Ακρόαση συσκευών προς αγορά, στον χώρο μας..

Βέβαια υπάρχει και η άλλη άκρη...πριν 2 χρόνια που έψαχνα ενισχυτή για τα τότε heresy που είχα, πήγα σε γνωστό κατάστημα για να πάρω για δοκιμή έναν ενισχυτή κι έφυγα με 4 ενισχυτές προς δοκιμή για το ΣΚ!!!
Δεν λέω ονόματα αλλά πραγματικά τέτοια εξυπηρέτηση δεν έχω ξαναδεί...και δεν νομίζω να υπάρχει ούτε στο εξωτερικό, οπότε όντως μη τσουβαλιάζουμε...

Και γενικά, από τα 4 καταστήματα του χώρου που είχα τότε επαφή, μόνο το 1 δεν πρόσφερε τέτοια υπηρεσία, τα άλλα 3 με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το κάνανε...

Last edited:
Ταπεινή μου άποψη είναι, ότι αν πας οργανωμένος σε ένα κατάστημα αξιοπρεπές, με ένα απλό σχεδιάγραμμα γιατί όχι και με ένα ακριβές σχεδιάγραμμα, με τις διαστάσεις του χώρου που θα τοποθετήσεις τα μηχανήματα, είναι σίγουρο ότι η επιλογή του / των μηχανημάτων θα είναι η πρέπουσα και τις όποιες λεπτομέρειες θα τις ψάξεις ο ίδιος, ή αν πράγματι σου λείπει κάτι, ή δεν σε ικανοποιεί, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα το κατάστημα να έρθει στο χώρο σου για να βοηθήσει στο οτιδήποτε δεν πάει καλά.
Με λίγα λόγια, αποκλείεται να πέσεις από τα σύννεφα με την αγορά που έκανες.
Προσωπικά πάντα.:D

Το έκανα πρόσφατα. Δε μπορώ να πω ότι δεν το κοίταξαν το σχεδιάγραμμα, αλλά όχι ότι τρελάθηκαν να με συμβουλεύουν κιόλας. Από τη δική μου εμπειρία οι περισσότεροι είναι απλά έμποροι. Δε μπαίνουν στη διαδικασία να ασχοληθούν μαζί σου. Άμα θέλεις παρ´ το σα να σου λένε κι αν δε θες σκασίλα τους. Προφανώς οι πωλήσεις πάνε καλά υπέρ του δέοντος, αλλιώς δεν εξηγείται η συμπεριφορά αυτή, ειδικά τέτοιες εποχές.

Για να σε συμβουλεύσουν πρέπει να έχουν και γνώσεις και αυτό μην το θεωρείς δεδομένο για κάποιους...

Νομίζω οι περισσότεροι επαγγελματίες που είναι και μέλη του club, προσφέρουν ήδη την υπηρεσία αυτή και οι περισσότεροι μάλιστα δωρεάν.

Ο Χατζηκωνσταντής από StepCom μάλιστα έχει προτείνει κάτι αντίστοιχο με το τίμημα που λες και νομίζω ότι το λειτουργεί καλά έτσι.

Καλή συνέχεια...

O προαναφερόμενος Αντώνης, μου είχε φέρει για ακρόαση 2-3 ημερών ηχεία δαπέδου στο σπίτι μου, με κόστος μεταφοράς 30 Ευρώ. Αν μάλιστα προχωρούσα σε αγορά, θα συμψηφιζόταν (όπως κι έγινε) με το κόστος αγοράς (καινούριων - όχι των demo). Και αναφέρομαι σε κόστος μεταφοράς, γιατί αν υπολογίσουμε δύο διπλές διαδρομές Γλυφάδα - Μαρούσι (βενζίνη και Αττική οδός) είναι προφανές ότι μόλις που καλύπτεται το κόστος (και όχι ο χρόνος και ο κόπος).

Νομίζω εξαιρετικά έντιμη (ή ίσως φιλότιμη) συμφωνία, προς συμφέρον του πελάτη.

O προαναφερόμενος Αντώνης, μου είχε φέρει για ακρόαση 2-3 ημερών ηχεία δαπέδου στο σπίτι μου, με κόστος μεταφοράς 30 Ευρώ. Αν μάλιστα προχωρούσα σε αγορά, θα συμψηφιζόταν (όπως κι έγινε) με το κόστος αγοράς (καινούριων - όχι των demo). Και αναφέρομαι σε κόστος μεταφοράς, γιατί αν υπολογίσουμε δύο διπλές διαδρομές Γλυφάδα - Μαρούσι (βενζίνη και Αττική οδός) είναι προφανές ότι μόλις που καλύπτεται το κόστος (και όχι ο χρόνος και ο κόπος).

Νομίζω εξαιρετικά έντιμη (ή ίσως φιλότιμη) συμφωνία, προς συμφέρον του πελάτη.

^ υπέροχος τύπος ο Αντώνης Χατζηκωνσταντής (και ο Γιάννης Μιχαηλός) :ernaehrung004:

-> το νήμα το ανοίξαμε για να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε, να βρούμε τρόπους για φίλους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν αλλά σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκουν .... εμπόδια από κάποιους αντιπροσώπους. Ίσως να δώσουμε ιδέες και σε κάποιους, να δουν τι υπηρεσίες θα θέλαμε να μας προσφέρουν. Σε κάθε περίπτωση, ο διάλογος μόνο θετικές επιπτώσεις μπορεί να έχει.

Υ.Γ θυμάμαι τώρα τον μακαρίτη τον Σπέρτο (audiocraftworks).... τσακωνόμασταν συνέχεια (με την καλή έννοια), μου έλεγε ότι του σπάω τα νεύρα, ότι είμαι αγγλοτραφής αλλά με αγαπάει... είχαν γίνει διάλογοι απείρου κάλλους στο εργαστήριό του και πολλές φορές μου έδινε μηχανήματά του για να τα ακούσω σχεδόν με το ζόρι -κάποια φορά πριν πάνε στον ΗΧΟ για review... ας είναι το χώμα ελαφρύ....

Υ.Γ2 ας γράψω και για τον αγαπημένο μας Σπύρο..... πολλά χρόνια πριν έκανε παρουσίαση των dancer της usher.... ήμουν έξω από την αίθουσα... βγαίνει έξω και μου λέει... "μικρέ, έλα μέσα να ακούσεις"....

...συγνώμη που (πάλι) βγήκα λίγο off-topic...

Last edited:
Στη Γερμανία γίνεται κατά κόρον και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση του πελάτη. Όχι από όλους, αλλά από πολλά μαγαζιά.

Φανταζομαι για υποψηφιους πελατες σε μια λογικη αποσταση.Και εδω γινεται..
Τωρα αν καποιος θελησει να του μεταφερουν μηχανημα απο το Μοναχο στο Αμβουργο, θα πρεπει να εμπιπτει σε αλλο καθεστως..

Δεν ειναι ετσι ακριβως..Θα δεχοσουν να πληρωσεις τα εξοδα μεταφορας, ασφαλισης, και καποιο ποσο για ολο αυτο τον κοπο που θα κανει ενας επαγγελματιας να στειλει ενα ενισχυτη βαρους 40 κιλων για να τον ακουσεις και να αποφασισεις ΑΝ σου κανει και ΙΣΩΣ να τον αγορασεις αργοτερα ΟΤΑΝ θα καλυτερεψουν τα οικονομικα σου?

Πες μας και σε ποια χωρα γινεται κατι τετοιο για να δουμε ποσο πισω ειμαστε εδω...

Στην Αγγλία γίνεται όλη την ώρα.
Δεν λέμε να πάρεις κάτι για ένα ΣΚ όπως ανέφερε συμφορουμίτης. Ένα απόγευμα φτάνει μην τρελαθούμε που χρειάζεται και διήμερο. Και δεν αναφέρομαι καθόλου για αποστολή σε επαρχία. Μιλάω για αποστολή εντός της ίδιας πόλης. Δέχομαι να δώσω τα 40 ευρώ αν πρόκειται για μεταφορικά έξοδα. Αν είναι να βγάζει ο καταστηματάρχης έσοδα από την demo συσκευή μου φαίνεται γυφτιά και δεν του δίνω φράγκο, το λέω γιατί γεμίσαμε εξυπνάκηδες σε αυτή τη χώρα. Επίσης δέχομαι να πάω να το παραλάβω μόνος μου με το όχημά μου από το κατάστημα και να το επιστρέψω την επόμενη μέρα πρωί - πρωί, φυσικά χωρίς κάποια επιβάρυνση.

Για μένα το θέμα δεν είναι μόνο των καταστημάτων αλλά και του εκάστοτε αντιπροσώπου, πρέπει σε συνεργασία με τα καταστήματα και τον κατασκευαστή της συσκευής να διατίθενται στην αγορά demo συσκευές.
Η αγορά βάση review βολεύει τους κατασκευαστές, αλλά είναι τελείως τρελό να αγοράσεις βάση review.

Παιδια μην τσουβαλιαζετε!!!
Ηθελα να ηξερα εαν ολοι εσεις ειχατε τετοιου ειδους μαγαζια θα εισασταν τοσο large???
Αμα ξεκινησω να λεω ιστοριες εξαπατησης απο δηθεν ενδιαφερομενους που ηθελαν μηχανηματα στο σπιτι τους ταχα για ακροαση και για ζημιες που εχουν γινει στα demo μηχανηματα μας που εχουμε ιδρωσει για να αποκτησουμε τοτε θα γεμισω 20 σελιδες.
Ενα μονο περιστατικο θα γραψω. Καποιος μου δανειστηκε εναν δυνατο ενισχυτη υποτιθεται για να δει πως συμπεριφερονται τα ηχεια του με αυτον, για ενα Σ/Κ. Εμαθα αργοτερα οτι εκανε παρτυ γι'αυτο ηθελε γκαζια. Φυσικα ποτε δεν πηρε το μηχανημα.
Εξω απο τον χωρο ολοι χορευουν...

Εγώ σε νιώθω, και αυτό που περιγράφεις είναι παρανοϊκό, έμπλεξες με Ελληνάρα. Εσύ με νιώθεις που δεν θέλω να αγοράσω γουρούνι στο σακί; -είναι εξίσου παρανοϊκό!

Kαι εδώ μέσα επίσης...Λίγο πιό χαμηλούς τόνους please...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σε ενόχλησε. Αναφέρομαι γενικότερα στη νοοτροπία που έχουν κάποιοι Έλληνες. Δεν έχω σκοπό να θίξω οποιονδήποτε συμφορουμίτη είτε έμμεσα είτε άμεσα.

Η λέξη ´φιλος´ αγαπητοί αποτελεί μια πολυ σημαντική έννοια, τώρα αν κάποιοσ θεωρεί ότι ένας αντιπρόσωπος θέλει να κάνει φίλους και όχι να πουλήσει, είναι ηλίθιος η αφελης! Ουτε οι αντιπροσωποι δεν το λενε αυτο! Τι άλλο να πω...

Last edited:
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σε ενόχλησε. Αναφέρομαι γενικότερα στη νοοτροπία που έχουν κάποιοι Έλληνες. Δεν έχω σκοπό να θίξω οποιονδήποτε συμφορουμίτη είτε έμμεσα είτε άμεσα.

Οι ευκολοι χαρακτηρισμοι...Δεν υπαρχει λογος.Στο ιδιο καζανι βραζουμε ολοι, ειτε σαν καταναλωτες, ειτε σαν επαγγελματιες.Ευτυχως η οικονομικη κριση θα ξεχωρισει την ηρα απο το σταρι....

Επειδη σχεδον ολα τα προιοντα των αντιπροσωπων εχουν απο καποια νορμαλ μεχρι μεγαλη αξια ,καταλαβενω πως ειναι δικαιομα τους να μην στειλουν κατι σε καποιον που ουτε ξερουν στο κατω κατω.
Εγω που μενω θεσσαλονικη εννοητε πως θα πληρωνα οτι μου ζητουσε για ασφαλεια,απο τι στιγμη που ειχω σοβαρο ενδειαφερον.

Το έκανα πρόσφατα. Δε μπορώ να πω ότι δεν το κοίταξαν το σχεδιάγραμμα, αλλά όχι ότι τρελάθηκαν να με συμβουλεύουν κιόλας. Από τη δική μου εμπειρία οι περισσότεροι είναι απλά έμποροι. Δε μπαίνουν στη διαδικασία να ασχοληθούν μαζί σου. Άμα θέλεις παρ´ το σα να σου λένε κι αν δε θες σκασίλα τους. Προφανώς οι πωλήσεις πάνε καλά υπέρ του δέοντος, αλλιώς δεν εξηγείται η συμπεριφορά αυτή, ειδικά τέτοιες εποχές.
Συμφωνώ μαζί σου. Αλλά πίστεψέ με. Υπάρχουν άνθρωποι που τα βλέπουν αλλιώς. Έστω και λίγοι. Άλλωστε, σε ποιο τομέα δε γίνεται αυτό;

Καλημέρα σε όλους.Σίγουρα φίλους δεν ψάχνουν,έμποροι είναι οι άνθρωποι,να πουλήσουν θέλουν.Αν και πελάτης και όχι έμπορος θα συμφωνήσω με τον Γιάννη Μιχαήλο και θα αναρωτηθώ:Όταν αγοράζουμε laptop με 1500 ευρώ ή ψυγείο τα ζητάμε για δοκιμή στο σπίτι;Απλά τα βλέπουμε στη διαφήμιση και ψωνίζουμε γουρούνι στο σακί.Εκεί κι αν πιανόμαστε κοροιδα και δεν μιλάμε κιόλας.Βέβαια όταν δίνεις ένα σκασμό λεφτά για τεχνολογίες του 60 και 70 το μελετάς πολύ.Κι αν δε σου βγεί καλό;Οπότε όλοι έχουμε δίκιο.Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο είναι να κρίνει ο αντιπρόσωπος κατά πόσο ο πελάτης ενδιαφέρεται σοβαρά,να μεταφέρει ο ίδιος τη συσκευή και η δοκιμή να γίνεται επιτόπου.μετά να τη παίρνει πάλι ο ίδιος πίσω.να πίνουν και το καφεδάκι τους..:ernaehrung004:
σε περίπτωση μεγάλης απόστασης να πληρώνεται κάποιο ποσό για ασφάλεια.

Καλημέρα σε όλους.Σίγουρα φίλους δεν ψάχνουν,έμποροι είναι οι άνθρωποι,να πουλήσουν θέλουν.Αν και πελάτης και όχι έμπορος θα συμφωνήσω με τον Γιάννη Μιχαήλο και θα αναρωτηθώ:Όταν αγοράζουμε laptop με 1500 ευρώ ή ψυγείο τα ζητάμε για δοκιμή στο σπίτι;Απλά τα βλέπουμε στη διαφήμιση και ψωνίζουμε γουρούνι στο σακί.Εκεί κι αν πιανόμαστε κοροιδα και δεν μιλάμε κιόλας.Βέβαια όταν δίνεις ένα σκασμό λεφτά για τεχνολογίες του 60 και 70 το μελετάς πολύ.Κι αν δε σου βγεί καλό;Οπότε όλοι έχουμε δίκιο.Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο είναι να κρίνει ο αντιπρόσωπος κατά πόσο ο πελάτης ενδιαφέρεται σοβαρά,να μεταφέρει ο ίδιος τη συσκευή και η δοκιμή να γίνεται επιτόπου.μετά να τη παίρνει πάλι ο ίδιος πίσω.να πίνουν και το καφεδάκι τους..:ernaehrung004:
σε περίπτωση μεγάλης απόστασης να πληρώνεται κάποιο ποσό για ασφάλεια.

Το λάπτοπ ή το ψυγείο έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να μην σου ταιριάξουν αν κάνεις σωστό ψάξιμο εξ' αρχής. Ο ήχος είναι αλλιώς, γιατί ο κάθε χώρος είναι διαφορετικός. Αυτοκίνητο π.χ. θα αγόραζες χωρίς να το οδηγήσεις έστω μια βόλτα; Ο ψαγμένος αγοραστής θα καθίσει πρώτα να διαβάσει, να μελετήσει και θα καταλήξει σε δύο-τρία υποψήφια μοντέλα. Ε, αυτά θέλει να τα δοκιμάσει πριν καταλήξει. Δεν είναι όλα τα καταναλωτικά προϊόντα το ίδιο. Π.χ. τηλεόραση θα μπορούσαμε να διαλέξουμε και στο μαγαζί, δεν είναι ανάγκη να την κουβαλήσουμε στο σπίτι (τουλάχιστον όχι τόσο απαραίτητο όσο στον ήχο).

Και αλήθεια, τι εννοείς με τεχνολογίες του 60 και του 70, γιατί με μπέρδεψες;

''Το λάπτοπ ή το ψυγείο έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να μην σου ταιριάξουν αν κάνεις σωστό ψάξιμο εξ' αρχής''

Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για το audio.Δες τα τεχνικά χαρακτηριστικα και αν σου κάνει πάρτο θα μπορούσε να σου πει κάποιος.Όχι οτί θα το δεχόμουν αλλά θα μπορούσε να το πει.Έτσι για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου...

Aν δεν κάνω λάθος η κατασκευή ηχείων και ενισχυτικών(τρανζίστορ και λάμπα) γίνεται με τον ίδιο τρόπο εδώ και πολλά χρόνια.Αυτό έννοω.Ναι μεν υπάρχει βελτίωση στα υλικά αλλά μέχρι εκεί.

''Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για το audio.Δες τα τεχνικά χαρακτηριστικα και αν σου κάνει πάρτο θα μπορούσε να σου πει κάποιος.Όχι οτί θα το δεχόμουν αλλά θα μπορούσε να το πει.Έτσι για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου...

Όπως και ο ίδιος καταλαβαίνεις, αυτό δεν ισχύει. Αν κρίναμε τις συσκευές audio μόνον από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τότε π.χ. (τονίζω ότι το λέω μόνον σαν παράδειγμα και δεν έχω τίποτα εναντίον του κατασκευαστή) τα audio spectrum δε θα έπρεπε να τα πλησιάζουμε.

Aν δεν κάνω λάθος η κατασκευή ηχείων και ενισχυτικών(τρανζίστορ και λάμπα) γίνεται με τον ίδιο τρόπο εδώ και πολλά χρόνια.Αυτό έννοω.Ναι μεν υπάρχει βελτίωση στα υλικά αλλά μέχρι εκεί.

Ειδικά για τα ηχεία κάνεις λάθος. Έχουν αλλάξει πάρα πολύ οι σχεδιαστικές προσεγγίσεις τα τελευταία 50 χρόνια. Σκέψου μόνον το εξής απλό. Ποιό ήταν το φάρδος της μπάφλας τότε και πόσο είναι τώρα. Αλλά και στους ενισχυτές έχουν αλλάξει πολλά. Π.χ. έχουμε πλέον τάξη D (PWM). Έχουμε αλλαγές στα τροφοδοτικά. Έχουμε σημαντικές αλλαγές στη σταθεροποίηση του σημείου λειτουργίας με συστήματα αυτομάτου ελέγχου, αναδράσεις κλπ.

Εγω εκανα αντιπροσωπους φιλους μου και φιλους μου αντιπροσωπους και σαν γκομενες δεν τους ειδα ποτε.

Πιο λογικο μου φαινεται να περασω πρωτα απο το καταστημα να ακουσω αυτο που με ενδιαφερει και μετα να ζητησω κατ´οικον ακροαση.
Εαν εμενα εκτος Αθηνων και ενδιαφερομουνα για μια ακριβη αγορα, θα πληρωνα 100 ευρω να ερθω Αθηνα για να ακουσω.
Προσωπικα απορω με τους αντιπροσωπους που αφηνουν πανακριβα κοματια σε υποψηφιους αγοραστες χωρις να ειναι σιγουροι για τις προθεσεις τους.

Υπάρχουν πολλά αξιόλογα παιδιά στο χώρο που δίνουν μηχανήματα για ακρόαση.

Είναι αυτοί που θέλουν ΦΙΛΟΥΣ και όχι πελάτες.

Προσωπικά συνεργάζομαι με ένα απο αυτά (δεν θα πω για να μην θεωρηθεί διαφήμιση) και παρά τα 300χλμ απόσταση πάντα βρίσκουμε λύση για να ακούσω στον χώρο μου.

Κακά τα ψέματα απο ενα σημείο και μετά η αναβάθμιση αν δεν ακούσεις στο χώρο σου μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Κοινώς πετάς ενα σκασμό λεφτά και το "ανώτερο" προϊόν που πήρες αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί με τον χώρο/υπόλοιπο σύστημα.

Αν έχεις κάνει και το λάθος να πουλήσεις το παλιό setup τότε............ περαστικά!!!!!

+ 1000