Για να "ζωντανέψω" λίγο το thread, ας γράψω κι εγώ την εμπειρία μου από το venus το οποίο έχω τώρα περίπου ενάμιση μήνα. Κατ'αρχήν στα αρνητικά μπαίνει η έλλειψη gps (location μπορεί να βρεί μονο μέσω wifi) και bluetooth αν και κάποιοι λένε οτι υπάρχει η δυνατότητα αλλά δεν είναι ενεργοποιημένη απο το firmware. Εγώ προσπάθησα με otg καλώδιο και ένα usb ΒΤ dοngle, αλλά δεν είχα αποτέλεσμα και δεν ελπίζω να πώ την αλήθεια, αν και δε μου χρειάζονται μιας και υπάρχει και το ipad αν χρειαστώ κάτι απο αυτά!! Επίσης η μπροστινή καμερα είναι 0,3 ΜΡ που σημαίνει οτι δεν κάνει και φοβερή δουλειά στο skype και πρέπει να είσαι λίγο στατικός για να μη χάνει frames και να εχει αποδεκτή ποιότητα.
Η κατασκευή του είναι πολύ καλή, δεν τρίζει, δεν έχει τζόγο στις ενώσεις, έχει πλαστικό πολύ καλής ποιότητας με μικρες τρυπούλες στην πλάτη που το κάνει πολύ σταθερό στο κράτημα και με πολύ ωραία αίσθηση. Το μέγεθός του είναι νομίζω ιδανικό και σε σύγκριση με το ipad που έχω το προτιμώ λόγω βάρους και γενικότερα πιο μαζεμένων διαστασεων. Ερχεται κατευθείαν root και για να περάσεις τις stock ρομ χρειάζεται να κατεβάσεις ένα tablet tool το οποίο είναι αρκετά ευχρηστο, ενώ για τις custom τις περνάς μέσω recovery, που τώρα πιά είναι και touch, για να μην πατας τα volume/power. Το wifi είναι πολύ δυνατό και ως ενα βαθμό εξαρτάται και απο το ποιά ρομ έχεις περασμένη, αλλά γενικά η λήψη του είναι πολύ καλή και σίγουρα άνω του μετρίου. H θύρα usb υποστηρίζει otg, που σημαίνει οτι μπορείς να βάλεις ενσύρματα 3G dongle ή usb stick και να κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά (το στικάκι μέχρι 8GB που δοκίμασα το είδε κανονικά). Υπάρχει ακόμα και μινι hdmi με επιλογή του σήματος που θα δίνει, αλλά περιμένω ακόμα το adapter για να τη δοκιμάσω.
Η οθόνη του είναι εξαιρετική (1280χ800) και έχει μεγάλη γωνία θέασης χωρίς να χάνει σε ποιότητα και η μπαταρία του είναι αξιοπρεπέστατη και κρατάει ανάλογα τη χρήση 3-4 μέρες.
Μεχρι πρότινος δεν υπήρχαν και πολλά official ή custom firmwares, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα έβγαλαν μαζεμένες 3 cm, μια aokp, μια paranoid, μια νέα έκδοση της venom (ν.3 αλλά στην ουσία λίγο πειραγμένη cm), 2-3 βιετναμέζικα που είναι πολύ ελαφριά και γρήγορα ("πύραυλος" θα έλεγα) και πρόσφατα ενα πολύ καλό ρώσικο, το οποίο και έχω περασμένο. Συνολικά είναι περίπου καμια δεκαριά οι διαθέσιμες ρομ, οπότε υπάρχει πια αρκετός χώρος για πειραματισμό και customisation. Τα επίσημα είναι τα 4.1.1 και 4.2.2 εκ των οποίων το 4.2 είναι πολύ γρήγορο και σταθερό αν και ακομα είναι Beta εκδοση-αν θυμάμαι καλά έχουν βγάλει απο μέσα τις κινέζικες εφαρμογές. Υπάρχει επίσης κι ένα
forum το οποίο έχει πολλούς οδηγούς μέσα και εμένα τουλάχιστον με βοήθησε αρκετά στην αρχή που δεν ήξερα τίποτα για το μηχανάκι.
Γενικά έχω μείνει πολυ ευχαριστημένος απο την αγορά, αν και νομίζω οτι το πήρα λίγο πιο ακριβά απ'ότι θα μπορούσα (119 ευρώ απο αμαζον γαλλίας) αλλά το έκανα περισσότερο για λόγους εγγύησης ή επιστροφής (ο μη γένοιτο). Ακόμα και η κόρη μου που είναι 2 ετών το προτιμαει γιατί είναι στα μέτρα της και παρά τα όσα του κάνει (κι εγώ με τις ρομ που περνάω για δοκιμή), το ταμπλετάκι προχωράει ακάθεκτο!!