Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Τα στέλνουν με ψευδή περιγραφή ("computer spare part") και χαμηλή δηλωμένη αξία, όπως αναφέρουν αγοραστές.
Κάποιοι έχουν πληρώσει τελικά τελωνείο και υποτίθεται η eglobal στέλνει επιστροφή του ποσού του εκτελωνισμού κατόπιν αίτησης.
Στο eBay στο listing της συγκεκριμένης TG4 ως χώρα προέλευσης αναφέρεται η Ολλανδία.
Είναι λίγο μπερδεμένη η υπόθεση με αυτήν την eglobal, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις τελικά.

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Btw, μου απάντησαν ότι στέλνουν από το Hong Kong και ότι έχουν ειδική συμφωνία και δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω τελωνεία και φπα.
Άντε να δούμε... :)

αυτό και αν είναι παπάτζα, συμφωνία με ποιον;

απλά αναλόγως τρόπου αποστολής έχεις από λίγες πιθανότητες τελωνείου μέχρι σιγουράκι

Τα στέλνουν με ψευδή περιγραφή ("computer spare part") και χαμηλή δηλωμένη αξία, όπως αναφέρουν αγοραστές.
Κάποιοι έχουν πληρώσει τελικά τελωνείο και υποτίθεται η eglobal στέλνει επιστροφή του ποσού του εκτελωνισμού κατόπιν αίτησης.
Στο eBay στο listing της συγκεκριμένης TG4 ως χώρα προέλευσης αναφέρεται η Ολλανδία.
Είναι λίγο μπερδεμένη η υπόθεση με αυτήν την eglobal, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις τελικά.

Όπως όλες τις παραγγελίες από Κίνα μεριά άλλωστε.
Στο μύνημα πάντως μου είπε ότι ντεμέκ έχουν κάνει συμφωνία και δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω δασμούς...

Στο ebay είναι ο λογαριασμός της eglobal.co.uk, ενώ αυτή που βάζω εγώ είναι από το eglobal.eu.
Μου απάντησαν και από εκεί ότι δεν είναι το ίδιο site και έχουν διαφορετικά stock κλπ (είπα να μην τους απαντήσω σχετικά με την διαφορά...)/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αυτό και αν είναι παπάτζα, συμφωνία με ποιον;

απλά αναλόγως τρόπου αποστολής έχεις από λίγες πιθανότητες τελωνείου μέχρι σιγουράκι

Αυτό θέλω να μάθω φίλε μου.
Αν την στείλουν με ταχυδρομείο σίγουρα δεν έχει δασμούς, ειδάλλως με courier όπως λες και εσύ είναι σιγουράκι.
Αν και δεν πιστεύω να στέλνουν με κούριερ λόγω υψηλού κόστους.

Με DHL στέλνουν, με δηλωμένη αξία 15 .

Λόγω χαμηλής δηλωμένης αξίας, υπάρχει περίπτωση να μπει δασμός?
Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να ανοιχτεί?

Όπως όλες τις παραγγελίες από Κίνα μεριά άλλωστε.

Όχι δεν λειτουργούν όλες έτσι. Κάποιες εταιρίες διατηρούν αποθήκες στην Ευρώπη και η μεταφόρτωση και αποστολή προς τον πελάτη γίνεται από την Ευρώπη χωρίς κανένα άγχος και μπερδέματα με εκτελωνισμούς.

Ίσως καλύτερα να έκανες την παραγγελία από τo ebay παρακλάδι της εταιρίας, αφού εκεί αναφέρεται ότι στέλνουν από Ολλανδία. Κάνε και μια ερώτηση πρώτα να το επιβεβαιώσεις ότι στέλνουν από Ολλανδία, κι έτσι θα έχεις μια ανησυχία λιγότερη.

Αν και δεν πιστεύω να στέλνουν με κούριερ λόγω υψηλού κόστους.

Είναι δεδομένο ότι στέλνουν με DHL. Με αυτήν συνεργάζονται.

Λόγω χαμηλής δηλωμένης αξίας, υπάρχει περίπτωση να μπει δασμός?
Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να ανοιχτεί?

Φυσικά και θα το ανοίξουν. Ειδικά σε βαρύ δέμα σιγά μην πιστέψουν στην DHL ότι το κόστος είναι 15 ευρώ.
Μπορεί να περνάει στην Αμερική που είναι πιο ελαστικά τα πράγματα, αλλά πολύ αμφιβάλλω ότι η DHL Ελλάδος θα το αφήσει να περάσει έτσι.
Σε αυτές τις περιπτώσεις το καλύτερο είναι άρνηση παραλαβής κι επιστροφή στον πωλητή, αλλά με την eglobal να προσφέρει τόσο κακή υποστήριξη με μηδενική/κακή επικοινωνία, η ανησυχία είναι να μην μπλέξεις μετά με e-mail και αυτοματοποιημένες απαντήσεις και καθυστερήσεις.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και αν πληρώσεις τα κερατιάτικα της κούριερ και μετά έχεις να λαβαίνεις από eglobal, εφόσον τιμήσουν τη δέσμευση επιστροφής ΦΠΑ/εκτελωνισμού.

Εννοείται ότι δεν λειτουργούν έτσι, εγώ για την συγκεκριμένη αναφερόμουν :)
Το κάνουν για χαμηλό κόστος προφανώς (δεν διατηρούν αποθήκες).

Θα τους ζητήσω αποστολή με ταχυδρομείο, ειδάλλως θα τους πω ότι αν μπει δασμός δεν θα το παραλάβω καθόλου το δέμα.
Βέβαια η κάμερα είναι μικρή (μαζί με το κουτί προφανώς κάτω από μισό κιλό) αλλά όπως είναι γνωστό οι εταιρείες κούριερ πάντα ανοίγουν τα δέματα αφού παίρνουν τα ποσοστά τους.
Είναι σαν να βάζεις το κεφάλι σου σε στόμα κροκόδειλου!!! :)

Έστειλα και μύνημα στον λογαριασμό τους στο ebay αλλά μου είπαν ότι δεν στέλνουν Ελλάδα.
Επίσης το ότι αναφέρουν ότι βρίσκεται στην Ολλανδία δεν σημαίνει ότι βρίσκεται εκεί...

Nαι, μπορεί να είναι ψέμα φυσικά το Ολλανδία. Γι' αυτό είπα να έκανες ερώτηση επιβεβαίωσης. Αλλά ακόμη και να στο επιβεβαίωναν ότι στέλνουν από Ολλανδία, πάλι μπορεί ψέμα να ήταν.
Aλλά αφού δεν στέλνουν Ελλάδα από ebay, δεν γίνεται κάτι. Ούτε εταιρία μεταφόρτωσης στη Γερμανία μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν δεν είσαι σίγουρος ότι η αποστολή γίνεται από Ευρώπη, γιατί δεν επιτρέπουν δέματα εκτός Ευρώπης.

Από την άλλη μεριά, αν ζητήσεις αποστολή με ταχυδρομείο, και εφόσον συμφωνήσουν, πώς θα είσαι σίγουρος ότι τελικά δεν θα το στείλουν πάλι με DHL, μαζί με τα χιλιάδες άλλα προϊόντα που σπρώχνουν καθημερινά;
Αν τους προειδοποιήσεις ότι δεν θα παραλάβεις το δέμα αν μπει δασμός με την κούριερ, θα σου απαντήσουν ότι σίγουρα δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις τίποτα (λόγω ειδικής συμφωνίας κ.ο.κ.), ή ότι ό,τι πληρώσεις θα στο επιστρέψουν. Επιστρέφουν και το ΦΠΑ ή μόνο τα έξοδα εκτελωνισμού; Η επιστροφή γίνεται άμεσα ή με καθυστερήσεις μετά από πιέσεις με πολλαπλά e-mails;

Φυσικά και είναι... Σου λέει ότι εγώ έχω την σελίδα εδώ και οι αποστολες γίνονται από Κίνα μεριά...

Κάτω από την σελίδα τους γράφουν Asendia που αν δεν κάνω λάθος είναι τα Ελβετικά ταχυδρομεία τα οποία εκτός του ότι είναι πολύ γρήγορα δεν περνάνε και από τελωνείο.
Θα τους πω να μου το στείλουν με Asendia και ότι αν δεν το στείλουν έτσι δεν θα το παραλάβω καθόλου σε περίπτωση επιβολής δασμών και θα ανοίξω υπόθεση στο paypal...
Αν πληρώσω δασμούς δεν θα με καλύψει το paypal σίγουρα...

Το "Ολλανδία" είναι μισή αλήθεια, υπάρχει κτίριο στο Ρότερνταμ που έχουν έδρα κάποιες χιλιάδες εταιρίες. Κάποιες για καθαρά φορολογικούς λόγους (ναι η Ολλανδία είναι φορολογικός παράδεισος - υπό όρους), και κάποιες για να χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα - ή και τα δυο. Αρκετές φορές μου έχουν έρθει δέματα μέσω Ολλανδίας (όποιος κατάλαβε - κατάλαβε...).

Γρήγορη δεν είναι η Asendia, αλλά τουλάχιστον δεν είναι κούριερ και τα δέματα έρχονται μέσω ΕΛΤΑ.
Αφού αναγράφεται και η Asendia στο τέλος της σελίδας ως μέθοδος αποστολής, αυτή να ζητήσεις, ναι.
Και άρνηση παραλαβής αν σταλεί με οποιαδήποτε κούριερ.

Μήπως ξέρει κανείς τι συμβαίνει με αγορές με τιμολόγιο από amazon.de;
Στις αγορές μου μέχρι τώρα, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το invoice που δίνει στα έξοδα. Είναι στα γερμανικά, και χρεώνει κανονικά 23% ΦΠΑ, και αναφέρει και ελληνικό ΑΦΜ (με συνεργάτες την KPMG). Διάβασα αναφορές ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά σαν τιμολόγιο, αλλά δεν αναφέρει και το δικό μου ΑΦΜ.
Δήλωσα το ΑΦΜ μου στο αμαζον και το ενεργοποίησαν, αλλά από ότι διαβάζω σε αυτή την περίπτωση δεν χρεώνουν καθόλου ΦΠΑ (και πρέπει να έχεις ενδοκοινοτικές συναλλαγές).
Και οι σελίδες βοήθειας, είναι στα γερμανικά, δεν βγάζω άκρη.

(Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να ρωτήσω την λογίστρια μου, αλλά υποθέτω ότι δεν θα ξέρει και θα πρέπει να το ψάξει, οπότε είπα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς πριν την βάλω στην διαδικασία.)

Έχοντας δηλώσει ότι κάνεις ενδοκοινοτικές αγορές στην εφορία και αφού ενεργοποιηθεί ως επαγγελματικός ο λογαριασμός σου στο amazon, ό,τι παραγγέλνεις από δω και πέρα θα έρχεται με τιμολόγιο, που θα πρέπει να το καταχωρείς ως ενδοκοινοτική αγορά. Αρκεί φυσικά να δικαιολογείται από το επάγγελμά σου το είδος που αγοράζεις, είτε ως έξοδο είτε ως εμπορικό είδος προς μεταπώληση.

Για να αγοράσεις κάτι άσχετο με το επάγγελμά σου θα πρέπει να ανοίξεις νέο, δεύτερο λογαριασμό στο amazon (με διαφορετικό e-mail), που θα είναι ο προσωπικός σου λογαριασμός. Ό,τι αγοράζεις με τον προσωπικό σου λογαριασμό θα έρχεται με απόδειξη, που θα συμπεριλαμβάνει κανονικά τον 23% φπα.

Απλά είναι τα πράγματα, πες στην λογίστριά σου να ενεργοποιήσει τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές στο α.φ.μ. σου, μετά το υποβάλλεις στο amazon (πρέπει να έχει τα αρχικά EL πριν τον αριθμό) και είσαι εντάξει. Όταν βάλεις την παραγγελία, στην τελευταία οθόνη που σου βγάζει την τελική τιμή και τα έξοδα αποστολής θα πρέπει να δεις την τιμή χωρίς φ.π.α. Προσοχή μετά, τα τιμολόγια αυτά πρέπει να καταχωρούνται εντός μιας εβδομάδας το πολύ.

edit: και ισχύει αυτό που λέει ο tzo, αν αγοράσεις σιδερώστρα (ας πούμε) θα πρέπει να το κάνεις με τον "προσωπικό" λογαριασμό.

Υ.Σ. Το amazon.de έχει επιλογή γλώσσας english πάνω αριστερά για να μην παλεύεις με την γκουγκλομετάφραση

Οκ, κατάλαβα. Μόνο με ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Ευχαριστώ.

Γρήγορη δεν είναι η Asendia, αλλά τουλάχιστον δεν είναι κούριερ και τα δέματα έρχονται μέσω ΕΛΤΑ.
Αφού αναγράφεται και η Asendia στο τέλος της σελίδας ως μέθοδος αποστολής, αυτή να ζητήσεις, ναι.
Και άρνηση παραλαβής αν σταλεί με οποιαδήποτε κούριερ.

Την προηγούμενη φορά που παρήγγειλα κάτι και ήρθε μέσω Asendia, έκανε περίπου 8 μέρες (όχι εργάσιμες).
Περιμένω απάντηση και καπάκι θα τους στείλω ότι θέλω μόνο με Asendia, ειδάλλως θα το πάρω από αλλού.

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

. Προσοχή μετά, τα τιμολόγια αυτά πρέπει να καταχωρούνται εντός μιας εβδομάδας το πολύ

Αλλαξε κατι σε αυτο? αν θυμαμαι καλα έκανες δηλωση ενδοκοινοτικών στο τελος του διμήνου ... Που αλλου τα καταχωρείτε μεσα σε μιά βδομάδα?

Δεν ξέρω, απλά ο λογιστής μου μου είπε να του τα στέλνω εντός μιας εβδομάδας. Κάτι παίχτηκε πριν ένα μήνα - ή απλά είναι ο ίδιος βιαστικός...

Μέχρι τις 26 κάθε μήνα είναι η διορία για την κατάθεση των ενδοκοινοτικών τιμολογίων του προηγούμενου μήνα.

Μηνιαία είναι πλέον η υποβολή, όχι διμηνιαία.

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Σωστό καθε μήνα το κάνεις, απλά είχα καιρό να πάρω με τιμολόγιο και το είχα ξεχάσει, αλλά αυτό τον μήνα δεν κρατήθηκα και τσίμπησα τον Leica 15/1.7 μετά απο εισήγηση του alzazira, Μάνο σε ευχαριστώ πολύ σήμερα παρέλαβα και το φακουδάκι είναι απόλαυση.
Να πω για όσους δεν το ξέρουν (ούτε εγώ το ήξερα ο Μάνος μου το είπε) ότι η αποφορολόγηση ισχύει και για το warehouse του Amazon, απο εκει πηρα τον φακό ως Like new και μου βγήκε στα 335 με τα μεταφορικά μετα την αφαίρεση του ΦΠΑ, ο φακός ήταν ολοκαίνουργιος , αχρησιμοποίητος, ούτε ίχνος σκόνης πάνω του.

Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό

Μόνο στα Lightning deals δεν συμφέρει με τιμολόγιο γιατί η αποφορολόγηση γίνεται από την αρχική τιμή προ έκπτωσης και στο τέλος το πληρωτέο ποσό είναι κοντά στην τιμή του deal.

Τα warehouse deals κρύβουν θησαυρούς. Λίγο προσοχή μόνο θέλουν οι φακοί και καλό είναι να ελέγχονται για decentering, μη τυχόν τον γύρισε πίσω ο προηγούμενος αγοραστής λόγω μειωμένης απόδοσης.