Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Ας γράψω κι εγώ την εμπειρία μου από ένα φακό aqualite που παράγγειλα.
(Δυστυχώς δεν μπόρεσα να τον βρω Ευρώπη και αναγκάστηκα να τον παραγγείλω από usa).

Τελική τιμή φακού 142.95 δολάρια με έκπτωση -40%.
Μεταφορικά 44.74 δολάρια.
Το δέμα έφτασε σήμερα πρωί με fedex και πήγα αεροδρόμιο για την παραλαβή.
Πλήρωσα στην fedex για να πάρω την διατακτική 31 ευρώ. (πολλά χρήματα για ένα χαρτί που γράφει Πρακτορειακά Δικαιώματα).
Πλήρωσα Τελωνείο 31,51 ευρώ. (Μου ζήτησε απόδειξη από το Paypal και έψαξε να δει αν έχει σήμανση CE δεν είχε σήμανση αλλά το προσπέρασε).
Και πλήρωσα στην GoldAir για την παραλαβή του δέματος 16 ευρώ. (το χαρτί γράφει Έξοδα τελωνειακής εισόδου 4,20 ευρώ, Ασφάλιστρα 0,41 ευρώ, Εργατικά 8,40 ευρώ).
Το τελωνείο δεν με πείραξε που το πλήρωσα…
Με πείραξε που πλήρωσα την fedex και την GoldAir 47 ευρώ.

Το ξέρω ότι έκανα βλακεία αλά χρειαζόμουν τον φακό για μια δουλειά που θα γίνει την Παρασκευή και αν κανόνιζα παράδοση στην Αμερική (στον αδερφό μου) θα αργούσε να μου έρθει..
Δυστυχώς Ευρώπη και Ελλάδα δεν είχε έρθει ακόμα.

Για την παραλαβή έκανα 2 ώρες περίπου.

Το ξέρω ότι έκανα βλακεία αλά χρειαζόμουν τον φακό για μια δουλειά που θα γίνει την Παρασκευή και αν κανόνιζα παράδοση στην Αμερική (στον αδερφό μου) θα αργούσε να μου έρθει..
Δυστυχώς Ευρώπη και Ελλάδα δεν είχε έρθει ακόμα.

Για την παραλαβή έκανα 2 ώρες περίπου.

Δεν ήταν μέσω του καινούριου συστήματος εκτελωνισμου του eBay, σωστά;

Τα 820 είναι τιμή ίντερνετ , ή έκανες κάποιο τηλέφωνο/επίσκεψη σε κατάστημα ;

Re: Αγορές από το εξωτερικό

αν πας στα μαγαζια, ολο και κατι καλυτερο θα γινει ....

790 εμαθα προ ολιγου, (μηπως και με 50% μπροστα και με 2-3 ατοκες το λοιπο 50%) και με 2 χρονια εγγυηση.

δυσκολη αποφαση... εγω δεν θα αγοραζα απο το συγκεκριμενο μαγαζι στο εξωτερικο , αλλα εχω τους λογους μου!

Βρε παιδια... grey μαρκετ εδω στην ελλαδα δεν παιζει ? Δεν μπορει...

πολυ θα θελα να ξερω κι εγω .... αλλα μεχρι τωρα δε ξερω κατι αντιστοιχο.
Για τα συγκεκριμενα μαγαζια εχει γινει ολοκληρο θεμα και εχουν κινηθει νομικα και οι επαγγελματιες του χωρου... αλλα ειναι περιπλοκα τα πραγματα.

Η διαφορα ειναι τεραστια και εννοειται σε συμφερει.
Ποσα εχει μεταφορικα;

Στελιο την περιπτωση να σου βγει λεμονι σκεψου, και μετα αγορασε απο οπου σε φωτισει...

Απο Αμερική έχει αγορασει κανεις; Κανε φθηνο καταστημα-αλυσιδα για φωτογραφικες μηχανες παιζει (το bestbuy ειναι σχετικα ακριβο...); Οχι για παραγγελια, για αγορα απο εκει.