Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

Re: Απάντηση: Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

Το Mi.To ανήκει στην κατηγορία των μοναχικών καβαλάρηδων ... δε θα αντέξω άμα δω Mi.To με παιδικό κάθισμα ...

Μη λες μεγάλες κουβέντες...

:BDGBGDB55:

Δράττωμαι της ευκαιριας να συμμετάσχω στο θρεντ, αφού κι εγω εχω ενα 2 μηνων νεογεννητο που μεταξύ άλλων...θα μας αλλάξει και το μεσο μετακίνησης.
Η γυναικα μου εχει ενα Peugeot 206 που χωραει μονο το καρότσι και δεν καλύπτει τις αναγκες μας για μετακίνηση παρα μόνο αυστηρα εντός πόλης.
Έχει πορτ μπαγκαζ 250lt.

Το δικό μου ειναι ενα GolfIV (μοντ 2000) με 75000km άψογο καθόλα..που με επιβαρυνει με το ετήσιο σερβις αντιπροσωπείας (400-500ευρω) και εξυπηρετεί τις εκτος πόλης ανάγκες μας. Έχει πορτ μπαγκαζ 340-350lt και χωράει άνετα το καρότσι....αλλά ο ελευθερος χώρος του θα μας δυσκολέψει πολύ...αν θέλουμε πχ να κουβαλήσουμε όσα πέρσι στις διακοπές οι δυο μας. Δλδ δεν χωράει καμια βαλίτσα...2-3 σακβουαγιαζ και στριμωγμενα όλα τα παρεμφερη και συμπαραμαρτούντα.
Συμπέρασμα: πρέπει να δουμε κατι άλλο....και μάλλον αυτο θα γίνει του χρονου τετοιον καιρό.

Το Mito είναι πανέμορφο όπως όλα τα ιταλικά, αλλά ο τρόπος που σκέφτεται ο φιλος μας τις μετακινησεις με το αυτοκινητο και το αυτοκινητο εν γένει...δεν πρέπει να τον οδηγει στην ιταλία...για πολλούς λόγους που δεν ειναι τις παρουσης. Το Mito έχει 270λτ πορτμπαγκαζ και θα σε εξυπηρετησει μονο εντος πόλης...όπως ηδη κανει καλά το corsa. Επιπλέον έχει minimum 18500 ευρώ. Με τόσα θα σου πρότεινα

Focus 1.6 (400lt 5θ, 540lt sedan)
Mazda 3 1.6 (400lt)
Lancer 1.5 (400lt)
Astra 1.6 (390lt 5θ, 500lt sedan)
Megane 1.6 (500lt to sedan)
corolla 1.6 (450lt)
Bravo 1.4 (400lt)

Αυτά είναι απο 16000-19000 ευρώ...για κάθε γούστο, από κάθε σχολή. Και θα σε καλύψουν σίγουρα για την επόμενη 5ετία+.
Πάντως...με βάση όσα ανάφερες στην πρωτη αναφορά σου...έχε υπόψιν ότι το λαχείο αυτοκίνητο έχει περισσότερες πιθανότητες να κληρώσει δυσμενώς αν ειναι ιταλικό....σε σχέση με ιαπωνικό βεβαια...και γερμανικό και 2ο λόγο.

Προσωπικά το θέμα θα το αντιμετωπίσω του χρόνου και έχω θέσει ψηλά τον πήχυ...μαλλον για κακό μου.
1. Passat cc (θα πάω για τεστ ντραιβ)
2. Μazda6 (πήγα για τεστ ντραιβ)
3. Mondeo (αν το κανουν 1.8)

και τα αναμενόμενα το επόμενο χρον.διάστημα

insignia
avensis

To passat είναι πραγματικά άλλη κλάση, τα λεφτά που κοστίζει (28500)ξεπερνανε λίγο τα όρια μου , αλλά αν το Golf μου που δεν έπαθε ποτέ τίποτα θελει σερβις 500 ευρω το χρόνο...αυτο το πασατ με τα τουρμπο του κλπ δεν θα θέλει κανενα 100αρικο; (αυτό με ξεπερνάει πολύ).

Το Μazda είναι εργαλείο, δεν θα μου ζητησει τίποτα εκτός απο βενζινη και τα σερβις του ξέρω οτι δεν κοστιζουν τα μεγάλα πάνω απο 200 ευρώ. Για την ωρα προκρίνεται.

Τα άλλα θα τα δουμε συν τω χρόνω.

Ειναι ζημιαρικα τα Alfa Romeo

καλησπέρα, ναι όσ δεν μπορείς να φανταστείς.
Μιλάω από επαγγελματική μεριά, με την εννοια ότι το έχω "νοιώσει", ως διαχειριστής εταιρικών και πολυθενικών στόλων.
Στην ερώτηση που απεύθυνα σε πολλούς κάτοχους, μα καλά ρε σύ αφού γνωρίζεις το ότι είναι ζημιάρικο γιατί το επιλέγεις και η μόνιμη απάντηση αφού την συντήρηση την καλύπτει το λήζινγκ, δεν με ενοχλεί, για προσωπικό αυτοκίνητο δεν το συζητάω, πηγαίνω κατρυθρίαν στην επόμενη επιλογή.:ernaehrung004:

@Xrhstos

Να σου ζήσει το μωράκι!

Θα περιοριστώ στην 1η κατηγορία που αναφέρεις αφού εξαντλήσω την αναζήτηση για μεταχειρισμένα...

Επειδή εργάζομαι στα χρηματο-οικονομικά θεωρώ ότι η περίοδος που διανύουμε έχει αυξημένα ρίσκα. Τα επόμενα χρόνια προβλέπονται δύσκολα.

Δράττωμαι της ευκαιριας να συμμετάσχω στο θρεντ, αφού κι εγω εχω ενα 2 μηνων νεογεννητο που μεταξύ άλλων...θα μας αλλάξει και το μεσο μετακίνησης.
Η γυναικα μου εχει ενα Peugeot 206 που χωραει μονο το καρότσι και δεν καλύπτει τις αναγκες μας για μετακίνηση παρα μόνο αυστηρα εντός πόλης.
Έχει πορτ μπαγκαζ 250lt.

Το δικό μου ειναι ενα GolfIV (μοντ 2000) με 75000km άψογο καθόλα..που με επιβαρυνει με το ετήσιο σερβις αντιπροσωπείας (400-500ευρω) και εξυπηρετεί τις εκτος πόλης ανάγκες μας. Έχει πορτ μπαγκαζ 340-350lt και χωράει άνετα το καρότσι....αλλά ο ελευθερος χώρος του θα μας δυσκολέψει πολύ...αν θέλουμε πχ να κουβαλήσουμε όσα πέρσι στις διακοπές οι δυο μας. Δλδ δεν χωράει καμια βαλίτσα...2-3 σακβουαγιαζ και στριμωγμενα όλα τα παρεμφερη και συμπαραμαρτούντα.
Συμπέρασμα: πρέπει να δουμε κατι άλλο....και μάλλον αυτο θα γίνει του χρονου τετοιον καιρό.

Το Mito είναι πανέμορφο όπως όλα τα ιταλικά, αλλά ο τρόπος που σκέφτεται ο φιλος μας τις μετακινησεις με το αυτοκινητο και το αυτοκινητο εν γένει...δεν πρέπει να τον οδηγει στην ιταλία...για πολλούς λόγους που δεν ειναι τις παρουσης. Το Mito έχει 270λτ πορτμπαγκαζ και θα σε εξυπηρετησει μονο εντος πόλης...όπως ηδη κανει καλά το corsa. Επιπλέον έχει minimum 18500 ευρώ. Με τόσα θα σου πρότεινα

Focus 1.6 (400lt 5θ, 540lt sedan)
Mazda 3 1.6 (400lt)
Lancer 1.5 (400lt)
Astra 1.6 (390lt 5θ, 500lt sedan)
Megane 1.6 (500lt to sedan)
corolla 1.6 (450lt)
Bravo 1.4 (400lt)

Αυτά είναι απο 16000-19000 ευρώ...για κάθε γούστο, από κάθε σχολή. Και θα σε καλύψουν σίγουρα για την επόμενη 5ετία+.
Πάντως...με βάση όσα ανάφερες στην πρωτη αναφορά σου...έχε υπόψιν ότι το λαχείο αυτοκίνητο έχει περισσότερες πιθανότητες να κληρώσει δυσμενώς αν ειναι ιταλικό....σε σχέση με ιαπωνικό βεβαια...και γερμανικό και 2ο λόγο.

Προσωπικά το θέμα θα το αντιμετωπίσω του χρόνου και έχω θέσει ψηλά τον πήχυ...μαλλον για κακό μου.
1. Passat cc (θα πάω για τεστ ντραιβ)
2. Μazda6 (πήγα για τεστ ντραιβ)
3. Mondeo (αν το κανουν 1.8)

και τα αναμενόμενα το επόμενο χρον.διάστημα

insignia
avensis

To passat είναι πραγματικά άλλη κλάση, τα λεφτά που κοστίζει (28500)ξεπερνανε λίγο τα όρια μου , αλλά αν το Golf μου που δεν έπαθε ποτέ τίποτα θελει σερβις 500 ευρω το χρόνο...αυτο το πασατ με τα τουρμπο του κλπ δεν θα θέλει κανενα 100αρικο; (αυτό με ξεπερνάει πολύ).

Το Μazda είναι εργαλείο, δεν θα μου ζητησει τίποτα εκτός απο βενζινη και τα σερβις του ξέρω οτι δεν κοστιζουν τα μεγάλα πάνω απο 200 ευρώ. Για την ωρα προκρίνεται.

Τα άλλα θα τα δουμε συν τω χρόνω.

Επειδή τα περισσότερα τα έχω "γνωρίσει" και από την καλή και την ανάποδη, μακρυά από το νεο MONDEO, αλλά και το Passat, το ΑSTRA είναι καλό αρκεί να μην το τρέχεις γιατί και λαδάκι τσιμπάει και πολλά ¨τρυπήματα " σε ελαστικά μέρη θα έχεις, όντας το μοναδικό αυτοκίνητο χωρίς δείκτη θερμοκρασίας.
Μazda είναι αξιόπιστο όσο και το ΤΟΥΟΤΑ, αλλά νομίζω ότι περισσότερο θα ευχαριστηθείς μέσα σε ένα volvo

YΣ. Το insignia, πιθανότατα θα το οδηγήσω πρός το τέλος του Σεπτεμβρίου εκτός Ελλάδας στην επίσημη πανευρωπαική του έναρξη.:worshippy:

ετήσιο σερβις αντιπροσωπείας (400-500ευρω)

Σόρρυ για το off topic, αλλά αυτό είναι εξωφρενικό!

Σε Golf δεν έχουμε χρεώσει ποτέ πάνω από 200 ευρώ για σέρβις (και πολλά λέω)!

Να το πηγαίνεις σε ανεξάρτητο συνεργείο. Άσε που πλέον δε χάνεις την εγγύηση, σύμφωνα με τη νέα διάταξη της ΕΕ.

Να το πηγαίνεις σε ανεξάρτητο συνεργείο. Άσε που πλέον δε χάνεις την εγγύηση, σύμφωνα με τη νέα διάταξη της ΕΕ.

Γουάου!!!

Αυτό ΔΕΝ το ήξερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επειδή τα περισσότερα τα έχω "γνωρίσει" και από την καλή και την ανάποδη, μακρυά από το νεο MONDEO, αλλά και το Passat, το ΑSTRA είναι καλό αρκεί να μην το τρέχεις γιατί και λαδάκι τσιμπάει και πολλά ¨τρυπήματα " σε ελαστικά μέρη θα έχεις, όντας το μοναδικό αυτοκίνητο χωρίς δείκτη θερμοκρασίας.
Μazda είναι αξιόπιστο όσο και το ΤΟΥΟΤΑ, αλλά νομίζω ότι περισσότερο θα ευχαριστηθείς μέσα σε ένα volvo

YΣ. Το insignia, πιθανότατα θα το οδηγήσω πρός το τέλος του Σεπτεμβρίου εκτός Ελλάδας στην επίσημη πανευρωπαική του έναρξη.:worshippy:

Μιας και το συζητάμε...κι αν δεν χαλάμε το θρεντ....
..δεν ξερω γιατι εισαι κατα του Passat cc, που τώρα ξεκινάει την καριέρα του...ειναι 1.8 κι όχι πουσαρισμενο 1.4...αλλά οκ.

Επίσης για το MOndeo δεν έχω ίδια αντίληψη...αλλά 2-3 κατοχοι δεν ειχαν παράπονο.

Όταν οδηγήσεις το insignia....στείλε κανενα μηνυμα με τις εντυπώσεις σου γιατι αισθητικά μου αρέσει πολυ...αν και το εσωτερικο του στις φωτο το ειδα...κάπως...

Δεν έχω καμιά γνώση (πέραν της αξιοπιστίας) συγκεκριμένα για το σερβις της ΤΟΥΟΤΑ....πόσο ακριβό και καλό είναι. Δεν έχω οδηγήσει ποτε ΤΟΥΟΤΑ αλλά και περιέργως δεν εχει κανεις στον κυκλο μου.

Το VOLVO δεν το συμπεριέλαβα επειδη αισθητικά δειχνει ηδη τα χρονάκια του...και του χρόνου θα έχει προσθέσει άλλο ένα...και δεν ξέρω το επίπεδο αξιοπιστίας του.

Γενικά, με απασχολεί πρωτιστα η αξιοπιστία (δεν θέλω παρτίδες με συνεργεια πέραν των τυπικων σερβις) και μετά η ποιότητα κατασκευής (το Golf με καλόμαθε και δεν θέλω να τρίξει τίποτα..ποτέ).

Σόρρυ για το off topic, αλλά αυτό είναι εξωφρενικό!

Σε Golf δεν έχουμε χρεώσει ποτέ πάνω από 200 ευρώ για σέρβις (και πολλά λέω)!

Αστα ρε φίλε...ειμαι άρρωστος με αυτο και δεν μπορώ να το ξεπεράσω...αλλά δεν έχω πληρώσει κάτω απο 300 ευρω σε σερβιςαντιπροσωπειας....και τωρα θελαν αλλαγή εκκενροφορου λέει...και δεν το έφερα στο 6μηνο λέει...αλλά στο χρόνο....τι να το φέρω άνθρωπέ μου στο 6 μηνο...εδώ μετά απο 14 μηνες από το τελευταίο σερβις έχω κάνει 8000km εκ των οποίων τα 6500 Αθήνα - Καλαμάτα - Αθήνα και Αθήνα -Καλαμάτα -Κέρκυρα - Αθήνα....

Το αυτοκίνητο δεν πιστευω να ειχε κάτι...δουλευε άψογα..δεν ειχα αντιληφθει τίποτα...μου ειπαν αυτο...και να μεινει μεχρι το απόγευμα στις 17 00. Τελικά 12 30 με πήραν τηλέφωνο ήταν έτοιμο....τα χω πάρει τελέιως με το τελευταιο θέμα....προσθήκη φρεον 110 πρπ ευρώ...έλεος ρε.

Δηλ. το Passat...πόσα θα θέλει;

Εγώ πάλι δεν εμπιστεύομαι τα πουσαρισμένα 1.4 ιδίως όταν σκέφτομαι το ελληνικό καλοκαίρι με τις θερμοκρασίες του.
Άσε που υποπτεύομαι ότι τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν intercooler (μπορεί να λέω και βλακείες τώρα).

Θα προτιμούσα με 1000 ένα ατμοσφαιρικό 1.8 ή 2.0 στα ίδια άλογα.

Δεν ξέρω κάτι με χαλάει στην τουρμπίνα.

Εγώ πάλι δεν εμπιστεύομαι τα πουσαρισμένα 1.4 ιδίως όταν σκέφτομαι το ελληνικό καλοκαίρι με τις θερμοκρασίες του.
Άσε που υποπτεύομαι ότι τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν intercooler (μπορεί να λέω και βλακείες τώρα).

Ακόμα χειρότερη από τη ζέστη η βάναυση συμπεριφορά των ελλήνων οδηγών που όπως σε κάθε άλλο τομέα της ζωής τους και εδώ είναι αμόρφωτοι και αδιάφοροι.

Το turbο θέλει σωστό χειρισμό και προσοχή σε δυο-τρία βασικά σημεία...τίποτα το ιδιαίτερο ή φορτικό.

Απλά μακριά από μεταχειρισμένο τούρμπο στην ελλάδα...

Απάντηση: Re: Alfa Romeo MiTo - Μας καλύπτει???

:SFGSFGSF:
Ακριβώς την ίδια άποψη έχω κ εγώ αλλά κ τα συνεργεία που έχω κάνα δύο φίλους κ ασχολούνται με group vag...όσοι έχουν βαρύ πόδι κ έχουν vw golf gt με 140+ άλογα τότε η τουρμπίνα παραδίδει πολύ εύκολα πνεύμα...θέλει γυναικείο άγγιγμα όταν έχει ζέστη όπως αυτές τις ημέρες! Όχι λόγια δικά μου αλλά ανθρώπων εντός των επίσημων συνεργείων!

Ουτε εγω τα εμπιστευομαι...γιατι αν κατι δεν πάει καλά αυτοι στη WV θα θέλουν τον πατέρα και τη μανα μου για να το φτιάξουν

Ουτε εγω τα εμπιστευομαι...γιατι αν κατι δεν πάει καλά αυτοι στη WV θα θέλουν τον πατέρα και τη μανα μου για να το φτιάξουν

...βάλε και τους υπόλοιπους συγγενείς!

Αστα ρε φίλε...ειμαι άρρωστος με αυτο και δεν μπορώ να το ξεπεράσω...αλλά δεν έχω πληρώσει κάτω απο 300 ευρω σε σερβιςαντιπροσωπειας....και τωρα θελαν αλλαγή εκκενροφορου λέει...και δεν το έφερα στο 6μηνο λέει...αλλά στο χρόνο....τι να το φέρω άνθρωπέ μου στο 6 μηνο...εδώ μετά απο 14 μηνες από το τελευταίο σερβις έχω κάνει 8000km εκ των οποίων τα 6500 Αθήνα - Καλαμάτα - Αθήνα και Αθήνα -Καλαμάτα -Κέρκυρα - Αθήνα....

Το αυτοκίνητο δεν πιστευω να ειχε κάτι...δουλευε άψογα..δεν ειχα αντιληφθει τίποτα...μου ειπαν αυτο...και να μεινει μεχρι το απόγευμα στις 17 00. Τελικά 12 30 με πήραν τηλέφωνο ήταν έτοιμο....τα χω πάρει τελέιως με το τελευταιο θέμα....προσθήκη φρεον 110 πρπ ευρώ...έλεος ρε.

Δηλ. το Passat...πόσα θα θέλει;

Ορίστε.

Φρέον στο A/C, κοστίζει 45 ευρώ.
Εδώ μιλάμε για αισχροκέρδεια, του χειρίστου είδους. Γιατί δεν το πας σε κάποιον ανεξάρτητο και αφήνεις τους αντιπροσώπους να σε γδέρνουν;

Χώρια που επιμένουν να σε γδέρνουν και συχνότερα...

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς για χώρους, πάντως αν σκεφτει κανείς οτι σε μια Maserati Ghibli χωράμε μέσα εγω, η γυναίκα μου, η 3 μηνών κόρη μου (σε δικό της κάθισμα), το οικογενειακό Λαμπραντόρ και πράγματα για 10 μέρες διακοπών (καρότσι μωρού, πορτ-μπεμπέ, τρόφιμα, ρούχα σε 3 βαλιτσάκια, διάφορα τσαντζαλα μάντζαλα και 1 τηλεόραση 25 ιντσών, τότε δε νομίζω οτι θα έχει πρόβλημα κανείς με τους χώρους του Mi.to !!!!

Και για όποιον ΔΕΝ το πιστεύει, μπορείτε να το δείτε με τα μάτια σας αύριο το απόγευμα στις 7 και μισή που φεύγουμε οικογενειακώς απο Ραφήνα για Τήνο :flipout:

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς για χώρους, πάντως αν σκεφτει κανείς οτι σε μια Maserati Ghibli χωράμε μέσα εγω, η γυναίκα μου, η 3 μηνών κόρη μου (σε δικό της κάθισμα), το οικογενειακό Λαμπραντόρ και πράγματα για 10 μέρες διακοπών (καρότσι μωρού, πορτ-μπεμπέ, τρόφιμα, ρούχα σε 3 βαλιτσάκια, διάφορα τσαντζαλα μάντζαλα και 1 τηλεόραση 25 ιντσών, τότε δε νομίζω οτι θα έχει πρόβλημα κανείς με τους χώρους του Mi.to !!!!

Και για όποιον ΔΕΝ το πιστεύει, μπορείτε να το δείτε με τα μάτια σας αύριο το απόγευμα στις 7 και μισή που φεύγουμε οικογενειακώς απο Ραφήνα για Τήνο :flipout:

Στείλε μας photos!!!

Στείλε μας photos!!!

Πλακα-πλάκα, το σκέφτομαι να τραβήξω σε video τη διαδικασία φόρτωσης -εκφόρτωσης !

Πάντως έχουμε πλεονέκτημα στο ότι το καρότσι του μωρού διπλώνει και το πορτ-μπεμπέ το ίδιο... Αλλιώς δε θα χωράγαμε ... Βέβαια μη φανταστείς οτι ΟΛΑ θα μπούν στο πορτ-μπαγκάζ ! Θα μπούν όπου υπάρχει κενό !