Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Tη στέλνεις πίσω από εκεί που την αγόρασες με την απόδειξη αγοράς.

Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

δεν είναι λανθασμένη, απλά δεν είναι λεπτομερής
Το εύλογο ερώτημα είναι : αν πχ. κάνω μια αγορά από το amazon πώς θα ξέρει η τράπεζα αν πρόκειται για φάρμακα, apps ή φωτογραφικές μηχανές. Μου φαίνεται δύσκολο να μπορούν να φιλτράρουν τις συναλλαγές με αυτόν τον τρόπο

Απλά θα στην ακυρώσει την συναλλαγή, θα επικοινωνήσει μαζί σου για να μάθει τι ακριβώς είναι αυτό που αγόρασες, ή πολύ απλά θα στην ακυρώσει και δεν θα επικοινωνήσει καθόλου μαζί σου και εσύ θα πρέπει να τους μιλήσεις και να τους πείσεις ότι αυτό που αγόρασες είναι άκρως απαραίτητο και σημαντικό για σένα για να σε αφήσουν να προχωρήσεις την αγορά...τρέχα γύρευε δυστυχώ!!!

Υ.Γ. Από εχτές λόγω δουλειάς, κάνω πληρωμένες διαφημίσεις στο Facebook για πελάτες μου, έχω απηυδήσει να πίσω την τράπεζα να δεχτεί τις συναλλαγές μου!!! Δυστυχώς αν δεν είναι για συναλλαγές που να εμπίπτουν σε μια από τις κατηγορίες που ανέφερε ο φίλος makfil τρως άκυρο!!!

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Ευχαριστώ θα το κάνω.
Τελικά ποια να πάρω από τις παραπάνω που έβαλα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

δεν είναι λανθασμένη, απλά δεν είναι λεπτομερής
Το εύλογο ερώτημα είναι : αν πχ. κάνω μια αγορά από το amazon πώς θα ξέρει η τράπεζα αν πρόκειται για φάρμακα, apps ή φωτογραφικές μηχανές. Μου φαίνεται δύσκολο να μπορούν να φιλτράρουν τις συναλλαγές με αυτόν τον τρόπο

Επανέρχομαι, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης, για να εξηγήσω αυτό που έγραψα.

Το "λανθασμένη πληροφόρηση" αφορά στο δικό σου post "από χτες επιτρέπονται οι αγορές στο εξωτερικό με πιστωτική", με το οποίο αφήνεις να εννοηθεί, σε όποιον το διαβάσει, ότι από χθες μπορούμε να αγοράζουμε από το εξωτερικό, όπως πριν από τα CC. Ενώ η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και νομίζω ότι το καταλαβαίνεις.

Τίποτε δεν άλλαξε, από χθες, σε ότι αφορά στις αγορές που γνωρίζαμε και κάναμε πριν από τα CC, τουλάχιστον σ´αυτό το νήμα.

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

υπάρχει γερμανικό eshop που να στέλνει με αντικαταβολή?

Έχει αναφερθεί ΕΔΩ η αγορά από γερμανικό κατάστημα (www.alternate.de) με αντικαταβολή.
Και, όπως αναφέρει ο ίδιος, σε άλλο νήμα, παρέλαβε την κάρτα την επομένη με UPS.

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Μάκη ευχαριστούμε, ιδιαίτερα χρήσιμο σε τέτοιους (χαλεπούς) καιρούς!

Σήμερα τα ξημερώματα ένα μέλος του insomnia βρήκε μια τρύπα στο σύστημα με την οποία μπορεί καθένας να μεταφέρει χρήματα στο Paypal balance του, εύκολα, μέσω της διαδικασίας Request Money, ζητώντας χρήματα από άλλο mail του ιδίου. Μετά από πολλές σελίδες μηνυμάτων, στις οποίες καταγράφονται αρκετές πετυχημένες προσπάθειες, περιγράφει ο ίδιος τη διαδικασία σε ένα tutorial ΕΔΩ.

Επειδή η διαδικασία αυτή χρεώνεται με προμήθεια από το PayPal, ένας άλλος πρότεινε να μεταφερθούν χρήματα σε $, για τα οποία το PayPal δεν παίρνει προμήθεια, αλλά αυτό δεν είναι επιβεβαιωμένο και από άλλο μέλος.

Διαβάζοντας τις τελευταίες 7-8 σελίδες, πριν από το παραπάνω post, κατάλαβα ότι η μεταφορά γίνεται από (χρεωστική) κάρτα της Εθνικής (όχι Maestro), χρεωστική/προπληρωμένη της Eurobank αλλά όχι της Πειραιώς. Κάποιοι λένε ότι πέτυχαν και μεταφορά από την ίδια κάρτα που έχουν στο Paypal.

Δεν ακολούθησα τη διαδικασία γιατί δεν καίγομαι αυτή την περίοδο να αγοράσω κάτι, αλλά νομίζω ότι όποιος θέλει να αγοράσω διακαώς κάτι και μάλιστα με την προστασία του Paypal (δεν υποβιβάζω τη διαδικασία αγοράς μέσω κάρτας), νομίζω ότι πρόκειται για μια πολύ καλή, εύκολη και γρήγορη λύση, όσο αυτή κρατήσει .....

Μόλις το έκανα και όντως έτσι είναι.
Επιβεβαιωνω λοιπον.

Μάλιστα εκανα μεταφορά σε $ αλλα μου κράτησε κανονικά προμήθεια...
Απο κάρτα της εθνικής χρεωστική έγινε η "πληρωμή"

Έβαλα να μεταφερθούν 120$ περίπου 112 με την ισοτιμία paypal.

Έλαβα (δυστυχως) 101 !!!
Φαρμακι τα fees του paypal...

Να ξέρετε οτι δημιουργείται νεος λογαριασμός paypal αναγκαστικά με το mail που θα βαλετε αλλα ΔΕΝ κανει link την κάρτα που βαλατε για την "πληρωμή"

Last edited:

Χαίρομαι που εξακολουθεί να λειτουργεί η "τρύπα", γιατί δεν ξέρουμε πότε θα την ανακαλύψουν και θα την "βουλώσουν".
Επιβεβαιώνεται η χρεωστική της ΕΤΕ. Δεν γνώριζα για το νέο λογαριασμό που δημιουργείται αλλά, αφού δεν συνδέεται με την κάρτα από την οποία έγινε η μεταφορά, δεν έχει σημασία.

Αυτός που έγραψε για τη μεταφορά $, χωρίς fees, έγραψε σήμερα στις 02.41 αυτό τον οδηγό.

Αν δοκιμάσει άλλος ας μην βάλει δολάρια γιατί απο οτι κατάλαβα χρεώθηκα 2 φορες fees...

Μια για να κανει τα δολάρια ευρώ και μια για την μεταφορά...
Κρίμα να μας παίρνουν τα λεφτά έτσι θέλω
Ναι...με έτσουξε το 11-ευρω...

Edit: Υπάρχει τρόπος να μην δημιουργηθεί νεο account.
Εγώ δεν το πρόσεξα μέσα στη σελίδα πάντως

https://www.paypal.com/us/webapps/helpcenter/helphub/article/?solutionId=FAQ2206

Last edited:

Κοιταξα τωρα την καρτα στο ebanking και βλεπω οτι εχει τραβηξει το ποσο που ηθελα 112 ευρω ΣΥΝ μια χρεωση 0.90 Mail Order Paypal...
Δεν φαινεται να το χρεωνει στο ποσο που κανει τρανσφερ μαζι με τα fees δλδ...
Δείχνει σαν extra χρέωση....

Συνολικά λοιπον απο το λογαριασμό έφυγαν 113.48 και έλαβα καθαρά στο balance 101. κατι ευρώ
Χαχαχ χρεώνουν το mail...

Last edited:

Μπορεί να είναι λύση με κάποια έξοδα αλλά αποτελεί μια εύκολη, γρήγορη και χωρίς την ανάμειξη τρίτου, λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μερικοί με τις αγορές από το εξωτερικό, στην παρούσα (δύσκολη) περίοδο των CC.

Δοκιμασα αγορα απο γερμανικο αμαζον με χρεωστικη της αλφα (ειναι παλια, οποτε ειναι βιζα). Εχει προχωρησει κανονικα μεχρι στιγμης. Πριν λιγο ηρθε email οτι το προϊον (αξια 29ευρω μαζι με μεταφορικα) απεσταλει. Η τραπεζα εμφανιζει το ποσο δεσμευμενο ακομα και οχι χρεωμενο. Χαλαρωσε καπως η κατασταση; δουλεψε επειδη το ποσο ειναι μικρο;

Δοκιμασα αγορα απο γερμανικο αμαζον με χρεωστικη της αλφα (ειναι παλια, οποτε ειναι βιζα). Εχει προχωρησει κανονικα μεχρι στιγμης. Πριν λιγο ηρθε email οτι το προϊον (αξια 29ευρω μαζι με μεταφορικα) απεσταλει. Η τραπεζα εμφανιζει το ποσο δεσμευμενο ακομα και οχι χρεωμενο. Χαλαρωσε καπως η κατασταση; δουλεψε επειδη το ποσο ειναι μικρο;

Ίσως λόγω του παρακάτω από 19/08 να γίνεται

• Επιτρέπεται η εντολή μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από ελληνικές τράπεζες μέχρι το ποσό των 500 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο ανά μήνα και μέχρι του μηνιαίου ορίου σε ευρώ που προβλέπεται για το σύνολο τραπεζικών ιδρυμάτων.

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Ίσως λόγω του παρακάτω από 19/08 να γίνεται

β€’ Επιτρέπεται η εντολή μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από ελληνικές τράπεζες μέχρι το ποσό των 500 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο ανά μήνα και μέχρι του μηνιαίου ορίου σε ευρώ που προβλέπεται για το σύνολο τραπεζικών ιδρυμάτων.

Έχουμε ξαναπεί ότι το πλήρες κείμενο της υπουργικής απόφασης 17/8/15 είναι:
«Κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων στην παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου, επιτρέπεται η εντολή μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα εποπτευόμενα από την Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύματα πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσώπων αυτών, έως του ποσού των ευρώ πεντακοσίων (500) ανά συναλλασσόμενο φυσικό πρόσωπο ανά μήνα, και μέχρι μηνιαίου ορίου σε ευρώ για το σύνολο των ανωτέρω ιδρυμάτων πληρωμών, το οποίο θα ορίζει και θα κατανέμει, ανά ίδρυμα πληρωμών, με απόφασή της η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών».

Ιδρύματα πληρωμών δεν είναι οι τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού αλλά αυτά που έχουν οριστεί από την Τράπεζα της Ελλάδος
http://www.bankofgre...BoGDocuments/10