Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Στα Public με 209€ ο Panasonic 45-200/f4-5,6 πιο φτηνά κι από μεταχειρισμένος - και τουλάχιστον 140€ κάτω από Ευρώπη. Κάντε ένα τηλέφωνο να εξακριβώσετε αν όντως υπάρχει, για να μην την πάθετε όπως με τον 35-100/2,8.
Με 30€ δωροεπιταγή για επόμενη αγορά, αν αγοραστεί μέχρι Κυριακή.

Προφανώς την έριξα και εγώ την παραγγελία, λέει ότι αύριο θα παραλάβω από το κατάστημα, τι να πω, αν ισχύει και πάρουμε και την δωροεπιταγή των 30 ευρώ θα μας βγει ο φακός 180 ευρώ!!! Και να μην σου κάνει τελικά αν τον πουλήσεις μεταχειρισμένο παίζει να βγάλεις και κέρδος!!

Υ.Γ. Το πιθανότερο είναι βέβαια να φάμε άλλο ένα άκυρο!

Μμμ... μάλλον, αλλά δεν έχω καμιά όρεξη να το διαπιστώσω - εξάλλου έχω βολευτεί πολύ με τον 45-175 που είναι σχεδόν μισός σε βάρος, δεν επεκτείνεται και έχει μικρή διάμετρο, οπότε κάθεται καλά και στην GM5 - έχει βγει και καλό κομμάτι.

Αλλά δεν το συζητώ, είναι σούπερ ευκαιρία αν μπορέσουν να παραδώσουν. Λογικά, είναι ότι στοκ έχουν, γιατί όλοι αυτοί οι φακοί, στα κανονικά μαγαζιά έχουν παράδοση έως 30 μέρες...

Αφου έχεις τον 45-175 δεν έχει νόημα αυτός ο φακός για σένα...συνολικά πάντως (αν παραδώσουν τελικά) είναι τρομερή ευκαιρία, βέβαια με το Public ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Την εχω πατήσει ουκ ολίγες φορές...έτσι και κάνω λίστα με το το έχω πάθει συνολικά με αγορές από το Public θέλω ένα νήμα μόνο για αυτό!!! Αλλα βγάζει κάτι τέτοιες τιμές και όλο ξαναέρχομαι πίσω ενώ έχω υποσχεθεί ήδη στον εαυτό μου ότι δεν θα τους ξαναδώσω ούτε ευρω!!

Δεν ειναι light φακος οπως 45-175 , ο 45-200 ειναι 370γρ αλλά αν ειναι η ΙΙ βερσιον σιγουρα ειναι καλη τιμη. Εκτος της στεγανοτητας ο φακος εχει και Power OIS (Dual I.S) αντι του παλιου Mega OIS που ειχε η βερσιον Ι , σε τηλεφακο ειναι πολυ χρησιμο στα 150-200mm ακομη και σε σωμα Ολυμπους αντι του Ibis και το αλλάζεις με το κουμπι του φακου

Από ότι είδα Κώστα 10 εκ. Μήκος έχει κλειστός και όπως είπες 370γρ… μια χαρά είναι, μικρός και το βάρος διαχειρίσιμο. Οπτικά από ότι διάβασα είναι συμπαθητικός, όποτε αν κάτσει η δεύτερη έκδοση που είναι πιο στιβαρή και αδιάβροχη είναι μια χαρά. Αν τον παραδώσουν όπως είπαμε..χαχα

oταν φτασεις τα 380γρ ειναι πολυ κοντα και τα 520γρ. του 100-300ΙΙ που ειναι φωτεινοτερος (f4-5.6) , μακρυτερος κατα 200 mm (FF) και οπτικα καλυτερος, παρολα αυτα στοιχιζει κατιτις παραπάνω (γυρω στο 550ευρω) , εχετε το νου σας παντως αυτοι βαλθηκαν να ξεστοκαρουν ολο το στοκ της Πανυ οπως το πανε :)

Ενα Leica 50-200/2.8-4 δεν μπορουν να βγαλουν σε προσφορά να κανω και εγω χαρές :cry:

Απλά 180 ευρώ που θα βγει με την δώρο κάρτα σε σχέση με τα 550 δεν είναι κάτι τις παραπάνω αλλά τριπλά λεφτά! Και ναι είναι μακρύτερος αλλά ξεκινάει από 200mm που είναι πρόβλημα για μένα καθώς θα πρέπει να αλλαζω συνεχώς φακούς….βέβαια ότι αρέσει στον καθένα…

Αφου εχεις τον 12-100 βρε.

Δεν ειπα αλλωστε να παρεις τον 100-300 απλά ειναι ενας τηλεφακος που κλεινει μεγαλο ευρος εστιακων με σχετικα καλη φωτεινοτητα σε χαμηλή τιμη (για αυτα που προσφέρει) και καλό IQ , στα μτχ. θα τον βρεις γυρω στα 400ευρω .

Ο 45-200 που ειχα στο παρελθον δοκιμάσει την Ι βερσιον ηταν υποδεεστερος οπτικά ακομα και απο τους απλους κιτ , αν ειναι ο νεος ΙΙ εχει την στεγανοτητα και καλυτερη σταθεροποιηση αξιζει να τον δοκιμασεις , αν ειναι ο παλιος προσπερνατον

Αφου εχεις τον 12-100 βρε.

Δεν ειπα αλλωστε να παρεις τον 100-300 απλά ειναι ενας τηλεφακος που κλεινει μεγαλο ευρος εστιακων με σχετικα καλη φωτεινοτητα σε χαμηλή τιμη (για αυτα που προσφέρει) και καλό IQ , στα μτχ. θα τον βρεις γυρω στα 400ευρω .

Ο 45-200 που ειχα στο παρελθον δοκιμάσει την Ι βερσιον ηταν υποδεεστερος οπτικά ακομα και απο τους απλους κιτ
Πιθανότατα Κώστα, απλά θα μου δώσει άλλα 200mm σε FF και στην τελική τον σκοτώνω αν δεν μου βγει καλός ή δεν με βολέψει, δεν θα χάσω κάτι....μια δοκιμή θα είναι!! Ανετα θα τον δώσω όσο τον πήρα ίσως και παραπάνω με λίγο τυχη...

Υ.Γ. Λες να είναι τόσο χάλια οπτικά??? Χειρότερος και από τους απλούς τηλεφακούς του συστήματος?

χαλια μαυρα δεν θα ειναι αλλά μην περιμενεις θαυματα στα 200mm, o 100-300 δοκιμασμενα μεχρι τα 220-240mm (αναλογα την κοπια) ειναι αριστος για τα λ7 του και εφαμιλος ακριβοτερων φακων

χαλια μαυρα δεν θα ειναι αλλά μην περιμενεις θαυματα στα 200mm, o 100-300 δοκιμασμενα μεχρι τα 220-240mm (αναλογα την κοπια) ειναι αριστος για τα λ7 του και εφαμιλος ακριβοτερων φακων
Σίγουρα είναι καλύτερος ο 100-300 άλλα κάνει και αρκετά παραπάνω δυστυχώς!!! Θα το σκεφτώ, το πολύ πολύ να την ακυρώσω την αγορά πριν προλάβουν να με ακυρώσουν αυτοί πρώτα!!

• Haha
Reactions: kbouk
Καλησπέρα στην παρέα,
Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου πει τι παίζει με τις εγγυήσεις για αγορά από Amazon ?
Ισχύουν τα ίδια με τις αγορές grey market, ή τα προϊόντα από Amazon έχουν κανονική εγγύηση ?

Last edited:
Αν δεν ειναι τριτος πωλητης μεσα στο Amazon και o πωλητης ειναι το ιδιο το Αμαζον δεν εχεις κανενα προβλημα Κώστα , ΙΣΧΥΟΥΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ (με επιστροφη στο ιδιο το Αμαζον) και εχεις και περιοδο χαρητος για να γυρισεις προιον που δεν σου αρεσε

Δυστυχως μεσα στο Αμαζον υπάρχουν απατεωνες πωλητές που πουλουν σε χαμηλες τιμες οπότε μεγάλη προσοχη

υπαρχει και η ενδιαμεση κατηγορία κανονικοι πωληρες Verified from Amazon αλλα δεν εχω κανει πολλες αγορες απο αυτους (1-2 και μικροποσα) , δεν υπάρχει κανονας τι θα αντιμετωπισεις με την εγγυηση

• Like
Reactions: aspromavros

Nikon 28mm f/2.8 SE (Nikon Z)​

Σε ιστορικό χαμηλό (Ελλάδας τουλάχιστον) στα 269 ευρώ από ΑΑ digital photo:

Συνήθως παίζει στα 396. Χαμηλότερη που είχε παίξει είναι τα 326 πριν εμφανιστεί τώρα στα 269 όπως είπα.

131.png

Ψάχνοντας λίγο στο Ίντερνετ μιας και έβλεπα Nikon 28mm 2.8 SE (του θέματος) αλλά και Nikon 28mm 2.8 (χωρίς SE), είδα τελικά πως ο τελευταίος (non SE) είναι ίδιος φακός σαν τον SE και οι διάφορες τους είναι μόνο κοσμιτικες και η τιμή του κανονικά είναι στα 269 (όσο είναι ο άλλος σε προσφορά) όποτε μη βιαστείτε να αγοράσετε. Βρίσκετε κανονικά τον «όχι SE” στα 269 γενικά.

https://www.google.gr/amp/s/www.dpr.../nikon-releases-non-se-nikkor-z-28mm-f2-8.amp

Μπήκε το νερό στο αυλάκι για αγορά m.zuiko 12-200 , εάν πάρει πουθενά το μάτι σας κάποιον μέχρι 450 συν ΦΠΑ παρακαλώ ενημερώστε με. Μιας και στην τελευταία black Friday έπαιξε στα 417 στο Ιταλικό Amazon Business , πιστεύω θα βρεθεί καινούριος στα 450 νετη, το θέμα είναι να τον πάρω χαμπάρι.