Ainol novo 7 venus ή ότι προαιρείσθε..

28 June 2006
2,941
Το carrefour παρέδωσε το πνεύμα, λεφτά δεν υπάρχουν (max. 120-130 ευρώ), είδα αυτό:
http://www.ainol-tablet.com/ainol-novo-7-venus-quad-core-7-inch-8gb.html
Το έχει κανείς? ή εν πάσει περιπτώσει κάποια πρόταση για 7-8 ιντσες αξιόπιστη?
Μόνο σερφάρισμα κάνω και διάβασμα pdf.
Θέλω να έχει καλή απόκριση οθόνης η οποία ει δυνατόν να μη χαράζει, και καλό wi-fi.

Στα λεφτά του δε φαίνεται άσχημη επιλογή.
Γενικά μικροδιαφορές από παρτίδα σε παρτίδα υπάρχουν – οπότε αν δεν έχεις δει κάποια παραλαβή κοντά σε ημερομηνία με αυτό που θα σου έρθει μπορεί να είναι και λίγο διαφορετικό.

Το nexus7 στα ~200 ευρώ ελληνική τιμή , είναι καλύτερο σχεδόν σε όλα τα χαρακτηριστικά αν και σε περίπου διπλάσια τιμή. Από την άλλη είναι στάνταρ στην κατηγορία του.

Το galaxy tab 2 που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά στα ~160 ευρώ μπορούμε να πούμε ότι (στα χαρτιά) είναι χειρότερο από το ainol. Με χειρότερο επεξεργαστή και ανάλυση οθόνης.

Γενικά θεωρώ θετικά στο ainol την ανάλυση και την έκδοση λογισμικού – για την κατηγορία του -. Αν και πιθανά να ήθελα λίγο πιο γρήγορο επεξεργαστή.
Αν δεν μπλέξεις με τελωνεία, ακόμα καλύτερα :-)

Για την εύκολη δουλειά που το θέλει ο Κώστας θα προτιμούσα το tabII αν μιλάμε βέβαια για μικρή υπέρβαση στη τιμή (20-40 )
Δοκίμασα τη χρήση ενος ainol fire 7 και του tabII την ίδια μέρα. Στο surfing η ταχύτητα δεν είχε διαφορά αλλα η οθόνη του samsung ήταν πιο γρήγορη (απόκριση) και ίσως πιο φωτεινή (αυτό με επιφύλαξη γιατί δοκιμάστηκαν σε διαφορετικούς χώρους)

Αν συνυπολογιστούν τα θέματα εγγύησης και γενικότερα ass, αξίζει να δώσει κανείς το επιπλέον ποσό, πιστεύω.

Το ainol 7 ¨ήταν το ίδιο με το παραπάνω άραγε ? Δε ξέρω.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανάλυση του Galaxy Tab II 7 είναι χαμηλή. 600 x 1024 pixels τα μισά web sites δε θα φαινονται τόσο καλά - ειδικά στο portrait.
Κατά την άποψή μου για web / pdf η μεγαλύτερη ανάλυση αξίζει ακόμα και εάν υπάρχει μικρή διαφορά στην ταχύτητα.

Ήταν το fire Tάσο (ευγενική χορηγία του wolfgr:grinning-smiley-043)

για την ανάλυση όντως δεν έχω εμπειρία, δεν μπορώ να ξέρω κάτι παραπάνω απο αυτό που πείραξα και ήταν απολύτως αποδεκτό.
Για την ταχύτητα έχεις δίκιο εμένα τουλάχιστον δεν με προβλημάτισε, αλλα νομίζω ότι όσο περισσότερο το δουλεύεις και αυξάνονται οι απαιτήσεις θα έχει σημασία και αυτό.

Ευχαριστώ παλληκάρια για τις συμβουλές, να πώ την αλήθεια θα ήθελα κι εγώ να αποφύγω τελωνεία, ρίσκα κλπ, άσε που με τους κινέζους δε βγάζεις και πολύ άκρη από specs κτλ. Θα πάω να δω το galaxy στη vodafone της γειτονιάς σε πρώτη φάση. Το fire που έχεις δει Dalanik δε βγαίνει πια, αυτοί αλλάζουν κάθε 3 μήνες μοντέλα και ονόματα.
Θυμάσαι αν η οθόνη του ήταν γυάλινη? την ίδια έχει κι αυτό που έβαλα εγώ..

Ναι γυάλινη ήταν και όντως έχει εξαφανιστεί.
Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα.

Το πιθανότερο να έγινε αναρπαστο ή, το λιγότερο πιθανό, να μην ήταν αξιόπιστο λόγω προβλήματος
Απο specs αντέχει τον ανταγωνισμό άνετα πάντως.
Οτιδήποτε πάνω απο 1,2GHz με 1GB ram κάνει τη δουλειά που θες άνετα. Απο εκεί και πέρα στη χρήση του παίζουν πολλά και με τα κινέζικα ένα ρίσκο το παίρνεις.
Επίσης μου είπαν ότι αυτά που φοράν chip της rock είναι λιγότερο ευέλικτα λόγω rom, ενώ της άλλης εταιρείας (ξεχνάω το όνομα) έχουν συχνότερες αναβαθμίσεις. Αυτό θα σε απασχολήσει μόνο σε περίπτωση ασυμβατότητας με κάτι που χρησιμοποιείς βέβαια... και να περιμένεις επιβεβαίωση απο κάποιον καλύτερο γνώστη γιατί εγώ είμαι λίγο πριν το αρχάριος... ;-)

Το Ainol fire αντικαταστάθηκε από το venus. Αυτό δεν σημαίνει και πολλά για το ίδιο το προϊόν, γιατί οι "επώνυμοι" Κινέζοι (Ainol, Cube, Onda κλπ) αλλάζουν τα μοντέλα συνεχώς.
Απ'ότι διαβάζω, έχουν προβλήματα αξιοπιστίας σχεδόν όλοι. Κάποια λύνονται με λίγο "χέριασμα", κάποια όχι.
Το ρίσκο του τελωνείου, της αποστολής και της βλάβης όπου πρέπει να το ξαναστείλεις, φυσικά παραμένει.
Πήγα είδα το Samsung, δεν τρελάθηκα κιόλας να πω την αλήθεια.
Την έκανα την κουτουράδα και παράγγειλα έναν κινέζο στα 120$ μαζί με την αποστολή με singapore post.
Αυτό: http://www.merimobiles.com/hyundai-...uetooth-dual-camera-hdmi-white_p/meri7354.htm

Στα χαρτιά σκίζει, αν φτάσει χωρίς απρόοπτα και δουλεύει κιόλας, θα είναι καλή αγορά. Είδωμεν

Την έκανα την κουτουράδα και παράγγειλα έναν κινέζο στα 120$ μαζί με την αποστολή με singapore post.
Αυτό: http://www.merimobiles.com/hyundai-...uetooth-dual-camera-hdmi-white_p/meri7354.htm

Στα χαρτιά σκίζει, αν φτάσει χωρίς απρόοπτα και δουλεύει κιόλας, θα είναι καλή αγορά. Είδωμεν

πράγματι στα χαρακτηριστικά σκίζει!!! :firstprize:

Καλή αναμονή και καλή τύχη!!!

Όντος φαίνεται καλή επιλογή!

Για να "ζωντανέψω" λίγο το thread, ας γράψω κι εγώ την εμπειρία μου από το venus το οποίο έχω τώρα περίπου ενάμιση μήνα. Κατ'αρχήν στα αρνητικά μπαίνει η έλλειψη gps (location μπορεί να βρεί μονο μέσω wifi) και bluetooth αν και κάποιοι λένε οτι υπάρχει η δυνατότητα αλλά δεν είναι ενεργοποιημένη απο το firmware. Εγώ προσπάθησα με otg καλώδιο και ένα usb ΒΤ dοngle, αλλά δεν είχα αποτέλεσμα και δεν ελπίζω να πώ την αλήθεια, αν και δε μου χρειάζονται μιας και υπάρχει και το ipad αν χρειαστώ κάτι απο αυτά!! Επίσης η μπροστινή καμερα είναι 0,3 ΜΡ που σημαίνει οτι δεν κάνει και φοβερή δουλειά στο skype και πρέπει να είσαι λίγο στατικός για να μη χάνει frames και να εχει αποδεκτή ποιότητα.
Η κατασκευή του είναι πολύ καλή, δεν τρίζει, δεν έχει τζόγο στις ενώσεις, έχει πλαστικό πολύ καλής ποιότητας με μικρες τρυπούλες στην πλάτη που το κάνει πολύ σταθερό στο κράτημα και με πολύ ωραία αίσθηση. Το μέγεθός του είναι νομίζω ιδανικό και σε σύγκριση με το ipad που έχω το προτιμώ λόγω βάρους και γενικότερα πιο μαζεμένων διαστασεων. Ερχεται κατευθείαν root και για να περάσεις τις stock ρομ χρειάζεται να κατεβάσεις ένα tablet tool το οποίο είναι αρκετά ευχρηστο, ενώ για τις custom τις περνάς μέσω recovery, που τώρα πιά είναι και touch, για να μην πατας τα volume/power. Το wifi είναι πολύ δυνατό και ως ενα βαθμό εξαρτάται και απο το ποιά ρομ έχεις περασμένη, αλλά γενικά η λήψη του είναι πολύ καλή και σίγουρα άνω του μετρίου. H θύρα usb υποστηρίζει otg, που σημαίνει οτι μπορείς να βάλεις ενσύρματα 3G dongle ή usb stick και να κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά (το στικάκι μέχρι 8GB που δοκίμασα το είδε κανονικά). Υπάρχει ακόμα και μινι hdmi με επιλογή του σήματος που θα δίνει, αλλά περιμένω ακόμα το adapter για να τη δοκιμάσω.
Η οθόνη του είναι εξαιρετική (1280χ800) και έχει μεγάλη γωνία θέασης χωρίς να χάνει σε ποιότητα και η μπαταρία του είναι αξιοπρεπέστατη και κρατάει ανάλογα τη χρήση 3-4 μέρες.
Μεχρι πρότινος δεν υπήρχαν και πολλά official ή custom firmwares, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα έβγαλαν μαζεμένες 3 cm, μια aokp, μια paranoid, μια νέα έκδοση της venom (ν.3 αλλά στην ουσία λίγο πειραγμένη cm), 2-3 βιετναμέζικα που είναι πολύ ελαφριά και γρήγορα ("πύραυλος" θα έλεγα) και πρόσφατα ενα πολύ καλό ρώσικο, το οποίο και έχω περασμένο. Συνολικά είναι περίπου καμια δεκαριά οι διαθέσιμες ρομ, οπότε υπάρχει πια αρκετός χώρος για πειραματισμό και customisation. Τα επίσημα είναι τα 4.1.1 και 4.2.2 εκ των οποίων το 4.2 είναι πολύ γρήγορο και σταθερό αν και ακομα είναι Beta εκδοση-αν θυμάμαι καλά έχουν βγάλει απο μέσα τις κινέζικες εφαρμογές. Υπάρχει επίσης κι ένα forum το οποίο έχει πολλούς οδηγούς μέσα και εμένα τουλάχιστον με βοήθησε αρκετά στην αρχή που δεν ήξερα τίποτα για το μηχανάκι.
Γενικά έχω μείνει πολυ ευχαριστημένος απο την αγορά, αν και νομίζω οτι το πήρα λίγο πιο ακριβά απ'ότι θα μπορούσα (119 ευρώ απο αμαζον γαλλίας) αλλά το έκανα περισσότερο για λόγους εγγύησης ή επιστροφής (ο μη γένοιτο). Ακόμα και η κόρη μου που είναι 2 ετών το προτιμαει γιατί είναι στα μέτρα της και παρά τα όσα του κάνει (κι εγώ με τις ρομ που περνάω για δοκιμή), το ταμπλετάκι προχωράει ακάθεκτο!!