Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Έχουν κατάστημα Γερμανία αν θυμάμαι καλά και στέλνουν από εκεί, τελευταία φορά πριν την παραγγελία με έβαλε στο ευρωπαϊκό κατάστημα και πλήρωσα σε euro και ήταν η τελική τιμή συν τα μεταφορικά.

• Like
Reactions: aspromavros
Έχουν κατάστημα Γερμανία αν θυμάμαι καλά και στέλνουν από εκεί, τελευταία φορά πριν την παραγγελία με έβαλε στο ευρωπαϊκό κατάστημα και πλήρωσα σε euro και ήταν η τελική τιμή συν τα μεταφορικά.
Ευχαριστώ πολύ Κώστα !

Το Ολλανδικό amazon δεν στέλνει Ελλάδα; βλέπω διαθεσιμότητα σε προϊόντα, αλλά όταν κάνω login μου βγάζει μήνυμα ότι δεν είναι διαθέσιμα.

εχεις business λογαριασμο ?

Το ολλανδικο οπως και το σουηδικο δεν υποστηριζουν τετοια συναλλαγη πιθανον εκει κολλαει

Αλλο ειδος δοκιμασες ? (δωσε λινκ να τσεκαρω αν θες)

εχεις business λογαριασμο ?

Το ολλανδικο οπως και το σουηδικο δεν υποστηριζουν τετοια συναλλαγη πιθανον εκει κολλαει

Αλλο ειδος δοκιμασες ? (δωσε λινκ να τσεκαρω αν θες)

Με απλό λογαριασμό, όχι business. Και σε 3-4 άλλα τυχαία προϊόντα που δοκίμασα, τα ίδια.

Στην αρχη μου το εβγαλε σε αποθεμα αλλα οταν του βαλα διευθυνση μουπε δεν το στελνει.

Μπορει να μην στο στελνει λογω της μπαταριας του .....και των περιορισμων σε αεροπορικες αποστολες μπαταριων

Στην συνεχεια παντως σε δευτερη αποπειρα μου το βγαζει εκτος αποθεματος.

Στι χιλιαρικο η EM1-3 η μου φαίνεται ? Αγγλικο αμαζον !
Ξεπουλημα , οπου φυγει φυγει η παλια !! ( ποια παλια !)
Πάντως ακομα δεν βλεπω την OM-1 με τον 12-40 pro ii ακόμα !
μονο σκετο σωμα στα 2199 !

Last edited:
Στι χιλιαρικο η EM1-3 η μου φαίνεται ? Αγγλικο αμαζον !
Ξεπουλημα , οπου φυγει φυγει η παλια !! ( ποια παλια !)
Πάντως ακομα δεν βλεπω την OM-1 με τον 12-40 pro ii ακόμα !
μονο σκετο σωμα στα 2199 !

Το λινκ παντως τωρα αλλη τιμη εχει μαλλον επειδη Dispatched from and sold by Amazon.

Θα πέσει η τιμή της em1iii σίγουρα, αλλά όχι τόσο άμεσα, σε προσφορές πάντως είχε βγει σε πολύ καλές τιμές μαζί με κάποιο pro φακό που πλησίαζε το κόστος του σώματος το χιλιάρικο.

Σε κάνα 6μηνο θα ξεφτιλιστει νομίζω εγώ

Όταν μπει για τα καλά η ΟΜ1 στην αγορά και πιάσει την street price της βλέπω την mark III να φλερτάρει αγριως με το χιλιάρικο μην πω και ελαφρως πιο κατω εκεί που είχε αραξει δηλαδή για καιρό ένα άλλο πάλαι ποτέ σούπερ σώμα η G9

Καλά η G9 με προσφορές κλπ. και πιο κάτω είχε βγει αν θυμάμαι καλά κοντά στα 800 ευρώ...όχι μόνο η em1II εδώ ακόμα η em5III έχει 1.200 ευρώ!!! Επίσημη τιμή δύσκολα θα φτάσει το χιλιάρικο η em1III..μόνο μέσω προσφορών, πακέτων κλπ.

o νεος αισθητηρας ειδικα αν και στα πρωτα συγκριτικα δειξει οτι εχει διαφορα στην αποδοση του θα πιεσουν πολυ τις τιμες στις παλιοτερες ΕΜ

Να δουμε αν θα πεσει και αλλο και ποσο η ΕΜ1Χ να λετε.....

Ριξτε μια ματια στην διαφορα της οταν βγηκε τι τιμη ειχε και που εχει φτασει ηδη

Θεμα χρονου ειναι και ζητησης φυσικα.

Προφανώς θα πέσουν οι τιμές, απλά θεωρώ δύσκολο να πάει η em1III στα 1.000 ευρώ καινούρια επίσημη τιμή σύντομα, εδώ ακόμα βλέπω αγγελίες που ζητάνε 800+ ευρώ για μεταχειρισμένη em1II χαχα μην πω για em5II που ζητάνε 500+ ευρώ. Μην ξεχνάμε επίσης ότι η em1III είναι μόνο 2 ετών μηχανών σε σχέση π.χ. με την Panasonic G9 που πλησιάζει 5ετία στην κυκλοφορία.

Υ.Γ. Καλά η em1X ήταν παράξενη μηχανή για πολύ συγκεκριμένες ανάγκες και υπερβολικά ακριβή χωρίς λόγο, οπότε δεν μου κάνει εντύπωση που έχει πέσει τόσο, μην σου πω ότι την βλέπω να πάει και πιο φτηνή από την em1III.

Θετική και η 2η εμπειρία μου από mpb, παρά την απογοήτευση από το φακό (κανένα πρόβλημα από την well-used κατάσταση, αλλά μου φάνηκε κακή κόπια ή πολύ soft). Παραθέτω το ημερολόγιο κινήσεων:

31/01 παραγγελία,
08/02 παραλαβή,
10/02 εκ μέρους μου mail (μέσω ιστοσελίδα τους) με περιγραφή προβλήματος και αίτηση για αντικατάσταση ή refund,
14/02 mail απάντησης ότι δεν έχουν άλλο στην ίδια κατάσταση, άρα πληρώνω παραπάνω ή αποζημιώνομαι πλήρως. Το μεσοδιάστημα των 4 ημερών ίσως οφείλεται στο ότι περίμεναν να βρεθεί μια 2η well-used για τράμπα.
15/02 επιστροφή με αποστολή πίσω στις εγκαταστάσεις της MPB (ανέλαβαν αυτοί την οργάνωση της DHL),
16/02 άφιξη του φακού στη Γερμανία (ναι, σε 1 ημέρα) και
18/02 mail με ενημέρωση ότι αποζημιώθηκα.
20/02 σήμερα, εμφανίστηκαν τα χρήματα στο λογαριασμό.

Last edited:
Είμαι γραμμένος (όπως και πολλοι άλλοι) υποχρεωτικά στην αλληλογραφία της Olympus από παλιά και ΟΜ τώρα για να ισχύουν οι επεκτάσεις στις εγγυήσεις των προιοντων και έρχονται στο mail προσφορές , παρουσιασεις νέων προιντων κλπ.

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί δεν φιλτράρουν ανα region τα mail και μας στέλνουν σχεδόν πάντα μόνο τις προσφορές της Αμερικής , για να μας αγχωνουν πόσο φθηνότερα ψωνίζουν εκεί ?

Και οι ευρωπαϊκές προσφορές εμένα τουλάχιστον σχεδόν ποτέ δεν έρχονται , τις βρίσκω απο αναφορές στα φόρουμ κλπ. πιθανολογω η εκεί ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ προσπαθεί πιο έντονα για πωλήσεις και να ξεφορτωθεί στοκ

24ωρη προσφορά ΕΜ1.2 στα 544$ , ΕΜ5.2 στα 283$ κλπ.

Panasonic 35-100mm 2.8 η πρώτη έκδοση λογικά, στα 600€ από public. Αρκετά καλή τιμή για ελληνικό κατάστημα.
Άμεσα διαθέσιμος στα καταστήματα Σύνταγμα και Golden Hall απ' ότι φαίνεται, με παραγγελία στα υπόλοιπα, δωρεάν μεταφορικά για παράδοση.