AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Τα πράγματα με τα τελωνεία έχουν αλλάξει,κάθε τι τώρα περνάει από έλεγχο,ενημερώνω.

μέχρι τώρα όλα όσα αγόραζα από mouser τα εφερνα με usps αλλά φαινόντουσαν σαν να έρχονται απο ιταλια ,τώρα το θέμα ειναι ότι δεν βλέπω με το tracking system των ελτα να έχει μπει Ελλάδα έστω και αν περάσει τελωνείο
στο τελωνείο έχω μια άκρη να το πάρω χωρίς να πληρώσω αν τυχόν περάσει

και νεα δοκιμη παραγγελειας απο mouser εμενα δεν μου βγαζει αλλη επιλογη εκτος απο usps παρακαλω πειτε μου αν κανετε κατι διαφορετικο απο εμενα

Attachments

• mouser.png
    mouser.png
    161.6 KB · Views: 203
οκ βρεθηκε ο ενοχος στο Dispatch Information επρεπε να βγει το post office box και να αλλαξει residential ηταν κατι που δεν το ηξερα και ψαχνοντας το βρηκα τωρα,ετσι τωρα δινει ολες τις επιλογες για το( Delivery )

οποτε τωρα μπλεξαμε με τα ελτα καλα χριστουγεννα

φωτα σας παρακαλω το 24lc256 so 08 με το 24lc256 TSSOP-8 ειναι το ιδιο package;

Όχι, το TSSOP είναι πολύ πιο "πυκνό" (μικρότερα pins και αποστάσεις ανάμεσά τους).

Πρέπει να πάρεις τύπου SOIC-8 (λέγεται και SO 8) και μάλιστα narrow body, όχι wide, π.χ. αυτό: https://gr.mouser.com/ProductDetail...56T-I-SN/?qs=sGAEpiMZZMsUzhEcHltCuRBM9PGlMq23

Απάντηση: Re: AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Ευχαριστώ Μανώλη, μου διέφυγε τελείως αυτό το post καθώς και την διάταξη με τον μετ/στή, καθώς φαίνεται έχω ελλείψεις, θα τα διαβάσω

Ευτυχώς το νήμα δεν είναι μεγάλο και μέσα σε ένα μισάωρο έχεις ξαναβρεί τα πάντα περί του θέματος. Είναι όλα εδώ, από τις αρχικές δοκιμαστικές πλακέτες μέχρι την τελική με το dual mono, εδώ είναι και όλα τα στάδια εξόδου που έχουμε δοκιμάσει.
Τώρα δουλεύω, ένα πάντρεμα των Μ/Τ με μπάφερ εξόδου μόνο και μόνο για να κατέβει η αντίσταση εξόδου και να είναι πιο εύκολο με δύσκολο προ. Μάλιστα κοιτούσα και τη λύση του Sen i/v με χρήση του δεύτερου μισού μετά το διαφορικό στάδιο.

@takis = από χθες ήθελα να γράψω ότι αυτό που σου συμβαίνει από πόντικα είναι πρωτόγνωρο και μόνο με digikey είχαμε τέτοια θέματα, ευτυχώς σήμερα διάβασα ότι βρήκες το πρόβλημά σου και επιτέλους θα δεις φως το αληθινόν, τα πάντα να σου έρχονται από Ευρώπη και μέσα σε 3-4 μέρες...υπόψη η farnell εξακολουθεί να στέλνει Ελλάδα μέσω του http://export.farnell.com και παράδοση μέσα σε 1-2 μέρες στη χώρα μας.

Re: Απάντηση: Re: AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Ευτυχώς το νήμα δεν είναι μεγάλο και μέσα σε ένα μισάωρο έχεις ξαναβρεί τα πάντα περί του θέματος. Είναι όλα εδώ, από τις αρχικές δοκιμαστικές πλακέτες μέχρι την τελική με το dual mono, εδώ είναι και όλα τα στάδια εξόδου που έχουμε δοκιμάσει.
Τώρα δουλεύω, ένα πάντρεμα των Μ/Τ με μπάφερ εξόδου μόνο και μόνο για να κατέβει η αντίσταση εξόδου και να είναι πιο εύκολο με δύσκολο προ. Μάλιστα κοιτούσα και τη λύση του Sen i/v με χρήση του δεύτερου μισού μετά το διαφορικό στάδιο.

@takis = από χθες ήθελα να γράψω ότι αυτό που σου συμβαίνει από πόντικα είναι πρωτόγνωρο και μόνο με digikey είχαμε τέτοια θέματα, ευτυχώς σήμερα διάβασα ότι βρήκες το πρόβλημά σου και επιτέλους θα δεις φως το αληθινόν, τα πάντα να σου έρχονται από Ευρώπη και μέσα σε 3-4 μέρες...υπόψη η farnell εξακολουθεί να στέλνει Ελλάδα μέσω του http://export.farnell.com και παράδοση μέσα σε 1-2 μέρες στη χώρα μας.
ναι μανωλη απο φαρνελ παρελαβα αμεσα ,απο mouser χρονια παραλαμβανω με usps γιατι δεν το εχα ψαξει απο εδω και περα θα ερχονται και αυτα με τον σωστο τροπο απλα αυτα που εχουν φυγει θα κανουν κανα αιωνα να ερθουν

Κρίμα, λίγο πολύ όλοι την έχουμε πατήσει με το τελωνείο...

και με τους αλλους κωστα κατι θα πληρωνα νομιζω,αλλα ποτε ξανα με ελτα η καθυστερηση και μονο φτανει ασε που πηγα εγω να το βρω καθως ηταν 4 ημερες στο ταχυδρομειο και δεν ηρθε ποτε ειδοποιηση

Αν το κάνεις με DDP όπως σου είπα και πριν δεν πληρώνεις τίποτα. Παρέλαβα πριν 3 ημέρες και ισχύει σίγουρα.

ποια ειναι η σωστη επιλογη για DDP; OK το βρηκα στραβωμαρα επεσε

Attachments

• ΓŽΒΌΓŽΒΏΓŽΒΈΓΖ’ΓŽΒ΅ΓΒ.png
    ΓŽΒΌΓŽΒΏΓŽΒΈΓΖ’ΓŽΒ΅ΓΒ.png
    44.2 KB · Views: 192
Την επόμενη φορά μόνο θα χαμογελάς...
Αλλά να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με το θέμα των ΕΛΤΑ.

Διάβασα και αλλού (ακόμη και φίλους μου) να αναθεματίζουν τα ΕΛΤΑ και να μιλάνε για τη "σωτηρία" όταν επιτέλους πωληθούν και τα αναλάβει ιδιώτης.

Εντάξει, διάγουμε μία περίεργη περίοδο που οι περισσότεροι τα βάζουν με το κράτος και στην τελική με τους υπαλλήλους του, αλλά στην περίπτωση των ΕΛΤΑ τα πράγματα είναι απλά, ξαφνικά αποφάσισε το κράτος να γίνει σωστό και να επιβάλλει τους ελέγχους από χώρες όπως η Κίνα (όπως θα όφειλε κάθε σωστό σε λειτουργία κράτος).
Η υπηρεσία όμως των ΕΛΤΑ, έχει υποστελέχωση (όπως και οι περισσότερες άλλωστε) και αμφιβάλλω εάν έχει και της προκοπής μηχανογράφηση για τέτοιο όγκο δεδομένων, οπότε οι καθυστερήσεις είναι όχι μόνο αναμενόμενες αλλά και λογικές.
Σίγουρα όμως πρέπει να βρεθεί κάπως διαφορετικά η χρυσή τομή.

Για του λόγου το αληθές, εάν τα 36 κερατιάτικα σου φάνηκαν πολλά, να δεις εμένα πως μου φάνηκαν τα κερατιάτικα του ιδιώτη που θέλουν πολλοί, όταν από digikey με τιμολόγιο και μεταφορικά στα 120 ευρώ πλήρωσα άλλα τόσα για εκτελωνισμό και τα σχετικά στην DHL και όταν τόλμησα να ρωτήσω εάν η διαδικασία ήταν σωστή γιατί τα πέρασαν ως ηλεκτρολογικό υλικό...μου είπαν ότι θα πρέπει να τους πω και ευχαριστώ για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
Οπότε φίλε ο καθείς όπως αγαπά (και ότι τον συμφέρει)...προσωπικά εμπιστεύομαι τα ΕΛΤΑ για όσο καιρό παραμείνουν ως έχουν και δεν πωληθούν σε μεγαλο-ιδιώτες!

Αν και δεν είναι του νήματος, τα ΕΛΤΑ σκόπιμος έχουν υποστελεχωθεί σκόπιμος, κάποια καταστήματα που ήταν ανοιχτά τα απογεύματα πλέον δεν είναι και ας ήταν κερδοφόρα πολλές ΔΕΚΟ και δημόσιες υπηρεσίες στέλνουν τους λογαριασμούς με ιδιωτικά courier. Έχουν βάλει για πρόεδρο έναν για να ρίξει την τιμή τους και να τα πουλήσουν φτηνά όπως και κάθε τι άλλο κρατικό που έχει πουληθεί σε ξένα χέρια. Οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ φωνάζουν και έχουν προτάσεις αλλά το σχέδιο είπαμε είναι άλλο.

Θα συμφωνήσω με τον Μανώλη, δεν συγκρίνεται η αποστολή των ΕΛΤΑ και του ιδιώτη, ιδίως για την εδώ DIY κοινότητα, όπου τα υλικά τις περισσότερες φορές δεν περνάνε τελωνείο. Καλό παράδειγμα τα GB του Τσάγια. Εξάλλου το ΦΠΑ, που τουλάχιστον το μισό το θεωρώ δίκαιο, ποτέ δεν είναι το θέμα, το θέμα είναι τα κερατιάτικα. Μόνο εγκάθετος και κολλημένος με την πιπίλα 'άρε αν έρθει ο ιδιώτης' (λες και είναι ο Ζορό) μπορεί να πει καλή κουβέντα για τους ιδιώτες, τελεία και παύλα.

Με το mouser επειδή είναι δωρεάν τα μεταφορικά άνω των 50 ευρώ παραγγελία, δεν περιμένω να συγκεντρώσω υλικά για πολλά project. Οπότε για τόσο μικρές παραγγελίες (50-100 ευρώ) το προπληρωμένο τελωνείο είναι σαν τα έξοδα αποστολής.
Η καταπλικτική συσκευασία και η γρήγορη παράδοση δεν συγκρίνονται.
Για τις τιμές, αν και πίστευα πως το mouser είναι πολύ πιο φθηνό από farnell, κάποτε έκανα συγκριτικό τιμών με διάφορα project και είδα ότι πάνω κάτω έχουν τις ίδιες τιμές. Απλά το mouser έχει περισσότερη ποικιλία και καλύτερη συσκευασία. Επίσης η farnell έχει το κακό συνήθειο στις φθηνές αντιστάσεις να σε υποχρεώνει να αγοράσεις ποσότητα (π.χ. πάνω από 50).

Δεν βλέπω κανένα Θεσσαλονικιό να το σκέφτεται, οπότε ακουστικά δεν θα έχουμε την ευταιρία να το απολαύσουμε. Βασίζομαι στις δικές σας εντυπώσεις.
Πάντως όσο καλά σχόλια κάνενετε τόσο περισσότερο δυσφωρώ :2thumb22sup:

Σπύρο, άλλοι λίγο άλλοι περισσότερο έχουμε ψυλλιαστεί για το τι γίνεται σε αυτή τη χώρα, σίγουρα δεν είναι η ενότητα για να αναπτυχθεί η αντίστοιχη επιχειρηματολογία (έχει το φόρουμ άλλες ενότητες σχετικές για αυτό το θέμα).
Δεν θα έγραφα τίποτα στον Τάκη, αλλά θα ήταν κρίμα για τα ίδια τα ΕΛΤΑ και την ιστορία τους σε αυτή τη χώρα...

Την επόμενη φορά μόνο θα χαμογελάς...
Αλλά να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με το θέμα των ΕΛΤΑ.

Διάβασα και αλλού (ακόμη και φίλους μου) να αναθεματίζουν τα ΕΛΤΑ και να μιλάνε για τη "σωτηρία" όταν επιτέλους πωληθούν και τα αναλάβει ιδιώτης.

Εντάξει, διάγουμε μία περίεργη περίοδο που οι περισσότεροι τα βάζουν με το κράτος και στην τελική με τους υπαλλήλους του, αλλά στην περίπτωση των ΕΛΤΑ τα πράγματα είναι απλά, ξαφνικά αποφάσισε το κράτος να γίνει σωστό και να επιβάλλει τους ελέγχους από χώρες όπως η Κίνα (όπως θα όφειλε κάθε σωστό σε λειτουργία κράτος).
Η υπηρεσία όμως των ΕΛΤΑ, έχει υποστελέχωση (όπως και οι περισσότερες άλλωστε) και αμφιβάλλω εάν έχει και της προκοπής μηχανογράφηση για τέτοιο όγκο δεδομένων, οπότε οι καθυστερήσεις είναι όχι μόνο αναμενόμενες αλλά και λογικές.
Σίγουρα όμως πρέπει να βρεθεί κάπως διαφορετικά η χρυσή τομή.

Για του λόγου το αληθές, εάν τα 36 κερατιάτικα σου φάνηκαν πολλά, να δεις εμένα πως μου φάνηκαν τα κερατιάτικα του ιδιώτη που θέλουν πολλοί, όταν από digikey με τιμολόγιο και μεταφορικά στα 120 ευρώ πλήρωσα άλλα τόσα για εκτελωνισμό και τα σχετικά στην DHL και όταν τόλμησα να ρωτήσω εάν η διαδικασία ήταν σωστή γιατί τα πέρασαν ως ηλεκτρολογικό υλικό...μου είπαν ότι θα πρέπει να τους πω και ευχαριστώ για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
Οπότε φίλε ο καθείς όπως αγαπά (και ότι τον συμφέρει)...προσωπικά εμπιστεύομαι τα ΕΛΤΑ για όσο καιρό παραμείνουν ως έχουν και δεν πωληθούν σε μεγαλο-ιδιώτες!
Συμφωνώ απόλυτα με τον Μανόλη. Είχα και γω παρόμοια εμπειρία με digikey και DHL και το πλήρωσα το μάρμαρο. Δεν λέω για το ΦΠΑ που σωστά πληρώθηκε, αλλά για τα κερατιάτικα που πλήρωσα για τις ανύπαρχτες υπηρεσίες τους.
Από τα ΕΛΤΑ δεν έχω κανένα παράπονο και μια φορά που πήρα τηλέφωνο στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ήταν ευγενέστατοι και ταχύτατοι.

Μανόλη μήπως πρέπει να τα μεταφέρουμε αυτά τα διαφορετικής θεματολογίας μηνύματα;