Τα Beyer DT-150 στο κινητό μου παίζουν έως μετρίως δυνατά αλλά συχνοτικά σωστά και με ατάκα. Στο PC μου αρκετά δυνατά αλλά και πάλι συχνοτικά σωστά και με ατάκα. Γιατί η συνήθως αρκετή αντίσταση εξόδου μικρότερων συσκευών δεν τα επηρεάζει. Λόγω που 250Ω φορτίο είναι μεγάλη τιμή και υπάρχει καλή απόσβεση στην οδήγηση. Οι κανονικές κονσόλες είναι σαφώς δυνατότερες σε βολτάζ σήματος απο τηλέφωνα και κομπιούτερ. Ακόμα και αν έχεις κάποια σπιτικού στούντιο μηχανάκια όπως usb κουτιά για μικρόφωνο & κιθάρα πάλι πρέπει να τα καταφέρνουν. Το δημοφιλές ιντερφέις Scarlett Solo της Focusrite για παράδειγμα έχει +10dBu δύναμη και 10Ω αντίσταση εξόδου. Ο όρος dBu σημαίνει unloaded η unspecified και αναμένει όχι βαριά φόρτιση, δηλ. στέκει για φορτίο με πολλά Ω. Για 10Ω έξοδο κάτι τέτοιο θα ίσχυε πολύτως και δεν θα χανόταν ουσιαστικά καθόλου βολτάζ σήματος για φορτία 100Ω και επάνω.
Κοίτα τώρα τι παίζει, όταν μέτρησα το PC μου βρήκα 1.25V RMS δύναμη και 47Ω αντίσταση εξόδου, δηλαδή ελάχιστα παραπάνω απο +4dBu. Αν το ακουστικό μου ήταν 47Ω όμως οι αντιστάσεις θα έκαναν διαίρεση μεταξύ τους ακριβώς στη μέση και το βολτάζ σήματος θα έπεφτε στο μισό ενώ ο συντελεστής απόσβεσης (αντίσταση φορτίου/αντίσταση εξόδου) θα έπεφτε στον άσσο = πλαδαρά μπάσα και γενικά χάλια ατάκα. Για 30Ω ακουστικό ωστόσο ως ευαίσθητο θα του έφτανε και με το παραπάνω μισό βολτάζ αλλά κάνει 0.68 απόσβεση στο παράδειγμα με το PC ενώ μόνο 3 στο παράδειγμα με την Scarlett εκεί που το 250Ω ακουστικό κάνει 25. Χρειάζεται συντελεστής απόσβεσης γύρω απο 8 με 10 για να μην αλλοιωθεί η απόκριση των ακουστικών πάνω από 1dB που αρχίζει και γίνεται ακουστό το πρόβλημα.
Επομένως κοίτα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανημάτων που θα βάλεις τα ακουστικά και αν δεν έχουν λιγότερο απο +10dBu έξοδο ακουστικών είσαι τζετ με τα DT150. Αν πάρεις AKG Κ550 που είναι 32Ω για παράδειγμα θα είναι 10dB SPL πιο ευαίσθητα για ίδιο βολτάζ σήματος και δυνατά με τηλέφωνα και κουμπιούτερ και γκάτζετ διάφορα αλλά μπορεί και να καραδοκεί ένας βαθμός απρόβλεπτης πλαδαρότητας ήχου σε κάποιες συσκευές.
Ελπίζω να σε βοήθησα.