Ακουστικά για Ταινίες/Gaming - Είτε Δικάναλα (Stereo) είτε Πολυκάναλα (5.1 & 7.1)

Re: Βοηθεια για aκουστικα HOME CINEMA

Eαν αυτος ο πωλητης εχει πανω απο 99% θετικο feedback τοτε πετυχες φλεβα χρυσου...

Τελικα παρελαβα τα PRO 900 στην τιμη που προανεφερα...το θεμα μου ομως ειναι οτι δεν φτανει το καλωδιο που ειχε μεσα...χρειαζομαι γυρω στα 4 μετρα...τι προτεινετε να κανω;Υποθετω οτι θα ηταν βλακεια να παρω ενα απλο καλωδιο του εμποριου για τετοια ακουστικα...καποια προταση;

....Υποθετω οτι θα ηταν βλακεια να παρω ενα απλο καλωδιο του εμποριου για τετοια ακουστικα...καποια προταση;

Εγώ θα έπαιρνα ένα απλό καλώδιο. Απλώς θα πρόσεχα το μήκος του μαζί με αυτό που έχουν τα ακουστικά να μην ξεφεύγει πάνω από αυτό που χρειάζομαι.

Εχεις λινκ για τ ακουστικα στο εβαυ ?
Εντυπωσεις ?

Αυτος ειναι ο πωλητης απο τον οποιο τα πηρα εγω το καλοκαιρι..
Αξιοπιστος,στελνει απο Αγγλια και εννοειται οτι ειναι γνησια..
http://www.ebay.com/itm/ULTRASONE-P...Headphones&hash=item35b8f5138a#ht_3384wt_1252

Τωρα για εντυπωσεις εαν θες διαβασε και το νημα με το review που εχω κανει..

Προτάσεις για ακουστικά 5.1

Χρειάζομαι προτάσεις για αγορά ακουστικών 5.1, ενσύρματων (βασικά δεν με ενοχλεί να είναι και ασύρματα - απλά για να δοθεί το περισσότερο budget στην ποιότητα απόδοσης το επισημαίνω).
Παλιά έβρισκα και στα Media Markt και τα δοκίμαζα, αλλά πλέον μόνο κάτι χαζομάρες έχουν. :ADFAD2:

Με 150ευρώ βρίσκω κάτι αξιόλογο;
Τέλος, ένα set σε αυτά τα χρήματα μπορεί να αποδώσει καλά την αίσθηση του 6κάναλου ήχου;

Re: Προτάσεις για ακουστικά 5.1

Δεν μπορούν να αποδώσουν την αίσθηση του 6 κάναλου ήχου.

Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα ζεύγος στέρεο... υπάρχουν αρκετά νήματα σχετικά...

Αγορά πολυκάναλων ακουστικών για ταινίες / gaming που να συνδέονται με ενισχυτή;;

Καλησπέρα σε όλους,

δεν ήξερα σε ποιο μέρος του forum να το δημοσιεύσω αυτό, ελπίζω να το έβαλα στο σωστό μέρος.

Λοιπόν, έχω έναν Onkyo sr 608 με Crystal Audio THX2 και LG 760s. Συνδεδεμένα επάνω του ένα pc για gaming/ταινίες και ένα PS3. Θέλω να αγοράσω ένα ζευγάρι ΚΑΛΑ ακουστικά με ήχο 5.1 τουλάχιστον για τη συνδεσμολογία μου.

Δεν ξέρω αν πρέπει να αγοράσω ακουστικά που να είναι pc/ps3 compatible ή να αγοράσω ακουστικά για σύνδεση με τον ενισχυτή. Καταρχήν δεν ξέρω αν ο ενισχυτής μπορεί να βγάλει από το output των ακουστικών πολυκάναλο ήχο; Γίνεται;

Έχει κάποιος να προτείνει εναλλακτικές;

Ξέρει επίσης κανείς τί γίνεται με τις συνδέσεις usb? Απενεργοποιείται η κάρτα ήχου του pc;

Re: Αγορά πολυκάναλων ακουστικών για ταινίες / gaming που να συνδέονται με ενισχυτή;;

Καλημέρα

Πολλά τα ερωτήματα – δεν έχω όλες τις απαντήσεις – αλλά θα προσπαθήσω να βάλω λίγο τα πράγματα στη σειρά

Γενικά τα πολυκάναλα ακουστικά είναι για gaming και η απόδοση τους σε μουσική δεν είναι η καλύτερη.
Δυο είναι τα κύρια είδη, αυτά που συνδέονται αναλογικά με την (συνήθως onboard) κάρτα ήχου του PC και αυτά που συνδέονται μεσω usb
O AV ενισχυτής δε μπορεί να συνδεθεί με κανένα από τους παραπάνω δυο τύπους ακουστικών. Ούτε με τα usb, ούτε έχει 5.1 έξοδο για πολλαπλά minijack όπως θα βρεις σε μια κάρτα ήχου.
Άρα θα πρέπει να πας σε gamer ακουστικά και να τα συνδέεις απευθείας στο PC / PS3
Αν μιλάς και για σαλόνι, μπορεί να θες και καμπόσα μέτρα καλώδιο.

Ρίξε μια ματιά στο πολύ ελαφρύ και επιφανειακό άρθρο στο anandtech http://www.anandtech.com/show/7252/...p-entries-from-logitech-steelseries-and-razer
Γενικά εάν σε ενδιαφέρει για gaming:
Πιθανότατα θες και μικρόφωνο
Καλό θα ήταν το μικ να έχει Mute εύχρηστο
Θα προτιμούσα usb , με επέκταση καλωδίου usb (αντι να επεκτείνεις τα αναλογικά του)
Συμβατό με PC / PS3 και
Μη ξεχνάς έρχεται το ps4 και xboxOne.
Το PS4 θα έχει πάνω στο χειριστήριο jack για να συνδέεις απλά ακουστικά (όχι 5.1), και μπορεί να βολεύει!
PS4-Headset-1024x682.jpg

Γενικά πάντως το κόστος εύκολα ξεπερνά τα 100 ευρώ εάν αρχίσεις να ψάχνεις τα gamer ακουστικά. Με αντίστοιχο ποσό παίρνεις καλά stereo ακουστικά.

(ΥΓ με το που συνδέεις usb ακουστικά, είναι σα να συνδέεις usb κάρτα ήχου. Τα windows τα κάνουν αυτόματα default audio interface, και παίζουν με τη μια)

Re: Αγορά πολυκάναλων ακουστικών για ταινίες / gaming που να συνδέονται με ενισχυτή;;

Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για την εμπεριστατωμένη σου απάντηση.

Μέσες άκρες αυτά ήξερα/σκεφτόμουν κι εγώ.

Τα νεά δεδομένα είναι... ότι δεν ενδιαφέρομαι για μικρόφωνο (είμαι του single player εγώ) και πως δε με πειράζει να δώσω και περισσότερα από 100ε. Ούτως η άλλως μια φορά παίρνεις ακουστικά, ας πάρω κάτι καλό να ευχαριστιέμαι. Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν εκδόσεις USB + αναλογικό μαζί.. αυτό θα κοιτάξω απόψε. Είδα μια καινούρια line-up της creative, πολύ ακριβά, αλλά φαίνονται καλα..

http://www.hardwarezone.com.sg/tech...urvana-lineup-and-hitz-wp380-wireless-headset

Αναρωτιέμαι αν το bluetooth σημαίνει πως θα συνεργάζεται με ps3/ps4. Επίσης, μήπως έχεις καμιά ιδέα και τι γίνεται στο pc όταν συνδέεις με bluetooth? Πηγή ήχου έχουν δική τους τα ακουστικά;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι να σου προτείνω γιατί ελάχιστα gamer ακουστικά έχω ακούσει
Είμαι του δικάναλου και δεν κρύβονται οι προτιμήσεις :-)

logitech , razer, coolermaster , roccat , turtle beach , astro , creative, sharkoon , harman , sennheiser

είναι πολλές οι εταιρίες που έχουν λύσεις για gamers
αναλυτικό συγκριτικό άρθρο δε θα βρεις φοβάμαι πουθενά
δεν γίνονται συγκριτικά όπως στα στέρεο ακουστικά με audiophile κριτήρια για τα gamers
οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο αν είναι ξεκούραστα στο να τα φοράς για ώρες

Για συμβατότητα με τα ps4 / xboxOne δε μπορώ να σου πω τίποτα, είναι νωρίς.

Για Blutooth , όταν τα συνδέσεις πάλι σαν default καρτα ήχου θα συμπεριφέρονται.
Αν κάθεσαι σχετικά κοντά στα 2 μέτρα στον καναπέ, πιθανά να μην έχεις πρόβλημα
Αλλά στο δικό μου σαλόνι που είναι γεμάτο από παρεμβολές από ένα σορό άλλα ηλεκτρονικά (τηλέφωνα κινητά wifi ποντίκια) , το Blutooth δεν είναι ότι καλύτερο.
Ασύρματα θα προτιμούσα στα 2.4GHz wireless
Ενώ μιας και τα ασύρματα έχουν μπαταρία θα πρέπει να είσαι προσεκτικός να τα έχεις φορτισμένα. Δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο να σε αφήνουν στη μέση της πίστας…

Το άλλο δύσκολο είναι να βρεις μοντέλα μπόλικα για να τα δοκιμάσεις και να κάνεις συγκριτικό
Κάποτε θυμάμαι στο πλαίσιο να υπάρχουν κάποια για ακρόαση αλλά όχι μεγάλη ποικιλία και σίγουρα σε θορυβώδες περιβάλλον.
Αν είχα την ευκαιρία ευχαρίστως δηλαδή να άκουγα 5-6 από δαυτα να έχω έστω μια πρόχειρη άποψη

Πάντως σε γενικές γραμμές
Απέφυγε όλα τα ψευδό 7.1 που στην ουσία παίρνουν στέρεο ήχο και κάνουν κόλπα τύπου DSP.
Προτίμησε usb με τον δικό τους μικρό έστω ενισχυτή που συνήθως ταιριάζει, και είναι 5.1 και μπορεί να έχει και gaming audio πρότυπα τύπου ΕΑΧ.
Δες τα πιο καινούρια μοντέλα από γνωστές εταιρίες (λ.χ. Logitech) μιας και πιθανά να υποστηριχτούν από μελλοντικές κονσόλες και λειτουργικά
Προσπάθησε να ακούσεις έστω ένα με πολλά drivers εσωτερικά ή με παράξενη γεωμετρία εσωτερικά , πράγματα που κάποιοι εκτιμούν.

Ευελπιστώ ότι όλο και κάποιος άλλος φίλος θα έχει κάνει το δικό του συγκριτικό να μας διαφωτίσει :-)

Λίγα μεν, αλλά παλιότερα σχετικά θέματα :

http://www.avclub.gr/forum/showthre...υστικό-headphone-(μέχρι-80ε)?highlight=gaming

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/106752-Creative-Aurvana-Live!?highlight=gaming

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/76367-Ακουστικά-για-Console-Gaming?highlight=gaming

Άψογα!

Δυστυχώς είμαι επαρχία και εδώ δεν πρόκειται να έχω ευκαιρία να ακούσω και να συγκρίνω.. ας περιμένω να βγει η τελευταία line-up του 2013 και βλέποντας και κάνοντας μάλλον...

Ούτως η άλλως δε θα έπαιρνα παρόλα αυτά εξομειώσεις 5.1, θέλω το real-thing!

Κάθομαι ρε παιδί μου το βράδυ και παίζω ένα diablo, ενα metal gear, βλέπω μια ταινία.. θέλω να έχω την ποιότητα που έχω με τα ηχεία...

Αυτό που λες δεν υπάρχει...

Δεν έχω ακούσει κανένα πολυκάναλο ακουστικό που να παίζει όπως πρέπει τον πολυκάναλο ήχο

Δες λίγο και τι λένε εδώ

Η άποψη μου να πάρεις ένα καλό ακουστικό stereo...

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Κατά κανόνα τα πολυκάναλα ακουστικά είναι χαμένα λεφτά...

Παιδιά, ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας!

...το άρθρο όμως είναι δύο ετών... από τότε θαύματα έχουν γίνει με τις εξελίξεις....

Το ιδανικό θα ήταν κάποιος που ΕΧΕΙ ακουστικά 5.1 flagships να περιγράψει αν πραγματικά αξίζει τον κόπο. Εντάξει δεν περιμένω και το 5.1 των ηχείων, αλλά να έχω ένα στοιχειώδες positioning ήχου.

Αφού ρώτησα ό,τι νάναι ας ρωτήσω και λίγες χαζομάρες ακόμα..

- Το ps3 μέσω bluetooth στέλνει 5.1 υποθέτω..? Τα ακουστικά στο pc μέσω bluetooth στέλνουν αραγε?

- τα ΕΝΣΥΡΜΑΤΑ ακουστικά για pc μέσω usb υποστηρίζουν άραγε bit-streaming για τις ταινίες; Η θα πρέπει να ξαναλλάζω όλο το config μου; Αυτός είναι κυρίως και ο λόγος που ήθελα να συνδέονται με τον ενισχυτή...

Εγώ έχω υπόψη μου, ότι τα ασύρματα ακουστικά έχουν βάση, που συνδέεται είτε με optical spdif, ομοαξονική spdif, ή με surround FR,FL,RR,RL,F, επάνω στο PC ή στις παιχνιδομηχανές... και τα ακουστικά λαμβάνουν αυτό που τους στέλνει η βάση...

Strato, θέλω τουλάχιστον να είναι συμβατά με ps3/ps4...

edit: Μόλις βρήκα αυτό... ξεκινάω διάβασμα...

http://www.t3.com/features/best-gaming-headsets

Last edited:

Ουφ, τίποτα να ικανοποιεί αυτά που ψάχνω. Αυτά που ταιριάζουν κάπως είναι τα Creative Recon3D, αλλά και πάλι δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Δηλαδή χάθηκε να είναι συνδεδεμένο με όλες τις συσκευές ταυτόχρονα και να διαλέγεις; Πρέπει δηλαδή να το γυρίζεις από τη μια στην άλλη;

http://us.store.creative.com/Creative-Sound-Blaster-Recon3D-Omega-Wireless/M/B005KAK2FI.htm

Αν έχει κανείς κάτι άλλο να προτείνει, ας το πει. Μην αφήσετε το thread να πεθάνει!