Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που δεν νιώθω καμία ανάγκη αγοράς, βλέποντας αυτές τις προσφορές.
Κυρίως επειδη αφορούν σώματα ή κιτ με απλούς φακούς, μάλλον.

Βρε λες να θεραπεύτηκα; :LOL:
Να βρήκα "σπίτι" για να αράξω μόνιμα;
Να έφυγε το GAS;

Σοβαρά όμως. Κοίταξα απλά να δω αν υπάρχει κάποιος φακός απο αυτούς που θέλω και δεν υπήρχε, οπότε ούτε κρύο ούτε ζέστη.
Αναμονή για το Black Friday, αν και τόσα χρόνια που υπάρχουν αυτοί οι εκπτωτικοί θεσμοί, διαπίστωσα πως ποτέ σχεδόν δεν αφορούν φακούς ή άλλα αξεσουάρ, αλλά μονο σώματα ή κιτ.
Λογικό δεν είναι να βγάζουν σε εκπτώσεις σχεδόν μόνιμα κιτ σώματα/φακούς? Αφού ο περισσότερος κόσμος αυτά αγοράζει και σπάνια όσοι τα παίρνουν αγοράζουν έχτρα κάποιον καλό επιπλέον φακό..οπότε θέλουν να πιάσουν νέα πελατάκια και ότι αρπάξουν...οι πορωμένοι/επαγγελματίες έτσι και αλλιώς θα τα σκάσουν, οπότε δεν έχει νόημα να τους κάνουν τίποτα τρομερές εκπτώσεις σε ακριβό εξοπλισμό...

Για το GAS τώρα είσαι νομίζω νέος στο σύστημα της Sony, ε αν είναι από τώρα να θες κάτι άλλο άστα να πάνε!!! Ας περάσει 1-1,5 χρόνος και το ξανασυζητάμε!!χαχα

• Like
Reactions: toupia
Για το GAS τώρα είσαι νομίζω νέος στο σύστημα της Sony, ε αν είναι από τώρα να θες κάτι άλλο άστα να πάνε!!! Ας περάσει 1-1,5 χρόνος και το ξανασυζητάμε!!χαχα

Ναι μεν, αλλά σε προηγούμενα συστηματα έβρισκα εμπόδια μέσα στις πρώτες μέρες.
Ηθελα πχ να κάνω κάτι και η μηχανη λόγω περιορισμών δεν μπορούσε. Ή δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο αξεσουάρ/περιφερειακό.
Εδώ για την ώρα δεν συμβαίνει.

Ναι μεν, αλλά σε προηγούμενα συστηματα έβρισκα εμπόδια μέσα στις πρώτες μέρες.
Ηθελα πχ να κάνω κάτι και η μηχανη λόγω περιορισμών δεν μπορούσε. Ή δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο αξεσουάρ/περιφερειακό.
Εδώ για την ώρα δεν συμβαίνει.
Οι προσφορές που έβγαλε το Πλαίσιο ειδικά σε Nikon είναι εξαιρετικές και στα περισσότερα οι χαμηλότερες τιμές που έχουμε δει….απο εκεί και πέρα προφανώς δεν κάνουν όλα τα συστήματα για όλους, για αυτό και υπάρχουν και τόσες επιλογές….π.χ. Σε Sony που είσαι τώρα δεν τις μπορώ και δεν θα ξαναγόραζα…αλλά βλέπεις εσένα σε κάλυψε πλήρως….οποτε περι ορέξεως…

Τρέχει ακόμη η προσφορά για την απόλυτη VFM κάμερα FF της Panasonic , την Lumix S5D με τον φακό Lumix 18-40mm, σε τιμή κάτω απο χιλιάρικο με τον ΦΠΑ,
Στο Ισπανικό Amazon....

• Like
Reactions: Kosh
1756462278278.png

Απο γνωστο ελληνικο καταστημα.

Εικαζω οτι ενοψει IBC ερχεται μεγαλο "σκουπισμα" και πανε να διωξουν οτι στοκ υπαρχει στις παλιες 6k (οχι την FF ομως) G2 και Pro.

Το περιεργο ειναι οτι εβαλαν και την Pyxis L mount ( 1620.52€ + VAT) !!!! μαλλον γιατι δεν την προτιμα κανεις μιας και υπαρχουν οι PL mount, EF lock mount που ειναι και πιο συνηθες στην αγορα.

• Like
Reactions: evanfotis
Εχει παλιώσει πλέον άλλα στα 1.000 ευρώ παραμένει ότι πιο VFM στην αγορά η Nikon Z5 με τον 24-70F4....μάλιστα με αγορά από το Skroutz παίρνεις και έχτρα δώρο 50 ευρώ κουπόνι για μελλοντικές αγορές...και αν πληρώσεις με Skroutz Wallet παίρνεις και το 2% πίσω επιστροφή (20 ευρώ).
https://www.skroutz.gr/s/28876921/N...grafiki-Michani-Kit-Z-24-70mm-F4-S-Mayri.html

Υ.Γ. Αν είσαι και Skroutz Plus μέλος παίρνεις και επιπλέον άλλα 5 ευρώ σε πόντους για μελλοντικές αγορές.

Η σελίδα με τις προσφορές BF του amazon.de:

Το μοναδικό νομίζω που είναι σε καλή τιμή είναι το κιτ με την Panasonic S5D στα 832 ευρώ...αξίζει με τα χίλια σε αυτά τα λεφτά με τον ιδιαίτερο φακό 18-40 που έρχεται μαζί.

και στο γαλλικό 799!
Amazon

άνετα θα το έπαιρνα, μα έναν τηλεφακό φθηνό που χρειάζομαι δεν έχει το σύστημα.
Το κοιτάζω καιρό τώρα.

και στο γαλλικό 799!
Amazon

Το κοιτάζω καιρό τώρα.
Εχει μεταφορικά από όσο είδα το Γαλλικό 16 ευρώ, άλλα και πάλι είναι λίγο πιο φτηνό από το Γερμανικό....και εγώ σκέφτομαι να την πάρω έστω έτσι για την εμπειρία....800 ευρώ για μια συμπαθέστατη FF μηχανή και με έναν αρκετά καλό και μαζεμένο φακό είναι στα όρια της κλεψιάς....

• Like
Reactions: kbouk
Λεμε λεμε για τα Ελτα και τις παραδοσεις αλλα η συνεργασια Amazon με ups και Elta ειναι μια χαρα .

Παραγγελια δευτερας βραδυ στο γαλλικο αμαζον με κανονικη παραδοση οχι εξπρες και την παραδωσανε σημερα !!! (ελτα κουριερ κι ολας)

Τι λετε ρε .

μια λεπτομέρεια: ΕΛΤΑ Courier . Οχι απλά ελτα.
Είναι γνωστό ότι από amazon έρχονται πλέον με ελτα courier . Για να σου ερχόταν με τα κλασσικά ελτα. Αν είναι express τα φέρνει η UPS.

Οχι Τασο.

Ελτα κουριερ και Ελτα ειναι πλεον ενοποιημενες . Απλα τα Ελτα κουριερ ηταν οντοτητα πριν και με αυτους ειχε συναφθει η συμφωνια.

Η UPS φερνει και κανονικο ταχυδρομειο και εξπρες αναλογα τι θα πληρωσει ο πελατης της αμαζον.

και στο γαλλικό 799!
Amazon

Το κοιτάζω καιρό τώρα.
Η κάμερα είναι αστέρι. Ποιότητα εικόνας καταπληκτική, χρώματα...για μένα τα καλύτερα της αγοράς. Στιβαρό σώμα, διπλές κάρτες, αδιαβροχοποίηση, εργονομία, λειτουργίες stop motion, live composite, time lapse κλπ, IBIS.... Για τα λεφτά που παίζει δεν έχει αντίπαλο. Ο φακουδάκος ο 18-40mm είναι ένα μικρό διαμαντάκι. Όποιος ακούει ή διαβάζει για θέματα στην εστίαση που τη θάβουν, είναι το λιγότερο υπερβολικά και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό που έχω να πω είναι οτι φοράει το πλέον εξελιγμένο σύστημα που έβγαλε η panasonic σε ανίχνευση αντίθεσης AF πριν τη νεότερη γενιά του συστήματος AF και προσωπικά το θεωρό πολύ πιο αξιόπιστο από πχ Nikon Ζ5, Ζ6ΙΙ, Ζ7ΙΙ που έχω δοκιμάσει.
Επίσης η Panasonic έχει φτιάξει εκτός των άλλων μια σειρά μικρών και φορητών φακών όπως αυτός ο 18-40mm ή ο 28-200mm που είναι ο μικρότερος all in one σε FF ή ακόμη και ο νεότερος 100-500mm. Και φυσικά μπορεί να φορέσει όλους τους Sigma για L Mount και τους πιο οικονομικούς TTartisan, Meike και αναμένονται οι Viltrox.
Στην τιμή αυτή είναι το απόλυτο VFM.

• Like
Reactions: kalev and kbouk