Re: Αγορά πολυκάναλων ακουστικών για ταινίες / gaming που να συνδέονται με ενισχυτή;;
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι να σου προτείνω γιατί ελάχιστα gamer ακουστικά έχω ακούσει
Είμαι του δικάναλου και δεν κρύβονται οι προτιμήσεις
logitech , razer, coolermaster , roccat , turtle beach , astro , creative, sharkoon , harman , sennheiser
είναι πολλές οι εταιρίες που έχουν λύσεις για gamers
αναλυτικό συγκριτικό άρθρο δε θα βρεις φοβάμαι πουθενά
δεν γίνονται συγκριτικά όπως στα στέρεο ακουστικά με audiophile κριτήρια για τα gamers
οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο αν είναι ξεκούραστα στο να τα φοράς για ώρες
Για συμβατότητα με τα ps4 / xboxOne δε μπορώ να σου πω τίποτα, είναι νωρίς.
Για Blutooth , όταν τα συνδέσεις πάλι σαν default καρτα ήχου θα συμπεριφέρονται.
Αν κάθεσαι σχετικά κοντά στα 2 μέτρα στον καναπέ, πιθανά να μην έχεις πρόβλημα
Αλλά στο δικό μου σαλόνι που είναι γεμάτο από παρεμβολές από ένα σορό άλλα ηλεκτρονικά (τηλέφωνα κινητά wifi ποντίκια) , το Blutooth δεν είναι ότι καλύτερο.
Ασύρματα θα προτιμούσα στα 2.4GHz wireless
Ενώ μιας και τα ασύρματα έχουν μπαταρία θα πρέπει να είσαι προσεκτικός να τα έχεις φορτισμένα. Δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο να σε αφήνουν στη μέση της πίστας…
Το άλλο δύσκολο είναι να βρεις μοντέλα μπόλικα για να τα δοκιμάσεις και να κάνεις συγκριτικό
Κάποτε θυμάμαι στο πλαίσιο να υπάρχουν κάποια για ακρόαση αλλά όχι μεγάλη ποικιλία και σίγουρα σε θορυβώδες περιβάλλον.
Αν είχα την ευκαιρία ευχαρίστως δηλαδή να άκουγα 5-6 από δαυτα να έχω έστω μια πρόχειρη άποψη
Πάντως σε γενικές γραμμές
Απέφυγε όλα τα ψευδό 7.1 που στην ουσία παίρνουν στέρεο ήχο και κάνουν κόλπα τύπου DSP.
Προτίμησε usb με τον δικό τους μικρό έστω ενισχυτή που συνήθως ταιριάζει, και είναι 5.1 και μπορεί να έχει και gaming audio πρότυπα τύπου ΕΑΧ.
Δες τα πιο καινούρια μοντέλα από γνωστές εταιρίες (λ.χ. Logitech) μιας και πιθανά να υποστηριχτούν από μελλοντικές κονσόλες και λειτουργικά
Προσπάθησε να ακούσεις έστω ένα με πολλά drivers εσωτερικά ή με παράξενη γεωμετρία εσωτερικά , πράγματα που κάποιοι εκτιμούν.
Ευελπιστώ ότι όλο και κάποιος άλλος φίλος θα έχει κάνει το δικό του συγκριτικό να μας διαφωτίσει