Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Απλά τραγικοί....κ εγώ πιστεύω πως πρεπει να αναφέρονται τα καταστήματα/αντιπρόσωποι με τέτοιες "συμπεριφορές"...

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Για όποιον θέλει να αγοράσει ή να κάνει αναβάθμιση στο ολοκαίνουριο Capture One 8, υπάρχει κωδικός για 10% έκπτωση για περιορισμένο χρονικό διάστημα: DTCAPTURE10
Ο ίδιος κωδικός ισχύει και για 10% έκπτωση για την νέα συνδρομητική εγγραφή (αλά adobe), που ξεκίνησε στα 8 μηνιαίως (+ φ.π.α. εκτός αν έχετε επαγγελματικό α.φ.μ.).

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Στέργιε, η μαύρη pl5 έχει ασημένιες "πινελιές" στην βάση του φακού και σε διάφορα κουμπιά, οπότε ο ασημί 12-32 που της φοράω μια χαρά είναι - για τα δικά μου γούστα...

κι εγώ έχω τον 12-32 σε ασημί χρώμα πάνω στη μαύρη g5. Δεν θα μπορούσα να τον έχω σε μαύρο γι αυτό κάνω τουμπεκί. Από το καθόλου, ας έχουμε πολυχρωμία.

Έκανα μια αγορά από το Amazon.co.uk.

Την επόμενη μέρα με ενημέρωσαν ότι :

Dear Customer,

We're writing to inform you that your order 026-4300269-0870727 from Caulfield Industrial has been cancelled by the seller with the following reason: -

The seller is unable to deliver your order to the delivery address.
Our sellers strive to minimise cancelled orders. We're sorry for any inconvenience this has caused. We would like to confirm that you have not been charged for this order. If you have any questions regarding the cancellation of this order, please contact Caulfield Industrial.

If you're still interested in this item, please search for it again on Amazon.co.uk. If your order was cancelled due to an undeliverable delivery address, please resubmit your order with a different address.

We've included your order details below for reference.

We value you as a customer and hope you will continue shopping on Amazon.co.uk.

Warmest Regards

Amazon.co.uk
Παρ ότι η παραγγελία ακυρώθηκε μου έχουν δεσμεύσει τα χρήματα της αγοράς στην prepaid κάρτα.

Την χρέωση/δέσμευση την έκανε το «Amazon *Mktplce EU-UK AMAZON.CO.UK LU -DEBIT PURCHASE AUTHORIZATION»

Τα χρήματα θα αποδεσμευτούν μετά από κάποιες μέρες (πόσες) ?

Πρέπει να επικοινωνήσω με το Amazon.co.uk ή με τον seller προσωπικά για την αποδέσμευση των χρημάτων ?

Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει.

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Σε όλες τις συναλλαγές με κάρτες, η δέσμευση των χρημάτων γίνεται αυτόματα την ώρα της παραγγελίας και η αφαίρεση όταν αυτή εκτελείται, δηλαδή όταν το Amazon στέλνει το δέμα.

Αφού ακυρώθηκε η συναλλαγή, τα χρήματα θα αποδεσμευτούν σε λίγες μέρες.

Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Εγώ θα του έγραφα επιπλέον οτι τα μεταφορικά ειναι αρκετα πιο πανω απο 1 ΛΙΡΑ οποτε θα συμβιβαζοσουν και με ενα partial refund και ετςι θα τα βρίσκατε κάπου στην μέση που θα ειναι το καλύτερο και για τους δυο.
Λοιπόν μην τα πολυλόγω , μου έκανε refund 4 £ , δεν μου απάντησε πως αυτή η μπαταρία που φαίνεται στην φώτο να γράφει 14000 mAh αφού αυτός ισχυρίζεται οχι εκ παραδρομής μπήκε το 1400 , του έκανα feedback 3/5 ως προς το item description , ότι δηλαδή η περιγραφή δεν ήταν ούτε σωστή ούτε λάθος . Και 900 mAh για μια δύσκολη ώρα , χρήσιμα θα φανούνε . Πάω λοιπόν να τη φορτίσω και ο φορτιστής την απορρίπτει . Φλασάει το Led συνεχόμενα . Σύμφωνα με την canon http://www.usa.canon.com/cusa/support/consumer?pageKeyCode=prdAdvDetail&docId=0901e024809ed436 αυτό μπορείαν συμβεί σε Original μπαταρίες αν μείνουν πολύ καιρό ξεφόρτιστες . Προτείνει να γίνουνε μερικές δοκιμές μέχρι να πάρει μπρος η φόρτιση . Και φυσικά , για εκτός κάνον μπαταρίες κανένα δάκρυ :The situation may also occur when attempts are made to charge non-genuine Canon Battery Packs in the Canon Battery Charger LC-E6. However, the procedure provided above does not apply to the use of non-genuine Canon products . Έκανα καμιά δεκαριά δοκιμές , αλλα δεν συγκινείται ο φορτιστής . Θα πάω αύριο να τη βάλω σε ενα τροφοδοτικάκι που έχω μεταβαλλόμενο στα 8.4 V του φορτιστή με κόφτη στα 100 ίσως 150 mA μπας και ξυπνήσει λίγο η μπαταρία και μετά ο φορτιστής τη δει .Αυτά τα ωραία

Δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται το "η φτήνια τρώει τον παρα"

http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3798

Και αν δεν σου κάνει του την πετάς στα μούτρα, τον βρίζεις, τον χαστουκιζεις, σου δίνει ΌΛΑ τα λεφτά πίσω κτλ.
Πόσο σου κόστισε η μπαταρία που ΔΕΝ έχεις τελικά ;

Γύρω στα 15 αν θυμάμαι .Δεν έχεις άδικο αν και γενικά ο Δησιος δεν φημίζεται για τις ανταγωνιστικές τιμές του. Λοιπόν την φόρτισα ας πούμε με ένα εξωτερικό τροφοδοτικό , έπιασε περίπου 8.4 V , την έβαλα επάνω στον original φορτιστή και τίποτα , ενδειξη σφάλματος με τρελό φλασάρισμα . Στην μηχανή δείχνει στο lcd μια άδεια και θλιμμένη μπαταρία . Του έστειλα email μέσω ebay , Και του είπα οτι εκτός από λάθος περιγραφή , η μπαταρία δεν φορτίζει σε canon φορτιστή και η μηχανή την απορρίπτει . Επειδή στο ενδιάμεσο πριν δοκιμάσω την μπαταρία ειχα αφήσει feedback και έκλεισα το case δεν ξανοίγω καινούριο μην με περάσουνε και για ψυχανώμαλο . Του ειπα οτι αυριο θα του την ποστάρω σε ένα φάκελο , και ας κάνει ότι θέλει , να μου στείλει καινούρια , refund, ανακύκλωση επισκευή , σεμανάκι ,ότι θέλει. Να φύγει από μπροστά μου να μην την βλέπω . Τώρα παλεύω να παραγγείλω μια HΓ hnel 10001500 HLX-E6 απο το γερμανικό Amazon http://www.amazon.de/gp/product/B00EL3TXV4?redirect=true Δυστυχώς στο τέλος δεν ολοκληρώνεται η αγορά , γιατί λέει δεν μπορεί να στείλει σε αυτη την διεύθυνση . Νόμιζα πως είχε θεμα με την ταχυδρομική θυρίδα που έχω στην Μύκονο , οπότε έβαλα εναλλακτική διευθυνση στην Αθήνα . Και πάλι τα ίδια . Αν κάποιος με τα γερμανικά είναι άνετος και μπορεί να προχωρήσει την αγορά της μέχρι την επιλογή διευθυνσης να μου πει τι γίνεται .

Ευχαριστω

Γύρω στα 15 οŸ‚ αν θυμάμαι .Δεν έχεις άδικο αν και γενικά ο Δησιος δεν φημίζεται για τις ανταγωνιστικές τιμές του. Λοιπόν την φόρτισα ας πούμε με ένα εξωτερικό τροφοδοτικό , έπιασε περίπου 8.4 V , την έβαλα επάνω στον original φορτιστή και τίποτα , ενδειξη σφάλματος με τρελό φλασάρισμα . Στην μηχανή δείχνει στο lcd μια άδεια και θλιμμένη μπαταρία . Του έστειλα email μέσω ebay , Και του είπα οτι εκτός από λάθος περιγραφή , η μπαταρία δεν φορτίζει σε canon φορτιστή και η μηχανή την απορρίπτει . Επειδή στο ενδιάμεσο πριν δοκιμάσω την μπαταρία ειχα αφήσει feedback και έκλεισα το case δεν ξανοίγω καινούριο μην με περάσουνε και για ψυχανώμαλο . Του ειπα οτι αυριο θα του την ποστάρω σε ένα φάκελο , και ας κάνει ότι θέλει , να μου στείλει καινούρια , refund, ανακύκλωση επισκευή , σεμανάκι ,ότι θέλει. Να φύγει από μπροστά μου να μην την βλέπω . Τώρα παλεύω να παραγγείλω μια HΓοŸ‚hnel 10001500 HLX-E6 απο το γερμανικό Amazon http://www.amazon.de/gp/product/B00EL3TXV4?redirect=true Δυστυχώς στο τέλος δεν ολοκληρώνεται η αγορά , γιατί λέει δεν μπορεί να στείλει σε αυτη την διεύθυνση . Νόμιζα πως είχε θεμα με την ταχυδρομική θυρίδα που έχω στην Μύκονο , οπότε έβαλα εναλλακτική διευθυνση στην Αθήνα . Και πάλι τα ίδια . Αν κάποιος με τα γερμανικά είναι άνετος και μπορεί να προχωρήσει την αγορά της μέχρι την επιλογή διευθυνσης να μου πει τι γίνεται .

Ευχαριστω

Εάν ένας Seller δεν στέλνει Ελλάδα επιλέγεις άλλον … ο παρακάτω στέλνει …

http://www.amazon.de/gp/product/B00EL3TXV4/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=AVQSDWIJY4RR0

Εάν ένας Seller δεν στέλνει Ελλάδα επιλέγεις άλλον … ο παρακάτω στέλνει …

http://www.amazon.de/gp/product/B00EL3TXV4/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=AVQSDWIJY4RR0
Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω τελικά .Με 15 μεταφορικά πάμε 55 .Παίρνω δύο από του Δήσιου και με 10 ρέστα γεμίζω το παπί και τρώω και ένα σουβλάκι. Πλατεία Καρύτση λοιπόν ...

Nομιζω εχει και Βριλησσια. Δες τι σε βολευει.
Παρε και το φορτιστη και την καμερα μαζι σου :grandpa:

Αυτό και θα κάνω , αλλά ο Δησιος δεν δεσμεύεται ούτε ότι θα φορτίζει στον φορτιστή της κάνον ούτε ότι θα δείχνει Level (να είναι δλδ full decoded) . Απλά λέει ότι αντικαθιστά την Original .Την έχει πάρει κανέις ?

Πας δοκιμάζεις επιτόπου κι αν σου κάνει την παίρνεις. Αν όχι, του δίνεις τα χαιρετίσματα σου. ..

Κανοντας χρηση της πληροφοριας του _tzo_ κι απο τα σχολια του forum, παρηγγειλα απο το amazon.de την RX100II.

Μετα απο περιπου μια εβδομαδα εφυγε απο την amazon με τη chronopost για Ελλαδα.

Απο την Πεμπτη ομως βρισκεται αν εχω καταλαβει καλα καπου στα γαλλικα τελωνεια για ελεγχο.

Κανοντας tracking το πακετο στην chronostop βλεπω αυτο:
Chronopost France
Held by customer service for investigations
Scan site:Roissy - Paris - FR
Comment:Contact with sender or consignee in progress

και στην amazon αυτο: Es tut uns leid. Wir kοnnen keine weiteren Nachverfolgungsdetails zu dieser Lieferung abrufen.
Ειναι κατι το συνηθες αυτο; Δεν ηξερα οτι υφιστανται τελωνειακοι ελεγχοι για αποστολες εντος της Ε.Ε. και εξεπλαγην που ερχεται απο Γαλλια.

Σας εχει συμβει κατι αναλογο; Θα πρεπει να επικοινωνησω με την amazon ή απλως περιμενω;

Φιλικα,
Βασιλης

Προσοχή, μήπως ψώνισες από amazon.de μεν, αλλά από third party seller από 'Aπω Ανατολή;
Δώσε το link από το οποίο έκανες την αγορά.

"When ordering from Marketplace Sellers, you are considered the importer of record and must comply with all laws and regulations of the country in which you are receiving the goods. You may be subject to import duties and taxes which are levied once the package reaches your country."

http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?nodeId=3149611

Last edited:

Η αγορα εγινε εντος τοης χρονικης περιοδου που ετρεχε η προσφορα σε blitzangebote.

Στην τελικη χρεωση μαζι με μια καρτα των 22,67 ευρω ανεφερε τα εξης:
Bestellte Artikel Preis
1 Exemplar(e) von: Sony SF32U Class6 32GB SDHC Speicherkarte mit UHS Interface, Sony
Verkauf durch: Amazon EU S.a.r.L.

Zustand: Neu
EUR 22,67
1 Exemplar(e) von: Sony DSC-RX100 II Cyber-shot Digitalkamera (20 Megapixel, 3,6-fach opt. Zoom, 7,6 cm (3 Zoll) Display, Full HD, bildstabilisiert, NFC, WiFi) schwarz
Verkauf durch: Amazon EU S.a.r.L.

Zustand: Neu
EUR 532,31

Versandart:
Standard-Versand

Zwischensumme: EUR 451,20
Verpackung & Versand: EUR 7,85
-----
Gesamtsumme ohne MwSt.: EUR 459,05
Umsatzsteuer: EUR 105,58
-----
Summe: EUR 564,63
Gutschein eingelöst: -EUR 93,31
-----
Gesamtsumme für diese Lieferung: EUR 471,32
----

Οπως φαινεται εχει συνυπολογισει τον φορο κι εχει αφαιρεσει την εκπτωση (93,31).

Δεν ηξερα πως μπορει να ειναι κι απο third party sellers από 'Aπω Ανατολή. Ποιο ειναι το λινκ της αγορας που αναφερεις;

Όταν κάνεις μια αναζήτηση, σου βγάζει την τιμή του Amazon και τον αριθμό των προσφορών από άλλους πωλητές, σε καινούρια και μεταχειρισμένα.
Όταν κάνεις κλικ εκεί, σου βγάζει λίστα με διάφορους πωλητές, μερικοί από τους οποίους είναι και από Άπω Ανατολή, συνήθως από Ιαπωνία, που το αναφέρουν (Versand aus Japan).

Στην περίπτωσή σου, που ήταν προϊόν σε προσφορά ημέρας, εικάζω ότι οι μηχανές δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες και εισήχθησαν από την Amazon αφού τελείωσε η προσφορά. Γι' αυτό και καθυστέρησε η αποστολή προς εσένα. Αλλιώς σε μια ακριβώς εβδομάδα από την παραγγελία παραλαμβάνεις.
Το τελωνείο που αναφέρεται στο tracking θα είναι κάτι που αφορά το amazon. Η χώρα που είναι Γαλλία αντί Γερμανία είναι αδιάφορο. Για παράδειγμα την FZ1000 την παρήγγειλα από το ιταλικό amazon και η αποστολή ξεκίνησε από Γερμανία.