ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ρε παιδιά, όχι γκρίνια για τη γκρίνια... Και για ψύλλου πήδημα.
Μυστικό ένα καταστατικό που θα σταλεί σε 7500 e-mail; Αστείο μου ακούγετε.

Re: Απάντηση: Re: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Τατιανα,

κανενας δεν κρυβεται πισω απο το δακτυλο του.
Σε επιπεδο ΔΣ ειμαστε σε συνεχεις διαβουλευσεις για να βοηθησουμε ωστε να ομαλοποιηθει η κατασταση και η ηρεμια στο "Χωριο" μας.
Θα παρακαλουσα εσενα και τους υπολοιπους φιλους, να επανελθετε με διευκρινιστικες ερωτησεις αφου διαβασετε πρωτα το καταστατικο για να μην αναγκαστουμε να απαντουμε σε θεματα τα οποια ηδη ρυθμιζονται απο το καταστατικο.

Δεν εννοούσα εσένα Τάκη αλλά οποιονδήποτε κάνει ερωτήσεις στο κενό

Παρολαυτά απάντηση στις δικές μου ερωτήσεις θα ήθελα......

ναι αλλά, και να με συγχωρείς και πάλι, έτσι δεν θα έχετε σαφή ένδειξη για το ποιοι θα ενδιαφερθούν πραγματικά και ποιοι θα το κάνουν απο απλή περιέργεια ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο...

θεωρώ οτι εφόσον πάρετε την έγκριση απο το πρωτοδικείο καλό θα ήταν να το ανεβάζατε κι εδώ για να μπορούν όλα τα μέλη να έχουν μια πρώτη γνώμη.

προσωπικά δεν θα με ενδιέφερε να λάβω μέρος σε κάτι τέτοιο, απλά θα ήταν μια καλή κίνηση απο την Δ.Ο προς τα μέλη της προς αποφυγή περαιτέρω παρεξηγήσεων ...

ελπίζω να καταλάβεις τον τρόπο που σου γράφω,

εντελώς φιλικά.
Δημήτρης.

Δημητρη, κατ'αρχην δεν τιθεται θεμα παρεξήγησης σου, ισα-ισα που εκτιμω το ενδιαφερον σου για το Σωματειο.
Σημειωνεται η παρατηρηση σου, απλα σε πρωτη φαση θεωρουμε οτι ετσι πρεπει να ξεκινησουμε..Αυτο μπορει να αλλαξει στο μελλον αναλογως του feedback που θα λαβουμε..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Δεν εννοούσα εσένα Τάκη αλλά οποιονδήποτε κάνει ερωτήσεις στο κενό

Παρολαυτά απάντηση στις δικές μου ερωτήσεις θα ήθελα......

Το ξερω οτι δεν εννοούσες εμενα, απλα για να μην γραφουμε σελιδες επι σελιδων, θα σε παρακαλουσα και παλι να επανελθεις αφου διαβασεις το καταστατικο. Εδω ειμαστε, δεν χανομαστε!

Κάποιοι συγχέουν την έννοια του forum του avclub με το ίδιο το avclub ως σωματείο.
Όπως ίσως κάποιοι από σας γνωρίζουν η βασική αρχή δημιουργίας του σωματείου ήταν να δημιουργήσει ένα συμμετοχικό καθεστώς ιδιοκτησίας.
Επειδή δεν ήταν επιθυμητό να υπάρχει "φυσικός ιδιοκτήτης" ξεκίνησε η ιδέα αυτή.

Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κάποια αλλαγή σ αυτό που ξέρετε.
Και οι mods δεν είναι απαραίτητο να είναι στο ΔΣ και η θεματολογία δεν θα αλλάξει, αλλά ούτε όσα ξέρατε μέχρι τώρα ή συνηθίσατε να ζείτε με αυτά. (εκτός αν μελλοντικά αποφασίσουν τα μέλη γιά κάτι από αυτά)

Όπως σε κάθε forum που συμμετέχετε και γράφετε, υπάρχει ένας ιδιοκτήτης που πληρώνει και φροντίζει για την διατήρηση του domain, και ανά πάσα στιγμή αποφασίζει γιά το μέλλον του διαδικτυακού τόπου, έτσι θα είναι και εδώ.
Απλώς ο ιδιοκτήτης θα είναι ένα σωματείο. Και η διαφορά με τα άλλα φόρουμ είναι ότι θα μπορείτε και σεις να γίνετε "συνιδιοκτήτης" και να επιρεάζετε την πορεία του ως μέλος του σωματείου. (γιατί ως μέλη του forum δεν αλλάζει τίποτα από αυτά που ξέρετε μέχρι σήμερα).

Ήδη απαντά ο Τάκης.
Ήδη μπορεί να απάντησε γιά το ίδιο.

Μα είστε σοβαροί πια? Σας βλέπω όλη την εβδομάδα και τρώγεστε σαν τα παιδάκια. Στο τέλος θα βαρεθώ και εγώ και θα φύγω μου φαίνεται. Το forum είναι για όλους μας και όχι ιδοκτησία κάποιου. Αυτό το ξεκαθαρήσαμε μετά το φιάσκο του avforum. Άστε επιτέλους τους διαχηριστές να κάνουν αυτό που νομίζουν και όταν ξεκινήσει η διαδικασία πείτε ότι θέλετε.
Δεν νομίζω ότι κανείς μας έχει τρέξει και προσπαθήσει να κάνει όσα κάνουν τα παιδιά που είναι διαχειρηστές. Άνθρωποι είναι και αυτοί με δουλειές.
Γράφτηκα σε αυτό το φόρουμ γιατί είμασταν μια ωραία παρέα. Ξέρω πολλούς και έχω κάνει συνναλαγές με πολλούς. Εννοείται ότι θα ενδιαφερθώ να γίνω και μέλος αλλά πάντα θα σεβαστώ το ότι κάποιος άλλος τρώει την πίκρα του να συντηρεί το site.
Αλλά δεν μπορώ άλλο να βλέπω να γίνεται τεράστιο ένα μείζων θέμα. Δηλαδή τι σημαίνει να δω πρώτα το καταστατικό ή όχι. Λες και είναι φοβερό να ζητήσεις να σου το στείλουν.
Παιδιά μην χαλάτε την παρέα. Βοηθήστε όλοι να υπάρχει αυτό το site και να μπορούμε να μοιραστούμε όλοι τις γνώσεις και απόψεις μας. (έστω και λανθασμένες για μερικούς)

…επειδή η παρθενογένεση δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα έτσι και η δική μας προσπάθεια μετά την ατυχή κατάληξη του avforum.gr ακολούθησε τα βήματα του AMWN, ας δούμε πως το έχουν χειριστεί αυτοί το θέμα forum – σωματείου …

http://www.awmn.net/?id=association

Re: Απάντηση: Re: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Εν πάσει περιπτώσει, δεν επιμένω..αλλά στο 2ο ερώτημα για το τι θα γίνει αν ξεκινήσει κάποια συζήτηση για τους όρους του καταστατικού στο φόρουμ και αν κάποιος το δημοσιεύσει, απάντηση δεν πήρα.
Και είναι κάτι που αργά ή γρήγορα θα το αντιμετωπίσετε.
Και κάτι ακόμα: αν κάνετε μια απλή αναζήτηση στο google με τις λέξεις
"Καταστατικό σωματείου" θα σας βγάλει σελίδες επί σελίδων με διάφορα καταστατικά δημοσιευμένα στο δίκτυο...

Φίλε Maverick το καταστατικό δεν είναι κάτι μυστικό. Όποιος θέλει να το έχει και να το δει είτε μόνος του, είτε με τους φίλους του, είτε με τη γυναίκα του, είτε με το δικηγόρο του, θα το έχει. Αν θέλει θα το πάρει με e-mail, αν θέλει θα το ζητήσει από κάποιον άλλο που το έχει ήδη. Δεν υπάρχει θέμα πάνω σε αυτό.

Για την τροποίηση του καταστατικού, όπως σε κάθε σωματείο, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που περιγράφεται στο καταστατικό.

4)Σε κάθε περιπτωση, θα θελαμε να σας ενημερωσουμε ότι στα μεσα της ερχομενης εβδομαδας, θα αναρτήσουμε ηλεκτρονικη φορμα εκδηλωσης ενδιαφεροντος για οποιον επιθυμει να εγγραφεί μελος του Σωματειου μας.
5)Σε κάθε έναν από εσας εκδηλωνει ενδιαφερον, θα αποστέλλεται ενημερωτικό email σχετικα με τους ορους εγγραφης αλλα και με το καταστατικο σε pdf.

Δημήτρη από το μήνυμα σου καταλαβαίνω πως το βήμα 4 οδηγεί χωρίς προϋποθέσεις στο βήμα 5. Όλοι όσοι συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα λαμβάνουν τους όρους εγγραφής και το καταστατικό.

Αν κάνω λάθος, σε παρακαλώ να με διορθώσεις.

Ναι έτσι είναι...
Δεν είναι σαφές ?

Όλοι όσοι συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα λαμβάνουν τους όρους εγγραφής και το καταστατικό.

βήμα θετικό η ενημέρωση και καλώς έγινε σε τούτη τη φάση ...

θεωρώ επίσης ότι θα έχει γίνει το καλύτερο δυνατό ώστε η αξιολόγηση των αιτήσεων να γίνει με απόλυτη αμεροληψία από την "κριτική επιτροπή" (όποιοι κι αν την απαρτίσουν) με στόχο το όφελος αυτής της διαδικτυακής κοινότητας.

go on ...

Καλημερα σε ολους.

Εκ μερους του ΔΣ του Σωματειου, θα ηθελα να σας ενημερωσω για τα παρακατω:

1)Αυτή την στιγμη ολοκληρωνονται οι υπογραφες της Α’ Γενικης Συνελευσης του Σωματειου με την οποια οριστηκε το νέο ΔΣ του Σωματειου και εγιναν καποιες τροποποίησεις του καταστατικου όπως η μεταφορα της εδρας στην Αττικη.
2)Ακολουθουν οι διαδικασίες δημοσιευσης στο αρμοδιο πρωτοδικειο κατά τον νομο και λοιπες διαδικαστικες ενεργειες
3)Αρχικα, ειχαμε πει να τελειωσουμε με τα διαδικαστικα πριν ανεβασουμε την φορμα εγγραφης νεων μελων για το Σωματειο, όμως διαπιστωσαμε πως ορισμενα μελη είναι ανυπομονα διοτι προφανως δεν εχουν κατανοήσει τι προεργασία απαιτειται για να φτασουμε στο σημερινο επιπεδο.
4)Σε κάθε περιπτωση, θα θελαμε να σας ενημερωσουμε ότι στα μεσα της ερχομενης εβδομαδας, θα αναρτήσουμε ηλεκτρονικη φορμα εκδηλωσης ενδιαφεροντος για οποιον επιθυμει να εγγραφεί μελος του Σωματειου μας.
5)Σε κάθε έναν από εσας εκδηλωνει ενδιαφερον, θα αποστέλλεται ενημερωτικό email σχετικα με τους ορους εγγραφης αλλα και με το καταστατικο σε pdf.
6)Εφοσον μελετησετε το email και ειστε συμφωνοι, θα μας στειλετε νέο email με αιτημα εγγραφης στο σωματειο.

Ευχαριστουμε για την υπομονη σας και ζητουμε την κατανοηση σας για τις οποιες καθυστερησεις, οι οποιες οφειλονται σε γραφειοκρατικους λογους αλλα και στο γεγονος ότι δεν ειμαστε επαγγελματιες αλλα απλα χομπιστες χωρις κανενα προσωπικο και οικονομικο οφελος.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.
Δ. Παναγιωτίδης

Δημήτρη πιστεύω ότι πρέπει να ορίσεις από τώρα το email επικοινωνίας. Αλλιώς θα πηγαίνουν οι αιτήσεις όπου νά 'ναι...

Το email επικοινωνίας θα αναφερεται στο ενημερωτικο email που θα αποστέλλεται σε καθε ενδιαφερομενο που εχει συμπληρωσει την φορμα ενδιαφεροντος.

Αν και διαφωνώ κάθετα ως προς τον τρόπο της διαδικασίας, (μου φαίνεται εξαιρετικα παραλογο να μην δημοσιοποιηθουν οι όροι) θα ήθελα να λάβω ηλεκτρονικώς τους όρους και όλα τα σχετικά.

Πότε θα υπάρχει διαθέσιμη η φόρμα προς συμπλήρωση?

Τι παραπανω υποχρεωσεις και κυριως τι παραπανω δικαιωματα θα εχουν αυτοι που ειναι γραμμενοι στο σωματειο εναντι των απλων μελων ?

Το ρωτησε και η Τατιανα αυτο αλλα δεν μου φανηκε η απαντηση και τελειως ξεκαθαρη ...μπορει καποιος απο τους υπευθυνους να γινει ποιο σαφης ?

ένα μέλος σε ένα σωματείο (γενικά ομιλώντας και όχι μόνο για το δικό μας σωματείο) οφείλει να συμμετέχει οικονομικά με ετήσια συνδρομή (εφόσον το αποφασίσει η Γ.Σ. και στο ύψος που θα αποφασιστεί) και με την παρουσία του στις γενικές συνελεύσεις.
Αν μετά την εγγραφή του για μια σειρά ετών δεν συμμετέχει στην μια ή την άλλη υποχρέωση τότε αυτοδίκαια παύει από μέλος.

Το δικαώμα που απολαμβάνει είναι να συμμετέχει στη Γ.Σ. να ψηφίζει - ψηφίζεται.

Όσο αφορά το avclub σαν φόρουμ είτε είσαι μέλος του σωματείου είτε όχι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα πλην δυο σημαντικών διαπιστώσεων.

1. Το ενεργό μέλος του σωματείου δηλώνει έμπρακτα με την ενασχόληση του αυτή την οικονομική, ιδεολογική, ηθική υποστήριξη του δικτυακού τόπου όντας συνιδιοκτήτης και συνρυθμιστής των θεμάτων του μέσω της ΓΣ

2. Τα εκλεγμένα όργανα και ειδικά ο πρόεδρος του ΔΣ αναλαμβάνουν να εκπληρώσουν όλες τις νομικές υποχρεώσεις του συλόγου και είναι υπόλογοι έναντι του νόμου για την περίοδο της θητείας τους.

όπως καταλαβαίνετε το σωματείο ιδρήθηκε για να υπάρχει ένας "ιδιοκτήτης" ο οποίος θα μπορεί να ανανεώνεται-στελεχώνεται από καινούργια άτομα κάθε φορά, έτσι ώστε να μην εξαρτάται η ύπαρξη του από τα ιδρυτικά και μόνο μέλη.

Υ.Γ. Το συγκεκριμένο σωματείο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (δεν μοιράζει κέρδη στους ιδιοκτήτες του)
Στο καταστατικό προβλέπεται άρθρο που απαγορεύει την πώληση, ενικοίαση, συγώνευση του δικτυακού μας χώρου

Το ζήτημα λοιπόν είναι πόσοι θα θέλουν πραγματικά να προσφέρουν, και από αυτούς πόσοι θα έχουν διαχρονική θέληση.

Ένα παράδειγμα που έχω από τον Προσκοπισμό που είναι η μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση στην Ελλάδα, το 2007 γράφτηκαν στο Σώμα περίπου 20.000 μέλη.

Σήμερα ανάμεσα στους ενήλικες κάτοικους της Ελλάδας ο αριθμός αυτών που υπήρξαν κάποτε Πρόσκοποι πλησιάζει περίπου το ένα εκατομύριο. Όλοι αυτοί ήσαν κάποια στιγμή επίσημα μέλη μιας εθελοντικής κίνησης, αλλά για διάφορους λόγους, κυρίως έλειψη ελεύθερου χρόνου απομακρύνονται από την κίνηση.

Όλοι αυτοί όταν ακούν την λέξη Προσκοπισμός ή βλέπουν μια δραστηριότητα αφηγούνται και μια ιστοριούλα με ωραίες αναμνήσεις. Όταν ερχόμαστε στα μαθηματικά και δη στην πρόσθεση το κοντερ σταματά στους 20.000

Στο avclub αν ενδιαφερθούν οι μισοί από αυτούς που δείχνουν ανυσηχία για το χώρο, και από τους μισούς αν οι μισοί το εννοούν και δεν λακίσουν θα είμαι ευτυχής