AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Τα περισσότερα της διασύνδεσης είναι περασμένα στο πρώτο μήνυμα του νήματος.
Εκεί λογικά θα πρέπει να μπαίνουν και όσα προκύψουν στη συνέχεια, για να μη χάνεται ο αναγνώστης.

Σπύρο, μπορείς να δοκιμάζεις τις εναλλακτικές εάν δεν βγάζεις άκρη από το σχεδιάγραμμα, είναι σήματα που δεν κάνουν ζημιά εάν μπουν ανάποδα, πάντως στο 3 πρέπει να το ενώσεις δηλ. στο OUT.
Εάν εξακολουθήσει να κολλάει και ταυτογχρόνως να αναβοσβήνει το led στον ελεγκτή, ξαναπερνάς το fw κ.ο.κ

Το pdn πάνω στοdac πηγαίνει στο in ή στο out στον controller γιατί τα υπόλοιπα καλώδια είναι σωστά.

Όπως είπε και ο Μανόλης, στο out, αλλά δεν επηρεάζει το ότι δεν απαντάει το Si570 σου. Σίγουρα είναι κολλημένο με σωστή φορά;

Σχεδιάγραμμα για τις διασυνδέσεις είναι ολόκληρο project να γίνει.. αλλά κάτι θα κάνουμε..

Στο out το εχω συνδέσει και η φορά είναι σωστή και πάει 3.3v τροφοδοσία.
Θα περάσω ξανά τον κώδικα και βλέπουμε.

Πέρασα ξανά τον κώδικα αρκετές φορές άλλαξα και την συχνότητα του si μήπως αλλά τίποτα.
Πέρασα άλλη μια φορά τις κολλήσεις, πάλι τίποτα.
Κολλάμε εδώ:

Serial port initialized
I2C port initialized
mcp_iso initialized
Isolated MCP23008 initialized
mcp_iso_2 initialized
Isolated_2 MCP23008 initialized
EEPROM has already been initialized
Settings read
45/49MHz clocks selected
Initializing Si570

Επιβεβαίωσες ότι το Si570 είναι κολλημένο με τη σωστή φορά, έτσι; Έχω φωτογραφίες εδώ: http://www.dimdim.gr/2017/11/arduino-controlled-dual-mono-ak4490-dac-part-1/

Έβαλες παλμογράφο πάνω του να δεις αν δίνει έξοδο;

Το LT3042 που το τροφοδοτεί δίνει κανονικά 3.3V?

Το si570 μου το είχε κολλήσει ο Μανόλης οπότε είναι σίγουρα σωστά και οι κολλήσεις εντάξει αλλά πάρα αυτά το τριπλοτσέκαρα και είναι εντάξει.
Μέτρησα πάνω στο si570 και παίρνει κανονικά τροφοδοσία 3.3v αλλά έχω μετρήσει και όλα τα lt3042 και βγάζουν σωστές τάσεις όπως στη φωτογραφία που ανέβασε ο Μανόλης.
Παλμογράφο δεν έχω καρδιά μου.
Όποιος έχει παλμογράφο και έχει την καλή διάθεση είναι ευπρόσδεκτος.

Υγ. Ο κωδικός του si570 είναι CAC000141G

Last edited:
Παλμό Τάκη.
Παλμό που τείνει να γίνει τετράγωνο, εάν ο παλμογράφος σου επαρκεί και για συχνότητα θα εμφανίζει την εκάστοτε συχνότητα κλειδώματος του Si.
Εφόσον έχει σεταριστεί 45/49, εάν τη σύλληψη την κάνει ένας 100άρης παλμογράφος, τότε οι γωνίες στο ανιόν και κατιόν μέτωπο θα είναι κάπως στρογγυλεμένες...
Πάντως αυτό που δίνει η οθόνη...είναι μήνυμα ότι δεν τελειώνει η αρχικοποίηση (initialization) του Si, διαφορετικά θα έδινε το initialized.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει το stm ή κάτι στον controller?

Δε νομίζω, αλλά για να σιγουρευτούμε καλό είναι να τρέξεις ένα I2C scanner sketch και να δούμε ότι τουλάχιστον βρίσκει τα υπόλοιπα I2C τσιπάκια.

Δεν έχω κάποιο πάνω μου, αλλά λογικά θα βρω ευκαιρία να σου σκαρώσω ένα αργά τη νύχτα.

Scanning...
I2C device found at address 0x12
I2C device found at address 0x13
I2C device found at address 0x22
I2C device found at address 0x26
I2C device found at address 0x50
I2C device found at address 0x55
done