Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Αν έχεις σύστημα canon με κάμποσους φακούς η EOS M για τρίτη μηχανή είναι καλή περίπτωση. Για τις υπόλοιπες δεν τρελαίνομαι, δυστυχώς (ευτυχώς στην πραγματικότητα) η OMD μου, έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά...

Τίποτα Βλάση, αλλά αν σε ενδιαφέρουν φακοί της samyang υπάρχει ένα rebate 50 , δηλαδή αγοράζεις έναν και σου στέλνουν ένα κουπόνι έκπτωσης για την αγορά του επόμενου. Αφορά και τον 7,5/3.5 αλλά ο επόμενος ποιός θα είναι?

Δεν ξέρω αν είναι προσφορές γιατί οι τιμές στους Κινέζους είναι προσφορές από μόνες τους.
Όπως και να έχει με αφουγκράστηκε και μου έστειλε mail
http://www.banggood.com/Wholesale-T...utm_design=8&gclid=CJvjnLSahsECFcsJwwodHhAAsQ
Έχω ξεχωρίσει 2-3 "βλακειούλες", τι λέτε και οι υπόλοιποι?
http://www.banggood.com/BK45-Swivel...-Head-For-Camera-Telephoto-Lens-p-930573.html
http://www.banggood.com/Wholesale-Mini-Size-Flexible-Joints-Octopus-Camera-Tripod-p-65680.html
http://www.banggood.com/Camera-Hand...-+-Cell-Phone-Holder-Stand-Clip-p-918414.html
http://www.banggood.com/Monopod-4-Section-Stabilizer-Walking-Stick-For-Camera-1302-p-84693.html
http://www.banggood.com/Alloy-Unipo...od-Video-Monopod-For-DSLR-Camer-p-925425.html

Το μαγαζί είναι εντάξει, έχω πάρει δυο ταμπλέτες από αυτούς. Δεν χρειάστηκα βέβαια service, αλλά τα φωτογραφικά είδη που βλέπω δεν νομίζω ότι θα χρειαστούν ποτέ...

Samsung NX Mini σε τιμή λίαν φιλική, όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά ας μου στείλει πμ

Συγγνώμη, αλλά τι προσφορές είναι αυτές πια που πρέπει να γίνονται κατ' ιδίαν μέσω προσωπικών μηνυμάτων και δεν μπορούν να ανακοινωθούν δημοσίως στο νήμα;

Συγγνώμη, αλλά τι προσφορές είναι αυτές πια που πρέπει να γίνονται κατ' ιδίαν μέσω προσωπικών μηνυμάτων και δεν μπορούν να ανακοινωθούν δημοσίως στο νήμα;

Θέμα δεοντολογίας μήπως;

Δεν το καταλαβαίνω, σοβαρά. Αν θέλεις ξεκαθάρισέ το, για να γίνει πιο σαφές.

Γυριζω τα μαγαζιά σαν επαγγελματίας που είμαι. Μου λένε ότι έχουν ένα στοκ. Τους λέω να το κάνουν προσφορά. Το κάνουν. Εγώ γράφω εδώ ότι υπάρχει προσφορά. Μου στέλνεις μήνυμα. Μαθαίνεις την προσφορά. ΔΕΝ τη γράφω εδώ. Γιατί μετά θα γίνει πόλεμος. Μεταξύ των μαγαζιών. Η δεοντολογία επιβάλλει πμ. Αυτά.

Τη λεπτή θέση σου την καταλαβαίνω ως επαγγελματίας που είσαι στον χώρο.

Αυτό που ως πελάτης δεν καταλαβαίνω, είναι ότι ποτέ δεν ξέρουμε την τελική τιμή που έχει ένα προϊόν στα καταστήματα στην Ελλάδα, ακόμη και εκτός προσφορών.

Και τώρα στο θέμα μας των προσφορών, αυτές πάλι πρέπει να φυλάγονται ως μυστικά από στόμα σε στόμα, χωρίς να μπορούν να ανακοινωθούν δημοσίως, για να μην αρχίσει πόλεμος μεταξύ μαγαζιών.

Είναι η ιδέα μου, ή αυτά τα πράγματα μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν;

Τη λεπτή θέση σου την καταλαβαίνω ως επαγγελματίας που είσαι στον χώρο.

Αυτό που ως πελάτης δεν καταλαβαίνω, είναι ότι ποτέ δεν ξέρουμε την τελική τιμή που έχει ένα προϊόν στα καταστήματα στην Ελλάδα, ακόμη και εκτός προσφορών.

Και τώρα στο θέμα μας των προσφορών, αυτές πάλι πρέπει να φυλάγονται ως μυστικά από στόμα σε στόμα, χωρίς να μπορούν να ανακοινωθούν δημοσίως, για να μην αρχίσει πόλεμος μεταξύ μαγαζιών.

Είναι η ιδέα μου, ή αυτά τα πράγματα μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν;

Παντού συμβαίνουν, όχι μόνο Ελλάδα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Δεν ξερω μονο αν συμβαίνουν στην Ελλάδα αλλα λόγοι υπάρχουν πολλοι που συμβαίνουν και δεν ειναι άσχετοι με την οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, όλα ειναι μια αλυσίδα αρκεί να την ακολουθήσεις και θα καταλάβεις πως λειτουργεί ...

Οι εταιριες πιέζουν τα καταστήματα να περνούν ποσότητες και να υπογράφουν συμβόλαια συνεργαςιας αποκλειστικότητας με όρους να πουλούν αλλα και να εμφανίζουν ενιαίες τιμές στο διαδίκτυο και στο skroutz και τιμωρούν αυτούς που βρίσκουν να καταπατούν τους όρους των συμφωνιών με διάφορους τρόπους ....

Τα καταςτηματα ομως εχουν μεγαλο προςωπικο πελατολόγιο και πολλές φορες κάνουν τις δικές τους μικρές κρυφές προσφορες σε επιλεγμένους πελάτες και ξεφορτωνονται στοκ που τους εχει μείνει, μιας και οι εταιριες δεν τους καλύπτουν πια πτώση τιμής στο στοκ τους,

Φαντάσου να σε υποχρεώνουν να παρεις 10 μηχανές του χιλιαρικου και σε ενα τριμηνο να σου εχουν μείνει τρία κομμάτια και ξαφνικά η μηχανή να πέφτει 150 (κατι σύνηθες πλέον) και η εταιρία να μην σου καλύπτει την μείωση, τα 450 τα βάζεις απο τη τσέπη σου δηλ. στην ουςια απο τα 7 κομμάτια που πουλήσες με 10-12% κέρδος,
Τα καταςτηματα λογω οτι δεν εχουν δυνατότητα να σπρώξουν όσα τους φορτώνουν οι εταιριες και για να προλάβουν τυχον μείωση στους 3-6 μήνες ρίχνουν τιμη σε οτι τους μένει να φύγει πιο γρηγορα και να μην χάσουν περισσότερα, ετςι λίγο πολυ ειναι σύνηθες αν περάσεις απο τα 4-5 γνωστά κεκτρικα φωτομάγαζα να βρεις <προσφορες> που απαγορεύεται ομως να δημοσιοποιηθούν,

Η αλλη λυςη θα ηταν να μην εχουν καθολου στοκ αλλα τοτε θα κατέληγαν να χάσουν τελείως τους προςωπικους πελάτες τους που με κόπο εχουν όλα αυτα τα χρονια και οποίοι προτιμούν να δουν απο κοντα το προϊόν που θα πάρουν και να το δοκιμαςουν, αλλιώς όλοι θα ψωνίζουν απο τα σουπερμάρκετ τύπου ΑΜΑΖΟΝ ,

Δεν επικροτώ αυτη την κατάσταση, μαλιςτα ειναι πολλές φορες θαλεγα και αντιεπαγγελματικη αλλα εχει γίνει σχεδον κανόνας απο τους περισσότερους και θαλεγα πως καταλαβαίνω την στάση τους (εώς ενα σημείο).

Υ.Σ.
τα μυνηματα που έρχονται παντως δείχνουν μείωση του στοκ απο τις αντιπροςωπιες οποτε και τα καταςτηματα δεν θα εχουν μεγαλο στοκ και αν θες κατι θα περιμένεις να έρθει ....
οτι εγινε και στην οικοδομή δηλαδή που εχει πληγεί ανεπανόρθωτα, κανεις δεν στοκαρει υλικά π.χ. αν θες ενα πλακακι περιμένεις ενα μήνα και βαλε να έρθει παραγγελία

Last edited:

Κάτω από το τραπέζι οι συμφωνίες και οι πιέσεις μεταξύ αντιπροσωπειών και καταστημάτων, κάτω από το τραπέζι οι προσφορές των καταστημάτων σε γνωστούς πελάτες... πολύ 'κάτω από το τραπέζι' βρε παιδί μου, ούτε στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης να ήμασταν!

Απάντηση: Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Κάτω από το τραπέζι οι συμφωνίες και οι πιέσεις μεταξύ αντιπροσωπειών και καταστημάτων, κάτω από το τραπέζι οι προσφορές των καταστημάτων σε γνωστούς πελάτες... πολύ 'κάτω από το τραπέζι' βρε παιδί μου, ούτε στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης να ήμασταν!

είμαστε στην εποχή της φακο-απαγόρευσης! :flipout:

Προσωπικά με επηρεάζει η τωρινή κατάσταση, όπως περιγράφτηκε εδώ, με την έννοια ότι χωρίς να γνωρίζω την προσφορά, δεν μπορώ και να προβώ σε αγορά.
Επίσης, εκ των πραγμάτων δεν μπορώ (αλλά και δεν θέλω) να παίρνω με τη σειρά τα φωτομάγαζα της Αθήνας σαν κοράκι, να δω τι έχουν σε προσφορά κάθε φορά, όπως επίσης δεν μου αρέσει να κάνω παζάρια και να πιέζω άμεσα ή έμμεσα για να ρίξω την τιμή, ούτε μπαίνω στη διαδικασία να ρωτώ άτομα εκ των έσω για να μάθω τις προσφορές.

Θα προτιμούσα ως πελάτης να γνώριζα τις τελικές τιμές (όπως και τις εκάστοτε προσφορές) κάθε καταστήματος επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα του και με ένα κλικ να έκανα τις αγορές μου όμορφα κι ωραία. Ούτε τηλέφωνα, ούτε παρακάλια, ούτε παζάρια. Την υπηρεσία δοκιμής των μοντέλων εντός καταστήματος επίσης δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ αφού ζω στην επαρχία, οπότε για να με κερδίσουν ως πελάτη, θα πρέπει η διαδικασία της παραγγελίας εξ αποστάσεως να είναι άμεση και γρήγορη, κι αυτό προϋποθέτει φυσικά ότι θα γνωρίζω εκ των προτέρων την τελική τιμή.

Μπορεί εγώ όμως να είμαι ο παράξενος, και η κατάσταση να λειτουργεί ως έχει. Απλά καταθέτω την προσωπική μου άποψη.