karamela
AVClub Fanatic
- 6 November 2013
- 13,329
Κοίτα έγραψα για καινούρια, αν μπούμε στην διαδικασία για μεταχειρισμένα και στα Crop βρίσκεις σε τιμές χώμα συστήματα με λίγο ψάξιμο, και ο άλλος μπορεί να του τα χαρίσουνε, να έχει γνωστό, να το πάρει χωρίς ΦΠΑ κλπ. Ακόμα και την Oympus em5III με τον 12-100 τα πηρα και εγώ στο μισό κόστος που κάνουν καινούρια, άλλα για να είναι δίκαιη μια σύγκριση μιλάμε με τιμές καινούριων. Και στα καινούρια το σύστημα που περιγράφεις είναι μεν πολύ καλό άλλα στο τριπλό/τετραπλό κόστος από ένα Crop σύστημα όπως το κιτ σετ της Nikon Z50 και δεν έχεις και το ίδιο ευρος σε ζουμ.για μενα οι καινουργιες μηχανες τελειωσαν... εδω και καιρο
Εχουν παρει την ανηφορα οι τιμες, ενω τη κατηφορα τα εσοδα!
Οποτε ψαχνω παντα για καλες ευκαιρειες.
Πχ το συστημα που εχω (sony a7R III _sony g OSS 24-105 f4 ) μου βγηκε στα 1700, λιγοτερα απο τα μισα δηλ. καινουργιων.
Μονο ετσι συμφερει φυσικα.
Αυτή την στιγμή σε καινούρια FF, η μόνη μηχανή που αξίζει και είναι VFM είναι η Nikon Z5 με τον 24-70, ολα τα άλλα είναι πολύ ακριβά για εμένα τουλάχιστον. Εδώ έφτασε η Crop fuji Χ-Τ5 να χτυπάει 2.100 το σώμα και η M43 Olympus Om1 τα 2.000 ευρώ!!! έχουμε ξεφύγει εντελώς όμως!!
Συνολικά η Nikon είναι η μόνη εταιρία που με τις εκπτώσεις που βγάζει βγαίνουν σε σχετικά Normal τιμές ο εξοπλισμός της, όλοι οι άλλοι όπως είπες μόνο σε μεταχειρισμένα.