AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Απάντηση: Re: AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Έχω βάλει ανάποδα τα ταμπελάκια "SCL SDA" στο header σύνδεσης με το Arduino. :p

Γούρι...

PELIKAN-%CE%94%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%85%CE%B3%CF%81%CF%8C-blanco-fluid-1%CF%84%CE%BC%CF%87

Απάντηση: Re: AK4490 DAC by.. avclub.gr?

It's alive!

View attachment 139820

Προφανώς εννοώ ότι παράγει ήχο.. για να δούμε πόσο καλά παίζει πρέπει να φτιαχτεί και κάποιο αναλογικό στάδιο.. προσεχώς..

Άντε και να το μετρήσουμε και με τούτο από βδομάδα -bye-

AP P1DD.jpg

ποτε παραλαμβανουμε πλακετακια;

Όποτε θέλετε, αλλά καλό είναι να φροντίσετε να προμηθευτείτε και τα AK4490EQ.. πρακτικά μόνο από aliexpress μπορούν να βρεθούν σε λογική τιμή και παίρνει χρόνο η αποστολή τους.

Re: Απάντηση: Re: AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Άντε και να το μετρήσουμε και με τούτο από βδομάδα -bye-

View attachment 139837

Τι έγινε ρε παιδιά; :D

Το Portable One, έτσι; Πες μου ότι είναι το Dual Domain... :D

Edit: Είναι όντως το Dual Domain!! Με γεια το εργαλείο! :D :D

Όποτε θέλετε, αλλά καλό είναι να φροντίσετε να προμηθευτείτε και τα AK4490EQ.. πρακτικά μόνο από aliexpress μπορούν να βρεθούν σε λογική τιμή και παίρνει χρόνο η αποστολή τους.

ειναι γνησια δημητρη η τρωνε μπανανα

Επειδή έχουν αρχίσει συμφορουμίτες να μου ζητάνε πλακέτες, να υπενθυμίσω ότι το συγκεκριμένο project πρέπει να υλοποιηθεί ως "σύστημα", και εξηγούμαι.

Η παραπάνω πλακέτα ως έχει δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα. Πρέπει να υπάρχει και κάποιος ελεγκτής. Ο ελεγκτής πρέπει να επικοινωνεί με τις πηγές (πλακέτα s/pdif και USB-to-I2S) και να "μαθαίνει" το τι σήμα θα λάβει η πλακέτα του DAC ώστε να την προγραμματίζει ανάλογα.

Όσο αφορά το s/pdif, προγραμματιστικά θα υποστηριχθεί σίγουρα η πλακέτα s/pdif που έχω σχεδιάσει με το AK4118 και μάλλον και η περυσινή με το WM8805.

Όσο αφορά το USB, θα υποστηρίζονται όσες πλακέτες έχουν τρόπο να "περνάνε" προς τα έξω τις απαραίτητες πληροφορίες, δηλαδή πρακτικά όσες υποστηρίζονται από το Sampling Rate Indicator μας. Αν εν τω μεταξύ βγουν και άλλες τέτοιες πλακέτες, θα υποστηριχθούν και αυτές.

Αλλά αν μια πλακέτα δεν δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες (π.χ. αυτές που βασίζονται σε CMedia τσιπάκια), αυτές δεν θα μπορούν να υποστηριχθούν σωστά.

ειναι γνησια δημητρη η τρωνε μπανανα

Ευτυχώς για εμάς δεν αντιγράφονται εύκολα τέτοια τσιπάκια - επειδή είναι χαμηλού κόστους δεν τους συμφέρει.

Υπάρχει και η εναλλακτική της Digikey, αλλά το κόστος εκτοξεύεται λόγω τελωνίου.

Επειδή έχουν αρχίσει συμφορουμίτες να μου ζητάνε πλακέτες, να υπενθυμίσω ότι το συγκεκριμένο project πρέπει να υλοποιηθεί ως "σύστημα", και εξηγούμαι.

Η παραπάνω πλακέτα ως έχει δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα. Πρέπει να υπάρχει και κάποιος ελεγκτής. Ο ελεγκτής πρέπει να επικοινωνεί με τις πηγές (πλακέτα s/pdif και USB-to-I2S) και να "μαθαίνει" το τι σήμα θα λάβει η πλακέτα του DAC ώστε να την προγραμματίζει ανάλογα.

Όσο αφορά το s/pdif, προγραμματιστικά θα υποστηριχθεί σίγουρα η πλακέτα s/pdif που έχω σχεδιάσει με το AK4118 και μάλλον και η περυσινή με το WM8805.

Όσο αφορά το USB, θα υποστηρίζονται όσες πλακέτες έχουν τρόπο να "περνάνε" προς τα έξω τις απαραίτητες πληροφορίες, δηλαδή πρακτικά όσες υποστηρίζονται από το Sampling Rate Indicator μας. Αν εν τω μεταξύ βγουν και άλλες τέτοιες πλακέτες, θα υποστηριχθούν και αυτές.

Αλλά αν μια πλακέτα δεν δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες (π.χ. αυτές που βασίζονται σε CMedia τσιπάκια), αυτές δεν θα μπορούν να υποστηριχθούν σωστά.

και τι βαζουμε για ελεγκτη; αυτη εδω μας κανει για εισοδο s/pdif;

Attachments

• WP_20170405_11_21_48_Pro_LI.jpg
    WP_20170405_11_21_48_Pro_LI.jpg
    131.5 KB · Views: 306
Τον ελεγκτή τον σχεδιάζω ακόμα.. είχα κάνει αναφορά σε αυτόν στην αρχή του νήματος. Όπως πηγαίνει θα είναι με STM32 και οθόνη TFT 3.5". Θα είναι πολύ εύκολος στην κατασκευή και πολύ οικονομικός. Το περιβάλλον ανάπτυξης θα είναι Arduino.

Η παραπάνω πλακέτα κάνει πολύ βασικά πράγματα, στοχευμένα στο Soekris - είναι "χαζή". Για το συγκεκριμένο DAC χρειάζεται μια "έξυπνη", σαν τις δυο που ανέφερα παραπάνω.

Η κύρια πλακέτα.. Μετά θα έρθει η πλακέτα s/pdif (είναι στο δρόμο από Κίνα εδώ και αρκετές μέρες.. λογικά θα έρθει σε καμιά 10ριά μέρες) και μετά ο ελεγκτής και τα στάδια εξόδου (η σχεδίασή τους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα).

Μην υποτιμήσετε το συγκεκριμένο project. Είναι μεγαλεπήβολο και πολύ περίπλοκο, για δεδομένα ερασιτεχνικού DIY. Θέλει αρκετό χρόνο ακόμα.

Επίσης δεν έχω κάνει καθόλου κουβέντα για τροφοδοσίες.. Θα είναι αρκετές.. έχουμε και λέμε (χοντρικά):

- Πλακέτα DAC: 1 x 4-5VDC και 2 x 8VDC
- Πλακέτα AK4118: 2 x 5VDC
- Πλακέτα ελεγκτή: 3.3VDC
- Στάδιο εξόδου: +/-17VDC (αν είναι το discreet) ή +/-15VDC (αν είναι με τελεστικούς) ή γενικά οτιδήποτε απαιτεί το στάδιο που θα επιλεγεί (π.χ. αν είναι με λάμπες, άστα να πάνε..).

Οπότε μιλάμε για ~ 8 τροφοδοτικά, παραπάνω αν βάλουμε πλακέτα USB to I2S που θέλει δική της τροφοδοσία (όλες οι καλές θέλουν..).

Όλες οι παραπάνω τροφοδοσίες πρέπει ιδανικά να είναι ξεχωριστά δευτερεύοντα σε έναν ή περισσότερους μετ/τες.

Μια "hi-end" προσέγγιση θα ήταν να είναι όλες τους Salas shunt, εκτός από αυτή του ελεγκτή. Αλλά οι πραγματικά κρίσιμες είναι οι 2 x 8VDC του DAC και αυτές του σταδίου εξόδου.

οκ θα περιμενω να ερθει και η πλακετα spdif και περνω τα δυο πρωτα κομματια αν μπορεις κρατησε μου απο τωρα dac και spdif