Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Εφοσον είσαι αρχάριος και ψαχνεις για προσφορά θα έλεγα να κοιτάς σε διαθέσιμo stock απο πακέτα της ΕΜ10 ΙΙΙ (S), η S είναι η βελτιωμένη έκδοση της ΙΙΙ με το ηλεκτρονικό κλείστρο διαθέσιμο σε ολα τα mode. Η ΕΜ10 ΙV ξεφεύγει σε τιμή

Θα την βρεις γύρω στα 500€ με τον φθηνό κιτ 14-42R είτε με τον πιο ακριβό κιτ pancake 14-42EZ (διαφορα γύρω στα 50€ συν)

Εφοσον είσαι αρχάριος και ψαχνεις για προσφορά θα έλεγα να κοιτάς σε διαθέσιμo stock απο πακέτα της ΕΜ10 ΙΙΙ (S), η S είναι η βελτιωμένη έκδοση της ΙΙΙ με το ηλεκτρονικό κλείστρο διαθέσιμο σε ολα τα mode. Η ΕΜ10 ΙV ξεφεύγει σε τιμή

Θα την βρεις γύρω στα 500€ με τον φθηνό κιτ 14-42R είτε με τον πιο ακριβό κιτ pancake 14-42EZ (διαφορα γύρω στα 50€ συν)
Ευχαριστώ πολύ :)

Πώς συγκρίνεται με Κανον κ Σίγμα;

Aυτος ειναι ο πατερας του .....

Το νυν μοντελο παντως δεν νομιζω οτι εχει σοβαρες οπτικες διαφορες μαλλον το ιδιο ειναι οπτικα με αλλο πιο συγχρονο σασι και μοτερ AF

Καλημερα

Εσείς που τα έχετε δουλέψει, θα ήθελα την γνώμη σας και για την panasonic gx9?
Συγκριτικά με την em10 m3

Σε θέμα ποιότητας και χρωμάτων εικονας;
Και ευκολία χειρισμού

Να αναφέρω ότι προτιμώ το σκοπευτρο στο πλάι

Last edited:
Εξαιρετικη είναι η GX9 για τα λ7 που πουλιέται Ελλάδα. Υστερεί λίγο στη σταθεροποίηση από την ΕΜ10ΙΙΙ , έχει και σπαστο σκόπευτρο και σχεδόν τα πάντα από ηλεκτρονικές λειτουργίες, περισσότερα ίσως από αυτά της Olympus (4k photo , post focus κλπ).

Το μεγάλο μείον της σε σχέση με το Oled της ΕΜ10ΙΙΙ είναι το σκόπευτρο που είναι λίγο πρωτόγονο (θυμίζει τούνελ και κάποιος τους ενοχλεί) . Εχθές πάλι κοίταξα μέσα από αυτό (ενός φίλου που μου την εφερε για update) και έμεινα με την ίδια εντύπωση. Σε αποζημειωνει όμως σε ολα τα υπόλοιπα.

• Like
Reactions: Giorgios
Εξαιρετικη είναι η GX9 για τα λ7 που πουλιέται Ελλάδα. Υστερεί λίγο στη σταθεροποίηση από την ΕΜ10ΙΙΙ , έχει και σπαστο σκόπευτρο και σχεδόν τα πάντα από ηλεκτρονικές λειτουργίες, περισσότερα ίσως από αυτά της Olympus (4k photo , post focus κλπ).

Το μεγάλο μείον της σε σχέση με το Oled της ΕΜ10ΙΙΙ είναι το σκόπευτρο που είναι λίγο πρωτόγονο (θυμίζει τούνελ και κάποιος τους ενοχλεί) . Εχθές πάλι κοίταξα μέσα από αυτό (ενός φίλου που μου την εφερε για update) και έμεινα με την ίδια εντύπωση. Σε αποζημειωνει όμως σε ολα τα υπόλοιπα.
Ευχαριστώ πολύ!!

Θα κοιτάξω να δω διαθεσιμότητα κλπ

H GX9 έχει 20αρη αισθητήρα και η ΙΙΙs τον 16αρη αυτή είναι η πιο σημαντική διαφορα τους, ξέχασα να στο γράψω.

• Like
Reactions: Giorgios
Αν δεν σε πειράζει το σκόπευτρο της gx9 που είναι απαρχαιωμένο και δεν τραβάς βίντεο όπου η gx9 έχει τεράστιο crop, σαν μηχανή είναι μάλλον καλύτερη η gx9....σημαντικό για μένα ότι η em10iii σαν γνήσιο τέκνο της Olympus έχει καταπληκτικά χρώματα σε jpeg αλλά και σε βίντεο που δεν τα παίρνεις από την panasonic, βέβαια αυτό είναι και λίγο θέμα γούστου.

Πολύ χοντρικά η em10iii έχει καλύτερο σκόπευτρο, καλύτερα χρώματα , καλύτερο ibis ,και σωστό χωρίς crop 4k βίντεο. Η gx9 έχει πιο πολλές ηλεκτρονικές ευκολίες, πιο σύγχρονο και καλύτερο αισθητήρα, μάλλον καλύτερη εστίαση και πιο σωστά οργανωμένο μενού. Ανάλογα τις ανάγκες σου επιλέγεις τι σου κάνει πιο πολύ.

Επίσης, ναι μεν το χρώμα είναι υποκειμενικό - εμένα π.χ. με ενοχλεί η "κιτρινίλα" της Oly, που δεν φεύγει ούτε από τα raw - αλλά τα υπόλοιπα, δηλαδή το μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και το μικροκοντράστ είναι σαφή πλεονεκτήματα της GX9. Για την σταθεροποίηση της OM10 III δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, με την panny πάντως στην πράξη τραβάω άνετα χεράτα με 1/4" σε εστιακές ~150mm και καλά ποσοστά επιτυχίας, με ριπή bracketing -1,0,+1 έχω σίγουρα μια καλή, και δεν έχω το σταθερότερο χέρι (περνάνε τα χρόνια :cry:).

Last edited:
  • Like
Reactions: kbouk
Χάχα Δημήτρη θα έλεγα το αντίθετο για τα χρώματα, ότι στην Panasonic κιτρινιζουν πολύ και δεν μου αρέσουν, στην olympus κλείνοντας την επιλογή για προτεραιότητα για θερμούς τόνους βγαίνουν τα χρώματα αισθητά πιο μπλε όπως μου αρέσουν. Αυτό όχι τόσο στις παλιές em1, em10ii ή em5ii που πράγματι κιτρινιζουν λιγο, αλλά στις πιο νέες με τον πιο σύγχρονο επεξεργαστή και την καλύτερη jpeg engine. Τελικά ο καθένας μας έχει εντελώς διαφορετική αντίληψη. Ότι αρέσει τον καθένα...

Όπως έχω αμφιβολία, μεγάλη κιόλας για τον 20αρη αισθητήρα όσον αφορά το dynamic range, κατά πόσο είναι καλύτερο και κυρίως κατά πόσο βλέπεις στην πράξη διαφορά, αλλά είναι άλλη συζήτηση αυτή.

Να μην πάρεις Σόνυ ποτέ σου
Καλά Sony δεν υπαρχει η κιτρινιλα που βγάζει, βασικος λόγος που μάλλον δεν θα ξαναπάρω Sony mirrorless μηχανή. Η τελευταια mirrorless Sony που είχα ήταν η Α6400 πριν 3 χρόνια που την έδωσα μέσα σε 10 μέρες, δεν μου άρεσαν καθόλου τα αρχεία και η κιτρινιλα που εβγαζε, για αυτο έδωσα και πριν 1 χρόνο την rx10iv παρολο που είχε καταπληκτικό φακό και απίστευτη εστιαση, και ειπα τότε ότι με Sony δεν θα αξανασχοληθω ποτέ.

Δεν ξέρω, έχω καιρό να επεξεργαστώ χρωματικά αρχεία από άλλες μηχανές πλην panasonic. Η τελευταία που δούλεψα Olympus E-PL8 βγάζει υπερβολικά θερμά χρώματα ακόμα και με την σχετική ρύθμιση off (το κακό είναι ότι παραμένει και στα raw). Οι panasonic από GX80 και μετά έχουν διορθώσει την κιτρινοπράσινη τίντα, και είναι σχετικά ψυχρές σε γκάμα κόκκινο-μπλέ, αλλά τα raw αρχεία έχουν ευελιξία. Sony RX100 ψιλοτραγική, η mkIII πολύ-πολύ καλύτερη, μια A7 II που κράτησα για 10 μέρες μέτρια πράγματα.

Η pl8 Δημήτρη έχει τον παλιό επεξεργαστή που έχει και η em1, Em10ii, em5ii κλπ….βγάζανε κιτρινιλα ελαφρώς Και γενικά θερμά χρώματα σε ένα βαθμό. Σε Olympus πας πλέον από em10iii, pl9, em5iii, em1ii και πάνω, όλες οι παλιές δείχνουν στα χρωματα και στην JPEG engine την ηλικία τους.

Σε Sony οι παλιές ήταν απλά τραγικές, έχει βελτιωθει η κατάσταση αισθητά αλλά απέχουν παρά πολύ ακόμα για μένα από το να θεωρούνται ότι έχουν καλά αρχεία….όπως και η Panasonic έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου, οι παλιές θυμάμαι G6 κλπ. Είχαν αισχρά χρώματα…τελευταίας γενιάς μόνο την GH5 είχα για λίγο δανεική και ειχε συμπαθητικά αρχεία αλλά όχι για μέσα σαν της Olympus.

Βεβαια είναι και όπως συνηθίσει κάποιος, πριν μέρες που είχα την Fuji X100F που κατά γενική ομολογία έχει εξαιρετικη jpeg engine, ναι μεν μου άρεσε αλλά κάτι με χαλαγε, δεν μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς αλλά δεν μου άρεσαν τόσο τα jpeg της όπως της Olympus em10iii….αν ρωτήσεις κάποιον άλλο μπορεί να σου πει το αντίθετο.

Καλά Sony δεν υπαρχει η κιτρινιλα που βγάζει, βασικος λόγος που μάλλον δεν θα ξαναπάρω Sony mirrorless μηχανή. Η τελευταια mirrorless Sony που είχα ήταν η Α6400 πριν 3 χρόνια που την έδωσα μέσα σε 10 μέρες, δεν μου άρεσαν καθόλου τα αρχεία και η κιτρινιλα που εβγαζε, για αυτο έδωσα και πριν 1 χρόνο την rx10iv παρολο που είχε καταπληκτικό φακό και απίστευτη εστιαση, και ειπα τότε ότι με Sony δεν θα αξανασχοληθω ποτέ.

Βασικα πρασινιλα ειναι με λιγο κιτρινο ;)

Ομως για να ειμαστε δικαιοι εχει βελτιωθει παρα πολυ.

Ναι έχει βελτιωθεί αισθητά, από την π.χ. Α6000 μέχρι την Α6400 έβλεπες μεγάλη βελτίωση….αλλά θέλει δουλειά ακόμα, γιατί βελτιώθηκε μεν αλλά και ο ανταγωνισμός έκανε μεγαλες βελτιώσεις και είναι πάλι μπροστά της όσον αφορά τα χρώματα.

Στα Public με 209€ ο Panasonic 45-200/f4-5,6 πιο φτηνά κι από μεταχειρισμένος - και τουλάχιστον 140€ κάτω από Ευρώπη. Κάντε ένα τηλέφωνο να εξακριβώσετε αν όντως υπάρχει, για να μην την πάθετε όπως με τον 35-100/2,8.

Να υποθέσω οτι έχουν βγάλει πάλι τιμή για τον Ι και δίνουν τον ΙΙ ? Γιατί έχει βγει και στεγανή βερσιον ΙΙ