Ακρόαση ηχειου στον χώρο μου.

είναι άλλο θέμα και δεν θέλω να ξεφύγουμε, αλλά υποοδηγούμενο ένα ηχείο δίνει την ίδια απόκριση στη θέση ακρόασης σε σχέση με άλλο ενισχυτή που το οδηγεί κανονικά?

+++
Η πηγές και τα καλώδια λοιπόν δεν ήταν σταθερά...

και προφανώς δεν άκουσες τα ηχεία σου στον άλλο χώρο...

Νικόλα δεν είναι αμελητέα τα παραπάνω νομίζω!

Re: Απάντηση: Ακρόαση ηχειου στον χώρο μου.

είναι άλλο θέμα και δεν θέλω να ξεφύγουμε, αλλά υποοδηγούμενο ένα ηχείο δίνει την ίδια απόκριση στη θέση ακρόασης σε σχέση με άλλο ενισχυτή που το οδηγεί κανονικά?

+++

και προφανώς δεν άκουσες τα ηχεία σου στον άλλο χώρο...

Νικόλα δεν είναι αμελητέα τα παραπάνω νομίζω!

να το παρω το ηχειο? και γιατι?

ε
+++

η πηγη και ο προ και τα καλωδια ηταν αλλα.
πρεπει να παρω το ηχειο αλλα και ολα τα συνοδα?
αυτο με βοηθησε η ακροαση του σπιτι μου?
η απλως δεν "ματσαρει" με αυτη την πηγη προ και καλωδια?

ακόμα και αν το έκανες όμως, πως θα ακούγονται τα ηχεία που έχεις τώρα στο ξένο χώρο?
Πως ξέρεις ότι δεν θα ακούγονται καλύτερα απο τον πόθο σου?

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου.

Εφόσον (α) παίζει χειρότερα στο χώρο σου και (β) είσαι ευχαριστημένος απο αυτό που ήδη έχεις... να μην το πάρεις.

αν κάποιο απο τα δύο παραπάνω δεν ισχύουν να το συζητήσουμε.

Με αυτή τη λογική (να πάρω ή να μην πάρω), τώρα που το ξανασκέφτομαι, όντως είναι αδιάφορα μηχανήματα και συνοδά... αλλά και ο χώρος.

Με διαφορετική πηγή και προ το αποτέλεσμα σίγουρα διαφοροποιείται και δε νομίζω ότι εξάγεται ασφαλές συμπέρασμα. Να επαναλάβεις τις ακροάσεις με τα δικά σου συνοδά και μόνο κι αποφασίζεις τότε.

Με διαφορετική πηγή και προ το αποτέλεσμα σίγουρα διαφοροποιείται και δε νομίζω ότι εξάγεται ασφαλές συμπέρασμα. Να επαναλάβεις τις ακροάσεις με τα δικά σου συνοδά και μόνο κι αποφασίζεις τότε.

στον χωρο μου με τα δικα μου συνοδα το ακουσα.
στο μαγαζι μονο με τον δικο μου ενισχυτη.
τα ηχεια δεν επαιζαν οπως στο μαγαζι στον χωρο μου.
να κοιταξω για αλλα που "ματσαρουν" στον χωρο μου?

Αν θεωρήσουμε σαν δεδομένο,ότι τα μηχανήματα συνεργάζονται καλά κι ότι ο χώρος φάινεται καλός σχετικά,τότε:

Μην υποτιμάς καθόλου:

-Το στήσιμο-αποστάσεις-κλίσεις.
-Αντικραδασμικά(της προκοπής) σε ηχεία και μηχανήματα.
-Συνδέσεις,καλώδια...

Εχω ακούσει σούπερ-ντούπερ συστήματα που απο τέτοιες αιτίες δεν ακουγόντουσαν.

Θα ήμουν περίεργος να δώ απο κοντά τι τρέχει...

Θα μιλησω λιγο γενικα γιατι ειδικες λεπτομεριες για την περιπτωση του χωρου-συνοδων του Νικου δεν ξερω. Εαν ακουσες ενα ηχειο να παιζει τελεια και στοι σπιτι σου το αντιθετο, κινδυνευεις να μπεις σε μπελαδες. Εχεις σαν αναφορα τον ηχο που ακουσες σ'εκεινο το χωρο και προσπαθεις να διορθωσεις τα προβληματα του δικου σου για να προσεγγισεις τον ηχο στην πρωτη ακροαση. Κ αν δεν τα καταφερεις, κ αν δεν "ερχεται" στο βαθμο που θες ο χωρος, κ αν ποτε δεν ακουστει οπως την πρωτη φορα, θα μεινεις με το ανικανοποιητο και θα τρωγεσαι μεσα σου..

Αν θεωρήσουμε σαν δεδομένο,ότι τα μηχανήματα συνεργάζονται καλά κι ότι ο χώρος φάινεται καλός σχετικά,τότε:

Μην υποτιμάς καθόλου:

-Το στήσιμο-αποστάσεις-κλίσεις.
-Αντικραδασμικά(της προκοπής) σε ηχεία και μηχανήματα.
-Συνδέσεις,καλώδια...

Εχω ακούσει σούπερ-ντούπερ συστήματα που απο τέτοιες αιτίες δεν ακουγόντουσαν.

Θα ήμουν περίεργος να δώ απο κοντά τι τρέχει...

σε ευχαριστω για το ενδιαφερον,
μαλλον το θεμα ειναι στον χωρο, οπως δειχνουν οι πρωτες μετρησεις...

Θα μιλησω λιγο γενικα γιατι ειδικες λεπτομεριες για την περιπτωση του χωρου-συνοδων του Νικου δεν ξερω. Εαν ακουσες ενα ηχειο να παιζει τελεια και στοι σπιτι σου το αντιθετο, κινδυνευεις να μπεις σε μπελαδες. Εχεις σαν αναφορα τον ηχο που ακουσες σ'εκεινο το χωρο και προσπαθεις να διορθωσεις τα προβληματα του δικου σου για να προσεγγισεις τον ηχο στην πρωτη ακροαση. Κ αν δεν τα καταφερεις, κ αν ποτε δεν ακουστει οπως την πρωτη φορα, θα μεινεις με το ανικανοποιητο και θα τρωγεσαι μεσα σου..

παντελη τι προτεινεις? (σε εκτιμω ιδιαιτερα, θενκσ...)

Νικολα, θα προσεγγίσω το θεμα απο μη τεχνικη σκοπια....

Αυτα που ακουσες στον χωρο σου, σου αρεσαν περισσοτερο απο αυτα που εχεις ?

Αν ναι, μεγεια σου.
Αν οχι, θα το μετανιωσεις
Αν το ιδιο, πηγαινε μια εκδρομη ενα ΣΚ με την φαμιλια σου, και θα σου περασει

Eυχαριστω Νικ, εννοεις ποιο ηχειο σου προτεινω να βαλεις στο χωρο σου?

γιατι να βαλω αλλο ηχειο αφου αυτα μου αρεσουν?
τελικα το προβλημα ειναι τα ηχεια?

Αν το ιδιο, πηγαινε μια εκδρομη ενα ΣΚ με την φαμιλια σου, και θα σου περασει

...αν κάνω εγώ κάτι τέτοιο με τους μαμελούκους τους γιούς μου και την ανικανοποίητη 5χρονη κόρη μου, τότε θα πρέπει στην επιστροφή να καταναλώσω όλα τα ''στέρεα'' του κόσμου ...

...αν κάνω εγώ κάτι τέτοιο με τους μαμελούκους τους γιούς μου και την ανικανοποίητη 5χρονη κόρη μου, τότε θα πρέπει στην επιστροφή να καταναλώσω όλα τα ''στέρεα'' του κόσμου ...

ΩΡΕ Σπυρε δεν τοχα σκεφτει, θες να γινουμε συμπεθεροι?

γιατι να βαλω αλλο ηχειο αφου αυτα μου αρεσουν?
τελικα το προβλημα ειναι τα ηχεια?

Βασικά για πες λίγο, ο χώρος ο άλλος που τα άκουσες και σου άρεσαν πώς ήταν περίπου? Πολύ διαφορετικός από τον δικό σου? Ήταν συμμετρικά τοποθετημένα εκεί ενω σε εσένα όχι πχ...κλπ...

Η βουτιά στα 450 είναι καραμπινάτη ανάκλαση του μιντ σε κάποια επιφάνεια...στα 150 παίζουν διάφορα και θα περίμενα να σκούγονται σχετικά λεπτόηχα, κάτι που δεν παρατήρησες ή δεν ανέφερες εν πάση περιπτώση...