Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,819
ATHENS
Φίλοι καλησπέρα!

Βλέποντας πως στο site υπάρχουν αρκετοί φίλοι της αυτοκίνησης θα ήθελα τα φώτα σας…

Τα τελευταία χρόνια έχοντας πια απογοητευτεί από τις συνθήκες στην πόλη μας – άθλιοι δρόμοι, ανύπαρκτοι χώροι στάθμευσης, γαϊδουριά συνανθρώπων/ συνοδηγών είχα ελαχιστοποιήσει συνειδητά τη χρήση αυτοκινήτου.
Περιορίστηκα σε ένα χιλίαράκι corsa που αγόρασα μεταχειρισμένο από γνωστό με ελάχιστα χρήματα, με το οποίο ζήσαμε (και ζούμε) πιο άνετα με πολύ λιγότερα έξοδα και ανύπαρκτο άγχος τα τελευταία 4 χρόνια. Για χάρη του δε αποχωριστήκαμε πριν 2 χρόνια και το μεγάλο μας αυτοκίνητο και το κορσάκι ανέλαβε και τα ταξίδια μας στην επαρχία, κάνοντας μάλιστα πολλαπλάσια χιλιόμετρα τελικά από το «μεγάλο». Τελικά όλα μια ιδέα είναι και σίγουρα μπορούμε και με λιγότερα…

Η έλευση όμως του νεότερου μέλους της οικογένειας αλλάζει ριζικά την εικόνα και τις απαιτήσεις μας για μετακίνηση…

Έχουμε λοιπόν πλέον την ανάγκη μεγαλύτερου (αλλά όχι μεγάλου) αυτοκινήτου.

Και ενώ είχα ουσιαστικά αποφασίσει την αγορά ενός μεταχειρισμένου Seat Leon 1.6 δύο ή τριών ετών, έπεσε στα χέρια μου η καθημερινή με την παρουσίαση της νέας Alfa Romeo MiTo…

Μιας και δεν βιάζομαι, φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική η αναμενόμενη έκδοση των 1400 κυβικών με τα 120 άλογα και αν υπολογίζω σωστά, μια απλή έκδοση της θα με επιβαρύνει με 16000 περίπου ευρώ. Μια χαρά! Ας κάνει κάποιος άλλος τις πολυεθνικές και το κράτος (?) πλούσιους…

Πιστεύετε ότι αυτό το αυτοκίνητο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας μικρής οικογένειας? – δε συζητάμε τις ανάγκες του μπαμπά, αυτές τις καλύπτει και με το ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!

Η εμπειρία μου συμφωνεί με αυτό που λές γιατί είχα την 147...

Πολλοί όμως φίλοι μας με 156 κυρίως και εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα λένε πως είναι ευχαριστημένοι...

Απάντηση: Re: Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

Πολλοί όμως φίλοι μας με 156 κυρίως και εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα λένε πως είναι ευχαριστημένοι...

Οχι ολοι... Δυο φιλοι εχουν το ιδιο μοντελο 156, τις αγορασαν μαζι και ο ενας ταλαιπωρηθηκε ο αλλος οχι!

Το σκεπτικο σου στα αυτοκινητα και την χρηση τους ειναι σεβαστο αλλα μαλλον διαφορετικο από αυτο που κανει καποιον να παρει μια Alfa.
Εγω θα την επαιρνα παντως (κυριως γιατι αν δεν το εκανα θα βασανιζομουν επειδη δεν εκανα κατι που γουσταρα ενω μπορουσα)...

Μήπως το Grande Punto με τα 120 άλογα, πάνω στο οποίο βασίζεται η Mi.To. είναι φτηνότερο;

Αν πήγαινα στη Mi.To. θα προτιμούσα την έκδοση με τα 155 άλογα. Αλλιώς ποιός ο λόγος να μην πάρω το Grande Punto;

Το δύσκολο είναι να συνδυάσω τις αντικρουόμενες ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, χωρίς να χαλάσω παραπάνω χρήματα. Για Ελλάντα και αυτά τα θεωρά υπερβολικά πολλά για αυτοκίνητο...

Αν καταλαβαίνω καλά σαν μέγεθος πρέπει να είναι όσο ένα 207. Έχει κάποιος 207 ή grande punto και οικογένεια?

Σας χωράει?

Αν το πάρω και ΔΕ μας χωράει θα πρέπει να το αλλάξω!

Μήπως το Grande Punto με τα 120 άλογα, πάνω στο οποίο βασίζεται η Mi.To. είναι φτηνότερο;

Αν πήγαινα στη Mi.To. θα προτιμούσα την έκδοση με τα 155 άλογα. Αλλιώς ποιός ο λόγος να μην πάρω το Grande Punto;

Αισθητικός. Δε μου αρέσει το Grande Punto.

Αν είναι να πάρω ένα αμάξι που ΔΕΝ μου αρέσει, θα πάρω το leon μεταχειρισμένο. Με 12500 θα καλύψω τα πάντα εκτός από το θέμα της εμφάνισης...

Last edited:

Το δύσκολο είναι να συνδυάσω τις αντικρουόμενες ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, χωρίς να χαλάσω παραπάνω χρήματα. Για Ελλάντα και αυτά τα θεωρά υπερβολικά πολλά για αυτοκίνητο...

Αν καταλαβαίνω καλά σαν μέγεθος πρέπει να είναι όσο ένα 207. Έχει κάποιος 207 ή grande punto και οικογένεια?

Σας χωράει?

Αν το πάρω και ΔΕ μας χωράει θα πρέπει να το αλλάξω!

Αν καταλαβα καλα η οικογενεια ειναι τριμελης? Μολις κανατε δηλαδη το 1ο παιδι?

Αν ειναι ετσι σας χωραει (καθισμα πισω και καροτσι στο πορτ μπαγκαζ.
Αν μιλας για 4 ατομα δυσκολα.
Εχει η γυναικα μου το 206 και μιλαω με βαση αυτη την εμπειρια.

H καινουρια Lancia πως σου φαινεται???για τσεκαρε τη ειναι φανταστικο αυτοκινητο με μεγαλη πολυτελεια στο εσωτερικο!!!

Ναι τριμελής με νεογέννητο...

Πόσα χρόνια λες να μας βγάλει αυτό το αυτοκίνητο?

Re: Απάντηση: Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

H καινουρια Lancia πως σου φαινεται???για τσεκαρε τη ειναι φανταστικο αυτοκινητο με μεγαλη πολυτελεια στο εσωτερικο!!!

Πιθανόν να το δώ. Πάντως έχω κακή εικόνα λόγω εμπειριών φίλων (βλάβες - προβλήματα κλπ)

Το Bravo θα έβλεπα ευχαρίστως...

Το θέμα είναι το εξής: για τα δικά μου τουλάχιστον γούστα η Alfa είναι ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ!!!

Ναι τριμελής με νεογέννητο...

Πόσα χρόνια λες να μας βγάλει αυτό το αυτοκίνητο?

Αν περασει η εποχη του καροστιου τοτε δεν φοβασαι τιποτα...
Μολις ερθει το 2ο παιδι αρχιζει το στριμωξιδι (στο ταξιδι μιλαμε)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

Το θέμα είναι το εξής: για τα δικά μου τουλάχιστον γούστα η Alfa είναι ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ!!!

:worshippy::worshippy:
Και αν παρεις αλλο, πως θα κοιμασαι τα βραδια?

Και οταν θα βλεπεις αλλους να περνουν διπλα σου?:bigcry:

Αν ομως αρχισουν τα προβληματα... Ειχες ομως και παλι Alfa απ' οτι λες οποτε φανταου οτι τουλαχιστον θα ειναι καλυτερη από την 147 που ηδη εζησες μαζι της

Re: Απάντηση: Re: Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

Αν περασει η εποχη του καροστιου τοτε δεν φοβασαι τιποτα...
Μολις ερθει το 2ο παιδι αρχιζει το στριμωξιδι (στο ταξιδι μιλαμε)

Το καρότσι όμως παίζει για κάποια χρονάκια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

Πιθανόν να το δώ. Πάντως έχω κακή εικόνα λόγω εμπειριών φίλων (βλάβες - προβλήματα κλπ)

Το Bravo θα έβλεπα ευχαρίστως...

Ναι σιγουρα ειναι πανεμορφο αυτοκινητο,βασισμενο στην 8c competicione.Γενικα η μουρη των τελευταιων Alfa (brera,competicione,Mi.To) σε κανει να τα ερωτευτεις ειναι πραγματικα πανεμορφα.Αλλο οτι ειναι πανακριβα τα 2 πρωτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

Το καρότσι όμως παίζει για κάποια χρονάκια...

Ουι!!

1-1,5 υποχρεωτικα (μεχρι να περπατησουν) και μετα για να μην τα κουβαλας για 1 ακομη χρονο περιπου...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

Αν ομως αρχισουν τα προβληματα... Ειχες ομως και παλι Alfa απ' οτι λες οποτε φανταου οτι τουλαχιστον θα ειναι καλυτερη από την 147 που ηδη εζησες μαζι της

Αυτό θέλω να πιστεύω κι εγώ!

Λένε ότι έχει πέσει πολύ έρευνα σ' αυτό το μοντέλο. Είναι και η πρώτη φορά που η Alfa βγάζει μοντέλο σε μια υπερβολικά δημοφιλή κατηγορία...αν τα θαλασσώσει θα έχει ανυπολόγιστο κόστος!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

Ναι σιγουρα ειναι πανεμορφο αυτοκινητο,βασισμενο στην 8c competicione.Γενικα η μουρη των τελευταιων Alfa (brera,competicione,Mi.To) σε κανει να τα ερωτευτεις ειναι πραγματικα πανεμορφα.Αλλο οτι ειναι πανακριβα τα 2 πρωτα.

Πάντως το MiTo είναι πολύ ανταγωνιστικό με τα 155hp!!!

Να σου πω τι κάνει ένα γνωστό μου ζευγάρι που περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Λοιπόν, κουβαλούν ένα παιδικό καρότσι και ενα μεγάλο σακ βουαγιάζ (από αυτά που θα περιέχουν πανες, γάλατα, κ.α.), πηγαίνουν στις αντιπροσωπείες και δοκιμάζουν τους χώρους αποσκευων και το πίσω κάθισμα των αυτοκινήτων. Σίγουρα είναι λίγο κουραστικό αλλά, σύμφωνα με το ζευγάρι, αποτελεί ένα ασφαλή τρόπο εύρεσης των αρνητικών και θετικών σημείων αναφορικά με τους χώρους των αυτοκινήτων.

Αυτή τη στιγμή έχουν ένα εταιρικό νέο Opel Corsa το οποίο τους φαίνεται πολύ μικρό.

Να σου ζήσει το παιδάκι:ernaehrung004::ernaehrung004:!!