ευρω για το σώμα. Με εβαλε στον πειρασμό να το πάρω και εγώ. :twoguns:

Re: Απάντηση: Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Δι

Υπάρχει κιτ της EM1 MKΙΙ + 12-40/2.8 σε κατασταση καινουργιου στο γαλλικό Αμαζον στα 1200ευρω , αν ισχυει η εκπτωση του 20% ειναι τελικη τιμη 960ευρω για το πακέτο. Δεν ξερω πόσο ακομη θα υπάρχει. Εχθες ηταν 150ευρω πιο πάνω.

Ο φακος πωλειται ανετα 400ευρω και μενει ποσο 560ευρω για το σώμα. Με εβαλε στον πειρασμό να το πάρω και εγώ. :twoguns:

Το κοίταξα Κώστα, δεν μου βγάζει την έκπτωση στο τελικό ποσό (20%) μάλλον δεν ισχύει πλέον?? ή κάνω κάτι λάθος, γιατί αλλιώς την αγόραζα εχτές στα 960 το σετ, τώρα μου βγαίνει στα 1.260 σχετικά καλή τιμή, άλλα σε αυτά τα χρήματα τα βρίσκω και ξεχωριστά τα κομμάτια άνετα. Αν κάποιος ξέρει τι γίνεται με το 20% ενημερώνει και κερνάω καφέ (αν ανοίξουν τα μαγαζιά!!!).

Το δοκίμασα για να βοηθήσω και δεν περνάει ούτε σε εμένα η έκπτωση.

Re: Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Το δοκίμασα για να βοηθήσω και δεν περνάει ούτε σε εμένα η έκπτωση.

Θυσια γινομαστε ολοι βλεπω :ernaehrung004:

Τελικα καλυτερες τιμες παιζουν μετα τα χριστουγεννα βλεπω....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλι

Το κοίταξα Κώστα, δεν μου βγάζει την έκπτωση στο τελικό ποσό (20%) μάλλον δεν ισχύει πλέον?? ή κάνω κάτι λάθος, γιατί αλλιώς την αγόραζα εχτές στα 960 το σετ, τώρα μου βγαίνει στα 1.260 σχετικά καλή τιμή, άλλα σε αυτά τα χρήματα τα βρίσκω και ξεχωριστά τα κομμάτια άνετα. Αν κάποιος ξέρει τι γίνεται με το 20% ενημερώνει και κερνάω καφέ (αν ανοίξουν τα μαγαζιά!!!).

Μαλλον σε ξεκιναει με το καινουργιο , τωρα μπηκα και ειναι 1207ευρω αρχικη τιμή το σετ αλλα στο warehouse , αν καταφερεις και το ξεκινησεις απο εκει μου το πάει εμενα τελικη στα 1006ευρω + 13euro μεταφορικά, το προχωρησα μεχρι λιγο πριν την πληρωμη που μου δινει και το prime για 30 ημερες δοκιμη. Βεβαια δεν ξερω αν ισχυει η τιμολογηση του 20% μειον απο εκπτωση στο warehouse ή μου αφαιρεί το ΦΠΑ που στην Γαλλια πάλι ειναι 20%.

Θέλει λιγο προσοχη για να επιλεξεις το προιον του warehouse (δεν στο βγαζει ευκολα) , πριν ξεκινησεις πρεπει να βλεπεις δεξια την τιμη 1207 ευρω και ότι το δινει το warehouse, αν εξακολουθει και βγαζει το ολοκαινουργιο σετ θελει να πας πιο κατω και δεξια που εχει την τιμη του μτχ. και να το ριξεις στο καλαθι και μετα να δεις αν σου βγαζει την εκπτωση.

Screenshot 2021-02-10 17.14.41.jpg

Το link είναι αυτό.
https://www.amazon.fr/Olympus-OM-D-...LQO9T&qid=1612970095&s=warehouse-deals&sr=8-1
Το ζητούμενο είναι ότι δοκίμασα και άλλα προϊόντα από το γαλλικό warehouse και δεν περνάει η έκπτωση.

Ευχαριστώ παιδιά, σωστά το είχα επιλέξει άλλα έκπτωση δεν βγάζει, μήπως σκέφτομαι βγάζει την έκπτωση αν έχεις prime μόνο Λογαριασμό??

Y.Γ. Κρίμα πάντως γιατί ήταν super τιμή στα 960 το σετ, τα έδινα εύκολα και για πλάκα, και με την ασφάλεια/εγγύηση του Amazon.

From 04 February 2021, 00:00 until 14 February 2021 at 23:59, Amazon customers get a 20% discount on selected products from Amazon Warehouse.

Mαλλον ο Δημητρης μας τα ειπα ολιγον σαλατοποιημενα, για το UK Warehouse ισχυει, εκει το βρηκα το ανωθεν ....

Αχ Δημήτρη τι μας έκανες!!!!χαχα:smash:

Υ.Γ. Με το ''μπιμπ'' στο χέρι μείναμε!!!