Air Force Planes

Εδω φωτο accreditέ του Ναυτικου της Αυτου Μεγαλειωτης Της....
Harrier.jpg

Και εδω απο τα ξαδελφια...

Gav8harrier-index-1.jpg

Τι μου λες, τωρα, Γιωργο :nounder: ...

Tears in my eyes.jpg

ΕΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ .... πριν προλαβω να αγορασω συναρμολογουμενο (οποιοδηποτε).
Μονο με την φαντασια μου, ενα στυλο και μια λευκη κολλα χαρτι (και ενα ΓΑΜΙΣΤΕΡΑ
σταθερο χερακι ... που ειχε στειλει απαντες αδιαβαστους ... για 12 ετων παιδι !!!!!)

Βουρκωσα :bigcry: (παλιοπαιδα) ... τι υπεροχες δεξιοτητες (ειχα) ... τις εχασα :nounder: ΟΛΕΣ !

Αργοτερα (πολυ αργοτερα) αγορασα την ρεπλικα που ποσταρε ο Ζωρζ ... αλλα ηταν ...
η δεξιοτητα καποιου αλλου (ΟΧΙ η δικη μου) προκατασκευασμενη σε μικρα κομματακια.

Πιλοτος (συνταξιοδοτημενος) αγοραζει μαχητικο νεας γεννιας

........... ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ? ...........

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ειχε πεταξει με τα παντα (τα μεγαλα και πριγκιπικα) και κατεληξε .... ΠΟΥ ?

Και παραλιγο να χασει και την ζωη του (αλλα ευτυχως .... την γλιτωσε !)

Για μένα ενα απο τα πιό ενδιαφέροντα μαχητικά α/φ είναι αυτό

Attachments

• U.S._Navy_EA-18G_Growler_breaks_away_from_a_U.S._Air_Force_KC-135_(altered).jpg
    U.S._Navy_EA-18G_Growler_breaks_away_from_a_U.S._Air_Force_KC-135_(altered).jpg
    71.1 KB · Views: 63
Re: Απάντηση: Air Force Planes

ΝΑ ΜΑΣΤΕ!! Είμαστε γκρουπ γκατζετακηδων, να μην έχουν την τιμητική τους τα ηλεκτρονικού πολέμου. Ετοιμάζομουν να ποσταρω το EF111 raven

Απάντηση: Re: Απάντηση: Air Force Planes

ΝΑ ΜΑΣΤΕ!! Είμαστε γκρουπ γκατζετακηδων, να μην έχουν την τιμητική τους τα ηλεκτρονικού πολέμου. Ετοιμάζομουν να ποσταρω το EF111 raven

Στην σύγχρονή εποχή τα συγκεκριμένα νομίζω ότι παίζουν σημαντικότατο ρόλο .Βέβαια η απορία μου είναι γιατί δεν τα έχει προμηθευτεί το Ισραήλ κυρίως και κατα δεύτερο λόγο το Η.Β

ΝΑΙ .... ειναι το πιο versatile fighter plane .... αν δεις τι μπορει να μεταφερει κατω απ τις φτερουγες του.
Σιγουρα ειναι !

Αλλα βρε Πετρο ... δεν εμπνεει τοσο πολυ .... σχεδιαστικα εννοω !
Και μιας και δεν ριχνουμε εμεις τις βομβες ... τι μας κοφτει το versatility ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Air Force Planes

Απο που προεκυψε ο ομοιοτητα γεωμετριας του Mig-23 ... αλλα και που τεσταριστηκε first hand η λειτουργικοτητα
της οπισθοκλινους μεταβλητης γεωμετριας των F-14 .... OΛΑ ξεκινησαν το 1964 (τελωσπαντων, τι θα γινει με αυτην
την δεκαετια του 60 :angry: ... δεν αφησε τιποτα πρωτοτυπο για μετα :icon15:)

F-111C-e1552474345597.jpg

Γνωριζετε φυσικα ΤΙ καταφεραν καποιοι αυστραλοι :rolleyes: ... ε ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Air Force Planes

Απο που προεκυψε ο ομοιοτητα γεωμετριας του Mig-23 ... αλλα και που τεσταριστηκε first hand η λειτουργικοτητα
της οπισθοκλινους μεταβλητης γεωμετριας των F-14 .... OΛΑ ξεκινησαν το 1964 (τελωσπαντων, τι θα γινει με αυτην
την δεκαετια του 60 :angry: ... δεν αφησε τιποτα πρωτοτυπο για μετα :icon15:)

F-111C-e1552474345597.jpg

Γνωριζετε φυσικα ΤΙ καταφεραν καποιοι αυστραλοι :rolleyes: ... ε ?

Fun fact, το F111 είχε αρχικά σχεδιαστεί για μαχητικό (εξ ου και το F) αλλά στην πορεία βρήκε χρηση για αποστολές interdiction.
Από τα πιο ωραία airframes που έχουν σχεδιαστεί. Αποσύρθηκε κάπου την δεκαετία του 80 αλλά συνέχισε και το 90 η έκδοση EF111 μιας και η αεροπορία δεν είχε κάτι αντίστοιχο. Το USN είχε το EA6B.

ΝΑΙ .... ειναι το πιο versatile fighter plane .... αν δεις τι μπορει να μεταφερει κατω απ τις φτερουγες του.
Σιγουρα ειναι !

Αλλα βρε Πετρο ... δεν εμπνεει τοσο πολυ .... σχεδιαστικα εννοω !
Και μιας και δεν ριχνουμε εμεις τις βομβες ... τι μας κοφτει το versatility ?

Μάνο ,υπάρχουν τα <όμορφα> α/φ και κάποια που είναι κάπως ιδιαίτερα .
Το συγκεκριμένο που ανέβασα ανήκει ,νομίζω ,στη κατηγορία των ιδιαίτερων α/φ .
Και ο δικός μου <ερωτας> είναι το F14 ,που το έχω σαν screen

Attachments

• Go-Tomcat-Go.jpg
    Go-Tomcat-Go.jpg
    143.4 KB · Views: 80
E ... μαλλον γιαυτο θα μας "τιμωρησουν" με το επερχομενο Top Gun.
"Φαγατε F-14 το 1986 .... καιρος να φατε F-18 το 2020".

Δεν ειναι κακοσχεδιασμενο αεροπλανο ... απλα δεν με εμπνεει.
Βεβαια, μπροστα στον σχεδιαστικο κατιμα κατι ρωσικων Mig
.... ισως να ειναι και θεογκομενα :laugh:

Πετρο

εχω μια φωτο, που η γωνια ληψης ειναι η χειροτερη δυνατη (για την ομορφια αυτου το αεροπλανου) ...

GreyF14Taxying1oClock.jpg

H πιο ασχημη που μπορεσα να βρω ! (ορμωμενος απο την ιδια παρορμηση "αποδομησης προτυπων" ... που εγραφα σε ενα αλλο νημα :flute:)

Σου εχω ενα wallpaper > https://cdna.artstation.com/p/asset...14-night-take-off1-home-render.jpg?1544476025 ... αλλα ειναι CG.

Αποκαλυπτηρια (1964) .... για την ακριβεια, αυτο ειναι το 3ο pre-production σκαφος !
Οχι το επιχειρησιακα (παν)ετοιμο !

061003-F-1234S-002.JPG

Μου αρεσαν πολυ τα ασπρο-γκρι χρωματακια εκεινων των εποχων. Τα περισσοτερα αεροπλανα
βαφονταν σ'αυτη την διχρωμια.

F-111B_NAN7-65.jpg

Re: Απάντηση: Air Force Planes

Μάνο ,υπάρχουν τα <όμορφα> α/φ και κάποια που είναι κάπως ιδιαίτερα .
Το συγκεκριμένο που ανέβασα ανήκει ,νομίζω ,στη κατηγορία των ιδιαίτερων α/φ .
Και ο δικός μου <ερωτας> είναι το F14 ,που το έχω σαν screen

Καταπληκτικη φωτογραφια. Την κλεβω.

Τωρα στην ερωτηση γιατι οι Ισραηλινοι δεν εχουν προμηθευτει τα γκροουλερ για Υ/Π
Eικασια κανω... εχουν δικη τους Σιλικο Βαλεϋ. Πρεπει να εχουν και δικα τους ποιος ξερει σε τι πλατφορμα. Ισως ακομα σε Kfir, ακομα πετανε.

Οπως και τα Σουπερ Ετανταρ εδω στα μερη μου, που επισημως εχουν αποσυρθει πριν πολλα χρονια, πεταγαν ακομα σε πακετα με Ραφαλ μεχρι πριν τρια χρονια τουλαχιστον.
Τελευταια δεν τα εχω δει εδω και καπου δυοχρονια +. Ισως αποσυρθηκαν τελειως αλλα εμεις δεν ειμαστε Αμερικανοι με νεκροταφεια αεροπλανων.

Ένα από τα πιο όμορφα αεροσκάφη της ιστορίας έγινε ακόμη πιο όμορφο με το καινούριο του μονόχρωμο καμουφλάζ

5988692.jpg

Οι γραμμές του αρχικού F-16 ήταν μοναδικές, μου θύμιζαν γυναικεία σιλουέτα (μη βαράτε, μη βαράτε!). Οι σύμμορφες δεξαμενές που μπήκαν απο το block 50 και μετά μπορεί να έφεραν την αυτονομία σε επίπεδα F-15, αλλά κατέστρεψαν την αισθητική του. Λεπτομέρειες βέβαια, μιλάμε για μηχανή πολέμου, αλλά τι να κάνουμε, είμαστε φαν...