AK4490 DAC by.. avclub.gr?

τι ειναι αυτο το mod ; σε λιγες μερες θα εχω ετοιμο τον controler και θα περασω το software αυτο το mod που λετε παιζει ρολο ;

Πρέπει να έχω ξαναμιλήσει για αυτό το mod. Βασικά είναι ο τρόπος που κάνεις enable ή disable το Si570, αναλόγως του αν παίζεις από το XMOS / USB ή τον s/pdif receiver.

Θυμίζω ότι τα AK4490 παίρνουν MCLK είτε από το Si570 (όταν πηγή είναι το USB) είτε από το AK4118 (όταν πηγή είναι κάποια από τις s/pdif).

Για δοκιμές μόνο με USB receivers δεν χρειάζεται να γίνει το mod γιατί MCLK δίνει πάντα το Si570.

για να καταλαβω το δικο μας receiver το οποιο εχει επανω και το usb αλλα και τα spdif το χρειαζεται το mod η οχι

και κατι ακομα η πρωτη δοκιμη που θα κανω θα ειναι με ενα amanero σε slave mode καθως δεν εχω ετοιμο ακομα το receiver εκει χρειαζεται κατι παραπανω η απλα το συνδεω και δοκιμαζω;

Απάντηση: Re: AK4490 DAC by.. avclub.gr?

Παναγιώτη δεν χρειάζεσαι το mod για να παίξεις με την amanero.
Βασικά ξέχνα το mod μέχρι να ολοκληρώσει ο Δημήτρης τον κώδικα και να μας τον δώσει.
Κάνε δοκιμές μόνο με usb.

σημερα τελειωσα την συναρμολογηση του controler και εχω πολλες ερωτησεις -αποριες
1) δινω ταση 5v dc αλλα δεν ανοιγει η οθονη δεν δειχνει τιποτα απλα αναβουν τα λεντ του ardouino ειναι σωστο αυτο ,να πω οτι δεν εχω περασει κωδικα ουτε στο ardouino ουτε στο υπολοιπο κυκλωμα αν τα λεωσωστα βεβαια
2) πως συνδεουμε το usb uart στον controler ;
3) προγραμματιζουμε πρωτα τον controler και μετα ριχνουμε τα υπολοιπα μαλλον φιλτρα ειναι με το usb ; το ardouino για να προγραμματιστει πρεπει να ειναι πανω στον controler η οχι;
4)οποιος το εχει φτιαξει ας αναβασει καποιες κατατοπιστικες φωτο απο την πλευρα που υπαρχουν ολα τα φυσακια και να φαινεται που καταληγουν στις υπολοιπες πλακετες μιας δεν εχουμε για την ωρα σχεδιαγραμμα των καλωδιωσεων (μια χαρα θα ειναι και η φωτο)

ξερω ειναι πολλες οι ερωτησεις αλλα εχω κολλησει να μην πω λαλλησει

Attachments

• IMG_20181014_200111.jpg
    IMG_20181014_200111.jpg
    111.8 KB · Views: 214
1) Θα έπρεπε να ανάβει έστω το backlight της οθόνης. Μπορεί να χρειαστεί να σβήσετε τα φώτα για να δείτε αν είναι αναμμένο ή όχι.

2) RX του controller στο TX του USB to serial adapter, TX του controller στο RX του USB to serial adapter και GND σε GND. Σετάρετε τον USB to serial adapter για 3.3V signals αν έχει σχετικό jumper.

3) Όλος ο προγραμματισμός γίνεται με το πλακετάκι κουμπωμένο πάνω στον controller. Το USB to serial adapter χρησιμοποιείται πάντα για να περνάει ο κώδικας.

4) Θα ακολουθήσει σχεδιάγραμμα, το έχω σχεδόν τελειώσει. Θέλει λίγο proofreading μόνο.

η πλακετα του controler δεν γραφει ποιο ειναι το rx και tx εκει εχω κολλησει ,ολος ο προγραματισμος γινεται με το USB to serial adapter η προγραμιτιζουμε το ardouino με το δικο του usb αλλα πρεπει να ειναι κουμπωμενο στον controler
στην φωτο που ανεβαζω εχω σωστα τα jumper του USB to serial adapterIMG_20181014_200659.jpg

ok καταλαβα ,μπορεις να μου πεις σπυρο τα καλωδια απο το USB to serial adapter πως πανε πανω στο φυσακι του controler γιατι δεν βλεπω να υπαρχει αντστοιχια ,το ενα ας πουμε τις πλακετας σε τι αντιστοιχει στον USB to serial adapter για να βρω ποιο ειναι το rx h tx τις πλακετας