Μόνο 8 ώρες; Εμένα μάλλον θα μου πάρει ΠΟΛΥ περισσότερο :blush:
Αγόρασα τελικά ένα eye-one display 2 (βασιζόμενος σε διάφορα φόρα όπου λένε ότι είναι λίγο πιο ακριβές από το spydertv - χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω δυστυχώς).
Η πρώτη απόπειρα καλιμπραρίσματος έγινε με το παρεχόμενο λογισμικό (IMatch 3.x), "κάνοντας" την τηλεόραση μόνιτορ στο HTPC, για να δω πως λειτουργεί ένα αυτόματο λογισμικό. Από ότι διαπίστωσα, το λογισμικό ζητά να βάλει κανείς τον αντίθεση στο 100%, και μετά να την μειώσει ώστε η παρεχόμενη ένδειξη να παραμείνει σε μια πράσινη περιοχή. Το πρόβλημα είναι ότι το πρόγραμμα θεωρεί ότι του βάλεις σαν 100% ιδανικό (ακόμα και αν το ρυθμιστικό είναι στο 50%), και από ότι κατάλαβα απλά μετρά την φωτεινότητα και σε καμία περίπτωση αντίθεση (αφού κάτω από τον αισθητήρα έχει μονίμως λευκό χρώμα!).
Οπότε αγνοώντας αυτή την ρύθμιση και συνεχίζοντας, το πρόγραμμα ζητά να ρυθμιστούν τα R,G,B ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία λευκού (μέτρηση με μόνο 1 τόνο λευκού χρώματος πάλι). Η γραφική διεπαφή είναι αρκετά εύχρηστη, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά απλή αυτή η ρύθμιση. Στην συνέχεια, το λογισμικό αναλαμβάνει και σε μερικά λεπτά έχει δημιουργήσει ένα profile για την κάρτα γραφικών.
Οφείλω να ομολογήσω ότι η εικόνα με αυτό το προφίλ είναι πολύ καλύτερη από την αρχική, αλλά δεν βοηθά στην ρύθμιση της τηλεόρασης με τις υπόλοιπες εισόδους. Απλά βάζεις μια αυθαίρετη ρύθμιση σε φωτεινότητα/αντίθεση, ρυθμίζεις την θερμοκρασία λευκού σε ένα σημείο, και το πρόγραμμα κάνει τα υπόλοιπα με δεδομένα την επιλεγμένη αντίθεση/φωτεινότητα.
Οπότε ξεκίνησα να βλέπω τι μπορεί κανείς να κάνει με το HCFR, αλλά αυτό είναι άλλο νήμα στο φόρουμ
Πάντως το DVE που αγόρασα και χρησιμοποίησα (ανεπιτυχώς) για να ρυθμίσω φωτεινότητα/αντίθεση δεν μου άρεσε καθόλου. Μου φάνηκε πολύ πρόχειρο και ξεπερασμένο - ειδικά στην ρύθμιση της αντίθεσης που αναφέρεται ξεκάθαρα σε CRT! Επίσης, τα video που περιλαμβάνει δεν είναι τόσο καλά, με αρκετά σπασίματα στην κίνηση και διάφορα τεχνουργήματα συμπίεσης.
Η περιήγηση δε, χαοτική. Κατά την γνώμη μου ΔΕΝ αξίζει να το αγοράσει κανείς - δεν δουλεύει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καρτέλα ρύθμισης αξύτητας - ενώ φαινόταν καθαρή ενώ ο ομιλητής μίλαγε, στην σχετική παύση του βίντεο για να γίνει η ρύθμιση ήταν εντελώς θολή!
Ξέρει κανείς αν το AVIA είναι καλύτερο;
(Από την άλλη βέβαια με την νέα LCD ανακάλυψα πόσο χάλια παίζει το pioneer 575Α που έχω - ούτε καν πληροφορία κάτω του μαύρου δεν δείχνει - άρα δεν μπορεί κανείς να ρυθμίσει φωτεινότητα

)