Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Στο θέμα μου παλι ... είπα να την αγοράσω απο εδω https://www.amazon.de/Nikon-D5600-Digitale-Spiegelreflexkamera-Schwarz-Nital/dp/B01MYU0CZB/ref=sr_1_5?m=A3JWKAKR8XB7XF&s=ce-de&ie=UTF8&qid=1499869392&sr=1-5&keywords=D5600 ερώτηση . μπορώ να ζητήσω τιμολόγιο ? και αν δεν μου αρέσει την επιστρέφω πίσω? δηλαδή με ποια δικαιολογία? και πόσα κλικ μπορώ να κάνω μέχρι την επιστροφή της ? εγγύηση στην Ελλάδα? αν εχει θέμα focus λογικά την στέλνω αντιπροσωπεια και χρεώνομαι κάθε φακό ξεχωριστά για ρυθμιση? ο πωλητής που βάζω είναι το ίδιο το αμαζον , ναι? sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είναι ένα βήμα που το κάνω με πολλή σκέψη... στα χρήματα εχει όσο και στο skrutz άλλα έχω την δυνατότητα της επιστροφής αν δεν μου αρέσει

Κοίτα, η έννοια τιμολόγιο δεν υφίσταται ακριβώς. Μπορείς να ζητήσης v.a.t. invoice όπου βέβαια θα φαίνεται ότι ΔΕΝ πλήρωσες αν έχεις πιστοποιημένο ευρωπαϊκό α.φ.μ. Για την επιστροφή τυπικά δεν χρειάζεται καμία δικαιολογία, απλά υπάρχει ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο απαντάς ΑΝ θες για να ξέρουν τι τους γίνεται. Πρόσφατα ζήτησα να επιστρέψω ένα modem αξίας ~50 και μου είπαν "μην το επιστρέψεις, δεν χρειάζεται" και μου επέστρεψαν τα χρήματα, συμπεριλαμβανομένου του κόστους αποστολής. Για την μηχανή βέβαια δεν νομίζω ότι θα σου πουν κάτι τέτοια, θα πρέπει να επιστραφεί σε άψογη κατάσταση με την συσκευασία της και ότι έχει αυτή μέσα - και τα νάυλον. Και ναι, πωλητής στο link που έβαλες είναι το ίδιο το amazon.

Εχω αφμ για ενδοκοινοτικες συναλλαγές. Αλλά αυτό δεν το κατάλαβα που έγραψες. Δεν είναι τιμολόγιο κανονικο και δεν μπαίνει στα έξοδα ωστε να κερδισω το φπα και την 10% απόσβεση το χρόνο? Δηλαδή συμφέρει αγορά από Ελλάδα? Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου

Δεν θα πληρώσεις καθόλου φ.π.α. είναι ενδοκοινοτική συναλλαγή οπότε απαλάσεται. Κατά τα λοιπά μπαίνει στα έξοδα και θα έχεις κανονικά την απόσβεση. Όταν φτάσεις στο τελευταίο στάδιο πριν την πληρωμή θα σου βγάλει το τελικό ποσό, αξία χωρίς φ.π.α. + έξοδα αποστολής.

Ευχαριστώ πολύ. Οπότε θα το κάνω το βήμα

θα πρεπει να φτιαξω busines λογαριασμο για να βαλω το αφμ και παρω τιμολογιο ... ναι?

Όχι, απλά θα υποβάλεις το α.φ.μ. για έλεγχο, συνήθως ελέγχεται άμεσα ή με καθυστέρηση μερικών ωρών.

ευχαριστώ πολύ . έγινε η παραγγελιά ... με το καλο να ερθει μου εύχομαι....:award: εγγύηση στην Ελλάδα έχω ?

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Για όσους κοιτάζουν την X-T2 το ιταλικό amazon την έχει κάτω από 1380 με διαθεσιμότητα 27/7.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

λοιπόν αφού μου ήρθε email ότι το αφμ είναι εντάξει και μπορώ να το χρησιμοποιήσω . έκανα την αγορά και με το φπα εκτός. μου ήρθε πριν από λίγο η απάντηση για την αίτηση για busines λογαριασμό που έκανα , ότι θέλει και άλλα [ πολλά ] στοιχεία. τι να κάνω?
η αλήθεια είναι ότι έκανα την αίτηση για busines πριν δω ότι δεν χρειάζεται. τώρα με επηρεάζει σε κάτι αυτό? θα μπορέσω να πάρω vat invoice χωρίς busines acount ?

Ναι μπορείς, απλά θα πρέπει να περιμένεις να φύγει η παραγγελία από το amazon - μέχρι τότε δεν σε χρεώνουν, οπότε δεν εκδίδεται απόδειξη

Κανονικά ναι, καλύπτεσαι από την πανευρωπαϊκή. Ρώτα τους Nikonians αν έχουν σχετική εμπειρία. Μεγειά! :ernaehrung004:

η νικον *Δαμκαλιδης καλυπτη ολα τα προιοντα νικον ,που ειναι αγορασμενα με παραστατικα απο την ε.ε

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τις ευχές. Με το καλό να έρθει.

Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να παραγγείλο ακουστικά από Κηνα. -400$. Εάν μου τα στείλουνε με DHL με δηλωμενη αξία 25 $ τη θα πληρώσω εδο???

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

απο aliexpress εχουμε παλι περιπτωση εκτελωνισμου?

Παιδιά θέλω την εμπειρία σας όσοι έχετε.

Αγόρασα κάτι (αξίας 38 ευρω) απο aliexpress Κίνα. Το tracking number λέει ότι το αντικείμενο έχει αφχθεί στο αεροδρόμιο της χώρας προορισμού, δηλ. είναι ήδη στην Ελλάδα. Εντούτοις έχει περάσει ένας μήνας που το δείχνει Ελλάδα και δεν έχει έρθει. Πήρα τα ΕΛΤΑ τηλέφωνο και μου είπαν ότι ΔΕΝ το έχουν παραλάβει απο το αεροδρόμιο και πως πιθανότατα είναι ακόμα εκεί. Τι να κάνω ? Ο πωλητής μου λέει ότι το αντικείμενο έχει φτάσει στην Ελλάδα, καθώς έτσι δείχνει το σύστημα και δεν φταίει σε κάτι αυτός αν υπαρχει καθυστέρηση στο αεροδρόμιο. Καμιά ιδέα πως να το χειριστώ ? Η εταιρεία μεταφορών φαίνεται να είναι η PostNL (Ολλανδία).

Μόλις φτάσεις στο όριο της προστασίας που σου δίνει το aliexpress ανοίγεις dispute.
Δυστυχώς τα ταχυδρομεία μας είναι υπό διάλυση αλλά δε φταις και εσύ γι αυτό

Φοβάμαι ότι δεν φταίνε τα ΕΛΤΑ γιατί η υπαλληλος των ΕΛΤΑ μου είπε με πολύ σαφήνεια ότι ΔΕΝ έχει παραδοθεί στα ΕΛΤΑ το αντικείμενο από το αεροδρόμιο. Φοβάμαι μπας και νομίζουν οτι είναι ακριβότερης αξίας και θέλει εκτελωνισμό. Υπάρχει καμιά υπηρεσία στο αεροδρόμιο να πάρω ? φαντάζομαι πως όχι... :(

O κακομοίρης ο πωλητής, το έχει στείλει 2η φορά. Την 1η φορά χάθηκε στην Κίνα και το ξαναέστειλε τζάμπα. Τώρα να το στείλει 3η φορά δεν το βλέπω.

Τότε φταίνε οι τελωνηδες (?)
Εγώ περιμένω δέμα που από 16 Ιουνίου δείχνει ότι έχει πατήσει Ελλάδα και ακόμα τίποτα ενώ άλλα μικροδεματα χωρίς Tracking number τα παρέλαβα κανονικά.. Τι να πούνε ότι είναι κάπου σε ένα βουνό με δέματα και δεν τα έχουν ακουμπήσει ακόμα?