AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Ήθελα απλά να επιβεβαιώσω ότι ο κώδικας που σου έχω δώσει είναι όντως η τελευταία έκδοση και παίζει κανονικά.

Το επιβεβαίωσα.

Οπότε κάτι άλλο συμβαίνει.

Η τροφοδοσία του ελεγκτή είναι ΟΚ; Μήπως πέφτει κάτω από τα 5V ενώ ξεκινάει να τρέχει ο κώδικας;

Μήπως τρεμοπαίζει καθόλου το backlight της οθόνης;

καλημερα

καναμε την δοκιμη για τα volt που λεει ο δημητρης το τροφοδοτικο του σπυρου δινει 4,5v εβαλα ομως δικο μου τροφοδοτικο εργαστηριακο με 5v ακριβως αλλα κανει τα ιδια παλι

τωρα για τον παλμο πειτε μας απο ποια ποδια περνουμε μετρηση και ποια ρυθμιση θελει ο παλμογραφος dc η ac coupling

τα καλωδια ειναι οκ 10 εκατοστα

ο τακης ειμαι

H έξοδος βρίσκεται εύκολα από το datasheet του Si570.
Εναλλακτικά, κολλητά στο Si υπάρχει ένα u.fl, αυτό είναι του MCLK στην περίπτωση που κάποιος θέλει είτε να μετρήσει απευθείας με u.fl καλώδιο στον παλμογράφο είτε να δώσει εξωτερικό MCLK παρακάμπτοντας το Si.
Οπότε με το προμπ επάνω του και το άλλο άκρο στη γείωση, θα μετρήσετε εύκολα τον παλμό του ρολογιού καθώς και τη συχνότητά του, δίχως να ψάχνεται στο datasheet για την έξοδο του Si...

To σχήμα της κυματομορφής δεν θα πείραζε καθόλου (λόγω 50άρη παλμογράφου), αν και τετραγωνίζει ύποπτα επάνω και έχει τριγωνική μορφή στο κάτω μέρος, αν δεν έβλεπα το 47.39+Mhz στη συχνότητα (αντί των 45+/49+).
Όχι δεν υπάρχει σωστή επικοινωνία μεταξύ ρολογιού και ελεγκτή και δεν αρχικοποιείται σωστά, για αυτό και η λανθασμένη συχνότητα.

Ελέξγτε τα υλικά πάνω στο dac, ειδικά τη διαδρομή του i2c από την είσοδο προς το ρολόι, τις διαδρομές θα τις βρείτε από το σχηματικό του πρώτου νήματος.

Άλλη μια μέτρηση

IMG_4315.JPG

Στις δοκιμές μου στην αρχή, πριν γίνουν οι τελικές πλακέτες, μερικές φορές όταν είχα το Si570 στον αέρα και προσπαθούσα να μιλήσω μαζί του μέσω I2C είχα τέτοια θέματα. Λυνόντουσαν όταν άλλαζα λίγο θέση στα καλώδια I2C. Μπορείτε να κάνετε καμία τέτοια δοκιμή; Π.χ. να μετακινήσετε τον ελεγκτή σε κάποιο άλλο σημείο του κουτιού / τάβλας ώστε να αλλάξουν θέση και τα καλώδια;

kati περιεργο δεν ειδα αν και το σχηματικο εχει πολυ μικρη αναλυση και δεν φαινονται καλα οι τιμες των υλικων

Τροφοδοσία 3.3v πάει οι γραμμές scl & sda φτάνουν μέχρι εκεί, τι μπορεί να είναι;
Άβυσσος τα κυκλώματα του si570!!!

Τάκη πήγαινε στο blog του Δημήτρη και κατέβασε την από εκεί που έχει κανονική ανάλυση.

kati περιεργο δεν ειδα αν και το σχηματικο εχει πολυ μικρη αναλυση και δεν φαινονται καλα οι τιμες των υλικων

Μετά από σύντομο troubleshooting κατέληξα στο ότι οι πλακέτες του Σπύρου είναι μια χαρά. Απ' ότι φαίνεται απλά δεν είχε περαστεί σωστά ο κώδικας.

Σπύρο, κούρεψε τα πάντα σχετικά με Arduino από το σύστημά σου (και όλα τα libraries, όπου και αν έχουν τρυπώσει) και στήσε ξανά το περιβάλλον από την αρχή. Λογικά θα σου παίξει μια χαρά, όπως παίζει και σε εμένα.

Δημήτρη τώρα είναι περασμένο στο arduino μου ο κώδικας σωστά;
Πάντως το έχω κάνει clean install το πρόγραμμμα, τι να πω.