Αίτηση για VDSL?

Μας πεθανες πρωινιατικα!!!
Ουτε στους χειροτερους εφιαλτες μας δεν το περιμεναμε αυτο; Εχει φιξαριστει οντως τοσο; Ακουγαμε οτι τα δοκιμαστικα γινοταν με 100/50 και πιστευαμε οτι, στην ξεφτιλα, θα εβγαιναν τα εμπορικα με 20-30.... 10;;; :behead:

Σχετικα με την πιο πανω ερωτηση μου... οι περιορισμοι αποστασης (πελατης - καμπινα) σε vectoring ειναι οι ιδιοι με vdsl ή πιο "σφιχτοι";

Δυστυχώς 10άρι θα δοθεί σε upload. Στην πορεία ελπίζουμε για περισσότερο (ή για FTTH)

Μάλιστα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Κρίμα βεβαίως γιατί νομίζω ότι όλοι μας ελπίζαμε για κάτι καλύτερο.
Έχουν γίνει καθόλου συζητήσεις για την τιμολογιακή πολιτική;

Μας πεθανες πρωινιατικα!!!
Ουτε στους χειροτερους εφιαλτες μας δεν το περιμεναμε αυτο; Εχει φιξαριστει οντως τοσο; Ακουγαμε οτι τα δοκιμαστικα γινοταν με 100/50 και πιστευαμε οτι, στην ξεφτιλα, θα εβγαιναν τα εμπορικα με 20-30.... 10;;; :behead:

Σχετικα με την πιο πανω ερωτηση μου... οι περιορισμοι αποστασης (πελατης - καμπινα) σε vectoring ειναι οι ιδιοι με vdsl ή πιο "σφιχτοι";

Δεν δημιουργείται πρόβλημα με την αύξηση της απόστασης και το vectoring, ίσα ίσα που τα πλεονεκτήματα σε αυτές τις γραμμές είναι και κατά πολύ μεγαλύτερα.

Για το upload το καταλαβαίνω ότι είναι πρόβλημα, αλλά δυστυχώς τα πακέτα χονδρικής όσο και λιανικής του ΟΤΕ τουλάχιστον είναι 100/10. Πιλοτικά έπαιξαν τα πάντα, 100/50,100/30,100/20 κλπ. Το 17a μπορεί να δώσει μέχρι 135/60 σε μικρές αποστάσεις από την καμπίνα.

Εφαγα λιγο ηττα.
Η διαδικασια της μεταβασης απο την wind στον οτε πηγε παρα πολυ ομαλα. Χτες ηρθε το μοντεμ τους και σημερα πηγε απο το σπιτι ο τεχνικος. Παρα πολυ ευγενικος νεαρος αν και απο το τηλεφωνο μονο μιλησαμε (ημουν στη δουλεια). Το κακο ειναι οτι συνδεομαι πανω σε KV/αστικο κεντρο. Λεει οτι δεν υπαρχει η δυνατοτητα να παω σε καμπινα. Ταχυτητα συγχρονισμου μου ειπε οτι ειναι 33/5. Οταν παω σπιτι και βαλω πανω το asus θα αρχισω να παιζω με το snr να δω μπας και κανουμε τιποτα καλυτερο. Με τη wind ειχα περιπου 38 και ημουν συνδεδεμενος παλι στο ιδιο ΑΚ. Το χειροτερο της ολης ιστοριας ειναι οτι αφου δεν ειμαι πανω σε καμπινα, δεν βλεπω να εχω δυνατοτητα για vectoring (οταν αυτο ενεργοποιηθει), μιας και θα πρεπει να περιμενω ειτε να αναβαθμιστει το ΑΚ ειτε να στηθει καμπινα κοντα μου (που επειδη το ΑΚ ειναι κοντα μου, δυσκολα να ενδιαφερθουν).

Αστειο της υποθεσης ειναι οτι τον ρωτησα τι vlan id να βαλω στο δικο μου εξοπλισμο και αρχικα ειπε "θα ρωτησω μεσα" και μετα με πηρε τηλεφωνο (τον τιμα αυτο) να πει οτι και "μεσα δεν ξερουν" και οτι δεν εχει τυχει να τους ρωταει κανενας αυτο το πραγμα. Μετα απο λιγο googlarisma ειδα οτι ο οτε χρησιμοποιει το 835, οποτε αυτο θα δοκιμασω το βραδυ. Ειναι δυνατον να μην τους το εχει ρωτησει ποτε κανενας αυτο; ή μηπως το ρωτουσα με λαθος τροπο;

Εγώ ακόμα περιμένω...20 μέρες μου είπαν τώρα, κόλλησαν στον ΟΤΕ!
Αυτά παθαίνεις άμα έχεις παροχους που βασίζονται στο ν ΟΤΕ....

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Εγώ ακόμα περιμένω...20 μέρες μου είπαν τώρα, κόλλησαν στον ΟΤΕ!
Αυτά παθαίνεις άμα έχεις παροχους που βασίζονται στο ν ΟΤΕ....

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Εσύ φεύγεις από ΟΤΕ και πας σε άλλον. Πάντως και εγώ περίμενα ότι θα χρειαζόταν περισσότερες μέρες αλλά έγινε τσακ μπαμ

Εφαγα λιγο ηττα.
Η διαδικασια της μεταβασης απο την wind στον οτε πηγε παρα πολυ ομαλα. Χτες ηρθε το μοντεμ τους και σημερα πηγε απο το σπιτι ο τεχνικος. Παρα πολυ ευγενικος νεαρος αν και απο το τηλεφωνο μονο μιλησαμε (ημουν στη δουλεια). Το κακο ειναι οτι συνδεομαι πανω σε KV/αστικο κεντρο. Λεει οτι δεν υπαρχει η δυνατοτητα να παω σε καμπινα. Ταχυτητα συγχρονισμου μου ειπε οτι ειναι 33/5. Οταν παω σπιτι και βαλω πανω το asus θα αρχισω να παιζω με το snr να δω μπας και κανουμε τιποτα καλυτερο. Με τη wind ειχα περιπου 38 και ημουν συνδεδεμενος παλι στο ιδιο ΑΚ. Το χειροτερο της ολης ιστοριας ειναι οτι αφου δεν ειμαι πανω σε καμπινα, δεν βλεπω να εχω δυνατοτητα για vectoring (οταν αυτο ενεργοποιηθει), μιας και θα πρεπει να περιμενω ειτε να αναβαθμιστει το ΑΚ ειτε να στηθει καμπινα κοντα μου (που επειδη το ΑΚ ειναι κοντα μου, δυσκολα να ενδιαφερθουν).

Αστειο της υποθεσης ειναι οτι τον ρωτησα τι vlan id να βαλω στο δικο μου εξοπλισμο και αρχικα ειπε "θα ρωτησω μεσα" και μετα με πηρε τηλεφωνο (τον τιμα αυτο) να πει οτι και "μεσα δεν ξερουν" και οτι δεν εχει τυχει να τους ρωταει κανενας αυτο το πραγμα. Μετα απο λιγο googlarisma ειδα οτι ο οτε χρησιμοποιει το 835, οποτε αυτο θα δοκιμασω το βραδυ. Ειναι δυνατον να μην τους το εχει ρωτησει ποτε κανενας αυτο; ή μηπως το ρωτουσα με λαθος τροπο;

Αφου εψαξα με διαφορους τροπους αν γινοταν να αυξησω μονος μου την ταχυτητα, τελικα πηρα τηλεφωνο τον οτε και το ζητησα απευθειας απο αυτους. Πρωτα απο ολα εντυπωσιαστηκα που καταλαβαν τις τους ζητουσα. Η κοπελα κατεγραψε το αιτημα, μου ηρθε ειδοποιηση στο κινητο με τον κωδικο της αιτησης και την επομενη μερα (σημερα το πρωι) ειδα ταχυτητα συγχρονισμου 42 (οσο τους ζητησα δηλαδη) με snr 4 στο asus μου. Τους ειχα εξηγησει και απο το τηλεφωνο οτι αν δεν ειναι η γραμμη σταθερη και εχω προβληματα αποσυγχρονισμου, θα ανεβασω μονος μου το snr για να κερδισω σε σταθεροτητα. Πηγα το snr 5για να νιωθω περισσοτερη ασφαλεια και βλεπω οτι μετα απο 6 ωρες εχω μαζεψει 400 crc errors, που κρινοντας και απο την εμπειρια μου με την wind δεν ειναι πολλα. Χωρις ομως κανενα προβλημα στη γραμμη.
Πανω στην χαρα της νεας γραμμης, εχω βαλει το unraid μου να τρεχει speedtest καθε ωρα (!) και πρεπει να πω οτι εχω εντυπωσιαστει με το γεγονος οτι οι ταχυτητες παιζουν σταθερα απο 38-34 down και 4.2 - 4.5 up. Με την wind ειχα πολυ μεγαλυτερες διακυμανσεις, π.χ. 15-34. Ακομα και με τορρεντ που το δοκιμασα, επιασα ταχυτητα 4.5 που δεν ειχα πιασει ποτε με τη wind. Το αλλο θεματακι που ειχα με τη wind ειναι οτι αν και το μοντεμ δεν εδειχνε διαφοροποιηση στην ταχυτητα συγχρονισμου, καποιες στιγμες το upload επεφτε απο 10 στο 1. Μπορει να συνεβαινε μετα απο 1 εβδομαδα, μπορει και να συνεβαινε 2 φορες σε μια μερα. Χρειαζοταν να κανω restart το μοντεμ/ρουτερ για να διορθωθει η κατασταση. Στο adslgr ειδα οτι τουλαχιστον ενα ακομα ατομο ειχε το ιδιο θεμα (δεν λεω οτι ειναι προβλημα ακριβως, διοτι ευκολα διορθωνοταν). Αυτο ειναι κατι που δεν εχω παρατηρησει στον οτε, ειμαι ομως ακομα πολυ λιγο χρονο. Θα αφησω το speedtest να τρεχει και ολη την εβδομαδα να δω πως θα παει και σε εργασιμες μερες, αν και λογω θερινης περιοδου δεν θα ειναι το δικτυο πολυ φορτωμενο.

Γενικα λοιπον, τελος καλο ολα καλα με τη μεταβαση απο wind -> ote. Πιο ακριβος σιγουρα, δεν ειμαι σε καμπινα, οποτε ενα θεος ξερει ποτε και αν θα εχω vectoring, αλλα η υπηρεσια που αγοραζω ειναι καλυτερης ποιοτητας

10 φουρνοι γκρεμίστηκαν :)
Έτοιμο και για vectoring σε βλέπω. Τι στο διάολο... Στο υπόγειο του σπιτιού είναι η καμπίνα;;; :)

Απάντηση: Re: Αίτηση για VDSL?

10 φουρνοι γκρεμίστηκαν :)
Έτοιμο και για vectoring σε βλέπω. Τι στο διάολο... Στο υπόγειο του σπιτιού είναι η καμπίνα;;; :)

Τι είναι το vectoring είπαμε;

ΥΓ καλορίζικο Γιάννη, επιτέλους!

Re: Απάντηση: Re: Αίτηση για VDSL?

Τι είναι το vectoring είπαμε;

ΥΓ καλορίζικο Γιάννη, επιτέλους!

Ριξε μια ματια εδω για πιο πολλες πληροφοριες.

Χοντρικα ειναι το επομενο βημα των vdsl, που αν και επιτρεπει ταχυτητες 100+/50, απο οτι φαινεται τα πακετα που θα διατεθουν θα ειναι 100/10. Υπαρχει χρονοδιαγραμμα που (θεωρητικα) θα γινει η αναβαθμιση των καμπινων. Θεωρητικα οι πρωτες αναβαθμισμενες καμπινες θα πρεπει να παραδοθουν Q3 2017, αλλα πρακτικα δεν ξερω αν θα γινει κατι τετοιο. Το καλο ειναι οτι απο μεριας εγκαταστασης του πελατη δεν χρειαζεται κατι (ισως αλλαγη στο μοντεμ, αν δεν υποστηριζει vectoring), σε αντιθεση με τις εταιρειες οπτικων ινων, που πρεπει να σου φερουν οπτικη ινα (σκαβοντας) μεχρι το σπιτι σου. Μεσα στο νημα του λινκ νομιζω υπαρχει καπου και το αρχειο με τη λιστα των καμπινων του οτε και το ποτε (θεωρητικα παντα) θα αναβαθμιστουν (και ποιες θα αναβαθμιστουν).