Βλέπω πως η υπομονή είναι δύσκολη υπόθεση για μερικούς.
Προσπαθώ λοιπόν να απαντήσω αν δεν καλύψω κάποιον συνεχίζουμε, αλλά παρακαλώ απορίες και ερωτήσεις, όχι αυθαίρετα συμπεράσματα, γιατί και εγώ θα συμπεράνω πως τελικά μπορεί να υπάρχουν και βαλτοί στην παρέα μας, που σηκώνουν σκόνη για να βλάψουν και όχι από ενδιαφέρον.
Παραθέτω τα θέματα που τέθηκαν μέχρι τώρα:
- Ακριβή εγγραφή και ακριβή συνδρομή
Για το πρώτο είπαμε πως πρέπει το μέλος να αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξη του.
Για το δεύτερο, το ποσό ορίζετε από τη Γενική Συνέλευση οπότε ελπίζω ότι σύντομα θα είναι κάτι ακόμα πιο τυπικό, αν δεν υπάρξουν οικονομικές δυσκολίες στο άμεσο μέλλον.
Αν γενικά κάποιος που θέλει να βοηθήσει βρίσκει αβάσταχτο το κόστος της εγγραφής αλλά θέλει να δωρίσει όποιο ποσό επιθυμεί, αυτό είναι εφικτό, και όταν του επιτρέπουν τα οικονομικά του κάνει και την εγγραφή
- Άρθρο 17 και τα τρία έτη για την υποψηφιότητα νέου μέλους.
Το συγκεκριμένο, άρθρο αποτελεί και για εμένα αγκάθι αν και εγώ το έγραψα. Η αλήθεια είναι όμως ότι μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Το έχω προτείνει ήδη δυο φορές για αλλαγή, αλλά δεν είχα την πλειοψηφία που χρειάζεται. Μπείτε λοιπόν στο σωματείο όσοι θέλετε να βοηθήσετε να το αλλάξουμε μαζί.
- Ανασφάλεια
Κάποιος ρώτησε για ποιο λόγο υπήρξε το παραπάνω άρθρο καθώς και η πρόταση από 5 ιδρυτικά μέλη. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε θέμα ανασφάλειας, αλλά περισσότερο θέμα ασφάλειας. Τα σωματεία από τη φύση τους έχουν μια φθίνουσα πορεία και όσο περνάει ο καιρός όλο και λιγότερα μέλη θα θέλουν αναλογικά να συμμετέχουν. Σήμερα στα 8000 μέλη στο φόρουμ, ελπίζω για 80 άτομα στο σωματείο. Αύριο με 20000 μέλη στο Φόρουμ ποιος ελπίζει για 200 μέλη στο σωματείο ?
Με αυτό το σκεπτικό η εντελώς ελεύθερη εισδοχή ακόμα και εντελώς αγνώστων μελών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια "εχθρική" λήψη της εξουσίας του Διοικητικού Συμβουλίου και κατ' επέκταση και της οικονομικής διαχείρισης που στηρίζει τη λειτουργία του δικτυακού τόπου.
Βέβαια ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να επέμβει το ανώτατο όργανο που είναι η Γενική συνέλευση, αλλά ποιος ο λόγος να μην μπει καμία ασφαλιστική δικλείδα μια εποχή που υπήρχαν υποψίες πως δεν ήταν όλος ο κόσμος χαρούμενος με την επιτυχημένη πορεία του avclub.
Με λίγα λόγια, υπήρχαν πολλές προτάσεις για αυτά τα θέματα, στο καταστατικό παρέμειναν οι επικρατέστερες, αν δεν είναι πλέον επίκαιρες θα φύγουν, δημοκρατικά όπως δημοκρατικά μπήκαν, έτσι λειτουργεί ένας υγιείς οργανισμός και όχι δια βοής και πρόκλησης εντυπώσεων.
- Πέντε Ιδρυτικά μέλη για εισδοχή τακτικού μέλους.
Το λέω και παραπάνω. Για να γίνει κάποιος μέλος πρέπει να τον "γνωρίζουμε" και να έχει την έγγραφη υποστήριξη και από άλλα μέλη ότι ήρθε για να βοηθήσει. Δεν νομίζω να υπάρξει κάποιος που να μην πάρει τις πέντε προτάσεις του. Το σενάριο που πήγαμε να αποφύγουμε εδώ, είναι ότι αύριο παρουσιάζονται 100 αιτήσεις εγγραφής από ονόματα που δεν ξέρει κανείς γιατί τους γυάλισε το μαγαζί και θέλουν να το κάνουν και εγώ δεν ξέρω τι. Δεν θα έπρεπε να υπάρξει κάποια πρόβλεψη ? ε αυτή σκεφτήκαμε αυτή βάλαμε.
- Χρόνος υλοποίησης σωματείου
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η καραμέλα έπαιξε τόσο πολύ. Δηλαδή όλοι όσοι είπαν αργήσατε κλπ κλπ έχουν κάνει σωματεία και ξέρουν.
Ορίστε ένα πρόχειρο χρονοδιάγραμμα
- Δημιουργία καταστατικού 4 μήνες (ναι άργησα δεν λέω, αλλά ήταν το πρώτο μου) υπόψη η εργασία άρχισε κανά δίμηνο από την δημιουργία του Φόρουμ.
- Επεξεργασία καταστατικού - αλλαγές - υπογραφές 3 μήνες
- Εκδίκαση στο πρωτοδικείο - έκδοση απόφασης δημοσιεύσεις 3 μήνες
- Σύσταση σε σώμα προσωρινής διοίκησης, έκδοση ΑΦΜ, έκδοση των βιβλίων, + φοροτεχνική καθοδήγηση 3 μήνες
- 1η τακτική γενική συνέλευση, εκλογές,τροποποίηση 3 μήνες
- Με την εκδίκαση του νέου καταστατικού και την ολοκλήρωση διαδικασίας εισδοχής νέων μελών νομίζω πως φτάνουμε στο σήμερα χοντρικά.
Αντιλαμβάνομαι ότι εδώ πολλοί μπορούν να πουν αν αυτό πρώτα και έπειτα το άλλο και δεν ξέρω και εγώ τι, αλλά άλλο να τα λες και άλλο να τα κάνεις, και εμείς θα θέλαμε κάποια πράγματα να τρέξουν πιο γρήγορα, αλλά δεν γίνεται πάντα αυτό που θέλεις.
- Επίτιμο μέλος
Σύμφωνα με το καταστατικό κάποιος που έχει προσφέρει πολλά στο σωματείο ή κάποιο επίσημο πρόσωπο π.χ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είναι τιμητική διάκριση, μπορεί να λαμβάνει μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις, ενημερώνετε για αυτές και μπορεί να πάρει το λόγο.
Δεν ψηφίζει
Δεν ψηφίζεται
- Ευεργέτης - Δωρητής
Κάποιος που έχει δωρίσει μεγάλο χρηματικό ποσό αντίστοιχο με χχχχ συνδρομών (τα λέει αναλυτικά στο καταστατικό)
Πάλι τιμητική διάκριση χωρίς τα δικαιώματα του τακτικού μέλους.
- >3.000 € Γ.Σ.
Το Διοικητικό συμβούλιο είναι υπεύθυνο για την οικονομική διαχείριση του σωματείου και υπόλογο στην εξελεγκτική και την πειθαρχική επιτροπή του Σωματείου. Για μεγάλες αγορές δεν μπορεί να αποφασίζει μόνο του, αλλά την ευθύνη έχει το ανώτατο όργανο δηλαδή η Γ.Σ. Επίσης κάτι που δεν αναγράφεται στο καταστατικό αλλά είναι νόμος και αφορά τα σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα = Οποιαδήποτε δαπάνη άνω των 50 € δεν δικαιολογείται με απόδειξη αλλά απαιτείται τιμολόγιο στο ΑΦΜ του συλλόγου.
- Συγχώνευση Σωματείου
Το γράφει το καταστατικό
Το avclub δεν πωλείται, δεν νοικιάζεται, δεν συγχωνεύεται.
- Δ.Ο.
Αρκετή κουβέντα έγινε για τις καρέκλες της Δ.Ο. αλλά και του Δ.Σ.
Το Δ.Σ. δεν έχει καμία επιρροή πάνω στην Δ.Ο. του Αvclub από τη στιγμή που η λειτουργία του δικτυακού τόπου δεν είναι αντίθετη με το σκοπό λειτουργίας του avclub όπως αυτός περιγράφεται στο καταστατικό.
Όσο αφορά το Δ.Σ. είναι το εκτελεστικό όργανο, οι εργάτες δηλαδή, οι υπάλληλοι της Γενικής Συνέλευσης που είναι το ανώτατο όργανο. Η γενική συνέλευση όρισε το καταστατικό, αυτή ψήφισε το Δ.Σ., αυτή θα το ελέγξει, αυτή μπορεί να το καταργήσει ανά πάσα στιγμή.
- αλλάξτε αυτό η εκείνο στο καταστατικό για να γραφτούμε μέλη
Το ακούσαμε και αυτό. Λοιπόν όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν διαδικασίες που είναι πάνω από τις επιθυμίες. Όποιος θέλει να συμμετέχει, να αλλάξει, να ψηφίσει, να ψηφιστεί κλπ εξ' αρχής πληρώνει και γράφεται. Αν δεν θέλει καλή καρδιά, η γη θα συνεχίσει να γυρίζει και με άλλο κέντρο είμαι βέβαιος για αυτό.