Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

το http://www.purnimadigital.com/ ειναι αξιοπιστο αποτι καταλαβα ε?:)
το εξοδα αποστολης ειναι στη τιμη η ειναι επιπλεον, δεν βγαζω ακρη με τα γαλλικα τους.
σκεφτομαι να παρω την εμ5 που την εχουν με 440 ευρω τωρα...

αν διαθεσεις κατι παραπανω μπορεις να την παρεις απο εδω με 2 χρονια εγγυηση παντως (μονο σωμα) και αν κοβεις τιμολογιο να αφαιρεσεις και ΦΠΑ

Re: Αγορές από το εξωτερικό

απο το μαγαζι πανω στη πατησιων λες?
αναμεσα σε αυτα τα 2 ειμαι:)
κοιταω μπας και την βρω καπου ακομα πιο φτηνα... αλλα μαλλον στην Photodigital θα καταληξω
o γαλλος δεν εχει καπια εγγυηση?

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

ποτε δεν εχω γραψει για καταστημα φανερα γιατι θα παρθει στραβα, παντως δεν ειναι Πατησιων, απλα στο ανεφερα για την εγγυηση και το ΦΠΑ που μπορει να σε συμφερει τελικα...

Να πω και εγώ την πρώτη μου εμπειρία απο Purnima...
Αγορά φακού Κυριακή βράδυ.. μου δώσαν περιθώριο παράδωσης 5-10 εργάσημες.
Email εχθές το απόγευμα με Tracking number της DHL. Και ενώ περίμενα το πακέτο να ταξιδέψει οδικώς, μέσα σε ένα βράδυ πήγε απο Αγγλία-Γερμανία, απο Γερμανία-Ελλάδα, και πρίν λίγο έφθασε σπίτι και με περιμένει...
Τύχη? Τι να πώ?

Είναι να σε θέλει, μια φορά παράγγειλα 9.30' το πρωί από amazon - έδωσα 15 αντί 10 και την άλλη μέρα το μεσημέρι ήταν σπίτι μου. Και τα Ελληνόπουλα πάντως βελτιώνονται, παραγγελιά και σε παίρνουν τηλέφωνο σε μισή ώρα το πολύ για επιβεβαίωση, αν είναι νωρίς πολλές φορές στέλνουν αυθημερόν!

Εχοντας , πολλοί από σας εμπειρια από το site "Purnima", θεωρείτε οτι μια αγορά ύψους 2.025eu. (D750+24-120) είναι μια λογική κίνηση?
Δοθέντος οτι η διαφορά με Ελλ. κατ/τα είναι γύρω στα 800eu είναι πράγματι πολύ μεγάλος πειρασμός .(Και μιλάω πολύ καλά τα Γαλλικά.)Προκύπτουν πιθανές άλλες επιβαρύνσεις? (φόροι κλπ?)
Κάθε άποψη θα βαρύνει στην τελική απόφαση.Ευχαριστώ.

Για εμένα αξίζει γιατί τα 800 ευρώ είναι παραπανω από το βασικό μισθό.
Πριν κάνεις κίνηση θα τους στείλεις ενα email αν γίνεται καλύτερη τιμή ,στα αγγλικά γραμμένο δεν χρειαζεται γαλλικά, και λογικά θα σου στείλουν έναν κωδικό για μια μικρή έκπτωση οπότε θα πας ακόμη παρακάτω.

Είναι να σε θέλει, μια φορά παράγγειλα 9.30' το πρωί από amazon - έδωσα 15 αντί 10 και την άλλη μέρα το μεσημέρι ήταν σπίτι μου. Και τα Ελληνόπουλα πάντως βελτιώνονται, παραγγελιά και σε παίρνουν τηλέφωνο σε μισή ώρα το πολύ για επιβεβαίωση, αν είναι νωρίς πολλές φορές στέλνουν αυθημερόν!

Αν ηταν με UPS, τοσο κανουν. Προσφατα πήρα 2 μπαταριες DSTE για την EPL-5 και παρότι πλήρωσα απλή αποστολή , τις είχα σπίτι σε 2 εργάσιμες..

Εχοντας , πολλοί από σας εμπειρια από το site "Purnima", θεωρείτε οτι μια αγορά ύψους 2.025eu. (D750+24-120) είναι μια λογική κίνηση?
Δοθέντος οτι η διαφορά με Ελλ. κατ/τα είναι γύρω στα 800eu είναι πράγματι πολύ μεγάλος πειρασμός .(Και μιλάω πολύ καλά τα Γαλλικά.)Προκύπτουν πιθανές άλλες επιβαρύνσεις? (φόροι κλπ?)

Λοιπές επιβαρύνσεις δεν υπάρχουν δεδομένου οτι τα προιόντα στέλνονται απο Ευρώπη (στην δική μου περίπτωση Αγγλία)
Επιπλέον η τιμή που βλέπεις περιέχει και τα μεταφορικά. Προσωπική άποψη η διαφορά τιμής στο πακέτο που ψάχνεις είναι τεράστια.
Στην δική μου περίπτωση πήρα τον Fujinon XF35 1.4 με τα μεταφορικά 385 ευρώ, οταν η τιμή στην Ελλάδα είναι 579 ευρώ, χωρίς κανένα περιθώριο έκτωσης λόγω σφιχτής πολιτικής της Ελληνικής αντιπροσωπίας. Διστυχώς αν δεν μπορεί να βοηθήσει η ίδια h αντιπροσωπία τα ελληνικά καταστήματα, δεν μπορώ να το κάνω εγώ.

Last edited:

Μιας και είναι η πρώτη μου παραγγελία από eBay και δεν έχω εμπειρία, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με την παραγγελία μου.

Όταν έκανα την παραγγελία στις 4 Ιουνίου, μου έλεγε ότι θα φύγει το προϊόν από τον πωλητή μέσα σε 24 ώρες. Πηγαίνοντας στο λογαριασμό μου στο eBay, μου αναφέρει ότι η εκτιμώμενη παράδοση είναι από 22 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου. Ανοίγοντας τώρα το Tracking number, στην μπάρα που δείχνει ACCEPTED, IN TRANSIT και DELIVERED, δεν δείχνει τίποτε. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν δεν έχει φύγει ακόμα από τον πωλητή; Να υποθέσω ότι ο πωλητής δεν έχει ετοιμοπαράδοτο το προϊόν; Και αν είναι έτσι τι πρέπει να κάνω για να μάθω σίγουρα ώστε να μην περιμένω άδικα;

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Όταν φεύγει το δέμα σου έρχεται mail που γράφει shipped, σχετικά με την μπάρα που λες έχω παραλάβει πολλές φορές και εκεί ακόμη δεν γράφει τίποτε.

H μόνη επιφύλαξη που θα είχα με το purnima είναι το γνωστό θέμα της εγγύησης (ότι δηλαδή πρέπει να στείλεις το προϊόν σε αυτούς αν χρειαστεί κάτι). Κατά τ' άλλα είμαι κι εγώ κοντά σε μια ψιλοαγορούλα (διαφορά γύρω στα 200 για φακό)...

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Όταν φεύγει το δέμα σου έρχεται mail που γράφει shipped, σχετικά με την μπάρα που λες έχω παραλάβει πολλές φορές και εκεί ακόμη δεν γράφει τίποτε.

Μόνο το αρχικό email μου έχει έρθει από eBay ότι έγινε η αγορά και μετά κανένα νέο.

Και ναι... είναι από Κίνα...

Στείλε στον πωλητή ένα μήνυμα και ζήτα εξηγήσεις.

Τα φώτα σας.
Έχω βρει έναν φακό από Καναδά,η αδελφή μου μένει εκεί και τέλος του μήνα θα έρθει για διακοπές.
Επικοινώνησα με τον πωλητή μου είπε πως με 20$ μπορεί να τον στείλει στην αδελφή μου και πως θα πρέπει να αλλάξω στο ebay την διεύθυνση μου.
Πρέπει να αλλάξω την primary ή να προσθέσω νέα και να κάνω αυτή primary?
Το έχει κάνει κάποιος,γνωρίζεται αν γίνεται;

Θα σου το στείλει σε όποια έχεις καταχωρυμένη καταρχήν ως primary εκτός και εάν επιλέξεις εσύ άλλη.
Οπότε πολύ απλά βάζεις τα στοιχεία της αδελφής σου ως διεύθυνση σου στο ebay, κάντο primary και μην ανησυχείς για τίποτα..
για καλό και για κακό πριν κάνει bid αποσυνδέσου και ξανασυνδέσου αφού πρηγουμένως αλλάξεις τις ρυθμισεις διευθυνσης σου..
Κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργηθεί αρκεί κατά την αγορά να έχεις προηγουμε´νως επιλέξει σωστά την διεύθυνση σου στην αμερική

Οκ ευχαριστώ.
Είχα μιλήσει με έναν φίλο που μου είπε ακριβώς τα ίδια και προχώρησα στην αγορά, όλα καλά σε λίγες μέρες παραλαμβάνω.