Alien: Covenant

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    72
Απάντηση: Re: Alien: Covenant (2017)

Δεν ειναι μονο τo Alien.

Το Βlade Runner ... το ξεχασαμε ?
Το Martian ? Το Gladiator ? To Kingdom of Heaven ?

Δεν ξεχνάω καμμία απ τις ταινίες του (ίσως το Robin Hood που του ξέφυγε λίγο).

Ακόμα και το Thelma & Louise μου άρεσε πολύ και ας ήταν "γυναικεία" ταινία..

Re: Απάντηση: Alien: Covenant (2017)

Μου έφυγε ενα βάρος...ουφ..

Χτες και προχτές ξαναείδα το Prometheus γιατί είχα τέσσερα χρόνια να το δώ και το είχα ξεχάσει λίγο (προχτες σε απλό και χτες σε 3D το ψώνιο:)).

Aν και το Covenant είναι τέτοια ταινιάρα (ή και καλύτερη) τότε θα ψηφίσω αβίαστα εξαιρετική.

Ελπίζω μέσα στην βδομάδα να πάω να το δώ.

Όπως προείπα είναι πολύ ανώτερο του Προμηθέα. Καλά έκανες και το είδες για να φρεσκάρεις τη μνήμη σου και να καταλάβεις καλύτερα κάποιες αναφορές, είναι χρήσιμο αλλά όχι απαραίτητο.

Re: Alien: Covenant (2017)

Το Martian και το Robin Hood πολύ θα ήθελα να τα ξεχάσω.

Nαι, εχει τον Matt Damon ... και σε χαλαει (πιθανολογω) :laugh:
Aλλα αν εξαιρεσεις τον Matt, στον τομεα της φωτογραφιας (οπου πεφτουν σαγονια κατω)
αλλα, το κυριοτερο, στον τομεα της επιστημονικης εγκυροτητας, ισως ειναι απο τις ταινιες
που μετριουνται στα δαχτυλα τους ΕΝΟΣ χεριου ... για το ποσο σεβαστηκε και τιμησε
το Science μπροστα απο το Fiction.

Μετα λογου γνωσεως ... το παραπανω !

Nαι, εχει τον Matt Damon ... και σε χαλαει (πιθανολογω) :laugh:
Aλλα αν εξαιρεσεις τον Matt, στον τομεα της φωτογραφιας (οπου πεφτουν σαγονια κατω)
αλλα, το κυριοτερο, στον τομεα της επιστημονικης εγκυροτητας, ισως ειναι απο τις ταινιες
που μετριουνται στα δαχτυλα τους ΕΝΟΣ χεριου ... για το ποσο σεβαστηκε και τιμησε
το Science μπροστα απο το Fiction.

Μετα λογου γνωσεως ... το παραπανω !

Δε με πειράζει ο Matt Damon, το αντίθετο, μου αρέσει πολύ. Αλλά το δεύτερο μισό της ταινίας ήταν απλά μετριότατο.

Απάντηση: Alien: Covenant (2017)

Είμαι fun της σειράς και βέβαια όχι αντικειμενικός. Αν και δεν γουστάρω τα prequel κυρίως γιατί λείπει το στοιχείο της έκπληξης - πρωτοτυπίας, έχω να πώ πως η ταινία είναι πολύ καλή έως και εξαιρετική. Υψηλή αισθητική, κορυφαία κινηματογράφηση, εξαιρετική μουσική και βέβαια κουβαλάει κάτι το μεγαλειώδες αν και για μένα ακόμα ανεκπλήρωτο. Αν αξίζει να την δείτε;; Αστεία ερώτηση.....

Και γιατι χρειαζεται να εισαι αντικειμενικος ? :smash:
(αν και, οπως σε διαβαζω, εισαι υπερ του δεοντος αντικειμενικος :laugh:)

Δυστυχώς τα νούμερα για το Alien: Covenant είναι κάκιστα.
Alien: Covenant, πρώτο τετραήμερο 19407 εισιτήρια σε 110 αίθουσες.http://www.moveitmag.gr/boxoffice/protia-horis-fovo-kai-tromo/55688
Προμηθέας, πρώτο τετραήμερο 29619 εισιτήρια σε 80 αίθουσες.https://www.myfilm.gr/11407
Χώρια το άνοιγμα με 36 εκ. $ στις Η.Π.Α. Ο Προμηθέας είχε ανοίξει με 51 εκ. $.

Το ελληνικο box-office .... ποτε ΔΕΝ αποτελουσε μετρο συγκρισης, ουτε εκτιμησης, ουτε καν ενδειξης.
Εαν το Covenant διαφημιζοταν απο τα Χριστουγεννα ... καθε μερα ... και στα πεντε μεγαλα καναλια
... τα πραγματα θα ταν εμφανως διαφορετικα. Αλλα ... δεν εχει μια Disney απο πισω (ευτυχως !!!)

Προσωπικα ... δεν πτοουμαι καθολου. Ανηκω σε ενα πολυ ειδικο κινηματογραφικο κοινο.
Ουτε η μανα μου μπορει να παει να δει Aliens, ουτε η αδερφη μου, ουτε η κοπελα μου.
Αντιθετα, το Rogue One ... η το King Arthur ΜΠΟΡΟΥΝ να πανε να το δουν (οι λεγαμενες).

Τι να κανουμε τωρα ? .... δεν ειμαστε ολοι απο το ιδιο τσουκαλι !

Θα πάω να το δω αύριο βράδυ. Πιστεύω ότι το κοινό οπως κ εγω, άλλη εξέλιξη περίμενε να έχει η ταινία με βάση το φινάλε του Προμηθέα. Θα περίμενα κυρίως να δωσει απαντήσεις ως προς τους μιχανικους και εξηγήσεις σχετικά με την δημιουργία του ανθρώπινου είδους αλλά από ότι διαβάζω δεν επικεντρώθηκε σε αυτό το κομμάτι

Κανονικά το πρώτο μου pc ήταν το 1990 ένας samsung με επεξεργαστή intel 8088 (4/8 mhz) και οθόνη 14 μονόχρωμη cga 4 color πορτοκαλί αλλά δεν μπόρεσα να βρω φωτό και έβαλα κάτι παραπλήσιο

Δυστυχώς τα νούμερα για το Alien: Covenant είναι κάκιστα.
Alien: Covenant, πρώτο τετραήμερο 19407 εισιτήρια σε 110 αίθουσες.http://www.moveitmag.gr/boxoffice/protia-horis-fovo-kai-tromo/55688
Προμηθέας, πρώτο τετραήμερο 29619 εισιτήρια σε 80 αίθουσες.https://www.myfilm.gr/11407
Χώρια το άνοιγμα με 36 εκ. $ στις Η.Π.Α. Ο Προμηθέας είχε ανοίξει με 51 εκ. $.
Στην Ελλαδα... Αν το πληρωμα του covenant δεν ηταν μια ταλαιπωρημενη αποστολη απο Κορεατες διαστημικους ψαραδες και τα alien δεν μιλουσαν γαλλικα σε καμια περιπτωση δεν θα επαιρναν πανω 1/5 αστερια απο τον Δανικα...

Μόλις γύρισα από την προβολή.

Ας πούμε ότι το σκορ του στο imdb είναι και κάπως επιεικές..

Πολύ "λίγο" για ταινία Alien.

Αξιοπρεπές τεχνικά, αλλά από σενάριο άστα να πάνε.. σουρωτήρι..

Σαφέστατα καλύτερο το Prometheus.