ΑΚΟΥΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!

STAMATIOU SPIROS

New member
22 June 2006
91
Φιλος "στηνει" το καινουριο του σπιτικο και βρισκεται στη φαση της αναζητησης καινουριας τηλεορασης για το σαλονι του.Μου ζητησε να του προτεινω συσκευες κι εγω με την σειρα μου ειπα να απευθυνθω στους "ειδικους" :a0210:
Τα δεδομενα λοιπον ειναι τα εξης:

Budget γυρω στα 1500 ευρω.
Αποσταση θεασης 4μ η μικροτερη.
Περιορισμος χωρου,μονο ως προς το υψος που ειναι γυρω στους 80 ποντους μπορει και λιγο παραπανω.
Θεαση κυριως για τηλεοπτικο σημα και ταινιες DVD και αργοτερα ισως παιχνιδια.
Προτιμηση σε τεχνολογια LCD -στις plasma εχει μια μικρη επιφυλαξη-και με πολυ μπλα μπλα :furious3: τον επεισα να ανεβει και να παει στις 46"-σκεφτειτε του προτειναν 40ρες-,για 50" δεν ξερω ακομα :smile: αλλα ακουω γνωμες.
Προτιμηση σε μαρκες 1.SONY 2.SAMSUNG με την πρωτη να την θεωρει περισσοτερο αξιοπιστη -κι εγω μαλλον συμφωνω μαζι του διαβαζοντας και το thread με τις βλαβες εδω στο forum.
Οπως και να χει αναζητα μια αξιοπιστη τηλεοραση τοσο σε αποδοση οσο και σε ποιοτητα κατασκευης-αντοχης,αν αυτο ειναι πλεον δυνατον στις μερες μας :smile:
Ακουω λοιπον τις προτασεις σας ,καλοδεχουμενες και ευχαριστω εκ των προτερων!
Αντε και στα δικα μας -δεν χαλαει η ρημαδα η W4000. :bigcry:

Μισό λεπτό ρε παιδιά, να δώσει ο άνθρωπος 1400 ευρώ για να αναγκαστεί να βλέπει με κιάλια?

46άρα στα 4 μέτρα είναι ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.
Ακόμα και 3,5 να είναι..

Nα τον πείσεις και να του βγει η επιφύλαξη για Plasma και να πάει σε αυτήν
http://www.skroutz.gr/s/264663/LG-60PK550-60".html Και στους πόντους απ ότι λέει είναι 91 εκατοστά με την βάση. Ας ξαναμετρήσει, γιατί αξίζει.

Η κάνουμε σωστές δουλειές με την μία η δεν κάνουμε..

Last edited:
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Τελικα περασα και ειδα τον χωρο του.Η αποσταση θεασης ειναι 3.5μ και οχι 4 οπως μου ελεγε και δυστυχως το ανωτερο υψος που μπορει να παιξει οι 82 ποντοι.Αρα κατ εμε μονη του επιλογη πλεον αποτελει μια 50" plasma αφου σε LCD δεν βρηκα κατι το αξιολογο σ αυτες τις ιντσες.
Μετα απο πολυ μελετη στο forum,αποφασισα να του προτεινω την Panasonic TX-P50VT20E,αλλα επειδη δεν τον ενδιαφερει το 3D,και ειναι μεγαλη η διαφορα στα λεφτα Αρη,θελω να ρωτησω,αν η Panasonic TX-P50V20E,κυκλοφορει στην Ελλαδα και την βρισκεις ετοιμοπαραδοτη κι αν τα χαρακτηριστικα της ειναι ιδια με της VT εκτος βεβαια απο το 3D.
Σκεφτομαι να τον παω και μια βολτα απο Ν.Ψυχικο,αν υπαρχουν εκει στημενες,να τις δει κι ας αποφασισει μετα.

.. Γιατρέ "ΑΚΟΥΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!", είναι κακό;

παίζει και η G20 με 400 λιγότερα

Δεν εχει κανενα θεμα η 50V20.

Η 42V20 μετρηθηκε να εχει χαμηλη φωτεινοτητα. Ισως για λογους "οικολογιας" (μειωση καταναλωσης).

μου είχε διαφύγει αυτή η 'λεπτομέρεια'
Για να το διατυπώνεις έτσι, φαντάζομαι πως είναι διαπιστωμένο πως η 50V20 'μετράει' σωστά επίπεδα φωτεινότητας;

Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Οπως και να χει θα δουμε το Σαββατο τις VT20,V20 και G20 στημενες και οποια μας κατσει στο ματι.Εξαλλου απ οτι καταλαβα προκειται για εξαιρετικες τηλεορασεις.Μου φαινεται παντως περιεργο η V20 να εχει μικροτερη φωτεινοτητα απο την G20 (μιλαω παντα για την 50ρα αλλα και γενικοτερα) ,ως πιο εξελιγμενο μοντελο,ισαξιο της VT -πλην 3D βεβαιως βεβαιως.
Απο LCD το μονο που θα προτεινα στον φιλο μου ,αν κυκλοφορει ακομα -μπορει καποιος να με διαφωτισει? -και μονο και μονο για να μην μπει στην διαδικασια στρωσιματος- ειναι η SONY KDL 52" Z5500.Τις SAMSUNG ,εξακολουθω να τις θεωρω "ζημιαρικες" και δεν το διακινδυνευω,παρολο που εχουν απιθανη εικονα.

ΤΝΧ!
Στα υπ'οψην!
Νομιζω καλυφθηκα επαρκως απο προτασεις.Μενει η επιλογη που στο φιναλε δεν θα ειναι και δικη μου :slapface: (αλλα καπως ετσι θα αποφασισει)

Τελικα αγοραστηκε η Panasonic 50 V20E και μολις σημερα παρελαβε,ελεω απεργιας.Την στησαμε παρεα και πρωτη εντυπωση μπορω να πω αρκετα θετικη.
Αν και δεν εχει αυτο το κορεσμενο ζωντανο,των LCD σε κερδιζει με την απλοτητα και την φυσικοτητα των χρωματων της,με την φοβερη λεπτομερεια της ,και με το καταμαυρο μαυρο της.Προσπαθησα να φερω στο μυαλο μου την ταπεινη 46" W4000 μου και να συγκρινω εικονα,αλλα δυστυχως δεν υπαρχει συγκριση.Του ειπα να την στρωσει για καμια 200 ωρες ,ετσι "για τον φοβο των Ιουδαιων" βαζοντας την εικονα στο cinema και κατεβαζοντας κοντραστ,φωτεινοτητα,ζωντανια χρωματος,σε μικρες τιμες.1 μηνας ειναι,θα περασει.
Το μονο που με προβληματιζει,ειναι οτι οταν μπαινει σε aspect μεγεθυνση 1 κοβει τους μισους υποτιτλους στις ταινιες DVD (την γραμματοσειρα που βρισκεται στην μαυρη μπαρα), αλλα και στα αναλογικα και ψηφιακα καναλια το ιδιο συμβαινει π.χ στους υποτιτλους των ειδησεων.
Μου διαφευγει κατι στις ρυθμισεις η θα πρεπει να ζησει μ 'αυτο για τις επομενες 200 ωρες?
Περισσοτερες εντυπωσεις μετα το στρωσιμο,αν και θα ηθελα αν γινεται να μαθω καποιες βασικες ρυθμισεις για το "after 200".Νομιζω οτι o φιλος μου εκανε μια απο τις καλυτερες επιλογες που θα μπορουσε να κανει και βαλατε κι εσεις το χερακι σας.Ευχαριστω εκ μερους του.Και "εδεσε" και τελεια με τον χωρο του.Κι ας θεωρουσε τις 40" υπερβολη.Εχει ηδη αναθεωρησει :laugh:

Tην καλυτερη επιλογη εκανε συναδελφε (εχω και εγω την 46W4000 απο διετιας).

Πηρε ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ με κεφαλαια γραμματα και οχι οθονη-μονιτορ οπως ειναι η W4000 και ολες σχεδον οι LCD.

Ειμαι παλιο μελος του avclub παρολο που δεν γραφω συχνα, και τοτε για την επιλογη μου στην W4000 εσενα και αλλα παιδια απο εδω μεσα ειχα εμπιστευτει και την ειχα διαλεξει και νομιζω οτι δικαιωθηκα πληρως για την επιλογη μου.Εξαλλου ειχα μικροτερο budget απ' οτι ο φιλος μου,και η χρηση της ειναι τελειως διαφορετικη αφου παιζω με τις ωρες PS3.Να πω και την αληθεια την θεωρω και πιο κομψη απο την V20,ως προς την εμφανιση -το ενδεικτικο led που μοιαζει να ειναι στον αερα με τρελαινει.Αρα και σε μενα την καλυτερη επιλογη για τα δικα μου δεδομενα εκανα.
Θυμαμαι ακομα τις αγωνιωδεις προσπαθειες να πεισω την γυναικα μου :adore::motz: οτι 46" δεν ειναι πολλες για τα 2.5 μ αποσταση θεασης.Νομιζω οτι πειστηκε 1 εβδομαδα μετα την αγορα :shakehands: