Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Εγώ πήρα εχθές την yi4k αλλά επειδή είμαι με πυρετό αναγκαστικά την δουλευω μεσα στο σπίτι. Δυστυχώς όμως δεν εχω δει διαφορά απο eken h9 που είχα. Τουλάχιστον σίγουρα οχι τόση όση να δικαιολογεί την διαφορά τιμής στο θέμα εικόνα. Στα 1080 πάντα

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Οlympus M.Zuiko 75 mm f1.8 για m4/3 στα 555 ευρώ στο amazon

1502564839722977211.jpg

To εξαιρετικο gimbal της Zhiyun, Smooth Q μόλις στα 99 απο ευρωπαϊκή αποθήκη χωρίς τελωνείο! Αποστολή με DHL +5 .
Review μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Οlympus M.Zuiko 75 mm f1.8 για m4/3 στα 555 ευρώ στο amazon

Ωραίος. Επίπεδο τιμης grey με την εγγύηση του αμαζον. 577,40 τελικη

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Για επιστροφή της yi 4k στο Amazon θα τους πειράξει που έχει χρησιμοποιηθεί? Εννοείται πως είναι σε άψογη κατάσταση. Απλώς δεν είδα την διαφορά που περίμενα στην εικόνα.
Και τέλος μου λέει για δικαίωμα επιστροφής μέχρι 15 Μαρτίου. Μέχρι τότε να βρίσκεται εκεί η μέχρι τότε να κάνω την διαδικασία για την επιστροφή της?

Το να χρησιμοποιηθεί πέρα από πορτρετοφακός και σαν macro φακός με macro tubes (που έχω ήδη) πως το βλέπετε?
Για αυτή την χρήση χρησιμοποιώ τον Tokina Macro 100m f2.8 με speedbooster στην GX80. Χρησιμοποιώ ένα φακό και για τις δύο χρήσεις macro-πορτρέτο καθώς καμία από τις δύο δεν είναι βασικές χρήσεις.
Θα μπορούσα να δώσω τον Τοkina και με τον Olympus να έχω και autofocus για καθημερινή χρήση που με τον Tokina δεν έχω. Είναι καλή ιδέα όμως η χρήση του Olympus σαν μάκρο με macro tubes?
Κυρίως είναι τα εξαιρετικά λόγια για τον φακό και η δελεαστική τιμή που με κάνουν και το σκέφτομαι αλλιώς θα καθόμουν στα αυγά μου.

Απάντηση: Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το

Μάνο ο φακός είναι πραγματικό αστέρι και η τιμή πολύ καλή για καινούργιο, έχουν περάσει πάρα πολλοι φακοί από τα χέρια μου 4/3 και m43 και είναι ένας από τους καλύτερους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα σαν κοντός τηλεφακός ειδικά σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες (θέατρο, σπορ σε κλειστο γήπεδο κλπ) και βραδυνα, έχει και αρκετά γρήγορη εστίαση σε CAF με τα Pro σώματα της Olympus (πίστεψε με δεν έχουν όλοι ίδια απόδοση). Με tubes δεν τον έχω δοκιμάσει για macro (έχω τον macro 60/2.8) και είμαι επιφυλακτικός αν μπορεί να εστιάσει πολύ κοντά και να δώσει πολύ καλό αρχείο αλλά δεν νομίζω να υστερεί του Τοκινα ειδικά αν δεv τον δουλεύεις με metabones αλλά με άλλη απομίμηση speedbooster.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Κώστα.
Ειλικρινά αν ήμουν σε καλύτερη κατάσταση θα τον έπαιρνα χωρίς πολύ συζήτηση. Πολύ θετικά λόγια από όλους, native φακός που θα πει autofocus, μικρότερο μέγεθος και βάρος..
Ναι τον tokina τον έχω με metabones. Αντιστοιχεί σε 71mm F2 οπότε καταλήγουν να είναι κοντινοί σαν φακοί.

Παρεμπιπτόντως και ο olympus 12 mm f2 στα 520 ευρώ

όχι, δε θα τους πειράξει

μέχρι την ημερομηνία που σου γράφει πρέπει να έχει αποσταλεί αλλά καλό είναι να μη το αφήσεις τελευταία στιγμή

εννοείται ότι θα έχεις ήδη ενημερώσει το amazon ότι πρόκειται να την επιστρέψεις ώστε να είναι ενήμεροι και να σου ετοιμάσουν τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα για το δέμα σου

η διαδικασία είναι πολύ απλή - μπαίνεις στο my account -> my orders και τα βρίσκεις όλα πανεύκολα

Σε ευχαριστώ πολύ. Εχω επιστρέψει ελαττωματικη μηχανή που μετά δέχθηκα αντικατάσταση αλλά για επιστροφή χωρίς λόγο πρώτη φορά.

Σύντομα θα βγουν 1.2 pro εκδόσεις στα αντίστοιχα εστιακά μήκη, γι’ αυτό και γίνονται προσφορές στους παλιούς.

Σε διπλάσια τιμή από τις προσφορές βέβαια.

Απάντηση: Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το

Eκτος της διπλάσιας και βάλε τιμής (1200 ευρω περίπου) οι 1.2 φακοί ταιριάζουν κυρίως ως προς το βάρος/μεγεθος μόνο στα pro σωματα δηλ. αυτά που έχουν καλό γκριπ και είναι στεγανά, δεν βλεπω τον λόγο ένας με μη στεγανό σωμα GX80,EM10 II, Penf κλπ. να πάει σε 1.2 φακό όταν υπάρχουν μικροί εξαιρετικοί prime μελετημένοι γιαυτα τα σώματα με πολυ καλή απόδοση.

Θα συμφωνήσω με τον Κώστα, και επιπλέον θεωρώ ότι το 1.2 ακούγεται (και είναι) εντυπωσιακό αλλά από το λίγο που δούλεψα τον 25άρη θέλει προσοχή στον χειρισμό του - δηλ. να μην γίνεται κατάχρηση...

Προφανείς είναι οι διαφορές σε όγκο-βάρος-κόστος υπέρ των πιο παλιών και πιο αργών φακών.

Τα 600 ενός φακού παλιότερης γενιάς δεν είναι και λίγα αν υπάρχει η προοπτική απόκτησης του αντίστοιχου 1.2 pro. Μια καλή προκαταβολή 50% είναι.

Όσο καλοί οπτικά κι αν είναι οι παλιάς σχεδίασης 12/2 και 75/1.8, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν καλύτερη οπτική απόδοση οι αντίστοιχοι 1.2 pro.

Μα τι ειναι αυτά που λες βρε Γιαννη άλλης κατηγορίας φακοί ειναι, οχι άλλης γενιάς παλιοί φακοί και σήμερα η Olympus αν σχεδίαζε π.χ. τον ZD 25/1.8 ή τον 12/2 ίδιους θα τους έκανε.

Εχω π.χ. Τον Leica 42.5/1.2 γιατι ειμαι τρελός οχι γιατι τον χρειάζομαι απαραίτητα, στην Pen F υποφέρω να τον κρατήσω, για τις πραγματικές ανάγκες μου ο 45/1.8 ή ο Πανυ 42.5/1.7 θα ήταν μια χαρά, για τον ίδιο λογο σούταρα τον mZD 7-14/2.8 και προτίμησα τον ελαφρύτερο Leica 8-18mm/2.8-4. Κράτησα αυτο το σύστημα (όπως και πολλοι άλλοι) γιατι συνολικά έχω παρα πολλες επιλογές σε μικρούς και ελαφρούς ποιοτικούς φακούς ειδάλλως θα ειχα FF ή Fuji (αλλα οταν είδα τους τηλεφακούς τρόμαξα).

Re: Απάντηση: Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτ

Δεν συμφωνώ. Ως top τον είχε βγάλει τον 75άρη η Olympus στα 1000 ευρώ.
Το 2012 δεν ήταν έτοιμη να βγάλει 75άρη φακό με την ποιότητα που θα έχει ο 75 1.2 pro όταν βγει.
Ούτε καν τα μηχανήματα δεν είχε τότε.
Και το target group ίδιο είναι, ο απαιτητικός χρήστης του συστήματος που θέλει 150mm eq.
Ο 75/1.8 θα χάσει την αίγλη που διατηρούσε μέχρι σήμερα με την έλευση του 75/1.2 pro.
Τα ίδια ισχύουν και για τον 12mm. Δεν θα είναι top πλέον οι παλιοί.

Κακή δεν είναι η προσφορά 450 grey/570 amazon για κάποιον που θέλει να συμβιβαστεί σε ποιότητα σε σύγκριση με τους φρέσκους pro, που η αρχική τους τιμή θα ξεπερνά κατά πολύ τα 1000 .

θέμα αρχικής επιλογής της Olympus και όχι έλλειψη τεχνογνωσίας ήταν η επιλογή να παρουσιάσει πρώτα την απλή σειρά m43 φακών, (την είχε πατήσει το 2003 παρουσιάζοντας πρώτα το επαγγελματικό digital σύστημα με την Ε-1 και τις σειρες ΗG/SHG με τηλεκεντρικη σχεδίαση όταν οι άλλοι πέταγαν αετό στην εξαρχής σχεδίαση digital φακών),
Ο 75αρης αν και τοπ σε απόδοση και τιμή φώναζε από μακριά οτι δεν ανήκε στην επαγγελματική σειρά αφού ανεκαθεν οι φακοί της εταιρίας στην Pro/semi pro σειρά είναι WR όπως και τα σώματα.

το κλείνω εδώ όμως γιατί είμαστε αρκετά εκτός θέματος πλέον.