ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

κι εγώ επιμένω πως η Δ.Ο. διακατέχεται από κεκτημένη κακοπιστία απέναντι στα μέλη και ότι θα έπρεπε να σκύψει πάνω στις αντιρρήσεις τους με μεγαλύτερη προσοχή, να μη την πιάνει μανία καταδίωξης και να μη θεωρεί πως μόνο η άκριτη αποδοχή "βοηθά" τις εξελίξεις.

Ο χώρος ανήκει σε όλους μας και όλοι θέλουμε το καλό του.

Κοίταξε Κώστα αν μιλάμε εδώ για το σωματείο και την εγγραφή των μελών που ενδιαφέρονται να το στηρίξουν, και τις ενδεχόμενες απορίες τους το παραπάνω μήνυμα είναι τουλάχιστον off topic.

Αν μιλάμε για την Δ.Ο. έχω να πω τα εξείς (συγνώμη που είμαι off topic) :
- Η Δ.Ο. ξεκίνησε καλώς ή κακώς εν μέσω αναταράξεων.
- Στην αρχή και επειδή εκκρεμούσαν τα διαδικαστικά όποιος έκανε να αποχωρήσει οι υπόλοιποι δεν τον αφήναμε.
- Αυτό δημιούργησε μια εικόνα παγειοποίησης ανθρώπων η οποία όμως δεν ισχύει και αυτό φαίνεται απο τις εξελίξεις και θα φανεί ακόμα περισσότερο.
- Πολλές φορές ζητήσαμε βοήθεια από διακεκριμένα μέλη να αναλάβουν διαχειριστικά πόστα και αρνήθηκαν.
- Δεν είναι εύκολο να βρίσκεις εθελοντές, μέχρι σήμερα μόνο ένα μέλος έθεσε τον ευατό του σε διαθεσιμότητα για τη Δ.Ο.
- Αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι ενοχλεί είναι ότι για παράδειγμα επί θητείας μου έκανε ένας διαχειριστής ένα λάθος και εγώ πχ τον κάλυπτα, αντί να του πάρω το κεφάλι. Από τη στιγμή που θεωρώ τις σχέσεις μας/μου με τους διαχειριστές και τα μέλη ανθρώπινη και όχι επαγγελματική, προσπαθούσα να φερθώ ανθρώπινα πρώτα από όλα στο συνεργάτη μου.
- Στην όλη πορεία της διαχείρησης μέχρι σήμερα έγιναν κατά τη γνώμη μου περισσότερα επεισόδια με στόχο τη Δ.Ο. κατακρίνοντας τα λάθη της, από ότι της άξιζαν.

Τέλος πάντων η παραπάνω παρένθεση είναι άσχετη με το σωματείο. Το σωματείο δεν έγινε για να διατάζει τους διαχειριστές και ούτε οι διαχειριστές έκαναν το σωματείο για να είναι για πάντα πρόεδροι. Μπορεί καμιά φορά κάποιες έννοιες να συγχέονται, αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο

Απάντηση: Re: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Τέλος πάντων η παραπάνω παρένθεση είναι άσχετη με το σωματείο. Το σωματείο δεν έγινε για να διατάζει τους διαχειριστές και ούτε οι διαχειριστές έκαναν το σωματείο για να είναι για πάντα πρόεδροι. Μπορεί καμιά φορά κάποιες έννοιες να συγχέονται, αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο

Θα ξεκινήσω από αυτό.
Όταν πρωτοάκουσα για σκέψεις δημιουργίας Σωματείου που θα είχε σαν βάση έναν διαδικτυακό τόπο, ειλικρινά, ήμουν πολύ περίεργος πώς αυτή η προσπάθεια θα μπορούσε να στεφθεί με επιτυχία και να λειτουργήσει ομαλά. Ξεκαθαρίζω ότι η απορία ήταν καλόπιστη, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα βρισκόμουν εδώ μέσα. Έχοντας, λοιπόν, υπ’ όψιν μου τις διατάξεις του Α.Κ. περί Σωματείων, περίμενα πως και πως την κατάρτιση του Καταστατικού για να διαπιστώσω εάν και κατά πόσο είναι αυτό εφικτό. Δυστυχώς, μετά από επιμελή μελέτη του Καταστατικού, διεπίστωσα ότι δεν είναι.

Όπως, πολύ σωστά ανέφεραν πιο πάνω ο Νίκος και ο Τάκης, άλλο το Σωματείο, άλλο το AVCLUB. Δεν υπονοώ καθόλου ότι θα μπορούσαν να είναι ταυτόσημες έννοιες, μιας και οι διατάξεις, αλλά και οι διαδικασίες, για τη δημιουργία Σωματείου είναι συγκεκριμένες και δεν επιδέχονται προσωπικών αυθαιρεσιών και κατά το δοκούν ερμηνειών. Όμως, ένα Σωματείο είναι πολύ πιο ευέλικτο από μία Εταιρεία. Αυτό διότι την υπόσταση του Σωματείου την δημιουργούν τα μέλη με διάθεση προσφοράς και επιδίωξης κοινού σκοπού και όχι το εταιρικό κεφάλαιο. Με αυτόν το γνώμονα κινείται και ο νόμος προσδίδοντας αυξημένες αρμοδιότητες στην Γ.Σ. των μελών περιορίζοντας το Δ.Σ. και χαρακτηρίζοντάς το αφενός ως διαχειριστή της βούλησης της Γ.Σ. και αφετέρου ως εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων της.

Κατόπιν των αρχικών αναγγελιών, είχα την εντύπωση ότι κύριος σκοπός δημιουργίας του Σωματείου ήταν η εύρυθμη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου με ενεργή συμμετοχή των μελών στη διαμόρφωση της πορείας του AVCLUB. Προφανώς λάθεψα. Τί προκύπτει από το Καταστατικό???????

Το άρθρο 2 περιγράφει τους σκοπούς του Σωματείου οι οποίοι είναι όμοιοι και απαράλλακτοι με τους σκοπούς του AVCLUB. Άρα, κύριος σκοπός του Σωματείου είναι ο ίδιος που επιδίωκε σαν ιστοσελίδα, απλά τώρα διαθέτει και νομική προσωπικότητα.

Το άρθρο 20 παρ. 2 ορίζει:
‛ Το Δ.Σ. εποπτεύει τη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου www.avclub.gr και αποφασίζει για κάθε θέμα σχετικό με την εύρυθμη λειτουργία του ( κανονισμός λειτουργίας και εφαρμογή του, συμφωνίες με διαφημιζόμενους κ.α.). Ο γενικός διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου καθώς και ο αναπληρωτής του θα επιλέγονται μεταξύ των μελών του Δ.Σ. κατόπιν ομόφωνης απόφασης, άλλως με ψηφοφορία. Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. διατηρεί το δικαίωμα να επιλέγει και τρίτα πρόσωπα τα οποία διορίζει και ανακαλεί κατά την κρίση του………
Δεν είναι απαραίτητο τα μέλη της διαχειριστικής ομάδας να είναι και μέλη του Σωματείου. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο θα καταρτίσει τον κανονισμό λειτουργίας του διαδικτυακού τόπου www.avclub.gr’.

Ερωτήσεις:

1. Γιατί ο κανονισμός λειτουργίας του φόρουμ καθώς και η εφαρμογή του δεν προβλέπεται να εγκρίνεται ετησίως από τη Γ.Σ. αφού αφορά, επί της ουσίας, τον κύριο σκοπό ίδρυσης του Σωματείου?????? Γιατί δεν προβλέπονται όροι τροποποίησης του κανονισμού, αν αυτό κριθεί σκόπιμο??????
2. Πόθεν προκύπτει η εξουσία του Δ.Σ. να διορίζει και να ανακαλεί κατά την κρίση του τρίτα πρόσωπα κατά το δοκούν??????
3. Διαχειριστής όχι μέλος?????? Δηλαδή, θα διαχειρίζεται τον πρώτο τη τάξει σκοπό του Σωματείου ένας ‛ξένος’?????? Όχι δα……..?

Πάμε παρακάτω:

Ίδιο άρθρο παρ. 7.
‛Το Δ.Σ. μπορεί με απόφασή του να τοποθετεί με επωφελή τρόπο (π.χ ομόλογα, έντοκα γραμμάτια Δημοσίου, προθεσμιακές καταθέσεις κ.λ.π.) τα χρηματικά αποθέματα του Συλλόγου με σκοπό την καλύτερη και αποδοτικότερη εξασφάλιση αυτών’.

Ερώτηση ή μάλλον Απάντηση:

ΔΕΝ αποφασίζει το Δ.Σ. για τη διαχείριση της περιουσίας του Σωματείου. Η Γ.Σ αποφασίζει για το πώς το Δ.Σ. θα διαχειριστεί την περιουσία του Σωματείου. Στο σημείο αυτό να επαναφέρω την ερώτηση του Χρήστου περί διαχείρισης κάτω των 3000 ΕΥΡΩ η οποία δεν έχει απαντηθεί ακόμα.

Άρθρο 17.
‛Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν μόνο τα κατά τις αρχαιρεσίες παρόντα ιδρυτικά και τακτικά ταμιακά εν τάξει μέλη του σωματείου AVCLUB. ( Άρθρο 13: ‛Θεωρούνται ταμιακά εν τάξει τα μέλη τα οποία πριν την έναρξη της Γ.Σ. έχουν καταβάλλει την ετήσια τους συνδρομή του τρέχοντος έτους ή μόνον των 2 τελευταίων ετών, εφόσον οφείλουν πλέον της μίας συνδρομής’).

Ερώτηση:

Πως είναι δυνατόν να ψηφίζει κάποιος που οφείλει πλέον της μίας συνδρομής, δηλαδή 2 ή 3, όταν το άρθρο 8 προβλέπει: ‛Στην περίπτωση κατά την οποία τακτικό μέλος καθυστερεί την πληρωμή 2 ετήσιων συνδρομών, ……….., διαγράφεται από μέλος’??????????

Για τα λοιπά περί αρχαιρεσιών του άρθρου 17 έχουν αναφερθεί εκτενώς οι συμφορουμίτες, οπότε δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω αποριών.

Άρθρο 10 περί κωλυμάτων εγγραφής και περιορισμών. Στις περιπτώσεις β,γ,δ το ‛εκτός αν αποφασίσει διαφορετικά το Δ.Σ. ή η Γ.Σ.’ είναι κατά τη γνώμη μου περιττό και επικίνδυνο.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω μια περιρρέουσα καχυποψία η οποία διακρίνει το παρόν καταστατικό. Π.χ. δεν αναφέρεται ρητά το άρθρο 94 του Α.Κ.: ‛Η συνέλευση έχει την εποπτεία και τον έλεγχο των οργάνων της διοίκησης και έχει το δικαίωμα οποτεδήποτε να τα παύει, χωρίς να θίγεται το δικαίωμά τους να απαιτήσουν την αμοιβή που έχει συμφωνηθεί. Το καταστατικό δεν μπορεί να περιορίσει το δικαίωμα της συνέλευσης να παύει τα όργανα της διοίκησης για σπουδαίους λόγους και ιδίως για βαριά παράβαση των καθηκόντων τους ή για ανικανότητα να ασκήσουν την τακτική διαχείριση’ αλλά δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε τριετίες, ενισχυμένες πλειοψηφίες κ.λ.π.

Επιπροσθέτως να πω, ότι όπου ο Α.Κ. διατυπώνει τη φράση ‛αν το καταστατικό δεν ορίζει διαφορετικά’ αυτή έχει χρησιμοποιηθεί στο έπακρον στο παρόν καταστατικό για να αποδώσει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες στο Δ.Σ.

Καχυποψίες και συκοφαντίες μακριά από μένα: Πιστεύω πως τη φιλοξενία του χώρου την έχω ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο - για την ακρίβεια, δεν νιώθω να έχω δώσει τίποτα λιγότερο από όλους αυτούς που "τρέχουν" και "προσφέρουν" από το "υστέρημα του χρόνου τους". Ποτέ δεν θα διενοούμην να αξιώσω κάτι παραπάνω από αυτό που μόνος μου, με τη θέλησή μου, έχω δώσει. Εχω την υποψία ότι οι ...τιμονιέρηδες ελάχιστα πράγματα ακούνε από αυτά που λέει το πλήρωμα.

Eλα ρέ.
Τολμάς να γράφεις δημοσίως ότι τα μέλη προσφέρουν καί ότι δεν ´χρωστάς τίποτα´.
Αιδώς Ταραξία.:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Φίλε Γιάννη να σε ευχαριστήσω πρώτα από όλα για τις παρατηρήσεις σου. Δείχνεις ότι έχεις μελετήσει το καταστατικό πριν γράψεις και αυτό τιμά και ναβαθμίζει τη συζήτηση.

Δύο παρατηρήσεις πριν προσπαθήσω να απαντήσω.

α. Ελπίζω να θέλεις να γίνεις μέλος γιατί φαίνεται ότι μπορείς να βοηθήσεις πολύ.
β. Θα προσπαθήσω να απαντήσω όπου έχεις γιατί, αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά διαφωνία μαζί σου, ή μη παραδοχή ενός λάθος σκεπτικού δικού μου και σίγουρα δεν σημαίνει ότι όπου υπάρχει λάθος δεν μπορεί αυτό να αλλάξει και να διορθωθεί.

Θα ξεκινήσω από αυτό.
Όταν πρωτοάκουσα για σκέψεις δημιουργίας Σωματείου που θα είχε σαν βάση έναν διαδικτυακό τόπο, ειλικρινά, ήμουν πολύ περίεργος πώς αυτή η προσπάθεια θα μπορούσε να στεφθεί με επιτυχία και να λειτουργήσει ομαλά. Ξεκαθαρίζω ότι η απορία ήταν καλόπιστη, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα βρισκόμουν εδώ μέσα. Έχοντας, λοιπόν, υπ’ όψιν μου τις διατάξεις του Α.Κ. περί Σωματείων, περίμενα πως και πως την κατάρτιση του Καταστατικού για να διαπιστώσω εάν και κατά πόσο είναι αυτό εφικτό. Δυστυχώς, μετά από επιμελή μελέτη του Καταστατικού, διεπίστωσα ότι δεν είναι.

Όπως, πολύ σωστά ανέφεραν πιο πάνω ο Νίκος και ο Τάκης, άλλο το Σωματείο, άλλο το AVCLUB. Δεν υπονοώ καθόλου ότι θα μπορούσαν να είναι ταυτόσημες έννοιες, μιας και οι διατάξεις, αλλά και οι διαδικασίες, για τη δημιουργία Σωματείου είναι συγκεκριμένες και δεν επιδέχονται προσωπικών αυθαιρεσιών και κατά το δοκούν ερμηνειών. Όμως, ένα Σωματείο είναι πολύ πιο ευέλικτο από μία Εταιρεία. Αυτό διότι την υπόσταση του Σωματείου την δημιουργούν τα μέλη με διάθεση προσφοράς και επιδίωξης κοινού σκοπού και όχι το εταιρικό κεφάλαιο. Με αυτόν το γνώμονα κινείται και ο νόμος προσδίδοντας αυξημένες αρμοδιότητες στην Γ.Σ. των μελών περιορίζοντας το Δ.Σ. και χαρακτηρίζοντάς το αφενός ως διαχειριστή της βούλησης της Γ.Σ. και αφετέρου ως εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων της.

Κατόπιν των αρχικών αναγγελιών, είχα την εντύπωση ότι κύριος σκοπός δημιουργίας του Σωματείου ήταν η εύρυθμη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου με ενεργή συμμετοχή των μελών στη διαμόρφωση της πορείας του AVCLUB. Προφανώς λάθεψα. Τί προκύπτει από το Καταστατικό???????

Η ιστορία έχει ως εξείς: Το avforum έκλεισε, το avclub άνοιξε, κάποιος έπρεπε να είναι ιδιοκτήτης, κάποιος έπρεπε να πληρώνει, και κάτι έπρεπε να γίνει με τα ενδεχόμενα έσοδα, συνδρομές δωρεές κλπ. Και όλα αυτά φυσικά να μπορούν να εκπροσοπηθούν νόμιμα.

Με λίγα λόγια το σωματείο το θέλαμε για να διαχειρίζεται τα οικονομικά, να μας εκπροσωπεί νόμιμα, να αναλάβει όλες τις φυσικές εκδηλώσεις εκτός δικτύου και να εξασφαλίζει τους πόρους για εύρυθμη λειτουργία.
Τώρα κανείς δεν απαγορεύει στο σωματείο να ανοίξει άλλα πέντε Φόρουμ και να νοικιάσει και ένα παραθαλάσιο κλαμπ να πηγαίνουν τα μέλη του για ψάρεμα. π.χ.

Το άρθρο 2 περιγράφει τους σκοπούς του Σωματείου οι οποίοι είναι όμοιοι και απαράλλακτοι με τους σκοπούς του AVCLUB. Άρα, κύριος σκοπός του Σωματείου είναι ο ίδιος που επιδίωκε σαν ιστοσελίδα, απλά τώρα διαθέτει και νομική προσωπικότητα.

Το σωματείο έχει ίδιους ή παρόμοιους στόχους με το Φόρουμ αλλά τους υλοποιεί εκτός internet. Όσο μεγαλώνουν τα μέλη και επεκτείνονται τα ενδιαφέροντα, πιθανότατα να προστεθούν και άλλοι παράγραφοι στο άρυρο 2

Το άρθρο 20 παρ. 2 ορίζει:
‛ Το Δ.Σ. εποπτεύει τη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου www.avclub.gr και αποφασίζει για κάθε θέμα σχετικό με την εύρυθμη λειτουργία του ( κανονισμός λειτουργίας και εφαρμογή του, συμφωνίες με διαφημιζόμενους κ.α.). Ο γενικός διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου καθώς και ο αναπληρωτής του θα επιλέγονται μεταξύ των μελών του Δ.Σ. κατόπιν ομόφωνης απόφασης, άλλως με ψηφοφορία. Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. διατηρεί το δικαίωμα να επιλέγει και τρίτα πρόσωπα τα οποία διορίζει και ανακαλεί κατά την κρίση του………
Δεν είναι απαραίτητο τα μέλη της διαχειριστικής ομάδας να είναι και μέλη του Σωματείου. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο θα καταρτίσει τον κανονισμό λειτουργίας του διαδικτυακού τόπου www.avclub.gr’.

Ολα τα παραπάνω αφορούν την εξασφάλιση της νόμιμης λειτουργίας του avclub. Αν για παράδειγμα κάποιο μέλος βάλει μηνύματα τέτοια που μπορεί να επισύρουν νομικές ευθύνες στον πρόεδρο του Δ.Σ. ή ακόμα και κλείσιμο της σελίδας, τότε οφείλει το ΔΣ δια μέσω της Γενικής διαχείρισης να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία. Το ΔΣ δεν είναι διαχειριστής μέσα στο Φόρουμ, απλά διορίζει την Γενική Διαχείριση για αυτή τη δουλειά.
Όσο αφορά τα τρίτα άτομα για παράδειγμα εγώ διορίστικα από το Δ.Σ. για να αναλάβω την εκδήλωση τις πίτας στη θεσ/νίκη, ενώ ο Λάρυ αντίστοιχα για την εκδήλωση στην Αθήνα. Αν τώρα μας έπιαναν για παράδειγμα λέω επειδή δεν κόψαμε είσοδο όπως προβλέπει πχ ο νόμος, δεν θα πήγαινα εγώ μέσα γιατί η εκδήλωση δεν ήταν της παρέας μου για να "την πληρώσω εγώ" ήταν του avclub και θα τηνπλήρωνε ο Πρόεδρος του Σωματείου.
Όσο αφορά τον κανονισμό λειτουργίας ήταν ένα γρήγορο copy paste με λίγες αλλαγές για προσαρμογή στις ιδιαιτερότητες μας. Οπότε είπαμε ευκαιρεία να το συμαζέψουμε καθώς ο προηγούμενος είχε δεχθεί έντονη κρητική

Ερωτήσεις:

1. Γιατί ο κανονισμός λειτουργίας του φόρουμ καθώς και η εφαρμογή του δεν προβλέπεται να εγκρίνεται ετησίως από τη Γ.Σ. αφού αφορά, επί της ουσίας, τον κύριο σκοπό ίδρυσης του Σωματείου?????? Γιατί δεν προβλέπονται όροι τροποποίησης του κανονισμού, αν αυτό κριθεί σκόπιμο??????
έχεις απόλυτο δίκιο πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου, μάλλον γιατί δεν το σκέφθηκε κανείς. Βέβαια σαν πρώτη σκέψη αντίλογου, αν κάθε ένα η δυο χρόνια αλλάζεις καταστατικό μέσα σε μια γενική συνέλευση τότε αυτή θαέπρεπε να διαρκεί αρκετές ημέρες
2. Πόθεν προκύπτει η εξουσία του Δ.Σ. να διορίζει και να ανακαλεί κατά την κρίση του τρίτα πρόσωπα κατά το δοκούν?????? Για να εκπροσοπήσουν το Δ.Σ. σε μια εκδήλωση, ή για να φέρουν σε πέρας μια εντεταλμένη εργασία
3. Διαχειριστής όχι μέλος?????? Δηλαδή, θα διαχειρίζεται τον πρώτο τη τάξει σκοπό του Σωματείου ένας ‛ξένος’?????? Όχι δα……..?
Ο κάθε Διαχειριστής υποτείθεται ότι έχει κάποια κατηγορία και κάποιες γνώσεις, εξειδικευμένες για να ανταποκριθεί. Δεν είναι υπεύθυνος έναντι του νόμου για ότι συμβεί στην κατηγορία του, και τέλος άλλο η προσφορά συνδρομής και η πρόθεση ανάλυψης καθηκόντων, και άλλο η τεχνική κατάρτιση, η προσφορά ελεύθερου χρόνου και η δυνατότητα πολύωρης internetικης πρόσβασης σε καθημερινή βάση

..

Απο την πλευρά μου διάβασα ορισμένα μέλη της Δ.Ο.που δήλωσαν ευθαρσώς ότι διεφώνησαν με την ύπαρξη τού όρου τής πενταετίας...
Δεν είδα κανέναν απο τούς υποστηρικτές τής ´μονιμότητας´να βγαίνουν ευθέως και να αιτιολογούν την γνωμη τους..Συνηθισμένα τά βουνά απο τα χιόνια φυσικά....
Επίσης,ο μόνος τρόπος πού εξασφαλίζει σημαντικά το Σωματείο απο οποιαδήποτε ´εξωτερική επίθεση´-λέμε τώρα εάν και εφ´όσον υπάρξει-και αλλοίωση τής φυσιογνωμίας του είναι η μαζική εγγραφή γνωστών μελών ,που συμμετέχουν σταθερά εδώ και καιρό σε διάφορες κατηγορίες και έχουν αποδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον τους γιά το club...
Αυτό διασφαλίζει το σωματείο και όχι η συμφωνία τών 5 ιδρυτικών μελών...

Επίσης..............
Θεωρείτε ως Δ.Ο.(και αυτό έχει άμεση συσχέτιση με το Σωματείο)ότι η συμπεριφορά και στάση μελών σας απέναντι σε πολλά ενεργά μέλη είναι η δέουσα ούτως ώστε να πειστούν να συνεισφέρουν ενεργά και με την συμμετοχή τους στο Σωματείο?-γιατί στο φόρουμ είναι δεδομένο οτι έχουν προσφέρει τα μάλα όπως έγραψε και ο Κώστας Λυμπε-

Προσωπικά παρότι συμφωνώ πλήρως με το σκεπτικό τού Λυμπερόπουλου ως πρός την αλαζονεία και την υποτίμηση πού έχει επιδειχθεί,αλλά και την αδυναμία τής Δ.Ο. να φανεί ευέλικτη και να ´ακούσει ´τά μέλη-πλήν φωτεινών εξαιρέσεων-τείνω να υιοθετήσω την γνωμη τού Νικολουδακου ως πρός την συμμετοχή μου στο Σωματείο..
Και αυτό όχι υποχρεωτικά για να αλλαχτεί οτιδήποτε.
Περισσότερο γιατί ,παρά τίς δυσμενείς ,κατά την γνώμη μου συνθήκες ,που επικρατούν, θα θεωρήσω μεγάλη αποτυχία να συρρικνωθεί το Σωματείο εξ´αρχής .
Αλλως τε υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να πάψει να πληρώνει την συνδρομή του εάν διαπιστώσει ότι όλα είναι ´ακίνητα´και στην ουσία να ´αυτοδιαγραφεί´.
Υ.Γ.
Οφείλω να σημειώσω ότι εκτιμώ την ειλικρινή προσπάθεια τού Νίκου να προσφέρει διευκρινίσεις.

Είπαμε κάπου στην αρχή πως είμαι προγραμματιστής Η/Υ και όχι δικηγόρος ?

Πάμε παρακάτω:

Ίδιο άρθρο παρ. 7.
‛Το Δ.Σ. μπορεί με απόφασή του να τοποθετεί με επωφελή τρόπο (π.χ ομόλογα, έντοκα γραμμάτια Δημοσίου, προθεσμιακές καταθέσεις κ.λ.π.) τα χρηματικά αποθέματα του Συλλόγου με σκοπό την καλύτερη και αποδοτικότερη εξασφάλιση αυτών’.

Ερώτηση ή μάλλον Απάντηση:

ΔΕΝ αποφασίζει το Δ.Σ. για τη διαχείριση της περιουσίας του Σωματείου. Η Γ.Σ αποφασίζει για το πώς το Δ.Σ. θα διαχειριστεί την περιουσία του Σωματείου. Στο σημείο αυτό να επαναφέρω την ερώτηση του Χρήστου περί διαχείρισης κάτω των 3000 ΕΥΡΩ η οποία δεν έχει απαντηθεί ακόμα.

Για τα τρια χιλιάρικα έχω απαντήσει αλλά δεν πειράζει που δεν το πρόσεξες.
Μέχρι σήμερα το ταμείο είναι μείον, έχουν γίνει επανειλημένα δωρεές από τα ιδρυτικά μέλη και αρκετές ταμειακές διευκολύνσεις. Βέβαια όταν με το καλό το ταμείο αποκτήσει περιεχόμενο δεν θα το βάλουμε κάτω από το στρώμα, θα πρέπει το Δ.Σ. να μπορεί να το διαχειριστέί. Άλωστε υπάρει εξελεκτική επιτροπή αλλά και πειθαρχική που ελέγχει το Δ.Σ.
Κάτσε πρώτα να κλείσουμε ένα χρόνο υπό τη διοίκηση του τακτικού Δ.Σ. να μας παρουσιάσει τα έσοδα και τα έξοδα τον ισολογισμό του 2008 και τον προυπολογισμό του 2009 και βλέπουμε που είμαστε
Για τα 3000, δεν μπορεί για κάθε δαπάνη να βάζεις γενική συνέλευση.
Γενική συνέλευση αν θα κόψουμε πίτα
Γενική συνέλευση αν θα πάρουμε τυροπιτάκια στην παρουσίαση προβολέων κλπ κλπ
από κάποιο ποσό και κάτω θα πρέπει να αποφασίζει το Δ.Σ. είπα να βάλω 500 € αλλά θα έπρεπε να γίνεται Γ.Σ. κάθε τρίμηνο για να πληρώνουμε το hosting. Έτσι ανέβασα το όριο. Τώρα πως μου ήρθε το 3000 δεν έχω ιδέα, ίσως το 1500 να ήταν πιο σωστό αλλά......

Άρθρο 17.
‛Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν μόνο τα κατά τις αρχαιρεσίες παρόντα ιδρυτικά και τακτικά ταμιακά εν τάξει μέλη του σωματείου AVCLUB. ( Άρθρο 13: ‛Θεωρούνται ταμιακά εν τάξει τα μέλη τα οποία πριν την έναρξη της Γ.Σ. έχουν καταβάλλει την ετήσια τους συνδρομή του τρέχοντος έτους ή μόνον των 2 τελευταίων ετών, εφόσον οφείλουν πλέον της μίας συνδρομής’).

Ερώτηση:

Πως είναι δυνατόν να ψηφίζει κάποιος που οφείλει πλέον της μίας συνδρομής, δηλαδή 2 ή 3, όταν το άρθρο 8 προβλέπει: ‛Στην περίπτωση κατά την οποία τακτικό μέλος καθυστερεί την πληρωμή 2 ετήσιων συνδρομών, ……….., διαγράφεται από μέλος’??????????

Αν έχουμε εκλογές το Δεκέμβριο του 2008, εγώ πρέπει να πληρώσω μια συνδρομή, αν γίνουν τον Ιανουάριο του 2009, θα πρέπει να πληρώσω δύο συνδρομές, αν δεν γίνουν εκλογές και στις 31/12/2009 χρωστάω και το 2008 και το 2009 τότε στις 1/1/2010 θα είμαι οφειλέτης τριων συνδρομών αλλά εκπρόθεσμος ως προς τις δυο συνδρομές και πρέπει να διαγραφώ.
Κατανοητό ?

Για τα λοιπά περί αρχαιρεσιών του άρθρου 17 έχουν αναφερθεί εκτενώς οι συμφορουμίτες, οπότε δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω αποριών.

δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω απαντήσεων

Άρθρο 10 περί κωλυμάτων εγγραφής και περιορισμών. Στις περιπτώσεις β,γ,δ το ‛εκτός αν αποφασίσει διαφορετικά το Δ.Σ. ή η Γ.Σ.’ είναι κατά τη γνώμη μου περιττό και επικίνδυνο.

έχεις δίκιο, άλλα έτσι το πήρα από τα υποδείγματα και δεν το άλλαξα

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω μια περιρρέουσα καχυποψία η οποία διακρίνει το παρόν καταστατικό. Π.χ. δεν αναφέρεται ρητά το άρθρο 94 του Α.Κ.: ‛Η συνέλευση έχει την εποπτεία και τον έλεγχο των οργάνων της διοίκησης και έχει το δικαίωμα οποτεδήποτε να τα παύει, χωρίς να θίγεται το δικαίωμά τους να απαιτήσουν την αμοιβή που έχει συμφωνηθεί. Το καταστατικό δεν μπορεί να περιορίσει το δικαίωμα της συνέλευσης να παύει τα όργανα της διοίκησης για σπουδαίους λόγους και ιδίως για βαριά παράβαση των καθηκόντων τους ή για ανικανότητα να ασκήσουν την τακτική διαχείριση’ αλλά δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε τριετίες, ενισχυμένες πλειοψηφίες κ.λ.π.

Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτιση ότι η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο στο σωματείο, το έχω επισημάνει και σε άλλες απαντήσεις μου

Επιπροσθέτως να πω, ότι όπου ο Α.Κ. διατυπώνει τη φράση ‛αν το καταστατικό δεν ορίζει διαφορετικά’ αυτή έχει χρησιμοποιηθεί στο έπακρον στο παρόν καταστατικό για να αποδώσει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες στο Δ.Σ.

Αν και δεν κατάλαβα το παραπάνω από που προκύπτει, συμφωνώ ότι ήθελα σκόπιμα το Δ.Σ. να έχει κάποια "εξουσία" με την έννοια ότι καλώ εσένα να βοηθήσεις σου παίρνω την εγγραφή σου παίρνω τις συνδρομές σε τρέχω σε συνελεύσεις , σε ψηφίζω και σε φορτώνω ευθύνες, σε τρέχω σε Διοικητικά Συμβούλια, ενδεχόμενα σε τρέχω σε δικαστήρια και περιμένω να φροντίσεις για κάποια επιχορήγηση εεεε να μη σου δώσω και κάποια "εξουσία" να μπορείς να προστατευτείς

Re: Απάντηση: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Απο την πλευρά μου διάβασα ορισμένα μέλη της Δ.Ο.που δήλωσαν ευθαρσώς ότι διεφώνησαν με την ύπαρξη τού όρου τής πενταετίας...
Δεν είδα κανέναν απο τούς υποστηρικτές τής ´μονιμότητας´να βγαίνουν ευθέως και να αιτιολογούν την γνωμη τους..Συνηθισμένα τά βουνά απο τα χιόνια φυσικά....
Σπύρο εγώ δεν κρατώ κακία στη διαφορετική ψήφο, ίσως να μην ήμουν εγώ αρκετά επεξηγηματικός στην εισήγηση μου. Για μένα έχει μεγαλύτερη σημασία η επόμενη ψηφοφορία να έχει αποτέλεσμα 50-0
Επίσης,ο μόνος τρόπος πού εξασφαλίζει σημαντικά το Σωματείο απο οποιαδήποτε ´εξωτερική επίθεση´-λέμε τώρα εάν και εφ´όσον υπάρξει-και αλλοίωση τής φυσιογνωμίας του είναι η μαζική εγγραφή γνωστών μελών ,που συμμετέχουν σταθερά εδώ και καιρό σε διάφορες κατηγορίες και έχουν αποδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον τους γιά το club...
Αυτό διασφαλίζει το σωματείο και όχι η συμφωνία τών 5 ιδρυτικών μελών...
Μα Σπύρο μου στο παρόν θέμα παρακαλούμε όλα τα μέλη να γραφτούν στο σωματείο. Αλλά προσοχή δεν θέλουμε και ελεημοσύνη, θέλουμε τα μέλη να γραφτούν και να συμμετέχουν
Επίσης..............
Θεωρείτε ως Δ.Ο.(και αυτό έχει άμεση συσχέτιση με το Σωματείο)ότι η συμπεριφορά και στάση μελών σας απέναντι σε πολλά ενεργά μέλη είναι η δέουσα ούτως ώστε να πειστούν να συνεισφέρουν ενεργά και με την συμμετοχή τους στο Σωματείο?-γιατί στο φόρουμ είναι δεδομένο οτι έχουν προσφέρει τα μάλα όπως έγραψε και ο Κώστας Λυμπε-
Δεν μπορώ να γράψω εκ μέρους όλων αλλά πιστεύω πως η δική μου στάση ήταν συναδελφικη άλλωστε έτσι νιώθω για κάθε ένα μέλος του avcub
Προσωπικά παρότι συμφωνώ πλήρως με το σκεπτικό τού Λυμπερόπουλου ως πρός την αλαζονεία και την υποτίμηση πού έχει επιδειχθεί,αλλά και την αδυναμία τής Δ.Ο. να φανεί ευέλικτη και να ´ακούσει ´τά μέλη-πλήν φωτεινών εξαιρέσεων-τείνω να υιοθετήσω την γνωμη τού Νικολουδακου ως πρός την συμμετοχή μου στο Σωματείο..
Περισσότερο γιατί ,παρά τίς δυσμενείς ,κατά την γνώμη μου συνθήκες ,που επικρατούν, θα θεωρήσω μεγάλη αποτυχία να συρρικνωθεί το Σωματείο εξ´αρχής .
Αλλως τε υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να πάψει να πληρώνει την συνδρομή του εάν διαπιστώσει ότι όλα είναι ´ακίνητα´και στην ουσία να ´αυτοδιαγραφεί´.
Υ.Γ.
Οφείλω να σημειώσω ότι εκτιμώ την ειλικρινή προσπάθεια τού Νίκου να προσφέρει διευκρινίσεις.

Nα ξέρεις ότι η συμμετοχή κανενός μας δεν είναι δεδομένη για το μέλον, και θα μπορούσε ο καθένας να αυτοδιαγραφεί για πολλούς και διάφορους λόγους, για μένα επιτυχία θα είναι όταν με το καλό έχει έρθει η ώρα μου να αυτοδιαγραφώ το σωματείο του avclub να έχει κάθε χρόνο τπυλάχιστον μια παραπάνω νέα εγγραφή από τις τυχόν αποχωρήσεις, έτσι θα ξέρω ότι τα έχουμε καταφέρει και κάποιοι μετά από εμάς θα φροντίσουν αυτός ο χώρος να είναι πρώτος για πάντα.

Re: Απάντηση: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

κι εγώ επίσης - όλη μου τη ζωή την έχω αφιερώσει σε χαμένες υποθέσεις. Είναι θέμα στύλ...δεν θα κολώσω τώρα :rolleyes:

Φίλε Νίκο,

Καταρχάς, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Εκτιμώ ιδιαίτερα τους ανθρώπους οι οποίοι ''βγαίνουν'' να στηρίξουν, υποστηρίξουν, εξηγήσουν αυτό που έγραψαν. Φανερώνει υπευθυνότητα. Είναι διάφορο το γεγονός αν τελικά κατορθώσουν να πείσουν το συνομιλητή τους ή όχι.Βεβαίως με ενδιαφέρει η εγγραφή στο σωματείο, όπως φαντάζομαι και πολλούς από τους συμφορουμίτες ακόμα και αν δεν φαίνεται από το συγκεκριμένο νήμα. Πιο πολύ, την αποχή αυτή σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για το φόρουμ, θα την χαρακτήριζα σαν ''μουδιασμένη'' αντίδραση εκ της αναγνώσεως του καταστατικού. Ίσως, άλλα περίμεναν και άλλα προέκυψαν. Δεν θα μείνω στο κάθε θέμα ξεχωριστά που ανέπτυξες διότι αφενός, ακόμη και, η γόνιμη αντιπαραβολή επιχειρημάτων με κουοτάρισμα των λεγομένων του συνομιλητή συχνά-πυκνά κουράζει, αφετέρου διότι δεν είναι δυνατόν μέσα από αυτού του είδους την επικοινωνία να συνεννοηθούμε για πράγματα που θα δυσκολευόμασταν να βάλουμε σε μία σειρά ακόμη και δια ζώσης. Οπότε επιφυλάσσομαι........

Θα σχολιάσω, όμως, αυτό που έγραψες:

'' Αν και δεν κατάλαβα το παραπάνω από που προκύπτει, συμφωνώ ότι ήθελα σκόπιμα το Δ.Σ. να έχει κάποια "εξουσία" με την έννοια ότι καλώ εσένα να βοηθήσεις σου παίρνω την εγγραφή σου παίρνω τις συνδρομές σε τρέχω σε συνελεύσεις , σε ψηφίζω και σε φορτώνω ευθύνες, σε τρέχω σε Διοικητικά Συμβούλια, ενδεχόμενα σε τρέχω σε δικαστήρια και περιμένω να φροντίσεις για κάποια επιχορήγηση εεεε να μη σου δώσω και κάποια "εξουσία" να μπορείς να προστατευτείς''

Πολύ καλά κατάλαβες αυτό που έγραψα. Ότι, δηλαδή, στο παρόν καταστατικό διακρίνεται μια τάση χορήγησης ''υπερεξουσίας'' προς το Δ.Σ. του Σωματείου σε αντίθεση με το πνεύμα του νόμου. Η Γ.Σ. δεν αρκεί να δηλώνεται ότι είναι το κυρίαρχο όργανο, πρέπει και να είναι. Καταλαβαίνω το σκεπτικό που εκφράζεις με το παραπάνω μήνυμα, αλλά, νομίζω ότι έτσι, αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του σωματείου. Τέλος πάντων, αυτές οι κουβέντες είναι καλύτερο να γίνονται δια ζώσης παρά μέσα από ''ψυχρά'' γραπτά που πλειστάκις είτε παρερμηνεύονται είτε εννοούνται ''στραβά'', έστω και αν αυτό συμβαίνει ακούσια τις περισσότερες φορές.........

Υ.Γ.

Σοφές κουβέντες είπες Σπύρο!!!!!!!!
Τουλάχιστον, σε αυτή την περίπτωση, δεν θα βρεθεί κανείς να σε ''κατηγορήσει'' ότι δεν προσπάθησες, ούτε καν ο εαυτός σου.

έχω να λάβω γράμμα σου ...

πώς πάμε καλά μου παιδιά; προχωράει το πράγμα; ας μας ενημερώσει κάποιος για το αν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα εγγραφών, μια και ο καιρός περνάει (και συντελούνται και απανωτές σημαντικές αλλαγές) ...

Απάντηση: έχω να λάβω γράμμα σου ...

πώς πάμε καλά μου παιδιά; προχωράει το πράγμα; ας μας ενημερώσει κάποιος για το αν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα εγγραφών, μια και ο καιρός περνάει (και συντελούνται και απανωτές σημαντικές αλλαγές) ...

ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση ...

οι αιτήσεις έρχονται με αργό ρυθμό είναι γεγονός.
Εγκρίνονται όμως σιγά σιγά και προχωράμε.
Θα μιλήσω με τον Τάκη που δεν είναι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσω.

Σκοπεύουμε κάποια στιγμή να βάλουμε μιά πιό "ευπρεπισμένη" ανακοίνωση - πρόσκληση προς νέα μέλη γιατί αυτή εδώ είναι θαμένη μέσα σε ένα άλλο θέμα.

Επίσης σύντομα θα φροντίσουμε γιά τα δικαιώματα των νέων μελών να παρακολουθούν την κατηγορία μελών του σωματείου.
Είναι μιά διαδικασία προσθήκης νέων μελών που θα βάρυνε το Νίκο Μπαβιόλη, τώρα πρέπει να προσαρμοστούμε μέχρι νεωτέρας.
Σόρρυ Βαγγέλη, τρεχάματα.

Last edited:
Εμένα μού ήρθε η απάντηση απο το Δ.Σ. και ευχαριστώ θερμά...
Αναμένω τίς λεπτομέρειες για τον τρόπο πληρωμής...
Καλό θάταν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες(κατανοώ βεβείως τούς λόγους που ανέφερε ο Δημήτρη πιό πάνω, βάσει τών τελευταίων γεγονότων)και να προχωρήσουν και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι στίς αιτήσεις τους,γιατί θεωρώ ότι πολλά αξιόλογα μέλη και φίλοι τού club είναι απαραίτητοι στο Σωματείο και ειδικά στήν παρούσα περίοδο...
Αναμένω τίς επόμενες ανακοινώσεις σεβόμενος πλήρως τίς δυσχέρειες που προέκυψαν λόγω τών προαναφερθεισών αλλαγών.

ευχαριστούμε γιά την κατανόηση.
Ενα θέμα που ρυθμίζεται επίσης αυτές τις μέρες είναι το άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης που θα διευκολύνει όλους στις διαδικασίες αυτές.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε

ευχαριστούμε γιά την κατανόηση.
Ενα θέμα που ρυθμίζεται επίσης αυτές τις μέρες είναι το άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης που θα διευκολύνει όλους στις διαδικασίες αυτές.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε

έτσι σε θέλω πρόεδρε, ν'ανοίγεις νέους λογαριασμούς ...

Επειδή το στοίχημα τού Σωματείου,πρέπει να περπατήσει και μάλιστα μέ γοργούς ρυθμούς και επειδή εδώ μέσα υπάρχει αξιολογότατο πλήθος μελών ,που έχει να προσφέρει πολλά,θεωρώ επιτακτικό πλέον να παραμεριστούν οι όποιες διαφωνίες ή διαφορές για το καταστατικό και τα λοιπά και να ενισχυθεί η προσπάθεια...
Αλλως τε ολα είναι δυναμικά και όχι στατικά σε αυτή την ζωή..
Και το Σωματείο χρειάζεται όλες τίς ´πολύχρωμες´φωνές......

Επιτέλους, αυτή είναι μια ευχάριστη είδηση.
Δημήτρη Παναγιωτίδη, μπορείς να με ενημερώσεις για τα περί λογαριασμών.
Καλό βράδυ σε όλους.