ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

οκ λοιπόν Δημήτρη, αφού έγινα δεκτός, αιτούμαι έκτακτη ΓΣ για το συντομότερο δυνατόν - αν θέλετε και αύριο - με θέμα την τροποποίηση του άρθρου 17. δεύτερο θέμα, εντός δύο μηνών από τώρα που μιλάμε - θεωρώ ότι μέσα σε δύο μήνες όσοι είναι να γραφτούν θα το έχουν κάνει - προκήρυξη αρχαιρεσιών ώστε να προκύψει το νέο ΔΣ που θ'αναλάβει καθήκοντα.

Νίκο (Κρυωνά), για "τότε" το καταστατικό ήταν μια χαρά, αλλά αφορούσε 25 νοματαίους και "ειδικές συνθήκες", όπως σωστά αναφέρεις. για "τώρα" δεν είναι επαρκές, κι ας αφορά - βάσει αναγνωσιμότητας - 270 μόνο από τα 8150 μέλη ...

σε βεβαιώνω ότι η καλή καρδιά υπάρχει κι ότι το avclub ουδέποτε ήταν - ούτε και θα γίνει - το κέντρο του κόσμου. αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να έχουμε τις διαφωνίες ή τις αντιρρήσεις μας σε πράγματα που μας αφορούν ...

Βαγγέλη μου ολοκλήρωσε τη διαδικασία εγγραφής σου εσύ. Να συνεδριάσει και το Δ.Σ. να περάσει τα νέα μέλη στα πρακτικά και στο Βιβλίο μελών.
Να μαζέψουμε μετά και τις υπογραφές που χρειάζονται για την έκτακτη Γ.Σ. με τα θέματα που θα ζυζητήσουμε και μετά προχωράμε.
Δεν υπάρχει μομφή στα παραπάνω τα εννοώ καθώς αναγκαστηκά ότι κάνουμε πρέπει πλέον να γίνεται τυπικά για να είναι αδιάβλητο.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως προέχει να γράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη μπορούμε. Να αρχίσουν οι καταχωρήσεις στα βιβλία μας (επτά τω αριθμό) για να αποκτάμε εμπειρία στα τυπικά ζητήματα και μετά να δούμε το θέμα της Γενικής Συνέλευσης τακτικής ή έκτακτης. Όμως δεσμεύομαι πως αν τα ζητήματα μιας ενδεχόμενης έκτακτης Γ.Σ. με εκφράζουν να προσυπογράψω

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

οκ λοιπόν Δημήτρη, αφού έγινα δεκτός, αιτούμαι έκτακτη ΓΣ για το συντομότερο δυνατόν - αν θέλετε και αύριο - με θέμα την τροποποίηση του άρθρου 17. δεύτερο θέμα, εντός δύο μηνών από τώρα που μιλάμε - θεωρώ ότι μέσα σε δύο μήνες όσοι είναι να γραφτούν θα το έχουν κάνει - προκήρυξη αρχαιρεσιών ώστε να προκύψει το νέο ΔΣ που θ'αναλάβει καθήκοντα.

Νίκο (Κρυωνά), για "τότε" το καταστατικό ήταν μια χαρά, αλλά αφορούσε 25 νοματαίους και "ειδικές συνθήκες", όπως σωστά αναφέρεις. για "τώρα" δεν είναι επαρκές, κι ας αφορά - βάσει αναγνωσιμότητας - 270 μόνο από τα 8150 μέλη ...

σε βεβαιώνω ότι η καλή καρδιά υπάρχει κι ότι το avclub ουδέποτε ήταν - ούτε και θα γίνει - το κέντρο του κόσμου. αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να έχουμε τις διαφωνίες ή τις αντιρρήσεις μας σε πράγματα που μας αφορούν ...

γκρρρ τα χω πάρει γιατί κάτι έχει πάθει το ασύρματο μου router και θα απαντήσω τρίτη φορά, δεν πειράζει όμως για τον Βαγγέλη χαλάλι.

Αυτό που είχα γράψει Βαγγέλη είναι ότι ότι κάνουμε απο εδώ και στο εξείς πρέπει να γίνεται τυπικά για να είναι οι διαδικασίες αδιάβλητες.
Πρέπει λοιπόν να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου να γίνει το επόμενο Δ.Σ. εντός διμήνου να περάσει στο βιβλίο μελών τα νέα μέλη, να δούμε πόσες υπογραφές χρειάζονται για να γίνει έκτακτη Γ.Σ. να συντάξουμε τα θέματα που την αφορούν και να προχωρήσουμε.

Προσωπικά θα προτιμούσα στην παρούσα φάση να αναλοθούμε στις εγγραφές νέων μελών, να προχωρήσει το Δ.Σ. στις τακτικές συνελεύσεις του. Να αρχίσουν να γεμίζουν τα βιβλία του σωματείου (επτά στον αριθμό) με εγγραφές να αποκτίσει δηλαδή το σωματείο μια σχετική εμπειρία στη λειτουργία του και έχουμε καιρό για τακτικές και έκτακτες Γ.Σ.

Παρόλα αυτά δεσμεύομαι σε περίπτωση που συνταχθεί αίτημα για έκτακτη Γ.Σ. με θεματολογία που με βρίσκει σύμφωνο να προσυπογράψω

…ας ρωτήσω και κάτι που με απασχολεί ίσως πιο πολύ από τα υπόλοιπα…διαβάζω από το καταστατικό…

ΑΡΘΡΟ 33 Σε περίπτωση διάλυσης, όλα τα περιουσιακά στοιχεία μετά την εκκαθάριση, περιέχονται σε κοινωφελές Ίδρυμα της επιλογής της διαλυτικής Γ.Σ.

ΟΚ καταλαβαίνω τα έπιπλα, οικοσκευές κλπ θα δοθούν σε κάποιο ίδρυμα, το avclub.gr ως domain, η VBulletin μαζί με τη database κλπ που πάνε ? σε ποιον θα ανήκουν ? πως θα εξασφαλιστεί ότι αν αποτύχει το σωματείο δεν θα χαθεί η ιστορία ? είχα προτείνει ως διαχειριστής να επιστρέφονται στο Τάσο μια και (συγγνώμη από τους υπόλοιπους) είναι από τους λίγους που εμπιστεύομαι στη διατήρηση αυτής της ιστορίας…

Αυτό το σωματείο ότι και να λέμε φτιαχτείτε για το forum τα υπόλοιπα δεν αφορούν του πολλούς είτε υπάρχουν ως προοπτικές είτε όχι… αυτή είναι η αλήθεια και αυτό είναι ότι ζητούσε ο κόσμος από τα πρώτα βήματα…αν τα μηνύματα που λάβατε ήταν διαφορετικά καλά πράξατε και προβλέπεται και κάτι παραπέρα… το ζητούμενο είναι όμως πάντα το avclub.gr όλα ξεκινούν και τελειώνουν σε αυτό… το να μην υπάρχει πρόβλεψη για αυτό που είναι η αρχή και το τέλος το θεωρώ αν μη τη άλλο λάθος…IMHO

Γιώργο έχεις δίκιο ότι δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη.

ΙΜΗΟ η ταύτιση της λύσης με κάποιο πρόσωπο δεν είναι λύση.

Βέβαια θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε ότι το domain name θα μείνει πληρωμένο για ένα εύλογο χρονικό διάστημα 1-2 χρόνια και η βάση κλειδωμένη χωρίς να προστείθονται μηνύματα για να μπορεί όποιος θέλει να κάνει backup την ιστορία.

Φυσικά δεν είναι εδώ ο χόρος που θα βρούμε τη λύση για το πρόβλημα που θα δημιουργήσει το μακάβριο σενάριο που ανέφερες. Φαντάζομαι στην πρώτη Γενική συνέλευση να το καταθέσεις σαν θέμα και να δωθει η κλύτερη λύση.

Κύριε Κρυωνά,εγώ είμαι καλόπιστος και θα γραφτώ στο Σωματείο.
Εξακολουθώ όμως να πιστεύω ότι το ποσό της εγγραφής είναι ιδιαίτερα ακριβό για τα περισσότερα μέλη και σίγουρα δεν αποδεικνύει από μόνο του ότι το μέλος συμβάλλει "έμπρακτα".
Αν μάλιστα λάβω υπ´όψιν τα όσα αναφέρατε για την "ασφάλεια" που γεννάται από το άρθρο17,και την συναίνεση τουλάχιστον 5 ιδρυτικών μελών για την εγγραφή νέου μέλους προς αποφυγή "εχθρικής" λήψης εξουσίας,μάλλον αντίθετα αποτελέσματα θα έχει αφού,αρκεί ένας "φραγκάτος" να προσεγγίσει κάποια μέλη του avclub,να τους δωρίσει το ποσό της εγγραφής και να αποκτήσει την πλειοψηφία/εξουσία του Σωματείου.
Η πρότασή μου:
Xαμηλότερο ποσό εγγραφής με αποτέλεσμα,περισσότερα μέλη,απαξιωτικό το ποσό της "δωρεάς" για εξαγορά,περισσότερες γνώμες και προτάσεις στην Γ.Σ. και γενικότερα,δημοκρατική/συμμετοχική λειτουργία του Σωματείου.

Re: Απάντηση: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Eπειδή έχει αρχίσει και γίνεται σχεδόν συκοφαντική η ιστορία περί σχολίων και υπονουμένων απο ´ευτυχώς ελάχιστα μέλη τού φόρουμ´καλό θάταν να σκεφτείτε μήπως εσείς στραβά αρμενίζετε..Και αυτά περί ´ψυχολογικής πιεσεως´πού υφίστασθε τά αφήνω ασχολίαστα.
Θα έλεγα μάλλον οτι υποτιμάτε την νοημοσύνη πολλών μελών που συμμετέχουν εδώ μέσα,μέ τά μισόλογα και τήν ασάφεια, τίς εξαφανίσεις και αναιτιες διαγραφές πόστς και άλλα πολλά..
Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα η πλήρης αδυναμία εξηγήσεως τού απίστευτου ορου περί πενταετίας που απαιτείται για ένα τακτικό μέλος ώστε να έχει την δυνατότητα τού εκλέγεσθαι.
Και θα θυμίσω οτι στην τελευταία κρίση πού δημιουργήσατε με αναιτιες διαγραφές και εξαφανίσεις θεμάτων,αυτά τά ´ελάχιστα άτομα´ήταν το μισό ενεργό φόρουμ.
Οταν κατασκευάζεις ένα καταστατικό στά μέτρα σου είναι τουλάχιστον προσβλητικό πρός τα μέλη που ρωτάνε να πετάς λάσπη.
Υποθέτω οτι στα ´ελάχιστα άτομα´συμπεριλαμβάνεις και πρώην Γ.Δ. και πρώην Διαχειριστές που έχουν εκφρασθεί σαφέστατα..Εκτός εάν εκεί κάνεις οτι δεν βλέπεις..
Οταν δημιουργείς ένα Σωματείο και θεωρητικά είσαι ο οικοδεσπότης για να δεχτείς τα νέα μέλη,διαμορφώνεις και τίς ανάλογες φιλόξενες συνθήκες...
Δεν ζητάς απο τα νέα μέλη να μπούν για να αλλάξουν κάτι που θα όφειλε να έχει προβλέψει η ´προσωρινή´-δηλαδή μόνιμη-διοίκηση.

Και γιά αν επανέλθω στούς ελάχιστους ´ευτυχώς κακόπιστους ´σε παραπέμπω να συγκρίνεις τίς κοπές πίτας τού 2007 και τού 2008 για να βγάλεις συμπέρασμα.Στο 2007 θα βρείς στίς φωτογραφίες καμιά 40αριά ´κακοπιστους´οι οποίοι παρά ταύτα και παρά την αλαζονεία πού επιδεικνύεται εξακολουθούν να συνεισφέρουν στο κλάμπ ποικιλοτρόπως.
Με τέτοιες συμπεριφορές στά επόμενα χρόνια οι εορτές θα γίνονται μεταξύ συγγενών μόνο.
Ας αλλάξει λοιπόν το προβοκατόρικο τροπάριο περί τών ´ελαχίστων συνωμοτών´γιατί και πιστευτό πιά δε γίνεται αλλά όλο και πιό πολύ εκτίθενται αυτοί πού το επαναφέρουν στην επιφάνεια..

Σπύρο νομίζω πως απαντώ για τα πέντε χρόνια, αλλά αν δεν τα λέω καλά ξαναρώτα το να το ξαναπροσπαθήσω πιο αναλυτικά.

Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως σε αυτό το θέμα θα λύσουμαι απορίες γύρω από το καταστατικό προκειμένου όσα μέλη θέλουν να γραφτούν. Να ανακατεύουμαι λάθη διαχειριστών με αντιδράσεις μελών και ποιος είχε άδικο και ποιος δίκαιο δεν νομίζω να βοηθάει

Νίκο δεν αναφέρομαι μονον στα πέντε χρόνια.
Αναφερομαι και στα συκοφαντικά υπονουμενα περί ´ελαχίστων που πιέζουν´και τα γνωστά περί ´κακών´...Το να καλύπτεται καθε ανεπάρκεια με συκοφαντίες για τους ´κακούς εχθρούς´έχει καταλήξει γραφικό και εκθέτει αυτούς που τα υπογράφουν..
Καποιοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα προφανώς...Κατσανε ´επάνω´στα 7000 μελη ..........................................Τετοια υποτίμηση μελών που στηρίζουν το φόρουμ πουθενά αλλού δεν συμβαίνει...
Ο Νικολουδάκος παραπάνω ανεφερε τον αριθμό τών ενεργών μελών πάντως................
Υ.Γ.
Για την πενταετία εκτιμώ την θέση σου,αλλά επιμένω οτι η επικρατήσασα θέση είναι υπέρ τής διατηρήσεως τών κεκτημένων...

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Σπύρο νομίζω πως απαντώ για τα πέντε χρόνια, αλλά αν δεν τα λέω καλά ξαναρώτα το να το ξαναπροσπαθήσω πιο αναλυτικά.

Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως σε αυτό το θέμα θα λύσουμαι απορίες γύρω από το καταστατικό προκειμένου όσα μέλη θέλουν να γραφτούν. Να ανακατεύουμαι λάθη διαχειριστών με αντιδράσεις μελών και ποιος είχε άδικο και ποιος δίκαιο δεν νομίζω να βοηθάει

Εδώ και αρκετό καιρό:Eνα είναι τό Δίκιο..
Ολοι οι άλλοι είναι ´κακά παιδιά´.
Δεν είναι παράπονο.Ειναι λυπηρή διαπίστωση.................

Απάντηση: Re: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Βλέπω πως η υπομονή είναι δύσκολη υπόθεση για μερικούς.

Προσπαθώ λοιπόν να απαντήσω αν δεν καλύψω κάποιον συνεχίζουμε, αλλά παρακαλώ απορίες και ερωτήσεις, όχι αυθαίρετα συμπεράσματα, γιατί και εγώ θα συμπεράνω πως τελικά μπορεί να υπάρχουν και βαλτοί στην παρέα μας, που σηκώνουν σκόνη για να βλάψουν και όχι από ενδιαφέρον.

Συγνώμη Νίκο.
Αυτή εδώ η παράγραφος απευθύνεται σε οποιοδήποτε μέλος συμμετείχε καθ´οιονδήποτε τρόπο σε αυτό το thread??
Aμα αρχίσουμε τέτοιες υποθέσεις ξέρεις πόσο εύκολα αντιστρέφονται τα πράγματα??

Κύριε Κρυωνά,εγώ είμαι καλόπιστος και θα γραφτώ στο Σωματείο.
Εξακολουθώ όμως να πιστεύω ότι το ποσό της εγγραφής είναι ιδιαίτερα ακριβό για τα περισσότερα μέλη και σίγουρα δεν αποδεικνύει από μόνο του ότι το μέλος συμβάλλει "έμπρακτα".
Αν μάλιστα λάβω υπ´όψιν τα όσα αναφέρατε για την "ασφάλεια" που γεννάται από το άρθρο17,και την συναίνεση τουλάχιστον 5 ιδρυτικών μελών για την εγγραφή νέου μέλους προς αποφυγή "εχθρικής" λήψης εξουσίας,μάλλον αντίθετα αποτελέσματα θα έχει αφού,αρκεί ένας "φραγκάτος" να προσεγγίσει κάποια μέλη του avclub,να τους δωρίσει το ποσό της εγγραφής και να αποκτήσει την πλειοψηφία/εξουσία του Σωματείου.
Η πρότασή μου:
Xαμηλότερο ποσό εγγραφής με αποτέλεσμα,περισσότερα μέλη,απαξιωτικό το ποσό της "δωρεάς" για εξαγορά,περισσότερες γνώμες και προτάσεις στην Γ.Σ. και γενικότερα,δημοκρατική/συμμετοχική λειτουργία του Σωματείου.

Σωκράτη ίσως να έχεις δίκιο στο συλογισμό σου, όμως έπρεπε να γίνει κάποια επιλογή ενός ποσού. Δεν σου κρύβω πως παλαιότερα είχαν ακουστεί και ακόμα μεγαλύτερα νούμερα και μάλιστα σαν πρόταση "των έξω".

Για να δικαιολογήσω την επιλογή του ποσού αναφέρω:

α. Η μέχρι τώρα δωρεά προς το σωματείο από τα ιδρυτικά μέλη τείνει στο διπλάσιο, ένα κριτήριο ήταν και αυτό, να μην υπάρχει μεγάλη απόσταση και νιώθουν άσχημα αμφότεροι στη συνέχεια.

β. Το ποσό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει σε επόμενη Γενική Συνέλευση

γ. Υπάρχει πάντα η σκέψη η εγγραφή να είναι ανταποδωτική αν κάποτε το επιτρέψουν τα οικονομικά μας. Μπορούν π.χ. να καλυφθούν έξοδα μετακίνησης ή διαμονής για τις ανάγκες της Γ.Σ.

Δεν βλέπω γιατί να γίνω μέλος: ούτε η 5ετία μου αρέσει, ούτε τα μέλη 2 ταχυτήτων.
Καχυποψίες και συκοφαντίες μακριά από μένα: Πιστεύω πως τη φιλοξενία του χώρου την έχω ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο - για την ακρίβεια, δεν νιώθω να έχω δώσει τίποτα λιγότερο από όλους αυτούς που "τρέχουν" και "προσφέρουν" από το "υστέρημα του χρόνου τους". Ποτέ δεν θα διενοούμην να αξιώσω κάτι παραπάνω από αυτό που μόνος μου, με τη θέλησή μου, έχω δώσει. Εχω την υποψία ότι οι ...τιμονιέρηδες ελάχιστα πράγματα ακούνε από αυτά που λέει το πλήρωμα.
Αν υπάρχει κίνδυνος να αρχίσω να υποβλέπω και 5-6 ανθρώπους που γνώρισα εδώ, καλύτερα "μακριά κι αγαπημένοι".
Κι αν κρίνω από αυτά που λένε οι πρώην ΓΔ και Δ και από το πόσο εισακούονται...καλύτερα απλό μέλος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Να πω και εγώ με τη σειρά μου ότι ελπίζω σε αρκετές αλλαγές στην επόμενη γενικές συνέλευση. Οι οποίες βέβαια θα πραγματοποιηθούν μόνο αν υπάρχουν τα άτομα να τις υποστηρίξουν.

Κώστα μου φυσικά και είναι δικαίωμα σου να εγγραφείς ή όχι σε ένα σωματείο.

Η αλήθεια είναι πως σαν μέλος του avclub έχεις αφιερώσει αρκετό χρόνο για να μοιράστεις τις γνώσεις και τις εμπειρίες σου με τα άλλα μέλη. Αλλά αυτό αφορά την προσφορά σου στο δικτυακό τόπο και σε καμία περίπτωση δεν συμψηφίζεται με την ενδεχόμενη προσφορά σου στο σωματείο.

Τι θα αλλάξει αν γίνεις μέλος και στο σωματείο ? Τίποτα ιδιαίτερο απλά θα αναλάβεις και την υποχρέωση με την εγγραφή σου να πληρώνεις και μια συνδρομή και να αφιερώνεις ακόμα περισσότερο χρόνο για να τρέχεις σε Γενικές Συνελεύσεις, και ενδεχομένως κάποια στιγμή να αναλάβεις πάλι εθελοντικά να το εκπροσωπίσεις σε κάποια εκδήλωση ή να προσφέρεις κάποια ακόμα αμισθη υπηρεσία.

Ομολογώ πως ο εθελοντισμός και ή λήψη ευθυνών (όχι αξιωμάτων) ποτέ δεν ήταν ελκυστική. Αυτό είναι όμως το στοιχείο που κάνει την παρέα μας να ξεχωρίζει. Ότι δηλαδή πολλοί εδω μέσα έχουν προσφέρει χρόνο, ή χρήματα, ή γνώσεις, από αυτά που δεν τους περισεύουν, και κανείς δεν τα θέλει πίσω, απλά καμαρόνουμαι όλοι μαζί το avclub.

Υ.Γ. To θέμα με την τριετία (όχι πενταετία) το ανέλυσα νομίζω και δεν θέλει περαιτέρω εξηγήσεις. Αν όμως θέλει εδώ είμαι να το συζητήσουμε.

Κατά τα άλλα επιμένω πως τα μηνύματα με τίτλο : ευχαριστώ δεν θα πάρω, οφείλατε να τα κάνετε καλύτερα, : τα φτιάξατε έτσι ώστε να ελέγχετε την εξουσία για πάντα, κλπ δεν έχουν θέση στο θέμα "αίτηση εγγραφής στο σωματείο" και σίγουρα δεν βοηθούν την όποια ομαλή εξέλιξη του.

Βασίλη ειλικρινά όταν έγγραφα το καταστατικό, είχα μόνιμο πονοκέφαλο, πως θα καλύψω το ένα θέμα, πως το άλλο.

Πως θα γίνει τα άρθρα να είναι συγκεκριμένα και όχι διφορούμενα, πως θα γίνει να τα περιορίσω για να μη βγούν εκατό σελίδες.

Το αποτέλεσμα είναι να τον ξέρω πλέον από έξω, και ξέρω από έξω και τα σημεία που έχει "λάθη" ή "παραλείψεις". Αλλά δεν γινόταν αλλιώς, να είναι και έτοιμο το καταστατικό σε εύλογο χρονικό διάστημα, να ενσωματώσει τις γνώμες και ανυσυχίες όλων, να είναι σύνομο για να πάρει έγκριση. Να είναι προσαρμοσμένο στα δικά μας μεγέθη και να έχω την απαίτηση όποιος το διαβάσει να το βρει τέλειο.

Το ξέρω και το παραδέχομαι ότι χρειάζονται αλλαγές, κάποιες τις προσπάθησα, αλλά δεν τα κατάφερα για μια ψήφο, τι να κάνω κρεμάστε με, ή ελάτε από εδώ να βοηθήσετε.

Στην επόμενη Γενική Συνέλευση φέρε μου εσύ Βασίλη μια πρόταση τροποποίησης του καταστατικού να την υποστηρίξω καμία αντίρηση.

Αλλά μην λέμε ρε παιδιά οργανωμένο σχέδιο και υπολογισμένο έτσι και αλλιώς, γιατί αυτό απλά δεν ισχύει.

Αν είχα γράψει ένα αντι τρία χρόνια τώρα θα ήταν έτσι το καταστατικό.

Τα τρία τελευταία χρόνια είμαι μέλος σε 3 σωματεία. Μπορώ να πω ότι η νομοθεσία επιβάλλει τη λειτουργία τους με ένα συγκεκριμένο, πολλές φορές άκαμπτο και γραφειοκρατικό τρόπο.

Όταν πήγαμε να φτιάξουμε κι εμείς ένα σωματείο το βρήκαμε μπροστά μας. Όμως οι ίδιες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες επιτρέπουν την αλλαγή και τροποποίηση πολλών άρθρων καταστατικού και αλλαγή λειτουργίας.

Έτσι τα μέλη (κι όχι όσοι δεν είναι μέλη) ζητούν γενική συνέλευση, ορίζονται θέματα ημερήσιας διάταξης, ψηφίζονται και προωθούνται οι αλλαγές που έχουν ψηφιστεί.

Απλά τα πράγματα....

Κατά τα άλλα επιμένω πως τα μηνύματα με τίτλο : ευχαριστώ δεν θα πάρω, οφείλατε να τα κάνετε καλύτερα, : τα φτιάξατε έτσι ώστε να ελέγχετε την εξουσία για πάντα, κλπ δεν έχουν θέση στο θέμα "αίτηση εγγραφής στο σωματείο" και σίγουρα δεν βοηθούν την όποια ομαλή εξέλιξη του.

κι εγώ επιμένω πως η Δ.Ο. διακατέχεται από κεκτημένη κακοπιστία απέναντι στα μέλη και ότι θα έπρεπε να σκύψει πάνω στις αντιρρήσεις τους με μεγαλύτερη προσοχή, να μη την πιάνει μανία καταδίωξης και να μη θεωρεί πως μόνο η άκριτη αποδοχή "βοηθά" τις εξελίξεις.

Ο χώρος ανήκει σε όλους μας και όλοι θέλουμε το καλό του.

Last edited:
Τα πράγματα είναι πολύ απλά Κώστα μου γιά την πενταετία και στα γράφω όπως θα σου τα έλεγα σε ένα πμ

Πέρσι είχαμε σκεφτεί αλλιώς γιά το θέμα αυτό.
Με το που αναλάβαμε θελήσαμε να το αλλάξουμε.
Δεν άλλαξε.
Ούτε θα αλλάξει με τους ισχύοντες συσχετισμούς.
Θα αλλάξει, ενδεχομένως, με ανατροπή των συσχετισμών δηλαδή με νέα μέλη.
Όπως μπορεί να αλλάξει ο,τιδήποτε μέσα στο καταστατικό και σε κάθε καταστατικό.

ειδοποιήστε με για το τι άλλο χρειάζεται ώστε να ολοκληρωθεί η εγγραφή μου, πέραν της αίτησης. δείγμα καλής θέλησης από μέρους μου, ώστε να παλέψω από μέσα αυτά που θεωρώ ότι χρήζουν διαφοροποίησης. επισημαίνω ότι πλέον οι συνθήκες δε μοιάζουν με αυτές που επικρατούσαν την εποχή της ίδρυσης του avclub - τουλάχιστον σε ότι αφορά τις δικλείδες ασφαλείας - οπότε ευελπιστώ ότι στο εγγύς μέλλον θα παρουσιαστεί ένα καταστατικό που δεν θα σηκώνει αντιρρήσεις, διαφωνίες και παρεξηγήσεις.

ΥΓ. τα χρήματα της εγγραφής - όχι της συνδρομής - τα θεωρώ κι εγώ πολλά και άνευ αιτίας, πιθανώς να αποτρέψουν αρκετούς απ'το να εγγραφούν, παρά την καλή τους θέληση ...

ειδοποιήστε με για το τι άλλο χρειάζεται ώστε να ολοκληρωθεί η εγγραφή μου, πέραν της αίτησης. δείγμα καλής θέλησης από μέρους μου, ώστε να παλέψω από μέσα αυτά που θεωρώ ότι χρήζουν διαφοροποίησης. επισημαίνω ότι πλέον οι συνθήκες δε μοιάζουν με αυτές που επικρατούσαν την εποχή της ίδρυσης του avclub - τουλάχιστον σε ότι αφορά τις δικλείδες ασφαλείας - οπότε ευελπιστώ ότι στο εγγύς μέλλον θα παρουσιαστεί ένα καταστατικό που δεν θα σηκώνει αντιρρήσεις, διαφωνίες και παρεξηγήσεις.

ΥΓ. τα χρήματα της εγγραφής - όχι της συνδρομής - τα θεωρώ κι εγώ πολλά και άνευ αιτίας, πιθανώς να αποτρέψουν αρκετούς απ'το να εγγραφούν, παρά την καλή τους θέληση ...

:a0210: