Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Είπα, σε κάποια προϊόντα οι τιμές είναι εξαιρετικές! Κι εγώ αναμένω παραγγελία από εκεί, αλλά η διαφορά από Ελλάδα ήταν 25% και άνω των 150 ευρώ. Και να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο, η τιμή στη χώρα μας ήταν χαμηλότερη του idealo

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Νομίζω ότι η διαφορά 305 Ελλάδα - 245 Mydigitaland δεν είναι μικρή, ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάμε για 25% παραπάνω (το ΦΠΑ που λέγαμε)
και αν δεν είχα το άγχος μην τυχόν και παίξει κάνα DOA και μπλέξω, θα έπερνα και την 7100 απο εκει αλλα σκέφτομαι, άλλο 250 και άλλο 800 !

Πολύ πιθανό όχι, αλλά δεν είναι και σίγουρο, είναι και μεγάλο δέμα. Πάντως με δεδομένο τον τρόπο της αποστολής, οι δασμοί θα είναι χαμηλοί (ένα +25% ας πούμε) και η διαδικασία θαρρώ γίνεται αυτόματα μέσω των ΕΛΤΑ.

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

αν παραγγειλω απο εδω http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=251266094044 θα πληρωσω τελωνειο ξερει κανεις να μου πει?

Όπως διαβάζω στο site, το στέλνει δωρεάν με ταχυδρομείο και, δεδομένου ότι η διαδικασία εκτελωνσιμού είναι διαφορετική, το πιθανότερο είναι να μην πληρώσειςπαραπάνω χρήματα. Αλλά και στην ακραία περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα, θα κληθείς να πληρώσεις τον ΦΠΑ αφού η αξία με τα μηδενικά μεταφορικά είναι κάτω από 150 ευρώ.

Πάντως, πρέπει να έχεις υπόψη ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην παραλαβή δεμάτων από Κίνα και αυτό οφείλεται στο ότι το ταχυδρομείο τους ελέγχει προσεκτικά όλα τα δέματα και οι πωλητές τα στέλνουν με μεταφορικές στη Σιγκαπούρη και από εκεί στον υπόλοιπο πλανήτη.

Last edited:

Όχι το τελωνείο τους, τα ταχυδρομεία τους, για την ύπαρξη μπαταριών λιθίου.

Μπορεί να βρεθεί ο Μαγκάιβερ, να παραγγείλει 100 κινητά και με τις μπαταρίες τους να κάτσει και να φτιάξει καμιά βόμβα, πού ξέρεις.

Χα χα... Λιακο δεν αγορασα... απλα το εβαλα προς ενημερωση, αν και απο οτι βλεπω, ολους τους εχει φαει το... contrast detection...:smash:

προσοχή όσοι ψωνίσετε από amazon.de (που έχει και αρκετές προσφορές αυτή την περίοδο), μπορεί να καθυστερήσουν πολύ οι παραλαβές, λόγω πιθανών απεργιών...

Δυστυχώς αγαπητέ φίλε όσο και να σκεφτούμε, αν εξακολουθήσουμε να το κάνουμε ο καθένας για πάρτη του, αυτά είναι τα προεόρτια...

Δυστυχώς αγαπητέ φίλε όσο και να σκεφτούμε, αν εξακολουθήσουμε να το κάνουμε ο καθένας για πάρτη του, αυτά είναι τα προεόρτια...

Γι αυτό έπεσαν να με φάνε πριν από λίγες μέρες σε αυτό το νήμα κάποιοι, όταν είπα ότι εγώ θα αγοράζω έστω και πιο ακριβά μόνο από Ελλάδα.

Ο καθένας δικαιούται να πράττει όπως νομίζει καλύτερα. Εγώ δεν αποκλείω κανένα μαγαζί (Ελληνικό ή μη) από τις αγορές μου.

Με την ίδια λογική μήπως θα έπρεπε να σταματήσουμε όλοι να αγοράζουμε Κινέζικα προϊόντα μιας και στα περισσότερα Κινέζικα εργοστάσια οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες με εξαντλητικά ωράρια ακόμα και σε παιδιά 8-10 ετών ;

Αγορές από το εξωτερικό δεν ειναι μόνο το Amazon, μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι, υπάρχουν εξαιρετικά μαγαζιά που δεν λειτουργούν με την Amazon superstore "όλα τα σφάζω" λογική.

Καλές αγορές μπορούν να γίνουν από παντού, απλά εδώ δυστυχώς είχαμε καλομάθει στο παραμύθιασμα του πελάτη και στο μεγάλο περιθώριο κέρδους. Βεβαίως έχοντας δει και από την άλλη πλευρά τα πράγματα, πρέπει να πω ότι πέραν των συνηθισμένων (και μη) δικαιολογιών, υπάρχει το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ως επιχειρηματίας δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο, αφού αυτό που αποκαλούμε κράτος αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού κάθε τρείς και λίγο. Έτσι η μεγιστοποίηση του κέρδους πέραν του προφανούς έχει και την λογική του να είσαι έτοιμος να πληρώσεις τον αυξημένο συντελεστή, την έκτακτη εισφορά, το τέλος αλληλεγγύης ή ότι άλλο ευφάνταστο τρόπο και ονομασία μπορεί να σκεφθεί το ως άνω μόρφωμα. Αυτά τα ολίγα, για να μην βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα...

σας υπενθυμιζω οτι τα οποιαδηποτε cashbacks δινονται απο τη nikon στο amazon.uk αλλα και σε οποιοδηποτε αγγλικο καταστημα προσφερονται, δεν μας αφορουν καθως ειναι αποκλειστικα για κατοικους μεγαλης βρετανιας και ιρλανδιας.

Last edited: