Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Προσωπικά με επηρεάζει η τωρινή κατάσταση, όπως περιγράφτηκε εδώ, με την έννοια ότι χωρίς να γνωρίζω την προσφορά, δεν μπορώ και να προβώ σε αγορά.
Επίσης, εκ των πραγμάτων δεν μπορώ (αλλά και δεν θέλω) να παίρνω με τη σειρά τα φωτομάγαζα της Αθήνας σαν κοράκι, να δω τι έχουν σε προσφορά κάθε φορά, όπως επίσης δεν μου αρέσει να κάνω παζάρια και να πιέζω άμεσα ή έμμεσα για να ρίξω την τιμή, ούτε μπαίνω στη διαδικασία να ρωτώ άτομα εκ των έσω για να μάθω τις προσφορές.

Θα προτιμούσα ως πελάτης να γνώριζα τις τελικές τιμές (όπως και τις εκάστοτε προσφορές) κάθε καταστήματος επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα του και με ένα κλικ να έκανα τις αγορές μου όμορφα κι ωραία. Ούτε τηλέφωνα, ούτε παρακάλια, ούτε παζάρια. Την υπηρεσία δοκιμής των μοντέλων εντός καταστήματος επίσης δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ αφού ζω στην επαρχία, οπότε για να με κερδίσουν ως πελάτη, θα πρέπει η διαδικασία της παραγγελίας εξ αποστάσεως να είναι άμεση και γρήγορη, κι αυτό προϋποθέτει φυσικά ότι θα γνωρίζω εκ των προτέρων την τελική τιμή.

Μπορεί εγώ όμως να είμαι ο παράξενος, και η κατάσταση να λειτουργεί ως έχει. Απλά καταθέτω την προσωπική μου άποψη.

προσθεστε κι εμενα στους "παραξενους"

Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

"εκμεταλλεύτηκα" κι εγώ την προσφορά του αυτού τύπου μέσω του φίλου pepper και δε μετάνοιωσα στιγμή που το έκανα.

Μάλιστα είχα παραλάβει ήδη από το amazon.de την ίδια μηχανή (e-pl5) και την έστειλα πίσω για να πάρω την...τοπική-μυστική προσφορά.

Γλύτωσα περίπου 70 ευρώ από την πιο φτηνή τιμή που μπορούσα να βρω on-line εντός και εκτός συνόρων.

Not bad!

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά και δημόσια τον pepper για τη διαμεσολάβηση.

_tzo_ καταλαβαίνω αυτά που λες, κι εγώ κάπως έτσι είμαι. Αλλά εδώ έχουμε μια παρέα η οποία είναι πολύ δυνατή φωτογραφικά. Με πιάνω τις περισσότερες φορές να χαζεύω εδώ μέσα τις σχετικές κατηγορίες παρά στα εξειδικευμένα σάητς.
Και αυτή η παρέα έμπρακτα μπορεί να προσφέρει στην κοινότητα μας και με τις γνώσεις που υπάρχουν αλλά και με τις...διασυνδέσεις τους.
ΠΧ στο παρών θέμα που το πρόβλημα να βάλουμε ένα μύνημα που να λέμε "θέλω τον τάδε φακό ρε παιδιά, απο που να τον πάρω?" και ανάλογα μπορεί να έχεις αποτέλεσμα ή να μην έχεις τελικά. Αν δεν έχεις συνεχίζεις με την...πεπατημένη οδό του διαδικτυακού ψαξίματος!

Αυτά!

νομιζω πως ολοι μας θελουμε διαφάνεια αλλα ταυτοχρονα θελουμε και την χαμηλότερη δυνατη τιμή, δυστυχως ομως ανταγωνισμος υγειις με ολα τα κομφορ δεν υπαρχει τουλάχιστον σημερα με τις ιδιαιτεροτητες της ελληνικης αγοράς και με την δυναμη που εχουν αποκτησει τα σουπερ μαρκετ πωλησης ηλεκτρονικων να κλεινουν τα στοκ τους, μπες τε και λιγο στην θεση του ελληνικου φωτομαγαζου και μετα αποφασιστε τι ειναι σωστο και τι οχι ...

Εγω παντα θα προτιμω να αφησω τα χρηματα μου σε ελληνικο καταστημα :fahne90:που θα μπορω αν συμβει κατι να το παω πισω και να παρω κατι αλλο και να εχω σιγουρα ενα συν βοηθεια στην εγγυηση της αντιπροσωπιας απο το να ψωνισω απο το διαδικτυο απο καταστηματα που εχουν χαμηλες τιμες απο παραεισαγωγη (πολλες φορες χωρις ΦΠΑ) ή απο τυχον προσφορες που τους επιτρεπει η εκεί δυνατή (π.χ. UK) αντιστοιχη αντιπροσωπία, γιατι δηλαδή η αντιπροσωπία FUJI ή Panasonic στην Αγγλια επιτρεπει πολυ χαμηλές προσφορες σε φωτογραφικα και μαλιστα για αγορες απο χωρες ΕU ενω η αντιστοιχη τοπικη ελληνικη αντιπροσωπια (που φυσικα δεν εχει την ιδια αγοραστικη δυναμη) δεν αφηνει τον ελληνα εμπορο να κανει και εδω ταυτοχρονα το ίδιο ?

Το γιατι το ξερω βεβαια και ευκολα μπορει να το καταλαβει ο καθενας, και αυτο σιγουρα δεν εινα θεμιτος ανταγωνισμος και δικαιωνει κατεμε τετοιου τυπου τακτικες απο τους ελληνες εμπορους.

Last edited:

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα, δυστυχώς η μικρή σε όγκο και δύναμη Ελληνική αγορά, διαστρεβλώνει την κατάσταση. Ακόμα και τα supermarket ηλεκτρονικών εδώ δεν έχουν καμία σχέση με τα ίδια σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Μπαίνεις εδώ και έχουν CanoNikon + μια-δυο μάρκες ακόμα που φτιάχνουν "τα πάντα όλα" (ονόματα δεν λέμε, όλοι ξέρουμε) και τους ζορίζουν με πακέτα προϊόντων. Πας Γερμανία στην ίδια αλυσίδα σε μέτρια πόλη ~300.000 κατοίκων, και βλέπεις όλες τις Fuji, Panasonic, Olympus, κ.λ.π. , φακούς samyang, zeiss... πάρε κόσμε! Άλλα μεγέθη, άλλες δυνατότητες. Από την άλλη τα φωτομάγαζα εκεί απευθύνονται σε όλη την χώρα, έχουν άλλες δυνατότητες και γι αυτό (συνήθως) είναι φθηνότερα.

Το γεγονός ότι παρ όλα αυτά μερικές φορές συμφέρει απολύτως να ψωνίσεις Ελλάδα, προσωπικά μου φαίνεται σαν ένα μικρό θαύμα!

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο με καμμια αλλη τοποθετηση, εδω και καιρο...(μιλω για kbouk-cacau)
Το 'να χερι νιβει τ'αλλο... :afro:

Εμένα η πικρή μου εμπειρία έδειξε πριν κάτι μήνες που ήμουνα στην γύρα για την 70D ότι μυστικές προσφορές δεν υπάρχουν ιδιαίτερες . Του ελεγες του άλλου "Κατέβα να την πάρω να φύγω " τοπυ κουναγες τα 50αρικα κολάριστά τίποτα . Το κιτ έπαιζε από 1280 μέχρι 1315 γιουρια . Και σάρωσα όλα σχεδόν τα μαγαζιά του κέντρου . Ίσως επειδή ήταν ακόμα φρέσκο μοντέλο ? Παντως και σε στοκ οι λεγόμενες "προσφορές" που βλέπω σε ηλεκτρονικά περισσότερο διαφημιστικό τρικ είναι παρά πραγματική προσφορά. Σε μοντέλο προς απόσυρση , τουλάχιστον για μένα , μετά το -35% αξίζει να ασχοληθεί κανείς .

H Κανον σλοβακιας κανει προσφορα στην 6D και δινει 1 χρονο πληρωμενο φωτοσοπ και 1 ταμπλετ που στο σκρουτζ το βλεπω στα 300 ευρω

Capture7.JPG

το περιεργο ειναι, οτι το ταμπλετ το δινουν μονο με την 6ρα, (και οχι την 5ρα πχ) πραγμα που με κανει να πιστευω οτι εντος του οκτωβρη, θα εχουμε νεο ενισχυμενο μοντελο στην εστιαση...
Την αλλη βδομαδα θα ειμαι αθηνα, οποτε μπορω να κανω παραδοση και κατ οικον για οποιον αποφασισει... :afro:

Εμενα μου αρεσει που εχουμε προσφορες μεχρι και απο σλοβακια!
avclub, τι να λεμε τωρα :ADFADF1:

Και μάλιστα, με δωρεάν μεταφορικά εντός USA και $19.99 για Canada και έχει πουλήσει ήδη 23 !!!
Πραγματικά, τη λιγουρεύομαι ...

Τα σάλια μας τρέχουν αλλά δεν μας έμεινε ούτε πετσέτα για να τα σκουπίσουμε.

Οντως καλη προσφορα, 3 φορες εκανα refresh 3 πουληθηκαν, 1 σε καθε refresh. 71 μεχρι τωρα.

Το eshop έχει την ΧΖ2 στα 229. Καλή τιμή δεν είναι;

Re: Απάντηση: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Το eshop έχει την ΧΖ2 στα 229. Καλή τιμή δεν είναι;

Εξαντλημενη την βλεπω. Παντως τοσο εχει τωρα, 265ε την εχει στο skroutz, 30ε ολοι σου κοβουν.

*ακυρο η μαυρη ειναι εξαντλημενη, την λευκη την εχουν 269,9.

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Εχω πάρει το παρακάτω πριν 5 μήνες

http://www.creationwatches.com/prod...ograph-at0831-04e-at0831-mens-watch-2157.html

σε τιμή ξεστοκαρίσματος 109 Ευρώ.

Για το φόβο των Ιουδαίων ειχα ζητήσει απλή αποστολή (συστημένο) και το παρέλαβα σε περιπου 20 μέρες.
Συναδελφος στην δουλειά παρήγγειλε ενα Seiko (δεν θυμαμαι μοντέλο) και του το στειλανε με DHL , σε 5 εργάσιμες (χωρις τελωνειο)

Για οποιον θελει να αποφύγει το ρισκο του τελωνειου, εξαιρειτκό μαγαζι στην Ευρώπη ειναι το www.watchshop.com
Δεν είναι το φτηνότερο, με εξαιρεση τις περιόδους ξεστοκαρίσματος όπου κανουν πολύ δυνατές προσφορές (Ενα από τα πράγματα που λείπουν από την Ελληνική αγορά)

Sorry για το off-topic -

πηρα ενα MVMT (http://www.mvmtwatches.com/products/white-tan-leather) απο Αμερικη και με εγδυσε η DHL στο τελωνειο...

συνολικο κοστος 150 ευρω... και η πλακα ειναι οτι (ειμαι ΑΣΧΕΤΟΣ με το αθλημα) το ρολοι μου ειναι μεγαλο και θελω να το δωσω...

οπου DHL -> τελωνειο περιπου στα 70 ευρω για αξιες μεχρι 150 ευρω...

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Όπως αναφέρεται στα κεφάλαια 7.1 και 8 του αρχικού post αυτού του θέματος, οποιοδήποτε δέμα εισάγεται από τρίτη χώρα με εταιρεία courier σταματάει οπωσδήποτε στο τελωνείο.

Για τον εκτελωνισμό, η εταιρεία απαιτεί, εκτός των σχετικών εξόδων, αφενός την καταβολή αμοιβής του εκτελωνιστή αφετέρου έξοδα handling και λοιπά μικροέξοδα. Για όσους έχουν τη διάθεση και το χρόνο περιγράφεται η διαδικασία εκτελωνισμού, με την οποία αποφεύγει την καταβολή αυτών των επιπλέον εξόδων.

Με την ευκαιρία, παρατήρησα ότι ο οδηγός δεν έχει επικαιροποιηθεί σε μερικά θέματα και θα το κάνω σύντομα.

paИ-baL;1057192162 said:
πηρα ενα MVMT (http://www.mvmtwatches.com/products/white-tan-leather) απο Αμερικη και με εγδυσε η DHL στο τελωνειο...

συνολικο κοστος 150 ευρω... και η πλακα ειναι οτι (ειμαι ΑΣΧΕΤΟΣ με το αθλημα) το ρολοι μου ειναι μεγαλο και θελω να το δωσω...

οπου DHL -> τελωνειο περιπου στα 70 ευρω για αξιες μεχρι 150 ευρω...

Παναγιώτη μου, ΠΟΤΕ από Αμερικη με courier εταιρεία .
Το site που έβαλα ειναι δοκιμασμένο , αξιόπιστο και στέλνει απο Χονγκ Κονγκ με απλό (συστημένο) ταχυδρομείο (Hong Kong Post) OXI courier. Αυτά ειναι απολύτως απαραίτητα για να ελαχιστοποιήσουμε το ρισκο του τελωνείου (το οποίο βέβαια δεν μηδενίζεται ποτέ εφόσον μιλάμε για αγορές εκτός Ευρώπης)

Σε περίπτωση που έχουμε κάποιον στην Αμερική και κάνει τη αγορά εκείνος.πως πρέπει να το στείλει για να γλιτώσει τελωνείο;