Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Δεν είναι ακριβώς φωτογραφική προσφορά άλλα υπάρχει σε καλή τιμή ένα αρκετά αξιόλογο και οικονομικό Μονιτορ για photo editing και 4Κ video editing το LG 27" 27UL500 στα 199 ευρώ. Εχω 2 τέτοια μόνιτορ, ένα στο γραφείο της δουλειάς και άλλο ένα στο υπνοδωμάτιο της κόρης μου. Είναι πολύ καλό, 4Κ με όμορφα ζωντανά χρώματα και έρχεται και καλιμπραρισμένο, μια χαρά για την δουλειά μας ειδικά για όσους δεν έχουν ή δεν θέλουν να διαθέσουν μεγάλα ποσά. Αξίζει 100% σε αυτή την τιμή.

Υπάρχει και σε προσφορά στα 250 ευρώ το 27UL600 με λίγο μικρότερα Bezels και λίγο μεγαλύτερη φωτεινότητα αν θυμάμαι καλά, παρόμοια Monitor κατά τα άλλα.

• Like
Reactions: cacau and tiniakos
Είμαι σε σκέψη να το πάρω και με βοήθησαν αυτά που γράφεις.
Και εγώ για μια τέτοια χρήση το θέλω και για παίζω και κανένα απλό παιχνίδι.
Ακόμη δεν έχω pc αλλά θα πάρω μάλλον ένα mini pc από τα vfm εξ ανατολών.

• Like
Reactions: karamela
Δελεαστική η λεπτομέρεια που θα δώσει το 4k, την σκέπτομαι για αντικατάσταση του γέρικου Dell U2412m (1920X1200) που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο εδώ και 10 χρόνια...

• Like
Reactions: karamela
Παιδιά χτυπήστε το άφοβα, είναι χώμα η τιμή και αξίζει 100% σας το λέω από προσωπική εμπειρία, το πιο vfm μόνιτορ σε αυτά τα λεφτά στην αγορά, πολύ καλά ρεαλιστικά χρώματα και 4Κ….τι άλλο να ζητήσεις στα 200 ευρώ???

Παντως δεν ειναι color accurate για να κανεις επεξεργασια εικονας . Το ρεαλιστικα χρωματα μονον σε συγκριση με ενα τετοιο μονιτορ το λες.

Δηλαδη μιλαμε για ενα vfm απλο μονιτορ για υπολογιστη.

υγ

Δημητρη εχεις δοκιμασει να δουλεψεις περιβαλλον windows σε 4k? Στο λεω γιατι εισαι και εσυ σαν εμενα μιας ηλικιας.....σε βλεπω με ειδικα γυαλια ....

98% sRGB λέει, δεν είναι καθόλου κακό - κάπου εκεί βρίσκεται και αυτό που έχω. Εξάλλου με το πουσάρισμα και τα φίλτρα + το έστω light HDR που πέφτει, η χρωματική ακρίβεια πάει περίπατο. Μόνο αν τυπώνεις επαγγελματικά χρειάζεσαι Adobe RGB > 95%.

Έχω καλο μόνιτορ στο σπίτι σαν βασικό Dell αξίας 600+ ευρώ όποτε γνωρίζω για το τι γράφω. Προφανως το LG δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα ακριβό καλιμπραρισμένο μόνιτορ αλλα στα 200 ευρώ δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο εκεί έξω, όπως ειπα έχει ανελπιστα σωστά χρώματα και είναι ρυθμισμένο σωστά από το εργοστάσιο χωρίς ακρότητες όπως πολλά αλλά μόνιτορ.

Υ.Γ. Για τα windows τραβάς μια μεγέθυνση στο 100% την γραμματοσειρά και είσαι μια χαρα, το 4K το θες κυρίως για φωτό και βίντεο όπου εκεί έχει τεράστια διαφορά από ένα 1080p μόνιτορ. Ειδικά αν κανείς editing θα δεις μεγάλες διάφορες και διευκολύνει πολύ στην όλη διαδικασία.

Υ.Γ. Δημήτρη υπάρχει σε γνωστή αλυσίδα και το 27UL600 με 50 επιπλέον ευρώ και 99% sRGB αν ενδιαφέρεσαι, και με λίγο μεγαλυτερη φωτεινότητα….αν σε παίρνει Ριξέ μια μάτια.

Επεξεργασια φωτογραφιας χωρις σοβαρο μονιτορ δεν γινεται.

Ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα δυστυχως.

Σαν να αποδεχεσαι οτι αφου δεν μπορεις να παρεις εναν καλο φακο για την καμερα σου παιρνεις εναν 18-300 και βολευεσαι

Μια και το συζητάμε να και μια σύγκριση με το 27UL650 και το Dell U2412m που το 2011 θεωρείτο πολύ καλό - μόλις ένα σκαλοπάτι κάτω από το κορυφαίο για την κατηγορία τιμής U2410 (επαναλαμβάνω το 2011). Και βέβαια, όπως λέει ο Ναθαναήλ χωρίς καλιμπράρισμα δεν... Που πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά κάποιο χρονικό διάστημα, ειδικά αν αλλάξεις περιβάλλον. Οπότε κάποια μόνιτορ που τυχαίνει να έχουν καλές εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι καλός συμβιβασμός αν δεν μπορείς (ή δεν θες) να πληρώσεις Χ3+ Μμμ... Θα σκεφτώ αν αξίζει ή να μείνω ως έχω προς το παρόν.

Last edited:
Δεν είμαστε όλοι επαγγελματίες όμως και δεν μπορούμε όλοι να διαθέτουμε 500+ ευρώ για να πάρουμε καλο μόνιτορ, το συγκεκριμένο είναι ένας καλός συμβιβασμός και το 4Κ είναι bonus. Για να βρεις σε 4Κ κάτι αισθητά καλύτερο πρέπει να δώσεις τριπλά λεφτά για να μην πω και παραπάνω. Το ξαναλέω το συγκεκριμένο μόνιτορ έχει ανέλπιστα σωστές ρυθμίσεις από το εργοστάσιο.

Υ.Γ. Δημήτρη για μένα αν δουλέψεις σε 4Κ μόνιτορ δεν ξανά γυρνάς σε κάτι με χαμηλότερη ανάλυση.

Υ.Γ. Ναθ μου θυμίζεις τα παλιά χρόνια που ρωτούσες έχω π.χ. 300 ευρώ τι πικαπ να πάρω;;; Και σου απαντούσαν το κλασικό ¨φιλε με 300 ευρώ ούτε βελόνα δεν παίρνεις…¨χαχα

Η premium compact του τίτλου, με αισθητήρα 20.1MP 1"-type BSI CMOS, φακό Leica elmarit F2.8-5.9, 25-250mm, 4K/UHD video capture, 3" touchscreen LCD, από τις ελάχιστες του είδους με ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο EVF 1.2M-dot, Wi-Fi κ.λπ. Αναλυτική δοκιμή εδώ.

Αγορασμένη από amazon.uk τέλος του 2016 (με απόδειξη), σε πολύ καλή κατάσταση - δείτε τις φωτογραφίες. Από την πρώτη μέρα με προστατευτικό οθόνης, ενώ είναι ντυμένη με ειδικό υλικό leica engraved, για καλύτερο πιάσιμο και προστασία. Δίνεται στο κουτί της με ότι περιείχε αυτό. *Σημ. Ο φορτιστής είναι αγγλικού τύπου, αλλά φορτίζει με οποιονδήποτε κοινό φορτιστή κινητού 5v/1-2mAh - ή αγοράζετε έναν μετατροπέα με 1-2€.

Τιμή 280€.

Είμαι Αθήνα - Φιλοθέη και προτιμώ συναλλαγή χέρι με χέρι για έλεγχο από τον αγοραστή, αλλά στέλνω παντού κατόπιν τραπεζικής κατάθεσης η paypal friends and family.

Επικοινωνία με p.m. ή στο [email protected]

IMG_20211122_122101 - Copy.jpgIMG_20211122_122154 - Copy.jpgIMG_20211122_122309 - Copy.jpgIMG_20211122_122639 - Copy.jpgIMG_20211122_122657 - Copy.jpgIMG_20211122_123002 - Copy.jpg

Affinity Photo -30% για pc και mac στα 37.99€ και -50% για ipad στα 9.99€. Μαζί παίρνετε δώρο 70 textures και 120 overlays - όχι ότι τα έχω δουλέψει πάνω από 2-3 φορές αλλά ας υπάρχουν...

Αδικο ειχαν ? :)
Είμαστε λίγο of topic, άλλα σχετικά είναι όλα, το νόμισμα έχει 2 όψεις και καθένας μας κρίνει και αξιολογεί την αγορά του ανάλογα με τις ανάγκες του, οπότε θα σου ότι ούτε δίκιο είχαν ούτε άδικο.

• Like
Reactions: Giorgios
Black Friday και για sofware! Μετά την affinity που αναφέρθηκε 2-3 posts πιο πάνω, και που είναι - κατά την προσωπική μου άποψη - το καλύτερο vfm, ξεκινήσαν και οι υπόλοιποι:

Dxo PhotoLab 5 Elite στα 109€, δοκιμάστε και τον κωδικό PHOTOLABFILMPACK μήπως πάρετε άλλο ένα 7% έκπτωση. Ανάλογα διαμορφώνονται και τα υπόλοιπα προγράμματά τους.

Topaz Labs όλο το φωτογραφικό πακέτο Gigapixel, Denoise, Sharpen στα 99,99$ και αν θέλετε το Video Enchance ζητάνε άλλα 99,99$.

Luminar στα 47€ και διάφορα άλλα πακέτα με Aurora HDR κ.λπ.

ο κωδικος σε upgrade για DXO δεν δουλεψε, επίσης φέτος για καποιο λόγο δεν αφαιρουν τον VAT απο την προσφορά , εφτασα μεχρι και την πληρωμή στο τέλος με paypal και δεν το προχωρησα

μαλιστα εχουν χαθει και οι παλιες τιμολογησεις των αγορών μου στο προφιλ (το Vat number υπαρχει ) και γραφουν οτι εχουν βαλει νεο συστημα απο τον Απριλιο του 2021

τους εστειλα ενα μαιλ , για να δουμε αν εχουν λυση

Το εξαιρετικο PixelMator Pro εχει Black Friday εκπτωση 50% στα 20 Ευρω.

H τελευταια εκδοση 2.3 εχει μεταξυ αλλων πολυ καλο Α.Ι. Background removal

• Like
Reactions: cacau
ο κωδικος σε upgrade για DXO δεν δουλεψε, επίσης φέτος για καποιο λόγο δεν αφαιρουν τον VAT απο την προσφορά , εφτασα μεχρι και την πληρωμή στο τέλος με paypal και δεν το προχωρησα

μαλιστα εχουν χαθει και οι παλιες τιμολογησεις των αγορών μου στο προφιλ (το Vat number υπαρχει ) και γραφουν οτι εχουν βαλει νεο συστημα απο τον Απριλιο του 2021

τους εστειλα ενα μαιλ , για να δουμε αν εχουν λυση
Είχα το ίδιο θέμα με το φ.π.α. παλιότερα, κάποια στιγμή μάλιστα έγινε μια στραβή, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο και μου έδωσαν τα filmpack , viewpoint δωρεάν.

Το εξαιρετικο PixelMator Pro εχει Black Friday εκπτωση 50% στα 20 Ευρω.

H τελευταια εκδοση 2.3 εχει μεταξυ αλλων πολυ καλο Α.Ι. Background removal
Να διευκρινίσω οτι ειναι MacOS only εφαρμογη. Το εβαλα και συνδεεται ασυρματα με το ipad μεσω continuity, οπου μπορεις να κανεις fine-tuning των φωτογραφιων με το pencil. Το ΑΙ background removal δουλευει αψογα.
Απιστευτο value για 20 ευρω.

• Like
Reactions: evanfotis