Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Το θέμα είναι να σταθμίσεις προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας αγοράς που έχει επιπλέον και ένα ακριβό κόστος.

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Μια ερώτηση θέλω να κάνω διότι δεν το κατάλαβα μετά από διάβασμα και δεν θέλω να την πατήσω.

Σε μελλοντική αγορά από το amazon.com με amazon global expedited αξίας $101 ή 82 ευρώ μου βγάζει ότι στην τιμή μέσα θα πληρώσω και τα import fees.

Δηλαδή το αντικείμενο αυτό δεν θα σταματήσει στο τελωνείο;

Δεν θα πληρώσω κάτι παραπάνω στο Ελληνικό κράτος;

Πριν από 2 χρόνια ξεκίνησε η εφαρμογή της διαδικασίας προπληρωμής των προεκτιμώμενων εξόδων εκτελωνισμού και αρχικά φαινόταν σαν μια πρόσθετη επιβάρυνση στο κόστος αγοράς αλλά στη συνέχεια αποδείχτηκε σωτήρια ενέργεια, ειδικά όταν το αντικείμενο αγοράς έρχεται στη χώρα με courier.

Στην περίπτωση αυτή, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να εκτελωνίσει το δέμα με το ποσό που έχει καταβληθεί ενώ αν δεν υπήρχε αυτή η δέσμευση θα ζητούσε ό,τι ήθελε, όπως, άλλωστε, συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που έρχεται δέμα με courier από τρίτη χώρα, πλην Αμερικής.

Φυσικά, δεν θα πληρώσεις κάτι παραπάνω και, εάν το δέμα έρθει με το ταχυδρομείο, υπάρχει η πιθανότητα να μην καταβληθούν έξοδα εκτελωνισμού, οπότε θα σου επιστραφεί το ποσό που προπλήρωσες.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Όπως το γράφεις, σωτήρια ενέργεια αυτή,

η τιμή είναι καταπληκτική ακόμα και με τα import fees.

Πολύ χρήσιμο άρθρο.

Αυτό που θέλω να αναφέρω είναι οτι η Πειραιώς σε χρεώνει προμηθεία για οποιαδήποτε συναλλαγή έχει συνάλλαγμα και ας λένε οτι δε σε χρεώνουν. Αγοράζω από το Ebay 2-3 πράγματα τη βδομάδα. Πάντα με χρέωνε προμήθεια για τη μετατροπή απο $ ή λίρα σε ευρώ. Για να μη εισπράτουν αυτοί τη προμήθεια αναγκάστηκα να βάλω το paypal να κάνει μετατροπή σε ευρώ. Ας τα τρώνε αυτοί παρά οι εξυπνάκηδες της Πειραιώς( Εξυπνάκηδες, γιατί χωρίς καμία ενημέρωση άλλαξαν τη πολιτική τους αυτή).

Πολύ χρήσιμη η πληροφορία σου.
Ποιά κάρτα της Πειραιώς χρησιμοποιείς και η χρέωση ήταν το 2% της αξίας με max τα 6 ευρώ;
Μπορείς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες για την αλλαγή της πολιτικής που αναφέρεις;

Μια ερώτηση έχω, που δεν ξέρω αν τι κάνω σωστά εδώ.

Αν κάποιος σου στείλει χρήματα στον λογαριασμό paypal που έχεις σε ξένο νόμισμα $, μπορείς αυτά τα χρήματα να τα κρατήσεις στον λογαριασμό του paypal για μελοντικές αγορές;

Αν ναι, πως γίνετε κάτι τέτοιο;

Απλά τα αφήνεις εκεί και δεν τα μεταφέρεις

Μια και ανοίξαμε το θέμα, μήπως να μας πει κάποιος πώς μεταφέρουμε χρήματα απο το δικό μας τραπεζικό λογαριασμό προς το δικό μας λογαριασμό paypal?

Αντώνη μήπως γνωρίζεις;

Με 'καει' και μενα και μαλιστα αμεσα....:huh2:
Please help!

Πλεον μονο απο Εξωτερικο θα κανουμε αγορες.

Παραδειγμα το Amazon ειχε για ενα μηνα την Panasonic G3 με 329 ευρω και εδω την ζητανε μεταχειρισμενη 350 και στα μαγαζια 500 σχεδον.

Στο Ebay ειδα και τρελες τιμες για την LX7

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Μια και ανοίξαμε το θέμα, μήπως να μας πει κάποιος πώς μεταφέρουμε χρήματα απο το δικό μας τραπεζικό λογαριασμό προς το δικό μας λογαριασμό paypal?

Αντώνη μήπως γνωρίζεις;

Με 'καει' και μενα και μαλιστα αμεσα....:huh2:
Please help!

Δεν το έχω κάνει απλά το βρήκα.

https://www.paypal-europe.com/ellinikos/topup.html

Ναι μεσω e_banking γινεται αλλα εγω ρωτω με αυτα τα στοιχεια μπορω με φυσικη μου παρουσια σε υποκαταστημα να κανω μεταφορα χρηματων απο τον τραπ. λογαριασμο μου στον λογαριασμο μου στο paypal μια και δεν εχω η δεν θελω e_banking

Αν έχεις το λογαριασμό του paypal γραμμένο κάπου πας και το κάνεις....

Ναι μεσω e_banking γινεται αλλα εγω ρωτω με αυτα τα στοιχεια μπορω με φυσικη μου παρουσια σε υποκαταστημα να κανω μεταφορα χρηματων απο τον τραπ. λογαριασμο μου στον λογαριασμο μου στο paypal μια και δεν εχω η δεν θελω e_banking

Tελικα γινεται κανονικα, το ρωτησα σημερα αλλα σε σκιζουν στην προμηθεια:furious3: (τουλαxιστον στην alpha bank )