Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Κοιτα πρακτικα εγω ειμαι κομπλε πλεον εχοντας στα f1,4 τον 28αρη (που περιμενω συντομα απο αμαζον) τον 40αρη που πηρα περσι και θεωρω οτι καλυτερο οπτικα εχει περασει απο τα χερια μου και τον εξαιρετικο RF 85mm της Samyang μιας και δεν τρελλαθηκα να δωσω 2500-3000€ για τον Canon RF και ο Samyang ηταν τα μισα λεφτα (στα 350€ τον ειχα παρει τωρα αντε βρεστον) του 85mm Art.

Ομως επειδη τον εχω δει και δοκιμασει τον 105 μιλαμε για πραγματικο επιτευγμα οπτικης. Για τον απολυτο φακο πορτρετου ΑΝ δεν παθεις κραμπα σηκωνοντας τον ...:ROFLMAO:

Μιλαμε οτι κλαιμε με το 1200gr του 40αρη αλλα εκει μιλαμε για επιπλεον μισο κιλο !!! Και για φακο πορτρετου που 90% τον εχεις στο χερι.......

Φίλος είχε βρει τον 135 1.8 art F mount σε καλή τιμή και τον προτίμησε έναντι του 105.
Μπορώ να σου πω ότι μου αρέσει περισσότερο η εστιακή αυτή, και το αποτέλεσμα του είναι εκπληκτικό.

Εδώ χρησιμοποιώ αρκετά συχνά τον vintage fd135 2.5 SC και τον ευχαριστιεμαι κάθε φορά.

H αληθεια ειναι οτι αν εχεις τον 85αρη στους primes σου ειναι υπερβολη να εχεις και τον 105mm εκτος και αν εχεις φουλ σειρα (συνηθιζεται αλλα σε κινηματογραφικης χρησης σειρα τοσο πυκνο τιραζ φακων )

Eιναι πιο κοντα στην λογικη να πας στον 135mm f,18 και το βαρος κατω των 1150gr

εδω εχω χρησιμοποιω τον contax zeiss μου αλλα για φακο πορτρετου μαλλον θα προτιμουσα κατι πιο ελαφρυ.

Last edited:
Για οποιον θελει εναν κλασικο μακρο φακο κοντα στα 100mm με σταθεροποιηση νομιζω οτι ο Sigma 105mm F2.8 EX DG OS HSM Macro και στην ελληνικη αγορα αλλα και στο γερμανικο αμαζον βγαινει σε εξαιρετικη τιμη στα 380€ με φπα.

Μιλαμε για εναν εκ των οξυτερων μακρο φακων στην αγορα

Συγκριση με τον Tamron 90mm

Συγκριση με τον Canon 100mm ΙS

O ιδιος φακος σε ακομα καλυτερη τιμη στα 326€ με φπα και στα 271€ χωρις φπα απο το γαλλικο αμαζον.

Τιμη κλοπη.

O ιδιος φακος σε ακομα καλυτερη τιμη στα 326€ με φπα και στα 271€ χωρις φπα απο το γαλλικο αμαζον.

Τιμη κλοπη.
Ευχαριστώ! Είμαι έτοιμος να το παραγγείλω. Εάν δεν παίζει στο νεότερο σώμα της M50, θα πάω στον Τσακναρίδη για update από το deck του!

• Like
Reactions: Kosh
Ρωτα πρωτα αν γινεται update. Στον Τσακναριδη στην πανεπιστημιου ρωτα κατευθειαν που ειναι το σερβις το επισημο.

Και πες μας και εμας τι σου ειπε .

• Like
Reactions: toupia
Ρωτα πρωτα αν γινεται update. Στον Τσακναριδη στην πανεπιστημιου ρωτα κατευθειαν που ειναι το σερβις το επισημο.

Και πες μας και εμας τι σου ειπε .
Τον είχα ρωτήσει πριν 1 μήνα που έκανα service και μου είπε "ναι, γίνεται".

• Like
Reactions: Kosh
Ειναι ακομα σε προσφορα οι δυο απο τους τρεις καλυτερους Sigma Art Primes δηλαδη της δευτερης γενιας primes για DSLR και για μοντουρες ΕF, Nikon και SA και στην Ελληνικη αγορα και στην ευρωπαικη.

Προκειται για τους 40mm f1,4 Art και 28mm f1,4 Art.

Φακοι που δεν εχουν καμια σχεση με την πρωτη σειρα primes Art και κατασκευαστικα και οπτικα εξ' ου και η μεγαλη τους διαφορα μεχρι πριν κανα δυο μηνες στην τιμη τους (τουλαχιστον 40% επανω)

Ειτε πανε σιγα σιγα να ξεστοκαρουν την αγορα απο φακους dslr και να στρεψουν τις γραμμες παραγωγης τους στους mirrorless φακους ειτε απλα ειναι μια προσαρμογη στην πραγματικοτητα (κλασικη περιπτωση Sigma)

Ειναι παντως απο τις ευκαιριες να βαλει κανεις στο οπλοστασιο του κορυφαιους φακους FF .

Για τον 40αρη εχω γραψει παλιοτερα αλλα και ο 28αρης δεν παει πισω μιας και ο μονος φακος της αγορας που συγκρινεται μαζι του οπτικα (χωρις να ειναι και AF βεβαια) ειναι ο Zeiss 28mm f1,4 Otus !! των 4500€.

sigma 28 mm f1.4 dg hsm art

779,00€

sigma 40 mm f1.4 dg hsm art

779,00€

Και στο αμαζον η ιδια ακριβως τιμη χωρις το φπα και λιγο πιο κατω με φπα

628,35€ χωρις φπα
754,02€ με φπα

υγ

Μενει να πεσει καποια στιγμη και το κτηνος του bokeh ο 105mm f1,4 Art.

Evan το κτηνος των 105mm ακομα καλα κρατει αλλα οι Sigma 28mm και 40mm Αrt f1,4 επεσαν κι αλλο στο γαλλικο αμαζον !!

599,17€ χωρις ΦΠΑ

και

719,00€ με ΦΠΑ

Ακομα και στην λιανικη τιμη με φορους ειναι 60 ευρω φτηνοτεροι (μειον ενα δεκαρικο για μεταφορικα) απο την τιμη ειδικης προσφορας της Ελλαδας.

Ε μουρχεται και ο δικος μου 28αρης σε μια εβδομαδα δεν αντεξα.

Evan το κτηνος των 105mm ακομα καλα κρατει αλλα οι Sigma 28mm και 40mm Αrt f1,4 επεσαν κι αλλο στο γαλλικο αμαζον !!

599,17€ χωρις ΦΠΑ

και

719,00€ με ΦΠΑ

Ακομα και στην λιανικη τιμη με φορους ειναι 60 ευρω φτηνοτεροι (μειον ενα δεκαρικο για μεταφορικα) απο την τιμη ειδικης προσφορας της Ελλαδας.

Ε μουρχεται και ο δικος μου 28αρης σε μια εβδομαδα δεν αντεξα.
Καταστρέφετε οικογένειες, ρε αλήτες...

• Haha
Reactions: aspromavros
ο 40αρης και ο 28αρης με special τιμη και σε Ελληνικα μαγαζια αυτη τη στιγμη τουλαχιστον .
Οποιος μπορει να κοψει και τιμολογιο τους παιρνει σε πολυ καλη τιμη ...

απο τον Μαρτιο ειναι αυτες οι τιμες στους δυο καλυτερους prime Art οπως τις ειχαμε βαλει εδω

779€ με το φπα μεσα.

Απλα στο Αμαζον για επαιξαν για οσους δεν κβουν τιμολογιο ενα 50€ χαμηλοτερα ( με τα μεταφορικα μεσα)

• Like
Reactions: nikos psaltis
Το θέμα Δημήτρη αυτές τις προσφορές μπορούμε να τις αγοράσουμε εδώ στην Ελλάδα, ή είναι μόνο για κατοικους αυτών των χωρών;

Δοκίμασα νωρίτερα το μεσημέρι και δεν δεχόταν τον τ.κ.

Κρίμα και ήμουν ετοιμος για το σετακι με την εμ10

Δοκίμασα νωρίτερα το μεσημέρι και δεν δεχόταν τον τ.κ.

Κρίμα και ήμουν ετοιμος για το σετακι με την εμ10
Αυτο είναι το πρόβλημα ότι δυστυχώς δεν αφορούν εμάς εδώ στην Ελλάδα, γενικά η Olympus βγάζει κάποιες εξαιρετικές προσφορές απλά μόνο αν ζεις στις συγκεκριμένες χώρες.

Οτι προσφορά βγαίνει στο ευρωπαϊκό Olympus shop από την στιγμή που η Olympus μετατράπηκε σε ΟΜ D.S. δεν ισχύουν απευθείας για την Ελλάδα,

από όσο ξέρω στην συνέχεια κάποιες προσφορές απο αυτές τις εξετάζει και τις υιοθετεί και η ελληνική ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ με ξεχωρες συμφωνίες , πάντα με κάποιες μικροδιαφορές λόγω διαφορετικού ΦΠΑ στις ευρωπαϊκές χωρες ,

αν κάτι συγκεκριμένο σας ενδιαφέρει θα σας έλεγα ρωτήστε με ένα τηλέφωνο απευθείας ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα αν υπάρχει αναλογη προσφορά στην ελληνική αγορά , ακόμα και αν δεν υπάρχει εφοσον πέσουν ένα δυο τηλέφωνα μπορεί να το δουν και να την δώσουν

π.χ. η προσφορά για την μειωση τιμής της ΕΜ5ΙΙΙ έτρεχε και εδώ

Last edited:
Αν δεν τα βρείτε εδώ - που είναι η καλύτερη λύση φυσικά - υπάρχουν υπηρεσίες που κάνουν την ενδιάμεση διαδικασία παραλαβής-αποστολής με χαμηλή τιμή. Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει 2 φορές αυτό https://www.eshopwedrop.gr το οποίο έχει και υπολογισμό κόστους.

Σε περίπτωση αγοράς εκτός Ευρωζώνης αυτή η εταιρία σου δίνει τελική τιμη με εκτελωνισμο;