Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Ναι, θα τον αποδώσει.
Όχι, δεν χρειάζεται ερώτηση.
Είτε η χθεσινή αγορά σου ήταν από τρίτο πωλητή και όχι από το ίδιο το amazon, είτε η διεύθυνσή σου δεν είναι ελληνική.

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Ναι, θα τον αποδώσει.
Όχι, δεν χρειάζεται ερώτηση.
Είτε η χθεσινή αγορά σου ήταν από τρίτο πωλητή και όχι από το ίδιο το amazon, είτε η διεύθυνσή σου δεν είναι ελληνική.

Απο πωλητη του amazon. Δηλ το ιδιο το καταστημα Αmazon εχει αλλον ΦΠΑ (της χωρας παραγγελιας) και οι συνεργαζομενοι πωλητες τον δικο τους ΦΠΑ (χωρας εδρας τους). Λιγο μπερδεμα...

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Κανένα μπέρδεμα.

Η αγορά από το ίδιο το amazon επιβαρύνεται με το ΦΠΑ της χώρας στην οποία ανήκει η διεύθυνση παραλαβής που ορίζεται κατά την παραγγελία.

Δεν το ξεμπερδεψες! Η απορια ειναι γιατι το αμαζον να βαζει ΦΠΑ Ελλαδας και οι συνεργαζομενοι πωλητες ΦΠΑ της χωρας τους; Δηλωσε ως φορολογικη εδρα την Ελλαδα; Διαφορετικο καθεστως ΦΠΑ εχουν καταστηματα με εδρα στην Αγγλια;

Νομίζω πως πέρα από την δνση έχει και ΑΦΜ
amazon2.PNG

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Ποτε δεν μου ζητησε ΑΦΜ, ουτε το amazon ουτε το ebay ουτε οι κινεζοι

Δεν το ξεμπερδεψες! Η απορια ειναι γιατι το αμαζον να βαζει ΦΠΑ Ελλαδας και οι συνεργαζομενοι πωλητες ΦΠΑ της χωρας τους; Δηλωσε ως φορολογικη εδρα την Ελλαδα; Διαφορετικο καθεστως ΦΠΑ εχουν καταστηματα με εδρα στην Αγγλια;

Εξαρχής δεν είναι μπερδεμένο για να χρειάζεται ξεμπέρδεμα.
Εξυπακούεται ότι για να χρεώνει 24% ΦΠΑ χρησιμοποιεί ελληνικό ΑΦΜ πωλητή για τις παραγγελίες με διεύθυνση Ελλάδος.

Δες τι γράφει κάτω-κάτω σε ένα invoice του amazon.

UoaGIZ.jpg

Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο pos

Ποτε δεν μου ζητησε ΑΦΜ, ουτε το amazon ουτε το ebay ουτε οι κινεζοι

Το amazon έχει ελληνικό ΑΦΜ πωλητή, δεν μιλάμε για το δικό σου το ΑΦΜ.

Από σένα ενδιαφέρει μόνο η διεύθυνση παραλαβής. Αν είναι ελληνική, χρεώνεσαι ελληνικό ΦΠΑ.

Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Η τελευταια παραγγελια/πληρωμη

Order Summary
Item(s) Subtotal: GBP 45.43
Postage & Packing: GBP 10.62
Total:
Grand Total: GBP 56.05
Payment Grand Total: EUR 66,58

Που φαινεται ο ΦΠΑ (Αγγλιας ή Ελλαδας);

Re: Απάντηση: Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο pos

Εννοείς τη χθεσινή σου που τελικά είπες ότι είναι από τρίτο πωλητή; Μη μου πεις ότι πήρες κάτι από Κίνα μέσω amazon και αναζητάς το ΦΠΑ στο ιστορικό της παραγγελίας.

Αγγλικο καταστημα ειναι.
A1 Sound Hi-fi and AV store
[FONT=&quot]our address is 274 Ringinglow Road Sheffield S11 7PX[/FONT]

Ανέβασε το invoice να δούμε τι γράφει.

Την ανάλυση των ποσών θέλω να δω, στο invoice, όχι στο order summary που ανέβασες πριν.

Your orders > Invoice

Order Placed: 16 June 2018
Amazon.co.uk order number: 206-0209801-1068328
Order Total: GBP 56.05
Payment Total: EUR 66,58 **

Dispatched on 18 June 2018

Items Ordered Price
7 of: QED-Silver Anniversary XT Speaker Cable, 1m
Sold by: A1 Sound Hi-fi and AV store (seller profile)

Condition: New
..........................£6.49

Delivery Address:
.........................

Delivery Option:
Standard Delivery
-----
Total: GBP 56.05
-----
Total for this Delivery: GBP 56.05
Total for this Delivery: EUR 66,58 **
-----

Payment information
-----
Total: GBP 56.05
-----
Grand Total: GBP 56.05
Payment Grand Total: EUR 66,58
Payment Method:
Visa/Delta/Electron | Last digits: 0025

Invoice Address:
.........................
Credit Card transactions
......................: 18 June 2018: EUR 66,58
To view the status of your order, return to Order Summary.

Please note: this is not a VAT invoice.

Αυτο κανει; αλλο δεν μπορω να ανοιξω

Aυτό δεν είναι invoice.

To invoice θα το παραλάβεις στο δέμα, και θα είναι του τρίτου πωλητή, σαν να αγόρασες δηλαδή το προϊόν από την κανονική σελίδα του.

Φυσικά θα συμπεριλαμβάνει το αγγλικό ΦΠΑ.

Last edited:

Δεν ειναι το κανονικο invoice, αλλωστε το γραφει κατω που υπογραμμισα.
Εξακολουθω να μην κατανοω τη διαφορα καταστηματος amazon με ελληνικο ΦΠΑ και αλλου πωλητη εξ Αγγλιας με αγγλικο ΦΠΑ. Μηπως ειναι θεμα συμβασης Ελλαδας- Amazon;

Πού το παράξενο;
Σε κάθε χώρα έχει και διαφορετική έδρα με τοπικό ΑΦΜ.
Ανάλογα με τη διεύθυνση παραλαβής του εκάστοτε αγοραστή, χρησιμοποιεί το αντίστοιχο τοπικό ΑΦΜ της έδρας της αντίστοιχης χώρας.
https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=201705920

Re: Αγορές από το εξωτερικό - παρακαλούμε διαβάστε οπωσδήποτε το 1ο post!

Ο τουρίστας ψωνίζει κανονικά με φπα Αγγλίας γερμανίας ενώ μέσω διαδικτύου τρώμε τη φάπα.... μάλιστα.
Αν έστελνα τη παραγγελία μου στον γερμανό διανομέα που είχες ανεβάσει κάποτε δε θα χρεωνόμουν σωστά;

Ο τουρίστας ψωνίζει κανονικά με φπα Αγγλίας γερμανίας ενώ μέσω διαδικτύου τρώμε τη φάπα.... μάλιστα.
Αν έστελνα τη παραγγελία μου στον γερμανό διανομέα που είχες ανεβάσει κάποτε δε θα χρεωνόμουν σωστά;

Αυτό κάνω εγώ με το amazon.uk, τα στέλνω στο γιο μου στο Λονδίνο με χρέωση ΦΠΑ 20% Αγγλίας. Βέβαια περιμένω για την παραλαβή ;)