Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε τ

Έλα περιττά έξοδα ήταν.
Καλό σας έκανε.

Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο P

Θα ήθελα να δω τι θα ελεγες Παναγιώτη αν είχες την τύχη να εχεις εσυ κατάστημα που να πουλάει ανάλογα είδη και να σου μένουν στα ράφια γιατί ο Κινεζος έχει βρει τρύπες να πουλάει χωρίς φόρους.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η τρίχα έγινε τριχιά. Ήταν λογικό οτι κάποια στιγμή θα υπάρξει τόση μεγάλη πίεση (τόσο από τα κράτη που χάνουν φόρους όσο και από τους καταστηματάρχες και τις αντιπροσωπίες που δεν κάνουν πωλήσεις) που θα φτάσουμε στο άλλο άκρο. Και αυτό όπως βλέπεις θα συμβεί συνολικά σε όλη την Ευρώπη όχι εδώ μόνο.

Να σημειώσουμε πως οι φόροι με τους οποίους πληρώνονται ΔΥ κσο συνταξιούχοι, προέρχονται από αυτούς τους καταστηματαρχες.
Αν εκλείψουν αυτοι.... ;)

Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο P

Να σημειώσουμε πως οι φόροι με τους οποίους πληρώνονται ΔΥ κσο συνταξιούχοι, προέρχονται από αυτούς τους καταστηματαρχες.

*και από αυτους

Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε τ

Παλικάρια πριν λίγο πλήρωσα μια αγορά από το "περιώνυμο" mbp.com και μου έβγαλε μια έκπτωση 20 λίρες για όποιον ξοδέψει 200 λίρες και πάνω χρησιμοποιώντας αυτό το λινκ. Παίρνω κι εγώ έκπτωση για μελλοντικές αγορές, και υποθέτω ότι ισχύει και για το Γερμανικό μαγαζί τους (αφού εκεί ψώνισα) αλλά: ΔΕΝ ξέρω για α) πόσο καιρό, και β) πόσες φορές θα ισχύσει. Οπότε τα παράπονά σας (αν προκύψουν) στον... μαγαζάτορα!

Δημήτρη ευχαριστούμε για το Link . Σου προτείνω να το στείλεις σε όποιο μέλος ενδιαφέρεται πραγματικά με πμ κι όχι χύμα εδώ . Κρίμα είναι να το χρησιμοποιήσει κάποιος άσχετος περαστικός.

Είναι σίγουρο ότι ισχύει για περισσότερες από μια φορές, απλά δεν ξέρω πόσες και για πόσο καιρό.

Απάντηση: Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Μεγάλη κουβέντα.
Έχω αντίλογο αλλά δεν είναι του θέματος.

Μεγάλη κουβέντα.
Έχω αντίλογο αλλά δεν είναι του θέματος.
Όταν δώσει ο Θεός να τελειώσει η ιστορία, θα τα πούμε από κοντά με τσιπουρακι...

Το mattebox της Smallrig καταλληλο για φιλτρα 4Χ4 αλλα και 4Χ5,6 και φτιαγμενο για μικρες καμερες κυριως τιμάται περίπου στο 100 .

Ομως το γαλλικο και το ιταλικο αμαζον το δινουν απο χτες με 30% κουπονι εκπτωσης το οποιο αν συνδυαστει με τιμολογιο φτανει το κοστος στα 56-57 ευρω.

Ασυλληπτο vfm για οσους θελουν για καποιες χρησεις ενα mattebox (Αν και αρκετα μεγαλυτερο του αντιστοιχου Tilta που ομως ειναι μονο για φιλτρα 4Χ5,6)

https://www.amazon.it/dp/B08R5VLLKM?tag=haggle-web-it-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1

https://www.amazon.fr/dp/B08R5VLLKM?tag=haggle-web-fr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1

Αν το θελετε για χρηση σε ραγες 15 χιλιοστων χρειαζεστε και το γεφυρακι στηριξης που εχει και αυτο κουπονακι 10%

αλλιως μπαινει πανω στον φακο κανονικα.

Re: Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Παλικάρια πριν λίγο πλήρωσα μια αγορά από το "περιώνυμο" mbp.com και μου έβγαλε μια έκπτωση 20 λίρες για όποιον ξοδέψει 200 λίρες και πάνω χρησιμοποιώντας αυτό το λινκ. Παίρνω κι εγώ έκπτωση για μελλοντικές αγορές, και υποθέτω ότι ισχύει και για το Γερμανικό μαγαζί τους (αφού εκεί ψώνισα) αλλά: ΔΕΝ ξέρω για α) πόσο καιρό, και β) πόσες φορές θα ισχύσει. Οπότε τα παράπονά σας (αν προκύψουν) στον... μαγαζάτορα!

Thanks Δημήτρη χτύπησα μια Olympus pl9 στα 200 ευρώ σύνολο με τα μεταφορικά με τον κωδικό που έβαλες. Πολύ καλή τιμή και έχει και 4Κ που ήθελα....πάω την pl8 ήδη για πούλημα, 1 εβδομάδα έμεινε μαζί μου!!! Και πάλι ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού

Τυχερουλη !

την είχα προχθές για αγορά αυτή τη μια και μοναδική που είχε το site και λογικα αυτή θα πήρες Νίκο αλλά έκανα πίσω. Η υλοποίηση του ηλεκτρονικού κλείστρου των Εpl9/EM10 mkiii που έκαναν προσπαθώντας να τις κάνουν πιο εύκολες προσιτές στον απλό χρήστη είναι σοβαρός λόγος απόρριψης τους για εμένα προσωπικά και μέγα φαουλ της Olympus. Μεταξυ άλλων έχουν καταργήσει και τη θύρα για το optional ΕVF για οικονομία.

Παρόλα αυτά την εφοδίασαν με δυνατότητα έλεγχου εξωτερικου φλας από το πτυσσόμενο φλασάκι κάτι που αφορά μόνο ψαγμένο χρήστη :damnyou: Ακατοανοητα και μπερδεμένα πράγματα που έδειξαν την συγχηση που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια στο τμημα σχεδιασμού.

Ελπίζω η νέα εταιρία να μην κάνει τέτοια παιδαριώδη λάθη.

ΥΣ
μια πολύ καλή περίπτωση σε τιμή αν ενδιαφέρει κάποιον αποκλειστικά η φωτογραφία και μηχανή χωρίς EVF είναι η EP5 που έχει σε mint κατάσταση. Παλιό μοντέλο ναι , αλλά με πολλά χειριστήρια , έχει τον ίδιο 16αρη αισθητήρα και δυνατότητα EVF. Το σώμα ειναι premium φουλ μεταλλικό, λίγο χαμηλότερη ποιότητα σε κατασκευή από της Penf.

Ευχαριστώ Κώστα. Αυτό με το ηλεκτρονικό κλείστρο το ξέρω από την em10III που είχα δουλέψει, προσωπικά δεν με ενοχλεί τόσο, (στην pl10 το έχουν φτιάξει). Για το evf επίσης αδιάφορο μου περνάει σε τέτοιου είδους μηχανή. Οσον αφορά τον αισθητήρα μπορεί να είναι ο ίδιος ο 16αρης άλλα δεν έχει την ίδια απόδοση με τις παλιές μηχaνές π.χ. em1, p5..έχω δουλέψει την em10III και ο νέος επεξεργαστής κάνει σε πρώτη φάση την μηχανή πιο γρήγορη σε ταχύτητα λειτουργίας, πιο responsive, πιο γρήγορη στην εστίαση, ειδικά σε ΕΥΕ ΑF και κυρίως βγάζει καλύτερο αρχείο με πιο ωραία χρώματα, πιο σωστό white balance και περίπου 1/3 του stop λιγότερο θόρυβο. Δεν το περίμενα άλλα κάνει μεγάλη διαφορά ο νέος επεξεργαστής και οι νέοι αλγόριθμοι, τον έχουν ξεζουμίσει τον 16αρη. Για αυτό τον λόγο δεν κοίταξα καν την p5, μεταλλική μεν άλλα δεν έχει την απόδοση της pl9 και φυσικά και το βίντεό της...περι ορέξεως βέβαια..μάλιστα κάπου στο dpreview είδα κάποιον χρήστη που είχε την pen f και την pl9 και έλεγε ότι η pl9 είναι αισθητά πιο γρήγορη και με καλύτερη εστίαση ακόμα και σε caf και φυσικά με πολύ καλύτερο βίντεο.

Υ.Γ. Το site έχει ακόμα μια Pl9 για μένα αξίζει φουλ, με κανένα μικρό φακουδάκι pancake είναι σούπερ επιλογή.

Έριξα μια γρήγορη ματιά και έχει καλές τιμές στις ποιο αρχαίες μηχανές. Οι πιο νέες είναι πιο ακριβές από Grey market.
Φαντάζομαι επιλέγουμε το eu site.

Χαίρομαι που βοήθησα! Παναγιώτη θα σε κατευθύνει μόνο του στο .EU , τα πακέτα πηγαινοέρχονται στο Βερολίνο για όλη την Ευρώπη.

Απάντηση: Re: Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάσ

Νίκο γιαυτό έγραψα για φωτό αποκλειστικά οποιος ενδιαφέρεται. Για CAF σε μηχανή Olympus χωρίς το PDAF της σειράς ΟMD απλά το ξεχνάς, αν ήταν Panasonic θα συμφωνούσα με το σύγχρονο DFD έχει βελτιωθεί και θα βελτιωθεί κιαλλο όσο οι επεξεργαστές καλυτερεύουν . Γι όλες τις Pen μηχανές δουλεύεις με το SAF και δεν σπας τα νεύρα σου. Σε μερικά πράγματα πιστευω δεν πρέπει να γίνονται παραχωρήσεις.

Οι επεξεργαστές από της παλιάς γενιάς μηχανές ίδιου αισθητήρα θα συμφωνήσω μαζί σου έχουν διαφορά, βελτιώνονται και συν το χρονω σίγουρα θα δούμε τρομερές αλλαγές στην απόδοση των crop αισθητηρων και ειδικά στην απόδοση σε ISO , εκεί θα είναι οι εξελίξεις και όχι στους αισθητήρες που εξελίσσουν με το σταγονόμετρο 1-2 κατσκευαστες. Σε λιγα χρόνια στις μηχανές θα βλέπουμε ο ταχύτατος επεξεργαστής τους θα κάνει αυτόματα τη δουλειά ενός DXO prime, ενός ΑΙ Luminar deNoise και εκεί θα κλείσει κιαλλο η ψαλίδα με τα πιο μεγάλα συστήματα.

ΥΣ Το χρωμα από την παλιά ΕΜ1 διαφέρει γιατί ο 16αρης αισθητήρας της είναι Panasonic, των Pen/EM5 είναι Sony με άλλη χρωματική παλέτα ρυθμισμένος.

Να Κανω μια ερώτηση , η μηχανές που δείχνει είναι στην πραγματική κατάσταση που βρίσκονται τώρα ;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ααα έχεις δίκιο, για αυτο έβλεπα διάφορες σε σχέση με την em1 στο χρωμα, αισθητές κιόλας....πάντως πέρα από το χρωμα όπως ειπα οι νέες μηχανές έχουν καλύτερη απόδοση λόγω νέων επεξεργαστών σε σημείο που δεν το περίμενα. Τρομερή δουλειά ο επεξεργαστής ίσως πιο σημαντικό κομμάτι και από τον αισθητήρα. Πάντως ακόμα και σε caf βοηθάμε πολύ οι νέοι αλγόριθμοι και ο επεξεργαστής. Η νέα π.χ. Em10iv αν το ψάξεις θα δεις ότι κάνει μια σχετική καλή δουλειά εκεί, καμία σχέση βέβαια με υβριδικές υλοποιήσεις, αλλά μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν που π.χ. στην em10ii απλά δεν σκεφτόσουν καν να βάλεις caf.

Υ.Γ. Πάντως η pl9 μαζί με τον Panasonic 20mm που επίσης απέκτησα ειναι ένα τρομερά μικρό πακετάκι που είναι ικανή ακόμα και για low light λόγω φωτεινού φακού και ibis με πολύ sharp αρχεία.

Να Κανω μια ερώτηση , η μηχανές που δείχνει είναι στην πραγματική κατάσταση που βρίσκονται τώρα ;

Ναι είναι όπως τις δείχνει, έχει και μεγέθυνση για να δεις λεπτομέρειες, καθώς και περιγραφή όπου αναφέρεται η γενική κατάσταση και κάποια ελατώματα ΑΝ υπάρχουν.

Για την OMD-EM1 προσυπογράφω, είχε αισθητήρα Panasonic αλλά προφανώς δεν τον είχαν διαχειριστεί καλά στο χρώμα, με αποτέλεσμα μια... περίεργη κατάσταση. Ήταν ο λόγος που την έδωσα πολύ γρήγορα, παρότι μου άρεσε ως αίσθηση/διεπαφή. Ούτε Oly - ούτε panny, κάτι ανάμεσα...

Χαίρομαι που με άκουσες και τον ξανά πήρες τον φακό, σε μηχανές με νέο επεξεργαστή εστιάζει σαφως πιο γρήγορα, φοβαμαι όμως οτι θα απογοητευτείς γρήγορα Νίκο αφού CAF ειδικά με αυτόν τον φακό δεν υπαρχει κάν ενω ξεχνάς και το βιντεο γρατσουναει, κατά τα αλλά είναι αστέρι για τηγανητας

Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Ναι είναι όπως τις δείχνει, έχει και μεγέθυνση για να δεις λεπτομέρειες, καθώς και περιγραφή όπου αναφέρεται η γενική κατάσταση και κάποια ελατώματα ΑΝ υπάρχουν.

Έχεις δικιο , μόλις άνοιξα της φωτό και το διαπίστωσα , πέρνει και εξοπλισμό δικό σου αν θέλεις και σε χαμηλώνει την τιμή η κατάλαβα λάθος ;

Sent from my iPhone using Tapatalk