Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Να είσαι και ευχαριστημένος. Εμένα, δεν φτάνει αυτό που έχει συμβεί με τις τράπεζες, μου κάνανε υποκλοπή του αριθμού της κάρτας και μου πήραν 900 ευρώ !!!

Αν είναι αγορές κάνε ένσταση, αν είναι ανάληψη... :bigcry:

Για να ξέρετε και να είστε υποψιασμένοι.

Η κάρτα μου είναι χρεωστική και ΠΟΤΕ δεν την εχω χρησιμοποιήσει για internet-ικες αγορές.
Εγιναν 4 αγορές από κάποιον που υπέκλεψε τον αριθμό της κάρτας ( 430, 320, 110, 25) από γνωστά sites (2 από Aliexpress, 1 σε $ σε γρ. ταξιδίων και 1 σε παπούτσια !)
Αμέσως το πήρα χαμπάρι και έκανα ακύρωση της κάρτας & αίτημα αμφισβήτισης συναλλαγών στην Alpha Bank. Στο μεταξύ, έκλεισαν οι τράπεζες και εκταμιεύτηκαν και τα ποσά προς τους εμπόρους !!!

Η Alpha Bank μου είπε να περιμένω 1 - 2 μήνες να εξετάσουν τις συναλλαγές .. και βλέπουμε

Ομως, οι έμποροι αντιλόγισαν τις αγορές και χθες μου ήλθαν πίσω τα 3 μεγάλα ποσά ( κατά μερικά ευρώ λιγότερα ) στον λογαριασμό μου ΧΩΡΙΣ την παρέμβαση της τράπεζας.

Τα συμπεράσματα δικά σας

(άσε που ούτε και τα 60 ευρώ δεν μπορώ να πάρω χωρις κάρτα )

Παρήγγειλα στις 25 Ιουνίου 2 πραγματάκια απο amazon.de (ένα τριπόδι και ένα πολωτικό φίλτρο) Το τριπόδι μου ήρθε μέσα σε 3 μέρες. Το φίλτρο είχε επιλογή μόνο για απλή μεταφορά (~12 μέρες)
Μπήκα σήμερα να ελέγξω τι γίνεται με την αποστολή του με το trucking number που μου έχουν δώσει και μου μου εμφανίζει το εξής μήνυμα απο χθές:
"due to an address error, the shipment could not be delivered and will be stored". Ορίστε και η σελίδα με το τρακ: http://nolp.dhl.de/nextt-online-pub...=en&idc=484485471915&rfn=&extendedSearch=true

Είναι δυνατόν το πρώτο πακέτο να ήρθε κανονικά και το δεύτερο να λέει ότι υπάρχει λάθος στην διεύθυνση? Που μπορώ να επικοινωνήσω ώστε να μην χαθεί το πακέτο;

Πάρε τηλέφωνο στο κατάστημα elta-courier της περιοχής σου:

http://www.elta-courier.gr/network

H (απρόθυμη) απάντηση του ταχυδρομείου της περιοχής ήταν πως το 12ψηφιο νουμερο που μου έχουν δώσει δεν βοηθάει και θα πρέπει να βρω τον αριθμό που αντιστοιχεί στα δικά μας ταχυδρομεία ο οποίος ξεκινάει με λατινικά γράμματα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω τον αριθμό αυτό?

Σε κανονικό ταχυδρομείο πήγες και όχι στο elta-courier κατάστημα της περιοχής σου;
Στο elta-courier κατάστημα της περιοχής σου πάρε τηλέφωνο.
http://www.elta-courier.gr/network

Αφού το πακέτο έχει περάσει τα σύνορα έχει αποκτήσει το νέο tracking number, το οποίο θα σου το πουν στο elta-courier αν τους δώσεις το γερμανικό.

H DHL νομίζω ότι έχει δικές της παραδόσεις, οπότε πάρε τηλέφωνο αυτήν και ρώτα. Μάλλον δεν σε βρήκαν σπίτι.

Απλή αποστολή γερμανικού ταχυδρομείου είναι.

DHL μόνο κατ' όνομα είναι. Δεν είναι κούριερ. Τα γερμανικά ταχυδρομείου εξαγόρασαν την κούριερ DHL και έχουν πλέον το ίδιο όνομα.

Τα elta-courier κάνουν τις διανομές του γερμανικού ταχυδρομείου "DHL".
Στα elta-courier πρέπει να πάρει τηλέφωνο.

Τηλέφωνο από την λίστα με τα κουριερ πηρα που παραθεσες πιο πανω. Στην περιοχή μου συστεγάζονται. "Τον ήπια" μου φαίνεται. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως το ένα δέμα ηρθε κανονικά και το άλλο κόλλησε λόγο σφάλματος διεύθυνσης! Τι διάολο ρε γμτ, μας τρολλάρουν οι γερμανοί;

Μην το παίρνεις τοις μετρητοίς αυτό που αναγράφεται στο tracking.
Δεν είναι σίγουρο ότι ισχύει ακριβώς αυτό που γράφει. Μπορεί να είναι άλλος ο λόγος καθυστέρησης.

Να επιμένεις στο κατάστημα να αναζητήσουν το δέμα με το γερμανικό tracking. Έχουν τον τρόπο εκείνοι να βρουν την αντιστοιχία στο διεθνές tracking number που πήρε αφότου μπήκε στη χώρα. Αν και έτσι δεν μπορούν να το βρουν, μπορούν να δουν τα πακέτα που έχουν προς παράδοση στην περιοχή σου και να το βρουν και με το όνομά σου.

Ακόμη και στην έσχατη περίπτωση που χαθεί, το amazon θα σου επιστρέψει τα χρήματα, μην ανησυχείς.

Πάρε τηλέφωνο στην DHL στα κεντρικά (210 2593000) να σου πουν τον νεο αριθμό αποστολής που εχει το δέμα σου και ποια εταιρια θα στο παραδώσει(λογικά ελτα courier) και επικοινώνησε μετα με αυτους να σου πουν που είναι το δέμα σου.

Πάρε τηλέφωνο στην DHL στα κεντρικά (210 2593000) να σου πουν τον νεο αριθμό αποστολής που εχει το δέμα σου και ποια εταιρια θα στο παραδώσει(λογικά ελτα courier) και επικοινώνησε μετα με αυτους να σου πουν που είναι το δέμα σου.

Νομίζω οτι τα DHL κουριερ δεν εχουν σχέση με το απλο γερμανικο ταχυδρομείο. Θα δοκιμάσω πάντως. Ευχαριστώ

Το σωστό νούμερο για την συγκεκριμένη κατηγορία αποστολών με DHL ειναι 210-9890000
Το ιδιο θέμα ειχα και εγω με ένα δεμα που περιμένω από το Amazon, η διεύθυνση που καταχώρησαν οι Γερμαναράδες ηταν ΓΤΠ (τρία προάστεια σε ένα..). Με ενα τηλεφωνηματάκι θα λυθει το θέμα

Το σωστό νούμερο για την συγκεκριμένη κατηγορία αποστολών με DHL ειναι 210-9890000
Το ιδιο θέμα ειχα και εγω με ένα δεμα που περιμένω από το Amazon, η διεύθυνση που καταχώρησαν οι Γερμαναράδες ηταν ΓΤΠ (τρία προάστεια σε ένα..). Με ενα τηλεφωνηματάκι θα λυθει το θέμα

Βρέθηκε επιτέλους η λυση. Επικοινωνησα το πρωι και μολις το παρελαβα. Είχαν γράψει λάθος Τ.Κ. Δεν έκανα θέμα καθώς κατάλαβα οτι στο αμαζον έχουν μπλέξει τα μπουτια τους. Να πω την αλήθεια οτι μου πέρασε απο το μυαλό οτι μπορεί κάποιος(ευρωπαίος) υπάλληλος να την έκανε επίτηδες την κουτσουκελα του επειδή μπορεί να μην μας χωνεύει. Όλα καλά τελικά, σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Eνημέρωση σχετικά με τη rajalacamera.fi

Παρέλαβα τον Fujifilm 18-135 από την προσφορά της rajala (299 ευρώ).
Powerbuy δεν μπορεί να γίνει στις προσφορές της rajala. Μόνο ένα κομμάτι για κάθε παραλήπτη.
Retail ήταν και όχι από κιτ. Κανονικά στο κουτί του.
Αν έχεις δικό σου άνθρωπο στη Γερμανία, η rajala στέλνει και με αντικαταβολή στη Γερμανία.

Ειδάλλως, αποκτάς γερμανική διεύθυνση (mailboxde.com) και χρησιμοποιείς εκείνη κατά την παραγγελία.
20 ευρώ τα μεταφορικά από rajala προς Γερμανία και 22 από mailboxde προς Ελλάδα μέσω UPS (χερσαία αποστολή, μία εβδομάδα χρόνος αποστολής).
Αν θέλουμε να συγκεντρώνει η mailboxde.com τα πακέτα από τις αγορές μας σε μία αποστολή, τό κόστος είναι 10 ευρώ τον χρόνο.
Μέχρι 3 μήνες μπορεί να αποθηκεύσει κάθε πακέτο χωρίς χρέωση.

Περιμένω την επόμενη προσφορά σε X-T1 (περί τα 800 ευρώ σε grey-market) (για να είμαστε και on-topic).

911 έχει σήμερα στην purnima.

Η Χ-Τ10 άρχισε να εμφανίζεται στην Ευρώπη στα 700 ευρώ αλλά πουθενά φτηνότερα ακόμη και σε Grey mark.

Προσφορά δεν περιμένω για την X-T10 γιατί δεν θυσιάζω τη μεγέθυνση 0,77x της X-T1 για το 0,62x του EVF της X-T10, oύτε τo weather-sealing.