Ακουστές ενδείξεις φθοράς φωνογραφικής κεφαλής.

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Υπάρχουν κάποιες ακουστές αισθητές ενδείξεις που να αποτελούν καμπανάκι οτι μια φωνογραφική κεφαλή έχει φάει η κοντεύει να φάει τα ψωμιά της;
Aναμένω τις εμπεριστατωμένες απόψεις ανθρώπων με εμπειρία γεμάτος ενδιαφέρον.

Πολύ έντονη παραμόρφωση. Έχεις ακούσει ποτέ χιλιοπαιγμένο δίσκο, δίσκο που έχει φαγωθεί από παίξιμο με φθαρμένη κεφαλή; Όταν ακούσεις την κεφαλή σου να παίζει έτσι καινούριους δίσκους, τότε ήρθε η ώρα της αλλαγής.

Την θυμάμαι την συζήτηση που είχα παρακολουθήσει με μεγάλο ενδιαφέρον έχοντας την ίδια απορία που όμως δεν απαντήθηκε.
Γιαυτό άνοιξα αυτό το νήμα.

Πολύ έντονη παραμόρφωση. Έχεις ακούσει ποτέ χιλιοπαιγμένο δίσκο, δίσκο που έχει φαγωθεί από παίξιμο με φθαρμένη κεφαλή; Όταν ακούσεις την κεφαλή σου να παίζει έτσι καινούριους δίσκους, τότε ήρθε η ώρα της αλλαγής.

Έγινες απόλυτα κατανοητός.
Μία αδυναμία αναπαραγωγής των έντονων συριστικών μήπως είναι η αρχή αυτού του φαινομένου;

H κεφλή μου Clearaudio Talismann έχει αρχίσει να μου δημιουργεί υποψίες οτι αρχίζει η φθορά χωρίς όμως να ακούω κάτι τόσο τραγικό όσο αυτό που περιέγραψε ο φίλος KΩΣΤΑΣ ΖΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ κυρίως στα έντονα SSS που ψιλοπαραμορφώνει με αρκετούς δίσκους.
Βέβαια ίσως να είναι και αυτή η κ@@ουγρασία με την οποία θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε τώρα που κάηκε η Πάρνηθα ίσως και πιο πιθανά όμως να είναι και οι 1200 ώρες περίπου που έχει γράψει σε μία σχεδόν τριετία, ελπίζω να καταφέρω να ξεχείμωνιάσω μαζί της γιατι η παντόφλα καραδοκεί...

Mε είχαν προειδοποιήσει ναμη προτμήσω πολύ έξυπνη γυναίκα για σύζυγο αλλα εγώ του κεφαλιού μου.
Ευτυχώς που έχει κατανόηση και πολλά που καταλαβαίνει κάνει οτι δέν τα βλέπει..

Έγινες απόλυτα κατανοητός.
Μία αδυναμία αναπαραγωγής των έντονων συριστικών μήπως είναι η αρχή αυτού του φαινομένου;

Ναι. Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται και σε ακάθαρτη κεφαλή. Αν την καθαρίσεις καλά με κάποιο υγρό καθαρισμού και εξακολουθεί να παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα να αρχίσεις να προετοιμάζεις ψυχολογικά τη σύζυγο (έξοδοι σε καλό μαγαζί, αυθόρμητα μικροδωράκια, ξέρεις εσύ ;)

Η κεφαλή είναι εξακάθαρη αφου με το θέμα έχω ψύχωση ενώ τα βινύλια είναι όλα πλυμένα απο πλυντήριο δίσκων.
Πιστεύω επειδή το πρόβλημα μόλις έχει αρχίσει να γίνεται ακουστό οτι θα την βγάλω τουλάχιστον μέχρι το πάσχα που θα κλείσει τριετία ειδαλιώς κάποια παγαποντιά θα σκεφτώ.. Προς το παρόν το πρόβλημα είναι μερικές φορές ακουστό αλλα πάντα ..τρίχες.. ακόμα.
Και τώρα που ακούω (Genesis/Selling England By the Pound) είναι αμυδρά ακουστό και σε πολύ ελάχιστα SS οπότε προς το παρόν πρυτανεύει η ψυχραιμία αφου παρά την απαίσια ατμόσφαιρα (όσοι καταλάβατε καταλάβατε..) παίζει υπέροχα σε γενικές γραμές οπότε αν δεν χειροτερέψει ραγδαία όλα οκ.

Last edited:
Tελικά με ένα γεναίο καθάρισμα όλα επανήλθαν στην τάξη, μάλλον κάτι είχε κάτσει και είχε στουμπώσει και τον ήχο μαζί με το ενοχλητικό ss γιατι η πιστότητα βελτιώθηκε κατακόρυφα μαζί με τις λαμπερές υψηλές που επέστρεψαν δηλαδή επανήλθαμε στα κανονκά μας επίπεδα και χωρίς ss.
Ευχαριατώ για την επισήμανση της καθαριότητας, το ήθελε το γερό τριψιματάκι της παρόλη την περιποίηση των δίσκων και το περιοδικό καθάρισμα "στο φτερό"..

πάρε μιά καλή ράσπα και ξύσε λίγο....:grinning-smiley-043

λοιπόν δίσκο τέστ έχεις?

το λέω γιατί εγώ πάντα σιγουρεύομαι μ αυτόν αν έχει γίνει κάτι.
Ρυθμίζω μιά φορά σωστά να διαβάζει ό,τι πρέπει σημειώνω και αν γίνει κάτι ελέγχω ξανά με τον δίσκο αν διαβάζει ό,τι την πρώτη φορά.

Βασικά την V2 έκδοση της ίδιας θα πάρω όταν έρθει η ώρα (σε πάνω απο χρόνο ευτυχώς) που είναι οπτικά η ίδια αλλα έχω σκοπό να πάω το πικάπ στον αντιπρόσωπο για ρυθμισμα τότε οπότε εκεί τι λέμε; ότι το βγάλαμε βολτίτσα να πάρει αέρα; και την "ίδια" να έβλεπε επάνω είμαι σίγουρος οτι θα την είχε ψυλιαστει την δουλειά και απλά θα έκανε για άλλη μια φορά το κορόιδο.
Όχι οτι της έχω πεί ποτέ ψέματα (ίσως την αλήθεια λίγο στρογγυλοποιημένη μπορεί) αλλα αν μετα απο δυόμισι (μόνο) χρόνια καταλάβαινε οτι θα χάλαγα όσο το ψυγείο που θέλουμε να πάρουμε για να αλλάξω πάλι κεφαλή νομίζω οτι το λιγότερο θα μούτρωνε και με το δίκιο της.

Βασικά την V2 έκδοση της ίδιας θα πάρω όταν έρθει η ώρα (σε πάνω απο χρόνο ευτυχώς) που είναι οπτικά η ίδια αλλα έχω σκοπό να πάω το πικάπ στον αντιπρόσωπο για ρυθμισμα τότε οπότε εκεί τι λέμε; ότι το βγάλαμε βολτίτσα να πάρει αέρα; και την "ίδια" να έβλεπε επάνω είμαι σίγουρος οτι θα την είχε ψυλιαστει την δουλειά και απλά θα έκανε για άλλη μια φορά το κορόιδο.
Όχι οτι της έχω πεί ποτέ ψέματα (ίσως την αλήθεια λίγο στρογγυλοποιημένη μπορεί) αλλα αν μετα απο δυόμισι (μόνο) χρόνια καταλάβαινε οτι θα χάλαγα όσο το ψυγείο που θέλουμε να πάρουμε για να αλλάξω πάλι κεφαλή νομίζω οτι το λιγότερο θα μούτρωνε και με το δίκιο της.

απαράδεκτος...

χεράκια δεν έχεις?:rifle:

Δέν είναι το ίδιο κύριε παραδεκτέ εξάλου τσάμπα το κάνουν, γιατί να μην είμαι απόλυτα σίγουρος οτι παίρνω το 100% απο μια κεφλή που θα στοιχίζει ένα χιλιάρικο;

Και για να σε προλάβω αυτή που χρησιμοποιώ την έχω ρυθμίσει εγώ και ακούγεται εξαιρετικά στην θέση 3 του ρυθμιστικού της clear που "μου έκατσε" καλύτερα στα αυτιά, παρόλα αυτα την πείρα (αλλα και τον εξοπλισμό) αυτών των ανθρώπων αν θα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι Έλληνες που τα κατέχουν.

Ας μην προτρέχει λοιπόν η Γλώττα..

Last edited: