Ακρόαση Auralic Vega DAC στην Aurion

Απάντηση: Re: Ακρόαση Auralic Vega DAC στην Aurion

πραμα που δεν το κανει το amarra πρωτα φορτωνει μετα παιζει

Το ίδιο κάνει και το foobar (όταν οριστεί,με την διαφορά πως ορίζει κανείς το μέγιστο μέγεθος μόνος του) και το pure player (default).
Το Jriver το έχει ως επιλογή.
Οπότε ο καθένας κανονίζει την πορεία του αναλόγως με τις απαιτήσεις του.

ναι ετσι ειναι αλλα σου ξαναλεω οτι αλλο ειναι το θεμα δεν ειναι ποση μνημη θα φορτωσεις αλλα ποσο γρηγορα θα την φορτωσεις και θα την στειλεις πολυ λαικα

Απάντηση: Re: Ακρόαση Auralic Vega DAC στην Aurion

ναι ετσι ειναι αλλα σου ξαναλεω οτι αλλο ειναι το θεμα δεν ειναι ποση μνημη θα φορτωσεις αλλα ποσο γρηγορα θα την φορτωσεις και θα την στειλεις πολυ λαικα

:a0210:
Αυτός είναι κι ο λόγος που εκτός των υπολοίπων υποσυστημάτων όλοι τρέχουν πια για ssd δίσκους.
Η ταχύτητα που είπα παραπάνω.
Και φυσικά ικανό επεξεργαστή,αν και από διετία-τριετία και κάτω,όλοι μια χαρά είναι.
(Για να μην παρεξηγηθούμε,δεν μιλάμε για νορμάλ αναπαραγωγή αλλά για το απόλυτο...εννοείται πως κάνουμε δουλειά μας μας με πολύ λιγότερα...Απλώς το λέμε για να υπάρχει...)

Re: Απάντηση: Re: Ακρόαση Auralic Vega DAC στην Aurion

(Για να μην παρεξηγηθούμε,δεν μιλάμε για νορμάλ αναπαραγωγή αλλά για το απόλυτο...εννοείται πως κάνουμε δουλειά μας μας με πολύ λιγότερα...Απλώς το λέμε για να υπάρχει...)

Και πολύ καλά κάνετε!. :a0210:

Αν και δεν έχω mac, παίζω με windows. Για να αποφύγω θορύβους από σκληρούς κ.λ.π. έκανα το εξής. SSD για το λειτουργικό όπως και για ταχύτατη λειτουργία και απόκριση και την μουσική σε ξεχωριστό σκληρό μόνο για τα αρχεία ήχου. Με 4giga Ram δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με κανένα αρχείο είτε dsd είτε pcm 24/192 με buffer στο 1giga. Μάλιστα δεν έχω και αρχεία που να είναι άνω του 1 giga...

Πολλές φορές τα artifacts οφείλονται στο λογισμικό διαχείρισης του chip για την είσοδο usb και συνήθως διορθώνεται με updates... Βέβαια στην περίπτωση του Auralic με mac δεν απαιτείται λογισμικό... Μάλλον σε αυτήν την περίπτωση όπως είπαν οι φίλοι ίσως να λύνεται με ρυθμίσεις. Αν είχα mac θα είχα καλύτερη άποψη.

Re: Απάντηση: Re: Ακρόαση Auralic Vega DAC στην Aurion

:a0210:
Αυτός είναι κι ο λόγος που εκτός των υπολοίπων υποσυστημάτων όλοι τρέχουν πια για ssd δίσκους.
Η ταχύτητα που είπα παραπάνω.
Και φυσικά ικανό επεξεργαστή,αν και από διετία-τριετία και κάτω,όλοι μια χαρά είναι.

+1

Να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου τον Παναγιώτη που οργάνωσε αυτή την ακρόαση, την Aurion και τον κο Γιάννη για τη διάθεση κ τη φιλοξενία, καθώς και την πολύ καλή παρέα των φίλων του AVclub!

Τα σχόλιά μου επί της ουσίας δεν απέχουν από αυτά που έχουν ήδη ακουστεί.
Καλώς ή κακώς, τα γούστα μας συνέπιπταν το Σάββατο, οπότε κι η δική μου γνώμη δεν έχει διαφορές από τους προλαλήσσαντες.

Το πρώτο σύστημα με τον Προ και τους τελικούς της Auralic ήταν αρκετά "σφικτό", με τον ήχο να απελευθερώνεται όταν στην αλυσίδα μπήκε ο Absoluta Parthenope.
Βέβαια οι τελικοί ήταν άστρωτοι (είχαν παίξει καμμιά 50αριά ώρες αν δεν κάνω λάθος).

Επίσης, το πρόγραμμα των κομματιών που ακούσαμε δε μου ήταν ιδιαίτερα γνωστό και για κάποιο λόγο, η ομάδα αναχώρησε λίγο πριν καταφέρω να δώσω το μαγικό στικάκι με τα εκπληκτικά 44/16 μου! :Banane0:
(Θεωρώ ότι αυτό δεν έγινε επίτηδες, αλλά επειδή άρχισαν να ακούγονται διάσπαρτοι γαστρικοί ήχοι, οι οποίο εξελήφθησαν αρχικά ως άρτιφακτς του DSD!!! ήμαρτον! :violent-smiley-030: )
(Κρίμα δηλαδή, γιατί κάποιοι "έφαγαν" 2-3 σελίδες στο thread να μιλάνε για μνήμες κ επεξεργαστές, ενώ η λύση ήταν μερικά πιτόγυρα... :BDGBGDB55:)

Κατά τα άλλα, η ηχητική φιλοσοφία των Quad δεν είναι κοντά στα γούστα μου (ίσως βέβαια φταίνε κι άλλα πράγματα, όπως περιορισμοί στο στήσιμό τους) και λόγω του ότι δεν άκουσα πολύ γνωστά σε μένα κομμάτια θα περιοριστώ στο σχόλιο ότι ήταν μια αξιοπρεπής αναπαραγωγή, ευχάριστη, συμπαγής και άρτια, η οποία δεν είχε κάτι ενοχλητικό και ο παράγοντας προσωπικού γούστου καθορίζει τα της συνέχειας...

Περάσαμε ένα όμορφο πρωϊνό, η μεσημεριανή χοληστερίνη κατατρόπωσε τα άρτιφακτς και με 1-2 μπυρίτσες είπαμε κ 2 audiophilo-χαβαλο-κουτσομπολο-κουβέντες παραπάνω στη σουβλασερί και κλείσαμε!!!

Να είμαστε καλά να ξανασυναντηθούμε!

Τι είναι το exact ρε παίδες? από όσο θυμάμαι DoP χρησιμοποιούν με xmos κ.ο.κ.
Τι είναι αυτό που επιβαρύνει όπως λέτε τόσο τη cpu σε σχεση με άλλα συστήματα?
Υπάρχει κάνα paper? Στο user manual, μόνο ένα warning έχει.

Όπως έχουμε ξαναπεί, γενικά οι απαιτήσεις για αναπαραγωγή δεν είναι εξωφρενικές, ενώ ευτυχώς οι τιμές λ.χ. της RAM έχουν πέσει πολύ.